Pepper en Helmer, interne training. Voor nu weer thuis en beide gecastreerd.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

"  
Goed idee, mocht je in de buurt van Huizen wonen dan mag je van harte een keer mee en er zijn vast genoeg HP'ers op allerlei plaatsen die hier toe bereid zijn =). "

 

Huizen is met de auto een klein halfuurtje vanaf hier dacht ik, niet zo ver dus.

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" Of Leiden! "

 Dat is ook niet zo ver hiervandaan.

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje 3 doggies

honden foto van Noah & Wolfje

"  
Ik denk dat ik dat inderdaad ga doen.
 
Ik woon in Diemen, maar ik kan ,als ik op dat moment toch geen honden heb, best wel een klein eindje reizen.
 
Ik zal even uitzoeken op welke data ik kan. Vaders wil gebruik maken van de situatie en we gaan misschien 2 weken naar Griekenland of iets dergelijks.
Dat zet in zodra ik dat weet even in dit topic, wie weet.
 
Ook wel een goede, kan in elk geval geen kwaad om dat te doen.
  "

Ten eerste wil ik zeggen dat ik dit enorm dapper van je vind. Je kijkt naar wat het beste is voor jouw honden  (ik lees dan ook graag mee hoe dit verder verloopt.)

 

Ik woon best wel in de buurt! (Amsterdam ) Wie weet is het een leuk idee om een keertje samen te lopen? 

 

Het is misschien wel even goed om op vakantie te gaan, kan jij je hoofd ook een beetje leeg maken 

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" De interactie tussen twee honden als je tegelijk met ze loopt wordt nogal eens onderschat. Hier ook; Shadow reageert fel soms naar anderre honden maar 't is de onzekerheid van Spot die dat in gang zet.

Mocht je een rustige omgeving zoeken, kijk eens bij mij in de buurt, hier kun je heerlijk wandelen, komt maar af en toe een hond tegen en de meeste mensen (en hun honden) zijn sociaal. Ik woon net ten zuiden van Venlo. Volgens mij is deze buurt niet zo heel duur. Ik stuur je nog wel een PBtje

Soms is even afstand nemen en tot rust komen wel heel lekker, ik ben net zelf twee weken zonder honden op vakantie geweest en ik mis ze dan wel, maar het is ook wel eens lekker om relaxed te wandelen zonder bij elke kat bijna van je sokken getrokken te worden ;-) "

 

Klopt, ik had er eerlijk gezegd nog niet aan gedacht, te veel gefocust op Pepper's gedrag denk ik. Het zou al aardig opschieten als Helmer er niet op zou reageren. Dan doet Pepper het niet of in veel mindere maten.

En dat terwijl ik het toch echt geleerd heb...

 

Dank voor de suggestie! Ik zal eens even gaan googlen.

 

Mee eens.

 

 

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" Wat goed dat je deze stap neemt. Lijkt me erg moeilijk maar je krijgt zo ook de kans om zelf bij te komen. Dan kan je straks weer fris aan de slag.
 
Ik ben ook een beetje nieuwsgierig, worden ze bij de interne training in een roedel geplaatst of juist 1-op-1 getraind door een gt? Mag je die 4 weken dan ook helemaal niet op bezoek bij je honden?Ik blijf dit topic in ieder geval volgen ben benieuwd naar de resultaten.
 
Een andere vraag: Ik weet natuurlijk niet in wat voor wijk je woont maar heb je niet dichtbij de mogelijkheid om ze op een andere plek uit te laten, waar minder honden komen? Ik kan me voorstellen dat je een stuk relaxter loopt op een plek waar je niet 'bang' hoeft te zijn voor andere honden.
  "

 

Dank. Ik hoop het ook, ik verwacht van wel.

 

Volgens mij worden ze niet in een roedel geplaatst.

Ik verwacht dat ze Pepper en Helmer apart zullen trainen, maar ook samen.

