Chihuahua plast opeens alles onder?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Cindy (Gast)

Ik heb een chi van 1,5 jaar en eentje van 5 maanden. De oudste heeft nooit op zetels,tapijten etc geplast. Wij hebben van begin af aan een puppytrainer in de woonkamer en savonds voor het slapengaan ga ik met ze uit voor een laatste plasje. Is nooit een probleem geweest tot ongeveer 2 weken geleden.. De oudste plast niet meer op de puppytrainer en doet het gewoon overal in huis... Het is precies of ze het zo lang mogelijk op houdt en als je haar dan aait of met haar speelt dan plast ze waar ze staat. Als ik met haar buiten ga plast ze wel gewoon gelijk altijd. Wat kan dit zijn? Want ik wordt een beetje crazy van hele dag plasjes vegen en zetels stomen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik weet niet of je een nieuw topic aangemaakt hebt ? zo niet dan even ........

een puppytrainer ligt in huis, op een gegeven moment wil een hond dat al ouder is niet meer op de puppytrainer, maar waar dan he, dan gewoon op allelei andere plaatsjes IN het huis, wanneer er een puppy trainer wordt gebruikt in huis is de hond eigenlijk niet huis zinderlijk, mag immers in huis, of het nou op de puppytrainer is of op de mat of elders.

wat je kan doen is helemaal terug naar de basis gaan van het zinderlijk maken, heel veel werk, maar als je volhoudt is dat twee weken en heus dan weet je hond precies dat het buiten moet gebeuren.

begin smorgens vroeg direkt na het slapen, buiten zetten. plassen poepen of wat dan ook, als het maar buiten is, daarna eten , en dan weer buiten zetten, iedere keer na slapen, eten , spelen . voorlopig ieder uur of anderhalf uur, buiten zetten, beloon je hond uitbundig als het buiten gebeurt.

haal de puppytrainers weg, niet meer gebruiken.
geef voorlopig je hond niet de beschikking over het hele huis, als de hond ook snachts nog moest plassen dan ga je er ook nog even uit, en ook dat moet buiten gebeuren.

wees geduldig, en blijf conseqwent , als je 2 weken bezig bent , heus dat je hond dan zinderlijk in huis is.

nog een tip, advies, geen geaai voor het naar buiten gaan, eerst plassen, poepen of wat dan ook, gedaan buiten, uitbundig kroelen. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een puppytrainer is niet voor een hond van anderhalf jaar meer nodig hoor.

en voor alles uit te sluiten, kan je ook even een plasje opvangen en dat na laten kijken bij je dierenarts, dat zijn de kosten niet, en sluit je alles uit, maar een puppytrainer voor een hond van anderhalf jaar ? nee niet meer doen, buiten zetten.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Eens met Willemijn dat hij niet nodig is.. Begrijp ik het goed dat ze er dus maar 1x per dag uit gaan???

Volgende forumvraag: waarom een GT inschakelen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^