Mijn chihuahua zwanger??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Laat geen keizersnede doen voordat je teefje begint met de bevalling.

Anders is de kans heel erg groot dat ze de pups niet accepteert.


Vergeet niet dat je wettelijk verplicht bent om de pups te laten chippen en te registreren. Dit is sinds 2013.

Sinds dit jaar is er niks zo belangrijk als gezondheid....daar is het chippen vandaan gekomen....

Ze kunnen zo de fokkers achterhalen.

Mocht er dus een pupkoper een hondje hebben gekocht bij je,die later dus wat gaat mankeren(erfelijk) dan kan het voor je nog eens heel duur gaan worden.

Pupkopers staan tegenwoordig in hun recht.

En een fokker dus niet!!

Besef dus heel goed dat jij nu fokker bent.


Erfelijke afwijkingen bij een chihuahua zal je ff moeten opzoeken....maar dat zijn er nogal wat.


Je teefje zal vast drachtig zijn. Als het mooie dekkingen zijn geweest.


Met 4 wkn dracht kun je een echo maken.

Bij een chi zou je het beste met.8 wkn een xray laten maken om te kijken hoeveel pups het zijn en of ze groot zijn,ivm de bevalling. "

 


Nu zeg je me wat.
Ik hoop dat de ouder hondjes wel ongeveer even groot zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Om antwoord te geven op je vraag...

Ja de kans is groot dat ze drachtig is.

 

Bedenk wel dat het voor een Chi een heel groot risico is om pups te krijgen. Zowel de via de natuurlijke weg als via een keizersnede.

Jouw teef zal niet de eerste zijn die niet meer uit een narcose komt.

 

Ook ik zou het afbreken om de hele goede rede dat je niet zomaar een nestje moet nemen omdat het je leuk lijkt.

Aan een dracht zitten heel veel risico's voor zowel de teef als de pups.

Daarbij moet je zo wie zo een week of 6 thuis blijven om voor ze te zorgen. 

 

Als je dit toch perse wilt doorzetten dan raad ik je aan het boekje te kopen 'rond de werpkist' en ik zou contact opnemen met de fokker van je teef.

Zij zal je ook kunnen helpen.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Lees dit topic maar eens hoe leuk een pup kan zijn. Vooral hoeveel verdriet je kan hebben als er iets " niet o leuk" verloopt. 

 

https://www.hondenpage.com/hondenforum/185877/wat-heeft-mijn-puppie-??-.php

 

ik vind t vreselijk egoïstisch om maar de denken ik laat mijn teefje "per ongelijk" dekken maar stiekum erg graag een nestje wil. Bah ergens hoop ik dat dit nestje je erg veel geld gaat kosten en een hoop werk veroorzaakt. Allen wens ik dit je teefje en haar pups niet toe.

 

ik zal ook alle mensen behoeden bij iemand zoals jij een pup te kopen. Ondoordacht en onbezonnen aan een nest beginnen. Er zijn al zoverl zieke pups en honden zonder baasje en jij fokt er onder er bij na te denken gewoon een paar bij... Vreselijk. Bah bah bah.

 

heb je überhaupt 8-10 weken de tijd om thuis te zijn?

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Een nestje is niet gezond voor een hond, het is juist beter dat een teefje geen nestje krijgt zodat je geen gezeur hebt met wisselende homoonspiegels.

Daarbij, een dierenarts zal het geen probleem vinden dat je hond een nestje krijgt. Je gaat nl. ook weer terug naar die DA om de pups te laten chippen en enten... Dus een DA verdient aan de echo tijdens de dracht en het chippen/enten erna al snel een paar honderd euro aan jou. Tenminste, dat was ik indertijd wel kwijt aan zes pups.

We bedoelen hier op het forum met 'gezondheid' niet een algemene check up door de DA. Bij hondenrassen komen namelijke erfelijke aandoeningen voor, aandoeningen die van ouders op pups overgedragen worden. Bij de Chihuahua komen hartproblemen voor een ook PL, om maar een paar ziektes te noemen. PL is het huppeltje dat je veel ziet bij kleine hondjes, vooral de Jack Russel staat erom bekend. Ik dacht vroeger altijd dat het een raskenmerk was maar het is een aandoening die de hond veel pijn kan doen. De kniegewrichten sluiten dan niet goed op elkaar aan. Een dierenarts kan niet in jouw hondje kijken en zien of het skelet goed is. Met PL kan dat soms wel, maar met het hart niet. Een DA kan ook niet zien of een hond bijvoorbeeld last van de ellebogen heeft. Een gespecialiseerde arts moet daar foto's van maken, die worden opgestuurd naar de Raad van Beheer en zij beoordelen de foto. Als fokker test je dus eerst je honden op aandoeningen die veel bij jouw ras voor komen zodat je juist uit kunt sluiten dat de pups die je fokt ook die aandoeningen krijgen. Op het moment dat de reu en teef (en de voorouders tot een paar generaties terug) vrij zijn van aandoeningen ga je pas fokken.

