ik heb hulp nodig met onze honden.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sabrinasabrina

honden foto van sabrina

hallo allemaal.

 

ik zou graag jullie hulp willen om te weten wat nou een goeie hondenschema is.,

daar moet ik wel bij zeggen dat we een amerikaanse bulldog hebben met OCD, hij moet nog geopereerd worden, alleen de verzekering vergoed het niet dus moeten we zelf sparen.

en een friese stabij die juist heel fanatiek en druk is, ik wil graag hun conditie wel rustig opbouwen dat ik ze allebij mee kan nemen. hoe doe ik dat?

Anoniem (Gast)

Met OCD zal je bulldog veel rust moeten houden. Jammer dat de verzekering dit niet vergoed. Hoe eerder er chirurgisch wordt ingegrepen hoe beter. Kan je dit niet bespreken achteraf in termijnen te betalen? 

De conditie opbouwen met OCD lijkt me niet mogelijk (pijnlijk). Tevens hebben beide honden verschillende behoeften (rasspecifiek). 

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Ik weet niet of je werkt of naar school gaat?

Maar mijn schema gaat zo : s morgens rond 10 uur ( soms vroeger soms later ) gaan wandelen, daarna eerst deel om te eten, dan gaan we denkspelletjes doen ( ik gooi kleine stukjes kip in het gras en laat ze dit zoeken, of verstop hun eten en dat moeten ze gaan zoeken ) doe eigenlijk elke dag iets anders om hun mentaal te stimuleren. Dan slapen ze en geef ik ze een kong na enkele uren, daarna weer gaan wandelen. ik wandel toch wel 3 x per dag 1 uur soms 1.30 u. Te zien waar we zijn. 1 maal per week gaan we naar het bos en wandelen we enkele uren aan een stuk.

Daarna wat spelen met de bal en commandos oefenen/ aanleren.

En dan gaan ze weer eten. Dan savonds zitten we voor tv lekker te nietsen. En dan de laatste wandeling voor we naar bed gaan.

Dit is niet in volgorde, de ene dag spelen we smorgens en gaan ze savonds zoekspelletjes doen. Het is te zien wanneer ik thuis ben, als ik niet thuis ben gaat iemand anders dit doen voor me thuis.maar mijn honden hebben nu eenmaal heeeeel veel fysieke en mentale uitdaging nodig om slopend gedrag en blafgedrag te voorkomen. toen ik een voedselvergifteging had moest ik dit ook doen, moesten ze 1 dag niets doen komen ze gek haha.

Maar idd met je boxer zou ik hem vooral mentaal stimuleren, zodat hij toch wat voldoening heeft.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Met OCD zal je bulldog veel rust moeten houden. Jammer dat de verzekering dit niet vergoed. Hoe eerder er chirurgisch wordt ingegrepen hoe beter. Kan je dit niet bespreken achteraf in termijnen te betalen? 

De conditie opbouwen met OCD lijkt me niet mogelijk (pijnlijk). Tevens hebben beide honden verschillende behoeften (rasspecifiek).  "

 




aan de lijn uitlaten, en geen lange wandelingen , korte uitlaat rondjes, meer niet, plassen en poepen, en wat anoniem zegt, vraag of je in termijnen kan betalen, zo snel mogelijk laten helpen.

de andere hond die laat je apart uit, niet samen, je hond met ocd mag zich totaal niet belasten.

honden page profiel sabrinasabrina

honden foto van sabrina

dank jullie wel voor de reactie alleen 1 probleem onze bulldog wil geen rust en pakt wel een balletje en gaat zelf spelen of hij vraagt wel dat we spelen willen. hij is pas 3 en hij wil bewegen alleen hij houd het niet lang uit. dus hoe zou ik het op moeten lossen als hij zelf steeds bewegen wil het is geen stil zitter.

 

hebben we ook nog na gekeken alleen als we het in termijnen moeten betalen willen ze een aantal procent erbij hebben als het in termijnen gaat en dan zijn we nog veel duurder uit.

ik moet het niet aan de dierenarts betalen maar aan een bedrijf FA-MED die het vervolgens weer betaald aan de dierenarts.

 

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

Misschien eens kijken voor wat hersenwerk? Dat houdt de hond op een rustige manier bezig. Er is hier op het forum en op Facebook veel te vinden over hersenwerk voor honden, veel dingen zijn zelf heel goedkoop te maken. 

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Met de Friese Stabij zou je kunnen gaan fietsen, wel opbouwen hoor. Beginnen met 5 min op een dag. Mijn stabij zwemt sinds kort, en ik merk dat dat ook wel heel goed voor hem is, ook voor zijn conditie.

 

OCD betekend dat er een stukje afgebroken kraakbeen in het gewricht van de hond zou kunnen zitten. Wanneer je dit belast kan het schade aanrichten. vandaar dat hier gezegt wordt zo weinig mogelijk doen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^