Pepper en Helmer, interne training. Voor nu weer thuis en beide gecastreerd.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Gisteren zijn we met Pepper (en Helmer, die moest mee) naar een gedragstherapeute aan het Martin Gaus gedragscentrum geweest.

 

Voor degene die het niet eerder ergens gelezen hedden, Pepper heeft dus een probleem met andere honden. Aan de lijn gaat het, na ons helemaal scheel getraind te hebben, meestal wel redelijk maar doordat we keer op keer weer nare ervaringen hebben met andere honden (of hun baasjes) valt er niet meer tegenop te boksen in mijn eentje.

 

Haar, en mijn, onzekerheid blijft maar groeien en even leuk wandelen is er echt niet meer bij. Helmer begint nu ook moeilijk te doen, terwijl ik heel hard mijn best doe om dat juist te voorkomen. Maar kennelijk ben ik ook als ik alleen met hem loop te gespannen (straks wordt hij net als Pepper gepakt spookt er dan door mijn hoofd).

Ik moet constant op mijn hoede zijn voor loslopende honden die niet altijd even lief zijn (eveneens de niet agressieve honden zijn vervelend als ze op aangelijnde honden aflopen). Los gaat ze sowieso al meer dan een jaar niet meer, enkel aan de lijn en lange lijn. Tegenwoordig loopt ze vaak met muilkorf omdat men mijn waarschuwingen en verzoeken niet serieus neemt. Als het kan wijk ik voor anderen uit, maar velen geven me niet eens de ruimte om dat te doen, hun hond is immers lief en die van mij niet....

 

Ook begon ze onaangenaam gedrag richten mensen te laten zien. Ikzelf ben aan het einde van mijn latijn ondertussen, ik had het idee dat wat hulp wel op zijn plaats was.

 

Dus na een gesprek van bijna 2 uur, een gedragstest en een nabespreking bleek dat Helmer in de test de aanzet gaf tot het uitvallen van Pepper. Het is dus een wisselwerking. Pepper is onzeker (door al die nare ervaringen van begin tot nu en haar karakter) en wil het liefste weg, Helmer wil er naar toe en is ondertussen ook wat op zijn hoede door, waarschijnlijk, mijn gespannen houding/gemoedstoestand. Hierdoor voelt Pepper zich gesteund en wil vervolgens in de aanval. Als ik het goed begrepen heb.

Een verslag van de GT volgt nog ergens volgende week.

 

Het is ook omgevingsgebonden voor ons allen, deze buurt is niet geschikt om mijn honden (en mijzelf) te "heropvoeden" op deze manier. Het zou ideaal zijn als ik een maand of twee op de hei in een blokhutje zou kunnen trainen met ze. Als ik zelf niet zo overspannen was.

Daarom is het besluit genomen om beide honden 4 week lang intern te laten trainen. Zodat ik ervoor kan zorgen dat ik uitgerust ben als ik ze weer ophaal om de training voort te zetten.

 

Ik doe het liever zelf met begeleiding van iemand die vanaf een afstandje kan zien wat er allemaal gebeurt en mij kan vertellen wat ik anders moet doen en waarom. Maar ik denk dat dit nu de beste keuze is.

 

Ik moet Pepper en Helmer dus 4 weken missen.

27 juni brengen we ze ernaartoe en 25 juli mag ik ze weer ophalen.

 

Is er iemand die ervaring heeft met dergelijke interne trainingen? Zo ja, wat waren jullie ervaringen?

 

Als er vragen zijn stel ze gerust.

 

 

 

honden page profiel Mariska & LunaMariska & Luna 3 doggies

honden foto van Mariska & Luna

Ooohhh wat lijkt me dat moeilijk zeg zo lang je honden missen, maar je krijgt er ook weer honden terug waar je misschien wat beter mee uit de voeten kan. Veel succes en hopelijk gaan ze er op vooruit. Ik volg je en ben heel benieuwd hoe het gaat na de 4 weken wil je dan ook een verslagje plaatsen.