De Chihuahua is een kwetsbaar ras... Er komen heel veel aandoeningen bij voor. Daarom is het juist zo belangrijk dat al die wildfok stopt... Want mensen (en ik denk dat jij daar ook bij hoort) weten niet beter dan dat een nestje leuk is en dat het kennelijk goed is voor de teef. Van erfelijke aandoeningen hebben ze vaak nog nooit gehoord. En dus gooien ze zo een reu op een teef en boem. Een nestje. Maar of die pups gezond zijn weten ze niet... En dat is het probleem dat we hier hebben. Hoe vaak mensen hier wel niet komen met een drachtig teefje... En dan zitten ze, net als jij, op een roze wol. En dat is ook begrijpelijk, ik was ook erg blij toen ik hoorde dat mijn hond drachtig was. Dat was ook een oepsnestje. Maar ik wilde wel dat ik het nooit gedaan had want zou ik het verschrikkelijk vinden als straks blijkt dat mijn pups ziektes blijken te hebben...

Trouwens, nog een reden om het niet te doen is de karakterverandering die je teefje kan ondergaan... Mijn teef was vanaf de dacht ontzettend fel. Viel uit naar andere honden. Deed haar behoefte weer in huis en viel op een gegeven moment zelfs uit naar mensen die alleen maar ons erf voorbij liepen. Allemaal door de hormoonveranderingen. Dit gedrag is ook nooit helemaal voorbij gegaan. Het is goed onder controle te houden maar puur alleen hier al om kan ik een nestje echt afraden.

Wat wij doen is niet zeveren... We proberen je informatie te geven en in te laten zien dat het niet zomaar even leuk is om een nestje te nemen maar dat er meer achter vandaan komt. Als je dan toch graag wilt fokken, koop dan de volgende keer een hondje bij een goede fokker vandaan, laat haar testen op de aandoeningen die bij dat ras veel voor komen en ga fok dan een verantwoord nestje. Want juist door mensen zoals jij (niet aanvallend bedoeld) blijft de hele wildgroei van fokkers in stand...

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Overigens wil ik je niet veroordelen, want ik kwam óók op dit forum toen mijn hond het nestje kreeg. En ik zat óók op een roze wolk en wist niet beter. Ik hoop dat je toch onze reacties ter harte neemt want het enige dat we willen is jou en je teefje helpen...

Trouwens, ik zou haar NIET steriliseren als ze een keizersnede moet hebben... Dan blijft ze haar leven lang met een hoge hormoonspiegel zitten wat ervoor zorgt dat ze veel feller is dan normaal. Beter is het dan om toch echt weer een loopsheid te wachten en dan drie maand na die loopsheid te steriliseren.

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

Joepie, weer een pretnestje.

Weer 1-3 honden meer op de wereld.

Weer 1-3 honden die nu langer in het asiel zitten.

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

"  Als ze zwanger zou zijn,dan zal ik de dierenarts mijn meisje op de voet laten volgen, en vragen voor een keizersnee, zodat mijn meisje er het minst last van heeft.. Ik weet welke kosten erbij komen kijken, deze informatie heb ik al van de dierenkliniek "

 

Een keizersnede is niet meteen nodig.

 

Afgezien van je motivatie, de gezondheid ed ga ik enkel proberen reageren om ervoor te zorgen dat jouw teefje en de toekomstige pups (die toch gaan komen zelfs als ik het je afraad) het overleven.

 

Maak met 4 weken een echo, een week voor de uitgerekende datum een röntgen. Als de pups verkeerd liggen of het zijn er weinig dan moet je best wel een keizersnede in gedachten houden maar ga daar niet meteen van uit.
Als het natuurlijk kan is dat nog steeds het beste voor mams en pups.

Vergeet de placenta's niet te tellen en laat de teef die niet allemaal opeten, kan ze van aan de dunne gaan.

Vergeet de pups niet te wegen de eerste week(en) elke dag. Ze mogen niet afvallen.

Laat een ervaren fokker of de DA je assisteren bij de bevalling want dingen zoals slijmzuigen/uitslaan/sondevoeding geven/... zijn niet in 123 geleerd en gedaan.

Zorg ervoor dat je teefje in topconditie is, laat haar dus niet teveel aankomen (laat haar niet vet worden) en zorg ervoor dat ze goed veel spieren heeft.

Socialiseer de pups vanaf dag 1 met oppakken, strelen, ...
Vergeet niet dat je je aan een ontwormingsschema moet houden, dat de pups met 6 weken een chip moeten krijgen en paspoort, en vergeet het inentingsschema niet.

