Puppy bijt erg

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jolande Jolande

honden foto van Jolande

Mijn puppy van 14 weken ziet mijn vingers aan voor Karbonades hij bijt erg, afstraffen helpt niet en nee zeggen en afleiden van dat gedrag ook niet. Hij mag niet meer op de puppy cursus komen door dit gedrag. Hij bijt NIET op andere honden. Wie weet raad?????

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo

honden foto van Fema & Fingo

Ik zou opzoek gaan naar een andere puppycursus. Wat belachelijk dat je om die reden daar niet meer mag komen. Een goede puppy cursus zou je moeten helpen hiermee, je tips geven.

Ik kan je niet helemaal helpen maar vooral veel geduld hebben en heel consequent zijn!

Wanneer je pup bijt auw zeggen, spel stoppen opstaan en weglopen (rug naar hem toe).

Je zou ook elke keer wanneer hij bijt hem iets kunnen geven waar hij wel in kan en mag bijten. Zo leert hij waar wel en niet te bijten.

Heel veel succes!! Dit is een bekende puppy fase komt helemaal goed!

En nogmaals... zoek een fatsoenlijke homdenschool die je helpt.

honden page profiel M & JM & J

honden foto van M & J

Helemaal eens met Fema en Fingo! 

Als pups om die reden niet meer welkom zijn, mogen er veel pups niet meer naar cursus. Onze Gijs beet de instructeur bijna wekelijks kei hard in zijn oor. Maar elke week kreeg Gijs weer dezelfde knuffel.. 

 

Echt gaat over. Consequent blijven. Nee is nee. Bijt de pup en heeft een nee en ander speelgoed aanbieden geen nut? Misschien is de pup overprikkeld en heeft hij even een time out nodig. Even in zijn bench met een (puppy)kong waar hij zijn kauwbehoefte op kwijt kan. 

Dus niet om gem te straffen. Maar om verplichte rust te geven. 

Sommige pups pakken echt hun rust zelf niet, en gaan vanuit vermoeidheid/overprikkeling juist extra bijten. 

 

Succes met je pup! 

honden page profiel Irma KlompIrma Klomp

honden foto van Irma Klomp

Onze pup, nu 15 weken, vindt mijn vingers ook het lekkerste wat er is. Hij krijgt een ferme NEE.

In plaats van mijn vingers bied ik hem een kauwbotje aan.

Ben je niet op puppy cursus om hem dingen te leren en je te helpen om verkeerd gedrag af te leren ? Raar dat hij niet meer welkom is.

Succes met je pup.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Krijgt jouw puppie genoeg rust? Puppies worden vaak bijterig door veel prikkels. bijten=in bench slapen hier in huis...niet op een boze manier, maar gewoon rustig.

Bij een puppie is het meestal 1 uur op/spelen drie uur slapen/rust.

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Zoals reeds door anderen geschreven; in een puppycursus wordt juist geleerd hoe hier mee om te gaan. Het is van de zotte dat je daardoor niet meer op cursus mag komen.

Eis je cursusgeld terug en ga naar een andere hondenschool en bespreek wat je hebt meegemaakt en hoe zij daar mee omgaan.

Let maar eens op; je pup gaat bijten als hij overprikkeld of te moe is.

Als een pup in je handen bijt, geef hem dan bijv. een botje of floss waar hij wel in mag

bijten.

 

Een pup van 14 weken mag overigens slechts 4 x 15 minuten per dag wandelen.

Dat is gebaseerd op 5 minuten per levensmaand.

 

Het volgende is een leidraad; 1 uur op tegenover 2 uur rust/slapen (geen 3 uur zoals hierboven genoemd wordt door Sandra).

 

 

Wat voor een ras is je pup en is hij al zindelijk?

 

honden page profiel Jolande Jolande

honden foto van Jolande

Het is een kruising tussen een Duitse en een Mechelse herder, en hij is zindelijk (hij geeft aan dat hij naar buiten moet)dan doet hij zijn behoefte en wandelen we nog een stukje en dan gaat hij in de Bench om te slapen. Pootje van rex

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Zoals reeds door anderen geschreven; in een puppycursus wordt juist geleerd hoe hier mee om te gaan. Het is van de zotte dat je daardoor niet meer op cursus mag komen.
Eis je cursusgeld terug en ga naar een andere hondenschool en bespreek wat je hebt meegemaakt en hoe zij daar mee omgaan.
Let maar eens op; je pup gaat bijten als hij overprikkeld of te moe is.
Als een pup in je handen bijt, geef hem dan bijv. een botje of floss waar hij wel in mag
bijten.
 