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Ik zie er ook echt tegenop zo lang "alleen" te zijn.

 

Maar ik vertrouw de trainers daar en hun ervaring. Nu lukt het me in mijn eentje gewoon niet, hulp vragen is geen schande. Ook niet als je de zelf een dergelijke opleiding volgt vind ik, haha.

 

Ik zal zeker verslag doen van de ontwikkelingen.

Misschien mag ik het verslag dat de GT mij volgende week stuurt delen hier (in eigen woorden dan).

Anoniem (Gast)

Zooo dat is een hele stap.

 

Wat voor ras is pepper? Jet verhaal komt me namelijk erg bekend voor. 

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Klopt ja, inderdaad een behoorlijke stap. Maar als het een stap in de goede richting is lijkt het me zeker de moeite waard.

 

Pepper is een Oudduitse Herder teef van 3 jaar. Hoezo?

Anoniem (Gast)

Ik heb precies hetzelfde gehad met mijn oudduitser. Is nu gelukkig na keihard trainen voor een deel eruit. Hoor nu al paar mensen met deze problemen. Dus vond het opvallend! 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Wat een moeilijke stap zeg...

 

Ik volg de ontwikkelingen in ieder geval!

Heb er met Odi ook eens over nagedacht, maar hij zou absoluut niet zichzelf zijn zonder mij en dus ook anders reageren op situaties. 

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

Natuurlijk moet je doen wat jou het beste lijkt, maar.....

Zelf zie ik niet in dat dit de oplossing zou zijn. Ik kan (bijna) iedere hond trainen, maar eenmaal terug bij de baas vervallen ze weer in het oude patroon. Een hond reageert op zijn omgeving en de reactie van zijn baas. Plaats je een hond in een andere omgeving met een andere "baas" dan zal deze altijd ander gedrag laten zien.

Uiteraard hoop ik voor je dat dit wel goed gaat uitpakken en wens je heel veel succes en natuurlijk ook sterkte de komende tijd!

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" Ik heb precies hetzelfde gehad met mijn oudduitser. Is nu gelukkig na keihard trainen voor een deel eruit. Hoor nu al paar mensen met deze problemen. Dus vond het opvallend!  "

 

Begint mij zo nu en dan ook op te vallen ja.

Ik heb wel al begrepen dat de Nederlandse lijnen feller en nerveuzer kunnen zijn dan de "gewone" Duitse Herder. Terwijl de Duitse lijnen van de ODH weer zachter zouden zijn.

Ook ben ik bang dat het ras iets te veel in de mode is de laatste jaren wat ook een nadelig effect zou kunnen hebben. Zeker weten doe ik het niet.

 

Super dat het bij jou na keihard trainen vermindert is.

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" Natuurlijk moet je doen wat jou het beste lijkt, maar.....Zelf zie ik niet in dat dit de oplossing zou zijn. Ik kan (bijna) iedere hond trainen, maar eenmaal terug bij de baas vervallen ze weer in het oude patroon. Een hond reageert op zijn omgeving en de reactie van zijn baas. Plaats je een hond in een andere omgeving met een andere "baas" dan zal deze altijd ander gedrag laten zien. Uiteraard hoop ik voor je dat dit wel goed gaat uitpakken en wens je heel veel succes en natuurlijk ook sterkte de komende tijd! "

 

Ik snap je punt Gea. Ben ik het in principe ook mee eens. Dat is ook precies wat mij geleerd is op de instructeurs opleiding (die ik ook daar volg).

 

Maar ik denk dat een hond wel degelijk bepaalde dingen onthoud die door een ander worden aangeleerd.

De dingen die ze nu moeten leren gaan mij op het moment echt niet lukken.

Ik moet er weer vertrouwen in krijgen dat het niet allemaal mis gaat bij elke stap die we zetten. Het wordt ook steeds erger, dus wachten tot ik me beter voel heeft weinig zin.

Op papier kan ik prima uitschrijven wat ik zou moeten doen. Maar met mijn eigen honden, in mijn woonwijk met mijn eigen onzekerheden lukt mij dit nu niet ben ik bang.