 

Ik kan het me toch niet laten maar:

een nest krijgen is niet "gezond" ofzo, er is een reden waarom "echte" fokkers maar 1 nest per jaar mogen hebben en max 4 in een heel leven van een teef. Het is heel zwaar voor een teefje (als zelf kinderen hebt en je vrouw hebt zien zwoegen kun je je misschien voorstellen wat het is om meer dan 1 nakomeling eruit te persen)...

Bij de chihuahua zijn de meest voorkomende erfelijke aandoeningen (voornamelijk geconstateerd bij stamboomloze hondjes... Of ja ik ben er nog geen tegen gekomen die ziek waren met stamboom)

Deze ziekten zijn:

PRA, cataract

Hart aandoeningen

PL

syringomyelie

 

Al deze ziektes kan je min of meer laten testen bij erkende instanties (zoals een universitair ziekenhuis). Oogaandoeningen moeten elk jaar getest worden (de eerste twee op mijn lijstje).

Ik weet dat een nestje hebben voor jezelf allemaal leuk is enz, of toch lijkt, maar weet je al wat je gaat doen als er 4 pups geboren worden? Wat ga je doen met die 4? Verkopen?

Zorg dan op voorhand voor een wachtlijst en ga al opzoek naar pupkopers.

Anders zit je straks met 6 honden...

 

Als het eenmalig is, laat aub daarna je teefje helpen...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Welke testen heb je laten doen bijtje chi's? 

 

Ik ik hoop dat je beseft dat een dracht en bevalling gevaarlijk is voor een chi .. Nu zal je denken dat is toch iets natuurlijks? Wel nee noet echt aangezien een chi een klein gestalte heeft en pups van kleine hinden relatief groot zijn in verhouding met een kleine moederhond dan met een grote moederhond. 

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

O ja complicaties bij de bevalling dracht:

 

Melkklierontstekingen

Rottende moederkoeken die blijven zitten

Infecties

Dode pups

Moeder die in de operatie blijft hangen

Pups met een open verhemelte (sonde voeding geven, als je het verkeerd doet gaat de pup dood)

Ziektes die door je nest heen gaan waardoor je ze moet laten inslapen --> psychologisch heel zwaar voor je teefje (net als bij mensen die een kind verliezen)

...

 

Wees voorbereid op echt vies werk (veel slijm, poep, pis, groen spul, bruin spul, rood spul)

ook op constant poetsen, zware kosten aan materialen en de DA, weinig slaap, veel vakantie moeten nemen vh werk dus weinig geld,...

 

Begrijp ook dat je teefje nog maanden na de bevalling niet helemaal in topconditie zal zijn.

 

Is jouw teefje nagekeken op herpes? En je reu? Zijn ze beiden nog geldig ingeënt en ontwormd want dit kan je tijdens de dracht niet doen.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Alles is denk ik al wel gezegd. Meerdere keren... Het enige wat ik er aan wil toevoegen is dat je niet moet vertrouwen op de gezondheid van je hondje door haar leeftijd. Bij mijn sheltie is patella luxatie en artrose ontdekt een paar maanden na haar 4e verjaardag. Veel erfelijke aandoeningen komen pas op latere leeftijd naar boven. Dat is de reden dat verantwoorde fokkers hun honden testen op de meest voorkomende ziektes bij een ras..

honden page profiel KelvintjeuhKelvintjeuh

" Lees dit topic maar eens hoe leuk een pup kan zijn. Vooral hoeveel verdriet je kan hebben als er iets " niet o leuk" verloopt. 
 
https://www.hondenpage.com/hondenforum/185877/wat-heeft-mijn-puppie-??-.php
 
ik vind t vreselijk egoïstisch om maar de denken ik laat mijn teefje "per ongelijk" dekken maar stiekum erg graag een nestje wil. Bah ergens hoop ik dat dit nestje je erg veel geld gaat kosten en een hoop werk veroorzaakt. Allen wens ik dit je teefje en haar pups niet toe.
 
ik zal ook alle mensen behoeden bij iemand zoals jij een pup te kopen. Ondoordacht en onbezonnen aan een nest beginnen. Er zijn al zoverl zieke pups en honden zonder baasje en jij fokt er onder er bij na te denken gewoon een paar bij... Vreselijk. Bah bah bah.
 
heb je überhaupt 8-10 weken de tijd om thuis te zijn? "

 Als zelfstandige, aan mijn eigen huis "ja"

dus ik kan er al mijn tijd aan geven ja

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

"  Als zelfstandige, aan mijn eigen huis "ja"
dus ik kan er al mijn tijd aan geven ja "

 

Goed dat je alle tijd hebt, hoewel Chi's over het algemeen pas met een week of 12 het nest verlaten, wel even iets om rekening mee te houden.

