Open gehemelte

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Maaike (Gast)

Goedemorgen,   Wil graag aandacht betreft een aangeboren afwijking bij pups. Mijn pup Lucky (chihuahua) is geboren met een open gehemelte, de fokster heeft dit ook direct aangeven. Ik ben haar dankbaar dat zij Lucky een kans heeft gegeven, zij heeft hem met de fles opgevoed. Er gaan vele meningen rond dat als er een open gehemelte wordt geconstateerd bij een pup deze geen toekomst meer hebben (afmaken). Niet waar! Als de pup zuigkracht heeft, heeft deze een grote overlevingskans. Lucky krijgt nog 1 operatie en dan is z'n gehemelte dicht.  Het is een questie van geld maar de pups die deze afwijking hebben verdienen een kans! 

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Helemaal met je eens! 

Ik ben enorm blij dat je dit schatje een kans geeft, elk levend diertje verdient een kans! 

 

veel succes en vooral plezier met Lucky! 

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Toevallig zijn er twee BC pups op het moment waar hevige discussies over gaande zijn. Ook heeft mijn eigen hond twee pups gehad met een gespleten gehemelte, en die hebben wij inderdaad in laten slapen. 

 

Mijn mening:

 

Het hangt volledig af van de ernst van de aandoening. Bij sommige pups gaat het om een kleine opening, bij andere is er helemaal geen scheiding tussen neus en mond meer en kunnen ook de lippen en het neusje van de hond misvormt zijn. 

 

Opereren kan pas op 9 weken, tot die tijd moeten pups met sondevoeding, speciale speentjes en flesjes enz. gevoed worden. 

 

Ik vind het niet humaan om een pup die haast geen lucht krijgt, waarbij de melk uit zijn neusje spuit en zijn longen in gaat als het probeert te drinken en ademen etc. 9 weken lang te laten tobben om te zien of opereren mogelijk is. Dus wat mij betreft is het helemaal geen kwestie van geld.

 

De operatie (in het geval van de BC's) kost bij Maarten Kappen maar een euro of 350, dus dat is ook het geld niet. Maar zoals ik al zei kan dat pas als de pups wat ouder zijn en hangt het voor mij geheel af van het ongemak waarin de pup verkeert. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Niet elk defect is reparabel.

Volgende forumvraag: Baarmoederontsteking?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^