Straks dierenarts... Update:Giardia

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

veel beterschap voor Binky!

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Ik zou me niet te druk maken over besmetting buiten.

Uit onderzoek is gebleken dat alle muizen en de meeste vogels giardia bij zich dragen

en dus ook uitscheiden.

In 2005 al bleek uit een duits onderzoek dat 50% van de honden giardia bij zich draagt en dus ook af en toe uit scheidt.

Alleen hebben de meeste honden er geen last (meer) van.

 

Zelf herbesmetten geloofde bij ons de holistisch da totaal niet in (onze hond heeft er ook actief lat van gehad) omdat de hond het in feite nooit kwijt raakt, het gaat hooguit, net als een aantal worm soorten in een soort rust cq latent aanwezige toestand.

 

Maar als het echt actief is moet je de hond wel helpen er vanaf te komen en je bent er vroeg bij. Zelf heb ik betere ervaring met Panacur, maar soms is het even zoeken, de ene giardia stam is de andere niet, de ene reageert op Metrazol heel goed, de ander op Panacur.

 

Ik moet zeggen dat ik het braken er niet op herken, wel diarree die in golven komt en dan kort extreem slecht is, vaak met wat bloed, dan ophoudt, een paar dagen redelijke ontlasting geeft en dan weer een golf slecht.

 

Laat nog eens testen, met een snap test is het direct bekend.

Ze kunnen er wel lang last van houden, zelfs als de giarda al niet meer zichtbaar aanwezig is, de dunne darm (want die wordt beschadigd) doet er lang over om te herstellen.

 

Beterschap en succes !!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Echt een vervelende diagnose is het niet hoor.. Hier kun je tenminste iets aan doen. Eigenlijk is ht juist een hele positieve diagnose voor een hond met deze klachten. Liever dit dan 1 of andere allergie of darmproblemen waar je weinig aan kan doen of waar nog een hele zoektocht achter zit.
  "

 Zo denk ik er ook over. Een scherp voorwerp ergens in de buik, dat is pas erg.  Dit is kwestie van medicijnen en het is weg. 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

het had slechter uit kunnen pakken inderdaad, maar ik vind het behoorlijk heftig 

 

je hond die aan de lopende band met een vieze kont terugkomt van de wandeling, die zn uiterste best doet om te poepen maar er niets uitkomt en al het water wat hij binnenkrijgt direct uitbraakt 

 

ik vind dat best ernstig

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Misschien heb ik het gemist in je topic
Maar staat giardia echt vast??

Mijn hond heeft er na verwaarlozing bij zijn vorige eigenaar 1,5jaar !!! mee getobt maar het zo hevig braken herken ik eigenlijk niet zo.

Kan het nog een ander probleem zijn?
Er heerst van alles op het moment.

En nee ik.vind giardia ook geen."gunstige" uitslag. Giardia is een keiharde parasiet díe best moeilijk in bedwang te krijgen is omdat hij de hond verzwakt, daardoor nog meer kans krijgt etc etc

Menig jonge hond (of kind in arme landen) sterft er door.

Volwassen honden zijn over het algemeen krachtig genoeg er überhaupt geen last van te hebben.

Is t echt giardia dan ben je terecht stevig bezig met medicatie want mensen díe te maken hebben gehad met deze parasiet hebben hem wel leren vrezen.

Ik heb toen half europa afgespeurd naar informatie en je kan de hond ook goed helpen de parasiet zelf mee te overwinnen maar het positieve van de uitslag ontgaat mij ook.

Hou bink maar goed in de gaten.
Hij moet wel vocht binnen gaan.houden zodat ook de medicatie er in blijft.