 

Het plan is dat ik even geen zorgen heb die maand en dat de honden de basis al een beetje snappen als ze terug komen. Dan gaan we verder met de training die ik dan zelf ga doen onder begeleiding van een GT.

Het beste zou volgens de GT zijn om direct na de interne training ergens anders dan thuis nog een maandje te trainen met ze. Dan pas in mijn woonomgeving. Langzaam opbouwen dus.

Momenteel al aan het kijken naar een betaalbaar (ik heb nog maar een paar ribben over als het zo door gaat, haha) vakantie huis in een rustige omgeving waar ik een week of 3 kan bivakkeren en in alle rust kan werken aan de honden en mijzelf.

 

Kortom, ik verwacht geen "quick fix" of iets dergelijks en ga er ook zelf zeker hard aan werken. Maar na lang overleg leek het ons het beste om dit een kans te geven.

 

Dank, succes zal ik zeker nodig hebben.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik hoop dat je in die vier weken even bij kunt komen. Je klinkt inderdaad helemaal op en dan moet je gewoon even uit de situatie, anders ga je er gewoon aan ten onder. Het is dan fijn dat Pepper en Helmer in een veilige omgeving zitten waar mensen ook nog eens serieus met hun problemen om gaan.

Krijg je als ze weer terug naar huis gaan weer begeleiding? Want juist dat lijkt mij zo belangrijk. Precies wat Gea al zegt, het gedrag is vaak persoon en locatie gebonden. Wat jij al zegt "ik loop gespannen". Dat is natuurlijk niet weg zodra Pepper en Helmer na vier weken weer terug komen.

Is het misschien een idee dat je een hond die stabiel is kunt gebruiken om jezelf te trainen op relaxter lopen? Dan kun je die handvatten ook meenemen wanneer Pepper en Helmer weer terug komen.

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" Wat een moeilijke stap zeg...
 
Ik volg de ontwikkelingen in ieder geval!
Heb er met Odi ook eens over nagedacht, maar hij zou absoluut niet zichzelf zijn zonder mij en dus ook anders reageren op situaties.  "

 

Is inderdaad waar, toen ik de ruimte uit ging tijdens de gedragstest vertoonde ze nauwelijks het gedrag waarvoor we de afspraak hadden gemaakt.

Kwam ook deels omdat Helmer (die aangewezen is als aanstichter van het uitvallen) er toen ook niet bij was.

Ik ben in elk geval erg benieuwd wat dit ons gaat opleveren. Ik houd goede moed!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Natuurlijk moet je doen wat jou het beste lijkt, maar.....Zelf zie ik niet in dat dit de oplossing zou zijn. Ik kan (bijna) iedere hond trainen, maar eenmaal terug bij de baas vervallen ze weer in het oude patroon. Een hond reageert op zijn omgeving en de reactie van zijn baas. Plaats je een hond in een andere omgeving met een andere "baas" dan zal deze altijd ander gedrag laten zien. Uiteraard hoop ik voor je dat dit wel goed gaat uitpakken en wens je heel veel succes en natuurlijk ook sterkte de komende tijd! "

 Ben het opzicht met je eens. Soms kan echter het helpen in een andere omgeving het patroon te doorbreken. Dan moet er thuis wel heel hard gewerkt worden, onder hele goede begeleiding begeleiding, om terug val te voorkomen.

 

Heel veel sterkte!

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" Ik hoop dat je in die vier weken even bij kunt komen. Je klinkt inderdaad helemaal op en dan moet je gewoon even uit de situatie, anders ga je er gewoon aan ten onder. Het is dan fijn dat Pepper en Helmer in een veilige omgeving zitten waar mensen ook nog eens serieus met hun problemen om gaan.
Krijg je als ze weer terug naar huis gaan weer begeleiding? Want juist dat lijkt mij zo belangrijk. Precies wat Gea al zegt, het gedrag is vaak persoon en locatie gebonden. Wat jij al zegt "ik loop gespannen". Dat is natuurlijk niet weg zodra Pepper en Helmer na vier weken weer terug komen.
Is het misschien een idee dat je een hond die stabiel is kunt gebruiken om jezelf te trainen op relaxter lopen? Dan kun je die handvatten ook meenemen wanneer Pepper en Helmer weer terug komen. "

 

Dat hoop ik ook.