Ook dat ze andere honden en afleidingen erbij zullen halen om telkens een stapje verder te gaan. Het is allemaal in een gecontroleerde omgeving waar ze niets aan het toeval overlaten bij mijn weten.

 

Nee, ik mag ze die 4 weken niet bezoeken. Wel was het volgens mij mogelijk om zo nu en dan een update te krijgen over hoe het met ze gaat (of ze goed eten etc).

 

Zou op zich wel kunnen, maar ik ben afhankelijk van hoever ik kan lopen met ze. Heb nog geen rijbewijs. Hier in de directe omgeving loopt heel veel los waar het niet mag. 

Ik heb een straal van 2 uur wandelen om mijn huis al met grote regelmaat gelopen. Dat hele stuk is dus beladen ondertussen. En druk, best wel veel honden.

 

Dus op de lijst van dingen die nog gaan komen staat ook een rijbewijs. Dan kan ik opeens veel meer.

 

Ik ben het met je eens, zou zeker een goede zijn.

 

 

 

 

 

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep 3 doggies

honden foto van Merp & Miep

Heel veel succes en sterkte! Wij lopen nu met Scott ook bij een gedragstherapeute, want hij is ook erg onzeker en dat uit zich door te blaffen naar andere honden wanneer hij aan de lijn loopt (het is echt bijna agressief grommen) en hij is super snel overprikkeld. Ik snap heel goed dat je hier voor gekozen hebt. Voor ons is het soms ook allemaal te veel, het gaat je hele leven beheersen...

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" Moedig van je dat je je honden zolang wil missen, maar ik denk dat jouw gedrag ook moet veranderen.  Als je honden terugkomen en jij blijft dezelfde, zullen gewoon terug hervallen.
Ik denk dat jij, mét hulp van een GT, hier moet aan werken, desnoods dagelijks... en het voordeel is dat je je honden niet moet missen. "

 

Natuurlijk moet dat veranderen.

Ik ben me er volledig van bewust dat met name ik aan het werk moet, met de honden en mijzelf.

 

De honden zullen al beter weten wat er verwacht wordt, het is ze dan niet meer onbekend. Het gedrag is dan in elk geval een enkele keer doorbroken.

Ik krijg na de interne training nog intensieve begeleiding. Hoe dat precies er uit zal zien wordt later besproken.

 

Ik had liever een GT aan huis gehad. Maar ik ben ondertussen toch wel aardig overspannen. Dan leer je niets meer, dus hebben mijn honden niets aan me. Vandaar dat we deze keuze hebben gemaakt.

 

Dank voor je mening!

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" Vroeger onze buren hadden een heel moeilijke jack-russel terrier, en die zijn uiteindelijk ook over gegaan tot deze stap en hebben de hond 3-4 weken ondergebracht bij MG in Lelystad.

En dat is heel erg goed gegaan, zij konden even ontspannen, afstand nemen, de hond missen, en het ophalen ging ook niet zomaar, er werd intensief getraind met hond en baas bij elkaar.

Ik was toen eerst ook sceptisch, maar het werkte bij hen echt heel erg goed, juist omdat ze er zelf niet meer tegenop konden had thuis door gaan zo geen enkele zin meer.

En nee, ze hervielen niet in het oude gedrag, deze hond kon oa heel slecht alleen zijn (claim gedrag wat op angst leek maar het eigenlijk niet was)) en ook dat ging thuis daarna heel goed.

Dusse........ petje af, want je hond (tijdelijk) afstaan en toegeven dat het jou op dit moment even niet meer lukt is een heel grote stap.

Ik denk, als ik het zo lees, op dit moment een verstandige stap.

Heel veel sterkte en succes.
Want ik weet wel toen van onze buren dat ook zij behooorlijk "heropgevoed" werden, ook dat even moesten verwerken maar het was de moeite meer dan waard. "

 

Heel hoopgevend om nog weer te lezen over een positieve uitkomst.

 

Dank je.