 

 

En lees aub nog even heel goed de tips die Cabasja op de vorige pagina gaf;

 

 

"Laat geen keizersnede doen voordat je teefje begint met de bevalling.
Anders is de kans heel erg groot dat ze de pups niet accepteert.

Vergeet niet dat je wettelijk verplicht bent om de pups te laten chippen en te registreren. Dit is sinds 2013.
Sinds dit jaar is er niks zo belangrijk als gezondheid....daar is het chippen vandaan gekomen....
Ze kunnen zo de fokkers achterhalen.
Mocht er dus een pupkoper een hondje hebben gekocht bij je,die later dus wat gaat mankeren(erfelijk) dan kan het voor je nog eens heel duur gaan worden.
Pupkopers staan tegenwoordig in hun recht.
En een fokker dus niet!!
Besef dus heel goed dat jij nu fokker bent.

Erfelijke afwijkingen bij een chihuahua zal je ff moeten opzoeken....maar dat zijn er nogal wat.

Je teefje zal vast drachtig zijn. Als het mooie dekkingen zijn geweest.

Met 4 wkn dracht kun je een echo maken.
Bij een chi zou je het beste met.8 wkn een xray laten maken om te kijken hoeveel pups het zijn en of ze groot zijn,ivm de bevalling."

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

Ik vind het eigenlijk triest dat je alleen reageerd op mensen die een beetje naar je straatje praten....

 

we zeggen dit als honden liefhebbers, fokkers en zoals ik en andere als paraveterinair. 

 

Waarom dram je dan toch je zin door, moet ik anders eens wat horror verhalen gaan vertellen over hoe slecht het af kan lopen?  

 

Ik vind je zeer egoïstisch en niet nadenkend over je hondje bah bah bah

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Wel nog steeds geen antwoord op de vraag op "welke erfelijke aandoeningen" je hondjes getest zijn.
En wat de resultaten van de tests zijn.

honden page profiel KelvintjeuhKelvintjeuh

" Ik vind het eigenlijk triest dat je alleen reageerd op mensen die een beetje naar je straatje praten....
 
we zeggen dit als honden liefhebbers, fokkers en zoals ik en andere als paraveterinair. 
 
Waarom dram je dan toch je zin door, moet ik anders eens wat horror verhalen gaan vertellen over hoe slecht het af kan lopen?  
 
Ik vind je zeer egoïstisch en niet nadenkend over je hondje bah bah bah "

 Meiske, ge moet niet praten als je me niet kent!!!

Weet ge, ik ben gay en zal nooit geen kinderen hebben, mijn 2 schatten zijn mijn 2 kinderen!!! Iedereen die mij kent, weten dat ze alles voor me zijn, dus moet jenuniet beginnen dat ik egoïstisch ben!!!

 

Ik denk altijd aan het welzijn van mijn 2 schatten!!

En ik kan er nu ook niks meer aan veranderen!! 

En wat zeg je?? Dat ik geen hondenliefhebber ben?? Dan ken je mij helemaal niet, dus moet je zeker zo geen uitspraken doen!!!

Ik ben helemaal geen fokker, en ken zoveel mensen die hun hondje voor 1x een nestje laten krijgen, en alles verliep ook goed.. Waarom al die negatieve commentaar?? Ja omdat ik de puppy's zelf niet zal houden, dat ik hen idd zal verkopen, en dat is iets waar die fokkers niet tegen kunnen.. Echte fokkers eh, ge moet es weten wat die allemaal niet doen met hun beestje en hoeveel keer ze die beestjes laten bevallen, enkel en alleen voor die puppy's te verkopen!! Da is een schande, enkel en alleen maar honden houden om te fokken zonder alle liefde te geven aan die beestjes? Is dit dan niet erg??!!!!

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

Waar jij nu over spreekt dat zijn broodfokkers en breek me daar de bek niet over open want daar probeer ik ook mensen zoveel mogelijk van te weerd houden en het te stoppen. waarom ik dat zei is om je wakker te schudden. Als je echt van je beestje houd ga je het liefst morgen en anders maandag naar je DA en laat je haar een prik geven die de dracht afbreekt. ik heb denk ik 1 chi nest gezien van een niet fokker dat goed ging bij de bevalling met zowel moeder als pup omdat er maar 1 pup inzat uit eindelijk ( waren er eerst al 2 maar 1 gereabsorbeerd) .

De rest of in het ergste geval heb ik al een dooie teef en dode pups mee gemaakt en pups die dood gingen en dood geboren werden. Of hondjes die daarna erfelijke afwijkingen hebben zoals open fotanelle en patella luxatie.

doe het nou gewoon niet.

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

"  Meiske, ge moet niet praten als je me niet kent!!!
Weet ge, ik ben gay en zal nooit geen kinderen hebben, mijn 2 schatten zijn mijn 2 kinderen!!! Iedereen die mij kent, weten dat ze alles voor me zijn, dus moet jenuniet beginnen dat ik egoïstisch ben!!!
 