 

Ja, ik ga daarna verder met trainen onder begeleiding.

In een eerder antwoord van me staat wat meer info, verder weet ik nog niet precies hoe het allemaal gaat lopen.

 

Misschien wel een heel goed idee ja. Leren hoe dat voelt.

Heb eigenlijk maar één keer meegemaakt hoe het is om echt ontspannen te wandelen met een stel honden. Dit was een paar weken geleden toen ik even op twee Flatcoated Retrievers moest passen.

Na die eerste aanvallen op Pepper (vanaf 9 week dus) heb ik nooit echt ontspannen met de honden gelopen bleek toen. Dat verklaart ook dat Helmer moeilijk begint te doen naarmate hij ouder wordt. Ik doe gewoon "raar".

 

 

 

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

"  Ben het opzicht met je eens. Soms kan echter het helpen in een andere omgeving het patroon te doorbreken. Dan moet er thuis wel heel hard gewerkt worden, onder hele goede begeleiding begeleiding, om terug val te voorkomen.
 
Heel veel sterkte! "

 

Oeps, vergeten op je te reageren.

Dat is precies wat ik bedoelde te zeggen.
Dank je.

honden page profiel UnknownUnknown 3 doggies

honden foto van Unknown

Een grote stap, maar knap dat je die hebt willen zetten! Hulp vragen is vaak het moeilijkst wat er is, maar juist omdat je zelf een opleiding volgt vind ik het top. Artsen onderling overleggen ook vaak over een diagnose en behandeling. Ik hoop dat je in die vier weken even helemaal bij kan komen en opgeladen weer met ze aan de slag kan. Super dat je zo serieus met ze bezig bent, dan kan resultaat niet uitblijven toch? Heel veel sterkte en succes, straks eerst even lekker uitrusten.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Oeps, vergeten op je te reageren.
Dat is precies wat ik bedoelde te zeggen. Dank je. "

 Heel veel sterkte!

Het is idd wel een idee met stabiele honden proberen te wandelen. Wie weet woon je in de buurt van iemand van HP? 

 

Je angst is ook terecht, vind het niet zo gek dat je angstig bent als je met je honden loopt. Is niet niets als je hond zo jong wordt gepakt. 

 

Je zou ook als je nu alleen gaat wandelen bvb ademhalings oefeningen kunnen doen, op je houding letten. Langs andere honden lopen. Je hebt nu dan even geen honden, maar kan wel hier aan werken. Wie weet helpt het iets?

honden page profiel UnknownUnknown 3 doggies

honden foto van Unknown

"  Heel veel sterkte!
Het is idd wel een idee met stabiele honden proberen te wandelen. Wie weet woon je in de buurt van iemand van HP? 
 
Je angst is ook terecht, vind het niet zo gek dat je angstig bent als je met je honden loopt. Is niet niets als je hond zo jong wordt gepakt. 
 
Je zou ook als je nu alleen gaat wandelen bvb ademhalings oefeningen kunnen doen, op je houding letten. Langs andere honden lopen. Je hebt nu dan even geen honden, maar kan wel hier aan werken. Wie weet helpt het iets? "

 

Goed idee, mocht je in de buurt van Huizen wonen dan mag je van harte een keer mee en er zijn vast genoeg HP'ers op allerlei plaatsen die hier toe bereid zijn =).

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Of Leiden!

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

De interactie tussen twee honden als je tegelijk met ze loopt wordt nogal eens onderschat. Hier ook; Shadow reageert fel soms naar anderre honden maar 't is de onzekerheid van Spot die dat in gang zet.