 

Ik ga vanaf de 27ste lekker uitrusten en daarna aan de slag met mijn twee rakkers. Ik zal vast wel het een en ander fout doen. Maar ik verwacht dat de GT me dat haarfijn zal uitleggen.

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" ik ben ook nieuwsgierig hoe ze dit dan gaan oplossen en of er bekend is uit andere ervaringen of de honden dan eenmaal thuis niet weer in het oude gedrag gaan vervallen want daar is niets veranderd? "

 

Masjah gaf je al een antwoord zag ik.

 

Ik krijg na afloopt inderdaad nog begeleiding. Ik wordt ook aan het werk gezet.

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem 3 doggies

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Heftig... maar ook ontzettend sterk dat je deze keus durft te maken... voor je geweldige honden, maar ook voor jezelf... 

 

Ik blijf graag op de hoogte... het uitvallen naar andere honden herken ik van onze Bailey.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Naar welke locatie breng je ze? Vind het een dappere beslissing en ik hoop dat het helpt!

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" Dappere stap Liedeke. Ik hoop dat het je wat verder brengt en dat jij ook even op adem kan komen.
 
Ik heb er ook wel eens aan gedacht toen het zo moeilijk ging met Mellow.
Maar de gedachte om haar zo lang te moeten missen...
En daarbij speelde ook de gedachte of ze niet héél anders zou zijn daar (andere omgeving, andere mensen) en of ze daarna niet weer in dezelfde problemen zou vervallen. Of ík niet weer in dezelfde spiraal terecht zou komen...
 
Ik heb het dus niet gedaan, wel een GT laten komen, maar ook dat was het eigenlijk nét niet.
Inmiddels gaat het wel steeds een stapje beter, maar de negatieve ervaringen zijn ook heel lastig (opdringerige, illegaal loslopende honden, baasjes die overal schijt aan hebben). Ik moet dat soort dingen ook echt heel snel los laten omdat ik erin kan blijven hangen, wat weer (heel erg) zijn uitwerking heeft op hoe Mellow op situaties reageert.
Zij leert nog steeds, maar ik dus ook. "

 

Snap de gedachte.

Wat wel meehelpt is dat het ook deels aan Helmer ligt volgens de GT, en die doet hetzelfde als ik er niet bij ben. Dan reageert Pepper daar weer op.

Ik vermoed dus dat het wel gaat helpen mits ikzelf na afloop even goed mij schouders eronder zet.

 

Klinkt super dat Mellow zulke vooruitgang boekt! (en jij natuurlijk)

De loslopers etc. zijn mij bekend. En de effecten ervan ook, heel lastig om dan "clean" aan een wandeling te beginnen.

 

 

 

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" Heel veel respect dat je zo'n stap onderneemt!
Het lijkt me heel moeilijk om je honden zo af te geven voor 4 weken.
Ik hoop dat dit een goede start zal zijn om daarna weer met goede moed verder te gaan en dat het goed uitpakt.
Ik volg graag :-)
 
Gr. Alexandra "

 

Dank je

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" Ten eerste wil ik zeggen dat ik dit enorm dapper van je vind. Je kijkt naar wat het beste is voor jouw honden  (ik lees dan ook graag mee hoe dit verder verloopt.)
 
Ik woon best wel in de buurt! (Amsterdam ) Wie weet is het een leuk idee om een keertje samen te lopen? 
 
Het is misschien wel even goed om op vakantie te gaan, kan jij je hoofd ook een beetje leeg maken  "

 

Dank je, ik hoop dat dit inderdaad het beste voor ze is. We zullen het zien.

 

Lijkt me leuk!

 

Helemaal mee eens. Even relaxen.

Hoorde alleen net dat de geplande vakantie naar Griekenland dus toch niet door gaat (zusje wil een zwembad in de tuin anders niet, zucht). Maar ik ga zeker nog iets regelen, misschien een weekje vissen of zo, haha.