Ik denk altijd aan het welzijn van mijn 2 schatten!!
En ik kan er nu ook niks meer aan veranderen!! 
En wat zeg je?? Dat ik geen hondenliefhebber ben?? Dan ken je mij helemaal niet, dus moet je zeker zo geen uitspraken doen!!!
Ik ben helemaal geen fokker, en ken zoveel mensen die hun hondje voor 1x een nestje laten krijgen, en alles verliep ook goed.. Waarom al die negatieve commentaar?? Ja omdat ik de puppy's zelf niet zal houden, dat ik hen idd zal verkopen, en dat is iets waar die fokkers niet tegen kunnen.. Echte fokkers eh, ge moet es weten wat die allemaal niet doen met hun beestje en hoeveel keer ze die beestjes laten bevallen, enkel en alleen voor die puppy's te verkopen!! Da is een schande, enkel en alleen maar honden houden om te fokken zonder alle liefde te geven aan die beestjes? Is dit dan niet erg??!!!! "

 Wanneer je een nestje op de wereld zet ben je een fokker.

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Waarom zou dat gevaarlijk zijn voor de teef? Mijn da heeft zelfs eens gezegd dat eenmalig jongen zelfs goed is voor een hond. Het enige dzt gevaarlijk is is de bevalling zelf maar ik denk dat TS dat ook wel weet wegens de grootte van de chihuahua en dat hij wel bij de DA gaat voor desnoods een keizersnede.

En ivm asielhonden, die komen er toch, en chihuahuas hebben vaak maar een nest van maximum 3 pups. Meestal maar 1 dus mss gaat ts er eentje houden??

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Ohh heb net alle reacties gelezen, negeer men vorige reactie maar.

Maar ik denk dat TS de pups gaat houden en denk wel dat hij er goed voor gaat zorgen als ik zie hoe jij over ze praat.
Dus ipv negatief commentaar gewoon even tips geven ofzo? Hij gaat ze toch laten komen, might as well help him!

Gewoon een beetje jammer dat je soms zo uit de hoek komt kelvin aangezien de meeste mensen die reageren uit ervaring spreken. Maar persoonlijk zie ik niet echt in waarom het ZOOOOO erg is dat hij eenmalig een nestje wilt.. De chi's zijn van andere ouders, getest, de een heeft een stamboom, enz... Vind sommige reacties wel wat overdreven, precies of hij van plan is de jonkies de nek om te wringen als ze geboren worden..

honden page profiel KelvintjeuhKelvintjeuh

" Ohh heb net alle reacties gelezen, negeer men vorige reactie maar.

Maar ik denk dat TS de pups gaat houden en denk wel dat hij er goed voor gaat zorgen als ik zie hoe jij over ze praat.
Dus ipv negatief commentaar gewoon even tips geven ofzo? Hij gaat ze toch laten komen, might as well help him!

Gewoon een beetje jammer dat je soms zo uit de hoek komt kelvin aangezien de meeste mensen die reageren uit ervaring spreken. Maar persoonlijk zie ik niet echt in waarom het ZOOOOO erg is dat hij eenmalig een nestje wilt.. De chi's zijn van andere ouders, getest, de een heeft een stamboom, enz... Vind sommige reacties wel wat overdreven, precies of hij van plan is de jonkies de nek om te wringen als ze geboren worden.. "

 Ik ben echt geen janker, maar heb wel al tranen gelaten na al die negatieve reacties..

Ik denk wel dat ik er nog eentje zou houden.. Want als dat geboren is, hecht je zowiezo toch aan 1je, en voor Faith & Rhune is het ook wel fijn, dat ze een kindje van hun bij hun zouden hebben..

En idd, al wat ik wou was wat tips krijgen, er zijn zoveel site's, maar op iedere site staat iets anders.. Ik heb ondertussen na al die negatieve reacties een hele mail gestuurd naar een ervaren DA die gespecialiseerd is in chihuahua's, en heb deze pagina's met al die commentaren doorgemaild, om te vragen wat zij hiervan vind.. Hopelijk krijg ik daar eens positief nieuws van.. Want uiteraard gaat de gezondheid van mijn meisje boven alles, en als ik naar de DA ga als ze 28 zwanger is, dan kan er een echo gemaakt worden, en als er iets niet goed zou zijn, dan kan ik eventueel die puppy's nog altijd laten weghalen?