Mocht je een rustige omgeving zoeken, kijk eens bij mij in de buurt, hier kun je heerlijk wandelen, komt maar af en toe een hond tegen en de meeste mensen (en hun honden) zijn sociaal. Ik woon net ten zuiden van Venlo. Volgens mij is deze buurt niet zo heel duur. Ik stuur je nog wel een PBtje

Soms is even afstand nemen en tot rust komen wel heel lekker, ik ben net zelf twee weken zonder honden op vakantie geweest en ik mis ze dan wel, maar het is ook wel eens lekker om relaxed te wandelen zonder bij elke kat bijna van je sokken getrokken te worden ;-)

honden page profiel cantouchcantouch 3 doggies

honden foto van cantouch

Wat goed dat je deze stap neemt. Lijkt me erg moeilijk maar je krijgt zo ook de kans om zelf bij te komen. Dan kan je straks weer fris aan de slag.

 

Ik ben ook een beetje nieuwsgierig, worden ze bij de interne training in een roedel geplaatst of juist 1-op-1 getraind door een gt?
Mag je die 4 weken dan ook helemaal niet op bezoek bij je honden?
Ik blijf dit topic in ieder geval volgen ben benieuwd naar de resultaten.

 

Een andere vraag: Ik weet natuurlijk niet in wat voor wijk je woont maar heb je niet dichtbij de mogelijkheid om ze op een andere plek uit te laten, waar minder honden komen? Ik kan me voorstellen dat je een stuk relaxter loopt op een plek waar je niet 'bang' hoeft te zijn voor andere honden.

 

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Moedig van je dat je je honden zolang wil missen, maar ik denk dat jouw gedrag ook moet veranderen.  Als je honden terugkomen en jij blijft dezelfde, zullen gewoon terug hervallen.

Ik denk dat jij, mét hulp van een GT, hier moet aan werken, desnoods dagelijks... en het voordeel is dat je je honden niet moet missen.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Vroeger onze buren hadden een heel moeilijke jack-russel terrier, en die zijn uiteindelijk ook over gegaan tot deze stap en hebben de hond 3-4 weken ondergebracht bij MG in Lelystad.

En dat is heel erg goed gegaan, zij konden even ontspannen, afstand nemen, de hond missen, en het ophalen ging ook niet zomaar, er werd intensief getraind met hond en baas bij elkaar.

Ik was toen eerst ook sceptisch, maar het werkte bij hen echt heel erg goed, juist omdat ze er zelf niet meer tegenop konden had thuis door gaan zo geen enkele zin meer.

En nee, ze hervielen niet in het oude gedrag, deze hond kon oa heel slecht alleen zijn (claim gedrag wat op angst leek maar het eigenlijk niet was)) en ook dat ging thuis daarna heel goed.

Dusse........ petje af, want je hond (tijdelijk) afstaan en toegeven dat het jou op dit moment even niet meer lukt is een heel grote stap.

Ik denk, als ik het zo lees, op dit moment een verstandige stap.

Heel veel sterkte en succes.
Want ik weet wel toen van onze buren dat ook zij behooorlijk "heropgevoed" werden, ook dat even moesten verwerken maar het was de moeite meer dan waard.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik ben ook nieuwsgierig hoe ze dit dan gaan oplossen en of er bekend is uit andere ervaringen of de honden dan eenmaal thuis niet weer in het oude gedrag gaan vervallen want daar is niets veranderd?

honden page profiel UnknownUnknown 3 doggies

honden foto van Unknown

" ik ben ook nieuwsgierig hoe ze dit dan gaan oplossen en of er bekend is uit andere ervaringen of de honden dan eenmaal thuis niet weer in het oude gedrag gaan vervallen want daar is niets veranderd? "

 

TS heeft al aangegeven daarna zelf aan de slag te gaan met een GT. Dus ook daar gaat het nodige aangepakt worden.

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Ik ga het zo allemaal even rustig doorlezen en beantwoorden.

Alvast dank voor het meedenken en delen van meningen!

 

Een leuke bijkomstigheid door dit traject.