Sterkte hoor

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Goja;

 

De diagnose is hoogstwaarchijnlijk giardia en omdat het idd een keihard parasiet is heeft de da medicatie mee ggeveb die giardia bestrijdt. Het braken komt door wss een virus en daarcoor heb ik nu antibraakmiddel gehad.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" het had slechter uit kunnen pakken inderdaad, maar ik vind het behoorlijk heftig 
 
je hond die aan de lopende band met een vieze kont terugkomt van de wandeling, die zn uiterste best doet om te poepen maar er niets uitkomt en al het water wat hij binnenkrijgt direct uitbraakt 
 
ik vind dat best ernstig "

 Dat kotsen vind ik wel vreemd en is idd ernstig. Ik weet dat ze misselijk kunnen zijn vanuit de darmen, maar heb bij giardia nog niet gehoord dat er zoveel over gegeven wordt.

 

Als dit zo blijft, zou ik weer bellen naar de DA een bloed onderzoek doen of zo of er niet ergens een ontsteking zit.

Mijn hond had met giardia wisselende ontlasting, maar was verder totaal niet ziek.

Vind het wel vreemd ja.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Goja;
 
De diagnose is hoogstwaarchijnlijk giardia en omdat het idd een keihard parasiet is heeft de da medicatie mee ggeveb die giardia bestrijdt. Het braken komt door wss een virus en daarcoor heb ik nu antibraakmiddel gehad. "

 Ik zie nu dat hij ook een virus heeft, vandaar. Gaat het nu met water binnen houden?

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ja braken hoort bij giardia.. Niet elke hond heeft dat, maar het is wel een symptoom van giardia. Net zoals dat het dus wel echt heel besmettelijk is. Vandaar dat er nu ook opeens zoveel honden met giardia bij de dierenartspraktijken komen. Het is gewoon echt opvallend.

 

ik bedoel ook niet dat de symptomen niet vervelend zijn, maar de diagnose.. Dat die klachten van de giardia zijn is alleen maar positief. Nu kun je er iets aan doen naemlijk. En nog heel makkelijk ook met wat tabletten. Geen spoed operatie of iets dergelijks nodig... Daarom vind ik  berichten zoals: 'wat een nare diagnose, of wat verschrikkelijk' nogal overdreven overkomen. Zo maak je bazen bang. En dat is helemaal niet nodig

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Van braken wist ik niet. Wat ik wel weet dat je als er iets is met je darmen je ook kunt braken, eigenlijk wel logisch dus.

Liever giardia dat is te behandelen. 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Ja hij houdt water gelukkig binnen en ook de pillen heeft hij tot nu toe binnen gehouden gelukkig.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Wel vreemd dat de DA niet getest heeft op giardia, dat kan tegenwoordig met een snaptest, dat weet je het meteen en heb je zekerheid én hoeft je hond geen zware medicatie voor giardia te krijgen. Klinkt inderdaad ook als een virus of heftige maagdarmontsteking. Wat het ook is, erg naar voor je hondje natuurlijk. En voor jou is het natuurlijk ook niet fijn, we hebben het al vaak meegemaakt met Charlie. 1 tip, laat hem voldoende drinken. Drinkt hij niet voldoende uit zichzelf dan met een spuitje in de bek. Door heftige diarree in combinatie met overgeven drogen ze erg uit.  Veel sterkte en hopelijk voelt Binky zich snel beter! 

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Wat een zorgen... Spoedige beterschap gewenst.

Carine & Charlotte (Gast)

Ons bulletje Charlotte is nu 8 maand en heeft Giardia, de diarree was echt erg om de drie uur moest ik haar wel buiten laten ook 's nachts, en het was meestal heel slijmerig gedoe met bloed en een vreselijke stank. We hebben Merazol, Panacur en nog een ander middel waarvan ik de naam niet meer weet geprobeerd echter zonder resultaat. Overgeven deed ze enkel maar als we haar rauwe groentjes of fruit gaven.

We zijn veertien dagen geleden overgeschakeld op de droogkorrels van Select Gold Sensitive, die bevat zalm en aardappels. En Charlotje kan nu al "worstjes" fabriceren :)) af en toe is het iets minder vast, maar het is een geweldige verbetering. Charlotje slaapt de hele nacht rustig door en overdag is het maar een keer of drie dat ze haar behoefte doet.

Misschien kan het jou hondje ook helpen?

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: slecht zien
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^