honden page profiel KelvintjeuhKelvintjeuh

"  Ik ben echt geen janker, maar heb wel al tranen gelaten na al die negatieve reacties..
Ik denk wel dat ik er nog eentje zou houden.. Want als dat geboren is, hecht je zowiezo toch aan 1je, en voor Faith & Rhune is het ook wel fijn, dat ze een kindje van hun bij hun zouden hebben..
En idd, al wat ik wou was wat tips krijgen, er zijn zoveel site's, maar op iedere site staat iets anders.. Ik heb ondertussen na al die negatieve reacties een hele mail gestuurd naar een ervaren DA die gespecialiseerd is in chihuahua's, en heb deze pagina's met al die commentaren doorgemaild, om te vragen wat zij hiervan vind.. Hopelijk krijg ik daar eens positief nieuws van.. Want uiteraard gaat de gezondheid van mijn meisje boven alles, en als ik naar de DA ga als ze 28 zwanger is, dan kan er een echo gemaakt worden, en als er iets niet goed zou zijn, dan kan ik eventueel die puppy's nog altijd laten weghalen? "

 En dan krijg ik hier ook nog eens reacties dat ik mijn meisje in gevaar zou brengen.. Wat moet ik nu denken?? Zoals men mij hier zegt, dat mijn meisje gaat sterven..

Er zijn leukere dingen om te horen dan dit, Faith is als een dochter voor mij, ik heb haar namelijk met de zuigfles groot gebracht, helemaal op mijn ééntje

Iedereen zei me dat Faithje zou sterven, dat ze te klein was en te zwak, maar kijk, ondertussen is ze 28 Februari 3 jaar geworden en in die 3j is ze nog geen enkele keer ziek geworden, bij het minste dat ik iets merk, sta ik al bij de DA met mijn beestjes..

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

"  Ik ben echt geen janker, maar heb wel al tranen gelaten na al die negatieve reacties..

Ik denk wel dat ik er nog eentje zou houden.. Want als dat geboren is, hecht je zowiezo toch aan 1je, en voor Faith & Rhune is het ook wel fijn, dat ze een kindje van hun bij hun zouden hebben..

En idd, al wat ik wou was wat tips krijgen, er zijn zoveel site's, maar op iedere site staat iets anders.. Ik heb ondertussen na al die negatieve reacties een hele mail gestuurd naar een ervaren DA die gespecialiseerd is in chihuahua's, en heb deze pagina's met al die commentaren doorgemaild, om te vragen wat zij hiervan vind.. Hopelijk krijg ik daar eens positief nieuws van.. Want uiteraard gaat de gezondheid van mijn meisje boven alles, en als ik naar de DA ga als ze 28 zwanger is, dan kan er een echo gemaakt worden, en als er iets niet goed zou zijn, dan kan ik eventueel die puppy's nog altijd laten weghalen? "

 



Snap je wel hoor, maar je moet het niet zo persoonlijk opnemen. Ze bedoelen het helemaal niet slecht hoor, we denken gewoon allemaal anders en hebben andere opinies en op deze forum zegt iedereen gewoon wat ze er zelf van denken. Waardoor er dus discussies kunnen ontstaan. Wat je ermee doet is up to you. Beter zo dan naar je pijpen dansen denk ik dan :-D

Nu op je vraag, ik vind het al heel goed dat je je zo goed informeert zegt al genoeg dat je de moeite wel gaat doen. Maar je weet ook moest er iets misgelopen zijn met een van de pups en je ze zelf moet voederen, je om de uur moet opstaan om ze zelf te voederen? Het zijn nog fragiele diertjes dus hebben veel aandacht nodig. Maar ik denk niet dat je ze nog kan laten weghalen als je ze al op echo kan zien.. Ik denk dat het dan al te ver is. ( weet het niet zeker heb het zelf nog nooit meegemaakt dus kan hier eigenlijk geen correcte antw opgeven )

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Ik herken je daar wel in hoor, ben ook zo het zijn net als kindjes voor me haha hoe dom het ook klinkt. Maar ergens hebben ze wel gelijk, het blijft natuurlijk een groot risico, ik weet niet hoe groot je meisje is? Maar hoe kleiner hoe meer risico ze hebben om erin te blijven. De mensen hierop forum zeggen dit gewoon omdat ze niet willen dat er iets met je hond overkomt simpelweg gezegd. Ze maken zich zorgen om haar, dus wees ergens blij dat ze je waarschuwen! Ikzelf wou ook jongen met men chi maar ze was te klein zei de DA dus zou het te gevaarlijk zijn en toen hoefde het niet meer voor me. Was wel van plan om alle pups zelf te houden maar als het ten koste van men teefje gaat hoeft het niet hoor..

honden page profiel KelvintjeuhKelvintjeuh

" Ik herken je daar wel in hoor, ben ook zo het zijn net als kindjes voor me haha hoe dom het ook klinkt. Maar ergens hebben ze wel gelijk, het blijft natuurlijk een groot risico, ik weet niet hoe groot je meisje is? Maar hoe kleiner hoe meer risico ze hebben om erin te blijven. De mensen hierop forum zeggen dit gewoon omdat ze niet willen dat er iets met je hond overkomt simpelweg gezegd. Ze maken zich zorgen om haar, dus wees ergens blij dat ze je waarschuwen! Ikzelf wou ook jongen met men chi maar ze was te klein zei de DA dus zou het te gevaarlijk zijn en toen hoefde het niet meer voor me. Was wel van plan om alle pups zelf te houden maar als het ten koste van men teefje gaat hoeft het niet hoor.. "