Mijn zusje heeft besloten om nu toch wat meer met haar hondje te gaan doen.

Beestje mist een hoop qua opvoeding en uitdaging.

Blaffen naar alles, drammerig, niet luisteren. Is niet agressief maar gedraagt zich niet zoals je zou willen naar andere honden, komt ze soms ook mee in de problemen.

 

Dus gaat ze een afspraak maken bij de een gedragstherapeut zodra er een gaatje is.

Van mij neemt ze geen advies aan, ondanks dat ik denk dat ik in Pom's geval wel zou kunnen helpen. (ten eerste gewoon vaker uitlaten, uitdagen en trainen)

Maar het lijkt erop dat er wat gaat gebeuren!

Ik laat de overige keuzes van hoe ze na dat gesprek ermee om gaat aan haar over. Is haar hond, haar verantwoording.

 

Rare, onverwachte ontwikkeling, hoop dat ze het doorzet!

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" Een grote stap, maar knap dat je die hebt willen zetten! Hulp vragen is vaak het moeilijkst wat er is, maar juist omdat je zelf een opleiding volgt vind ik het top. Artsen onderling overleggen ook vaak over een diagnose en behandeling. Ik hoop dat je in die vier weken even helemaal bij kan komen en opgeladen weer met ze aan de slag kan. Super dat je zo serieus met ze bezig bent, dan kan resultaat niet uitblijven toch? Heel veel sterkte en succes, straks eerst even lekker uitrusten. "

 

Dank je.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dappere stap Liedeke. Ik hoop dat het je wat verder brengt en dat jij ook even op adem kan komen.

 

Ik heb er ook wel eens aan gedacht toen het zo moeilijk ging met Mellow.

Maar de gedachte om haar zo lang te moeten missen...

En daarbij speelde ook de gedachte of ze niet héél anders zou zijn daar (andere omgeving, andere mensen) en of ze daarna niet weer in dezelfde problemen zou vervallen. Of ík niet weer in dezelfde spiraal terecht zou komen...

 

Ik heb het dus niet gedaan, wel een GT laten komen, maar ook dat was het eigenlijk nét niet.

Inmiddels gaat het wel steeds een stapje beter, maar de negatieve ervaringen zijn ook heel lastig (opdringerige, illegaal loslopende honden, baasjes die overal schijt aan hebben). Ik moet dat soort dingen ook echt heel snel los laten omdat ik erin kan blijven hangen, wat weer (heel erg) zijn uitwerking heeft op hoe Mellow op situaties reageert.

Zij leert nog steeds, maar ik dus ook.

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

"  Heel veel sterkte!
Het is idd wel een idee met stabiele honden proberen te wandelen. Wie weet woon je in de buurt van iemand van HP? 
 
Je angst is ook terecht, vind het niet zo gek dat je angstig bent als je met je honden loopt. Is niet niets als je hond zo jong wordt gepakt. 
 
Je zou ook als je nu alleen gaat wandelen bvb ademhalings oefeningen kunnen doen, op je houding letten. Langs andere honden lopen. Je hebt nu dan even geen honden, maar kan wel hier aan werken. Wie weet helpt het iets? "

 

Ik denk dat ik dat inderdaad ga doen.

 

Ik woon in Diemen, maar ik kan ,als ik op dat moment toch geen honden heb, best wel een klein eindje reizen.

 

Ik zal even uitzoeken op welke data ik kan. Vaders wil gebruik maken van de situatie en we gaan misschien 2 weken naar Griekenland of iets dergelijks.

Dat zet in zodra ik dat weet even in dit topic, wie weet.

 

Ook wel een goede, kan in elk geval geen kwaad om dat te doen.

 

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Heel veel respect dat je zo'n stap onderneemt!

Het lijkt me heel moeilijk om je honden zo af te geven voor 4 weken.

Ik hoop dat dit een goede start zal zijn om daarna weer met goede moed verder te gaan en dat het goed uitpakt.

Ik volg graag :)

 

Gr. Alexandra

pagina 1 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: uitvallen naar reuen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^