hond begrijpt nieuwe woning niet ... en plast

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

Mijn 1jarige Mops Becka is zo goed wie zindelijk. Haar eerst jaar woonde ze met mij in een 1 kamer appartement. Daar was ze al na een maand of 6 zindelijk.

Als ik langer weg ga, gaat ze in de bench, waar ze vaak ook vrijwillig overdag  in ligt. Het is haar plekje. Eten krijg je in de bench, water staat er altijd klaar.

 

Nu ben ik een maand of 3 verhuist naar een grotere woning. Waar ik met 3 andere mensen woon (woongemeenschap) en ik dus weer mijn eigen kamer heb, maar er ook nog 4 andere kamers zijn, een keuken en badkamer. Ze mag er vrij lopen, maar ik doe ook wel eens mijn kamer deur dicht en dan blijft ze bij mij.

 

Ik heb het idee dat ze niet snapt dat ze ook in de rest van de woning d'r plan op moet houden...

Ze plast die dagelijks in de woning, maar af en toe. Ik vind dat uiteraard vervelend, want het zijn mijn huisgenoten en hoewel ze het snappen en in eerste instantie niet zo erg vinden, baal ik wel. Want ik dacht dat ze helemaal zindelijk was.

Ik ga elke 4 tot max 5 uur naar beneden... Ik beloon buiten met hoge stem. En als ik dr betrap spreek ik dr teleurgesteld aan...

 

Wat kan ik nog doen?

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Is er een tuin in deze woning? Anders kan je haar oppakken en buiten zetten als je merkt dat ze een plasje wil gaan doen. Dus heel goed opletten (niet boos worden op haar) en geduld hebben. Geef haar de tijd haar nieuwe situatie te begrijpen.

Sterkte ermee.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Tis misschien een gekke vergelijking maar ik werk met kinderen. Kinderen zijn ook op een gegeven momebt zindelijk na training. Als er dan iets gebeurt in de thuissituatie zoals een scheiding verhuizingof overlijden kan een kind weer terug vallen naar onzindelijk zijn.

Ik denk dat dit bij honden ook wel kan. Je hondje is nu in een nieuwe omgeving en moet wennen, weet misschien even niet zogoed wat ie met de nieuwe situatie aan moet.

Ik zou toch iets vaker proberen naar buiten te gaan. En blijf belonen voor gewenst gedrag. plast ie binnen zou ik er geen big deal van maken richting je hondje. succes!

honden page profiel Billie BBillie B 3 doggies

honden foto van Billie B

Is ze al loops geweest? Het kan ook heel goed zijn dat ze voor de eerste keer loops wordt, en dan moeten teefjes over het algemeen meer en vaker plassen. Probeer iets vaker met haar naar buiten te gaan :-)

 

Op zich zullen medeforummers helemaal gelijk hebben dat ze wennen moet. En kleine hondjes doen er over het algemeen langer over om zindelijk te worden. Maar gezien je het over een "pup van 1 jaar oud" hebt, denk ik dat er best wel een grote kans aanwezig is dat haar loopsheid eraan zit te komen. 

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

" Is ze al loops geweest? Het kan ook heel goed zijn dat ze voor de eerste keer loops wordt, en dan moeten teefjes over het algemeen meer en vaker plassen. Probeer iets vaker met haar naar buiten te gaan :-)
 
Op zich zullen medeforummers helemaal gelijk hebben dat ze wennen moet. En kleine hondjes doen er over het algemeen langer over om zindelijk te worden. Maar gezien je het over een "pup van 1 jaar oud" hebt, denk ik dat er best wel een grote kans aanwezig is dat haar loopsheid eraan zit te komen.  "

 

Eerst loopsheid was in December, ik verwacht het dus min of meer elk moment...

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Het heeft met geuren te maken. Door de plassen laat ze haar eigen geur achter. Het kan komen omdat ze zich niet veilig voelt in die ruimte, het kan ook zijn dat ze die ruimte of dat plekje markeert als 'van mij'. Dat ze je teleurgesteld aankijkt is denk ik je eigen interpretatie ;-).

Let eens op waar ze plast en wanneer. Ligt datgene waar ze plast gewoon op de grond of ergens op? Is het sinds de laatste keer dat ze plaste misschien schoongemaakt? Zijn het persoonlijke spulletjes of niet? Etc. Edit: voor ze loops word en ook tijdens en na de loopsheid kan ze meer gaan markeren. Ze willen dan op een gegeven moment ook een partner vinden en laten dus bewust meer geur achter. Persoonlijk heb ik daar lak aan, er wordt niet geplast in huis. Maar het kan dus wel een extra verklaring zijn van het gedrag ;).

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^