 Mijn meisje is groter dan mijn mannetje, ben bij verschillende dierenartsen geweest met beide, en elk van hen zei me dat dit perfect mogelijk was, ook omdat mijn mannetje kleiner is

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

"  Mijn meisje is groter dan mijn mannetje, ben bij verschillende dierenartsen geweest met beide, en elk van hen zei me dat dit perfect mogelijk was, ook omdat mijn mannetje kleiner is "

 



Weet je de schofthoogte ? ( de lengte van poot tot aan de schouder ) en hoeveel weegt ze?

honden page profiel KelvintjeuhKelvintjeuh

Mijn meisje weegt 2,5kg
mijn mannetje 1,5kg

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Zoals de andere al vroegen , welke tests heb je gedaan ? dit is toch wel erg belangrijk.

En na 28 dage is het toch al te laat om de pups weg te halen.

Ik snap dat je graag een nestje wil van je eigen hondjes en je vraagt hier om advies wat erg goed is , zorg ervoor dat je een werpkist en een wamte lamp hebt , en nog veel meer wat je nodig hebt bij de bevalling , zorg dat er een Da is die je kan helpen indien nodig is. Aangezien je ze toch houd kunnen we je beter advies geven zodat hij het er maar het beste van kan maken. Ik zelf ben er niet mee eens maar kan er weinig aan veranderen.

Heb je er al aan gedacht dat je 12 weken vrij moet zijn voor de pups ? ( wel langer omdat je ook de laatste week(weken) van de dracht aanwezig moet zijn )

Bekijk het eens van onze kant , we geven allemaal om dieren en we zeggen dit niet om jou alleen maar de grond in te boren , we zeggen dit omdat we het beste voor hebben met je hondje. En als de pups later erfelijke afwijkingen heeft die tot uiting komen .. ik zou me rot voelen , die beestjes kunnen er immers niks aan doen. Ik kan wel degelijk lezen dat je om je honden geeft en je niet wil dat er wat gebeurd met ze , heel begrijpelijk want dat wil ik ook niet met mijn eigen honden ( geen enkele hond eigenlijk )

Ik hoop dat het allemaal goed verloopt, verder hoop ik dat je je gaat inlezen over fokken en over de dingen die mis kunnen gaan als ze aan het bevallen is zodat je weet wat je kunt doen ( als er op het moment geen da aanwezig is ). Ook over alles wat je nodig zal gaan hebben tijdens en na de dracht , zoek dus veel info op dat lijkt me het beste om te doen. Neem eens contact met een erkende chihauhau fokker die kan je veel vertellen over zijn/haar ervaring en ik denk dat je er veel aan zult hebben.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

"  Ik ben echt geen janker, maar heb wel al tranen gelaten na al die negatieve reacties..
Ik denk wel dat ik er nog eentje zou houden.. Want als dat geboren is, hecht je zowiezo toch aan 1je, en voor Faith & Rhune is het ook wel fijn, dat ze een kindje van hun bij hun zouden hebben..
En idd, al wat ik wou was wat tips krijgen, er zijn zoveel site's, maar op iedere site staat iets anders.. Ik heb ondertussen na al die negatieve reacties een hele mail gestuurd naar een ervaren DA die gespecialiseerd is in chihuahua's, en heb deze pagina's met al die commentaren doorgemaild, om te vragen wat zij hiervan vind.. Hopelijk krijg ik daar eens positief nieuws van.. Want uiteraard gaat de gezondheid van mijn meisje boven alles, en als ik naar de DA ga als ze 28 zwanger is, dan kan er een echo gemaakt worden, en als er iets niet goed zou zijn, dan kan ik eventueel die puppy's nog altijd laten weghalen? "

 

Ik kan begrijpen dat het niet leuk is om te lezen, het staat er niet overal even tactisch.

Maar in principe bedoelt iedereen ongeveer hetzelfde: weet goed wat je doet!

 

Wij hebben een hond van bijna 7 maanden nu, en ik ben voordat hij geboren was al bij de fokker geweest.

Van de keuze van de reu, dekking, zwangerschap, bevalling en kraamtijd hebben ze me continue op de hoogte gehouden.

Maar wat een werk hebben hun met de honden gehad!

Dat besef je zo niet, maar daar kom je pas achter als je ermee te maken hebt.

 

De fokker waar Black vandaan komt hebben een goedgekeurde  teef  en hebben zorgvuldig naar een passende, goedgekeurde reu gezocht.