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" Heel veel succes en sterkte! Wij lopen nu met Scott ook bij een gedragstherapeute, want hij is ook erg onzeker en dat uit zich door te blaffen naar andere honden wanneer hij aan de lijn loopt (het is echt bijna agressief grommen) en hij is super snel overprikkeld. Ik snap heel goed dat je hier voor gekozen hebt. Voor ons is het soms ook allemaal te veel, het gaat je hele leven beheersen... "

 

Dank je.

Wat vervelend, succes met het trainen.

Klopt ja, bijna alles wat ik deed was "hond", geen tijd en energie om te tekenen, video spelletjes te doen, leuke dingen met vrienden. Beheerst dan inderdaad je leven. Dan vind ik honden helemaal super, vandaar ook de opleiding, maar zo veel negatieve dingen zijn toch minder.

 

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" Heftig... maar ook ontzettend sterk dat je deze keus durft te maken... voor je geweldige honden, maar ook voor jezelf... 
 
Ik blijf graag op de hoogte... het uitvallen naar andere honden herken ik van onze Bailey. "

 

Dank je.

Ik zal dit topic zeker gaan bijhouden.

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" Naar welke locatie breng je ze? Vind het een dappere beslissing en ik hoop dat het helpt! "

 

Ik breng ze naar Lelystad.

 

Dank je, ben ik van overtuigd ondertussen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dan zal ik zwaaien als ik je zie rijden 

 

*nu moet ik niet naar iedereen met een zwarte en blonde hond gaan zwaaien natuurlijk *

 

 

Een rijbewijs is inderdaad héél fijn. Ik ben, nu met Mellow, zó enorm blij dat ik 'm heb. Anders had ik echt een Grote Uitdaging gehad...

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" Dan zal ik zwaaien als ik je zie rijden 
 
*nu moet ik niet naar iedereen met een zwarte en blonde hond gaan zwaaien natuurlijk *
 
 
Een rijbewijs is inderdaad héél fijn. Ik ben, nu met Mellow, zó enorm blij dat ik 'm heb. Anders had ik echt een Grote Uitdaging gehad... "

 

Haha, als ik iemand met een bruine hond die gekke bekken zit te trekken zal ik terug zwaaien.

 

Grote Uitdaging met hoofdletters inderdaad.

Gelukkig is mijn moeder er ook nog, die vind het niet erg om zo nu en dan te rijden. Maar ik wil toch proberen om dit jaar nog zo'n papiertje te halen. Misschien als ik het trek een anwb spoedcursus in die 4 weken dat ik hondloos ben.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

"  
Ik breng ze naar Lelystad.
 
Dank je, ben ik van overtuigd ondertussen. "

 Dan zit je 100% goed! Ik ken hun manieren en ken niks wat hun niet lukt, vooral Suus!

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

"  Dan zit je 100% goed! Ik ken hun manieren en ken niks wat hun niet lukt, vooral Suus! "

 

Haha, mee eens.

Ik volg er zelf een opleiding (bijna klaar met de instructeur en daarna verder met de GT opleiding). Fijne mensen daar, ik vertrouw ze mijn honden wel toe.

Wie is Suus?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Links kleine Mellow, rechts (met wit shirtje, op de rug gezien) is Suzanne volgens mij.

 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Klopt! Suus = suzanne de schoolhouder, die van de foto. Bruine krulletjes, zeer prettig gestoord hihi

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

"  
TS heeft al aangegeven daarna zelf aan de slag te gaan met een GT. Dus ook daar gaat het nodige aangepakt worden. "

 

ik bedoelde eigenlijk hoe ze dat in eerste instantie gaan aanpakken intern dus

ton van der molen (Gast)

kijk eens op de facebook pagina van willem teunisse

gedrag deskundige heeft gestudeerd bij m gaus

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

"  
ik bedoelde eigenlijk hoe ze dat in eerste instantie gaan aanpakken intern dus "

 

Late reactie, excuses!

 

Ahh, op die manier.