Een pup van 14 weken mag overigens slechts 4 x 15 minuten per dag wandelen.
Dat is gebaseerd op 5 minuten per levensmaand.
 
Het volgende is een leidraad; 1 uur op tegenover 2 uur rust/slapen (geen 3 uur zoals hierboven genoemd wordt door Sandra).
 
 
Wat voor een ras is je pup en is hij al zindelijk?
  "

 Loes, De rusttijden verschillen wat per hond denk ik. Die van mij was 1 uur spelen 3 uren slapen (jachthond). Een snel overprikkelde hond kan best meer slaap nodig hebben. Tijdens een cursus van een uur kan een hond vooral een puppie helemaal op zijn. Ozzie sliep na zijn puppie en gehoorzaamheids cursus een dikke drie uren, wat door de trainster ook geadviseerd werd. Gewoon met je eigen hond uitproberen hoeveel rust hij nodig heeft. Daarna is hij als het goed is weer een stuk rustiger.

 

De oorzaak van het bijten kunnen ook doorkomende tanden en kiezen zijn die pijn doen, daarom zoals meer aangegeven waardoor je hem iets te kauwen kunt geven. Pents doet het vaak wel goed of een oortje.

 

Maar idd wel heel raar dat je niet meer naar de hondenschool terug mag. 

 

 

Jonge honden

Rust, reinheid en regelmaat zijn ook voor jonge honden belangrijke factoren. Een pup slaapt gemiddeld wel 14 tot 18 uur per dag! In de uren dat pups wakker zijn, spelen ze vaak erg veel en onderzoeken zij nieuwsgierig de wereld om zich heen. Daarnaast is de pup volop in de groei wat ook heel veel energie vraagt. Belast daarom je pup tot een jaar niet teveel. Houd een minuut per week dat je pup oud is aan voor de toegestane wandeltijd. Daarnaast train je het liefst gedurende meerdere korte periodes op de dag. Veel meer kan een pup nog niet aan. Na een activiteit slaapt je pup graag even bij. Geef hem daarvoor ook de rust en de ruimte. Pups die niet tot rust kunnen komen, worden vervelend.

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Misschien ligt het aan de naam. Mij ouders hebben een duitse herder met een berner sennen genaamd Rex.

Deze hond heeft de eerste zoveel maanden het bloed onder de nagels van mijn ouders vandaan gehaald omdat hij overal in beet en alles stuk maakte. (mijn jas heeft het ook niet overleeft)

De tips die hierboven staan zijn al erg goed. Let er op dat de pup niet overprikkelt is, dus dat hij genoeg slaap krijgt. Pakt hij dit zelf niet, dan moet je hem even in de bench zetten.

Het omruilen met een speeltje vind ik zelf ook een goede omdat je hond zo leert waar hij wel en niet in mag bijten. Mijn pup is nu bijna 7 maand en wij doen nog steeds aan ruilen. De eerste maand kon ik dat misschien wel 50x per dag doen, maar uiteindelijk valt het kwartje wel.

Wat ook nog wel geadviseerd word is om je pup even een minuutje apart op de gang te zetten als hij bijt. Er verder niet op reageren, zonder emotie de pup oppakken en i de hang neer zetten. Hiermee leert hij dat als hij in je bijt dat hij geen aandacht krijgt. Zijn bijten werkt nu dus ave rechts, hij wint er niks mee. Dus zal het ook niet aantrekkelijk zijn om het gedrag te herhalen. Als hij met een speeltje aankomt moet je hem belonen door echt leuk met het speeltje te spelen. Maak de associatie met een speeltje heel leuk, en met je arm/lijf dat hij geen aandacht krijgt.

Echt, het gaat over, gewoon geduldig zijn!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

http://shiva4dogs.nl/blog/help-mijn-pup-bijt/

 

Naar zo een cursus zou ik niet eens meer willen. Begrijpen ze daar niet dat bijten voor pups heel normaal is? Ze zouden je tips kunnen geven zodat je je pup kan leren dat bijten in een mens geen goed idee is. Heel vreemd! 

 

Hierboven een heel duidelijk artikel over bijten van pups en ik zou een andere school uitkiezen, eentje waar ze je wel kunnen helpen! 

honden page profiel Jolande Jolande

honden foto van Jolande

Het blijkt dat meneer heel erg veel last heeft van het wisselen van zijn tanden en kiezen, het gaat nu wel beter, er zijn meer rust momenten over de dag ingevoerd en dan maar afwachten en zien hoe het verder gaat. Groetjes en een pootje van rex

Volgende forumvraag: Beneden slapen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^