Ze zijn daarvoor zelfs naar Frankrijk gereisd omdat daar een goede reu was, waarbij het inteeltpercentage in combinatie met het teefje vrijwel nihil was.

Dus voordat er sowieso al een dekking plaatsvond, ging er al een hele voorbereiding aan vooraf.

 

Dan de zwangerschap zelf, letten op de voeding, dierenartsbezoekjes, letten op de teef of het allemaal goed gaat met haar, zorgen voor een veilige werpkist en verder alle voorbereiding voor de aanstaande bevalling.

 

Dan de bevalling zelf, heel spannend natuurlijk! Zijn alle pups gezond en blijft het goed gaan met de moederhond.

 

Dan de 8 weken kraamtijd, een heel intensieve periode waarbij er eigenlijk altijd iemand thuis moet zijn.

Elke dag de pups wegen, ze controleren, moeder controleren, chippen, na enkele weken beginnen met de pups bij te voeden, entingen, stamboom aanvragen etc etc

De pups zitten in de inprentingsperiode en dit is een belangrijke taak voor de fokker om hier mee om te gaan!

 

De fokkers waar Black vandaan komt hebben het van het begin tot het eind heel serieus opgevat en zijn er maanden erg druk mee geweest.

Met als resultaat dat wij Black als 8 weken oud pupje op konden halen, kerngezond en er was al een goed begin gemaakt met de socialisatie van de pupjes.

Ook zindelijkheid was een begin mee gemaakt, door de pups en moeder een ruime 'kraammand' te geven zodat de pups zich niet hoefden te bevuilen.

 

En al voordat de pups waren geboren waren de 'pupkopers' al gescreend en uitgezocht.

Echt niet dat je zomaar een pup van hun kon aanschaffen, ze wilden wel zeker weten dat ze goed terecht zouden komen.

 

Een lang verhaal maar ik schrijf het op, omdat ik heb gezien met wat voor zorgvuldigheid en werk een goede fokker z'n teefje laat dekken. En wat voor tijd,werk en energie het kost totdat de pups 8 weken oud zijn.

Dat staat echt in schril contrast met wat jij doet:

Op goed geluk een teefje en reutje op elkaar zetten en maar zien waar het schip strandt.

En met wat geluk een paar leuke en gezonde puppy's.

 

Ik snap best dat jij veel van je hondjes houdt, dat kun je lezen uit jouw verhaal.

Maar ik hoop dat je begrijpt  waarom sommige mensen het niet met je eens kunnen zijn op welke manier jij een nestje wil fokken!

Dat is echt niet om jou persoonlijk af te kraken, niemand kent je tenslotte hier.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende

honden foto van Antje en de beestenbende

Het kan echt wel fout gaan tijdens een bevalling van een chihuahua.

Ik had een vriendin die heeft haar teefjes nog voor een jaar heeft laten dekken.

Toen ze aan het bevallen was zat haar 2de pup vast en die hebben ze eruit moeten trekken.

Ik was erbij dus heb het persoonlijk gezien wat er mis kan gaan.

Gelukkig is het goed gekomen maar had ook erg fout kunnen gaan.

Zelf heb ik ook een reutje en een teefje en geen haar op mijn hoofd die eraan denk om een nest te nemen.

Toen mijn teefje in februari loops werd hebben ze de 2de en 3de week apart gezeten.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

" Ohh heb net alle reacties gelezen, negeer men vorige reactie maar.


Maar ik denk dat TS de pups gaat houden en denk wel dat hij er goed voor gaat zorgen als ik zie hoe jij over ze praat.

Dus ipv negatief commentaar gewoon even tips geven ofzo? Hij gaat ze toch laten komen, might as well help him!


Gewoon een beetje jammer dat je soms zo uit de hoek komt kelvin aangezien de meeste mensen die reageren uit ervaring spreken. Maar persoonlijk zie ik niet echt in waarom het ZOOOOO erg is dat hij eenmalig een nestje wilt.. De chi's zijn van andere ouders, getest, de een heeft een stamboom, enz... Vind sommige reacties wel wat overdreven, precies of hij van plan is de jonkies de nek om te wringen als ze geboren worden.. "

 



De ouders zijn niet getest, dat is deels een reden waarom mensen zo reageren. Voor de gemiddelde Nederlander/Belg betekent getest dat de honden bij de da zijn geweest en hun entingen hebben gehad en in het geval van ts was de reactie op de vraag welke testen ze gehad hadden "mijn teefje is 3 jaar en nog nooit ziek geweest". Ik doe zelf niet mee aan felle discussies maar hier had je blijkbaar overheen gelezen, dus vandaar.. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 3 van 6 12 34 5 6
Volgende forumvraag: Bailey is drachtig bevonden!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^