 

Ik weet het niet precies hoe ze het zullen gaan indelen. Dat zien zij ook pas als ze met de honden aan het werk zijn. Wel weet ik dat een trainer een paar keer per dag met Pepper en Helmer gaat trainen in een gecontroleerde omgeving. Met een positieve trainingswijze, clicker en geen correcties etc.

 

Misschien kan je hier iets vinden wat het iets verduidelijkt, hoewel het vrij beknopt is allemaal. Zijn meer een paar korte samenvattingen over hoe en wat.

http://www.martingaustrainingsenadviescentrum.nl/interne_training/interne_training.html

 

Ik kan morgen nog wat vraagjes stellen als we ze naar Lelystad brengen. We gaan dan sowieso nog wat dingen bespreken.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Sterkte morgen trouwens, zal best even een moeilijk momentje zijn. 

 

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Dank je.

Is inderdaad best lastig. Vorige week was ik er nog vrij nuchter over, maar nu toch wat gespannen. Raar idee on 4 weken hond-loos te zijn.

 

 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Ik volg even mee :-) Wij hebben ook een lastigerd, slecht gesocialiseerd, flipte vroeger compleet naar alle honden toe. Pure onzekerheid/angst maar uitte ze door inderdaad er juist naartoe te willen, blaffen, grommen. (Loslopend ook overigens, maar aan de lijn is het erger). Bij ons is het gelukkig steeds beter aan het gaan sinds ze bij ons woont, deels denk ik doordat met name mijn man erg rustig met haar is en ze hem volledig vertrouwt, en ik hoop ook omdat ze mij steeds meer vertrouwt en steeds rustiger bij mij is ;-) En deels ook omdat ze nu gewoon steeds geconfronteerd wordt met honden in ons dorp, voorheen zag ze er ook heel weinig.

Dus gewenning en gelukkig bijna geen negatieve ervaringen (wel honden die terug blaffen van de lijn, maar het is maar twee keer voorgekomen dat honden ontsnapten van achter het huis zonder dat we ze zagen aankomen, en haar aan probeerden te vliegen... twee keer te veel maar het heeft haar ontwikkeling gelukkig niet gestopt).

Maar zie ook met onze buurhond erbij wat de invloed kan zijn van een tweede hond... in ons geval reageert zij gelukkig niet extremer met hem, maar als zij gaat blaffen, raakt hij af en toe in verwarring en gaat hij méé blaffen (terwijl hij echt alleen maar speels naar andere honden toe wil, plat op zijn buik, eventueel onderdanig piepend, en nooit agressief O-) ). Waardoor zij zich weer gesterkt voelt in haar gedrag.

Als ze loslopen is dat trouwens echt nooit zo, dan gedraagt zij zich juist veel rustiger omdat hij erbij is. Maar dan is onze hond sowieso veel ontspannener, aan de lijn met andere honden erbij voelt ze zich volgens mij beperkter in haar mogelijkheden. (Zijn natuurlijk wel aan het oefenen dat ze zich ook aan de lijn veilig voelt! Met kleine stapjes allemaal ;-)). Ik weet niet of dat bij jullie verschil maakt, los of aan de lijn?

Heel moeilijk om ze morgen weg te brengen denk ik! Maar misschien ook wel een opluchting, om eventjes alleen aan jezelf te hoeven denken? En dan daarna er lekker uitgerust weer voor hen te zijn?

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Lastige situatie hoor Aurelia. Super dat het zo veel beter is geworden.

Een rustige houding doet een hoop inderdaad. En onderling vertrouwen is cruciaal.

 

Bij Pepper is het aan de lijn beter dan los. dat maakt het zo lastig, in de meeste gevallen is het andersom. Pepper heeft eigenlijk maar een paar positieve ervaring met andere honden. Dat maakt haar gedrag naar alle honden lastig.

 

Help wel mee dat ik de mensen daar vertrouw met mijn honden. Ik ken hun methode aardig goed en sta daar ook achter.

Eens, uitgerust kan ik weer lekker met ze aan de slag.

 

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: uitvallen naar reuen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^