Een jonge pup kopen en twee weken later 4 dagen elders onderbrengen. Kan dit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sanne (Gast)

Komende zomer heb ik 8 weken vrij, ideaal om nu eindelijk een pup in huis te nemen gezien ik me dan vol kan richten op het wennen, zindelijkheidstraining, kort alleen thuis blijven etc. Nou heb ik een Labrador pup gevonden die echt bij me past en waar ik helemaal enthousiast van wordt. De week van 24 juni mag hij het nest verlaten. Een probleem.. Een tijd terug heb ik een reisje gekregen, dit zou betekenen dat de pup na twee weken al elders heen moet. Het is slechts 4 dagen, maar kan ik dit wel maken? Of wachten tot ik ooit weer zo veel vrij heb en wachten op een ander nest? Ik twijfel hier zo ontzettend over... Graag jullie mening en alvast bedankt!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het hangt er vanaf waar hij die 4 dagen heen kan?

Als je een goed adres hebt, of iemand die bij je in huis kan die 4 dagen.

Dan zou ik het daarom niet laten.

Dan zou ik nog liever het reisje afzeggen dan wachten op een ander nest.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Als je een goed adresje vind. Liefst wel in huishoudelijke kring kan dat best hoor.. Misschien kan je zelfs een afspraak met de fokker maken? Of die dan even 4 dagen bij hem/haar terug komt? Meestal vinden ze dat alleen maar leuk en dan is het voor je hondje ook niet zo vreemd.

honden page profiel LanaLana

honden foto van Lana

Je zou de pup ook wat later kunnen ophalen. Ik heb Lana ook pas met bijna tien weken opgehaald, omdat het zo het beste uitkwam.

Voor de pup zal t niet veel schade aanrichten als je vier daagjes weg bent, maar lijkt mij ook gewoon stom voor jezelf..

Sanne (Gast)

Bedankt voor jullie snelle reacties! Hij gaat dan naar mijn oom die tijdens de vakantie ook altijd de labrador van mijn ouders opvangt, dus die is er dan ook. De fokker is namelijk nogal een eindje rijden. Misschien goed hem al meerdere malen kennis te laten maken met de hond van mijn ouders zodat hij toch iets bekends heeft? Of maakt dit niet uit?

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Bedankt voor jullie snelle reacties! Hij gaat dan naar mijn oom die tijdens de vakantie ook altijd de labrador van mijn ouders opvangt, dus die is er dan ook. De fokker is namelijk nogal een eindje rijden. Misschien goed hem al meerdere malen kennis te laten maken met de hond van mijn ouders zodat hij toch iets bekends heeft? Of maakt dit niet uit? "

 Ja dat lijkt me  een goed idee.. Dan kennen ze elkaar in ieder geval. Geef even aan je oom door dan dat je pup wel voldoende rust moet krijgen.. Dat kan soms wat lastig zijn met een andere hond erbij dus dan is apart zetten soms wel belangrijk. 

 

Pups wennen vaak heel snel en vaak hebben de baasjes meer last dan de honden die zich al wel snel vermaken op hun logeer adres :)

honden page profiel M & JM & J

honden foto van M & J

" Bedankt voor jullie snelle reacties! Hij gaat dan naar mijn oom die tijdens de vakantie ook altijd de labrador van mijn ouders opvangt, dus die is er dan ook. De fokker is namelijk nogal een eindje rijden. Misschien goed hem al meerdere malen kennis te laten maken met de hond van mijn ouders zodat hij toch iets bekends heeft? Of maakt dit niet uit? "

 

Denk dat je het zo heel netjes hebt opgelost.

Of jij na die 2 weken nog veel zin hebt in vakantie, dat kan ik niet beloven. Hihi.. Ik zou onze pup ook onderbrengen voor vakantie. Maar mooi dat de vakantie is omgeboekt. Pup moest en zou mee.  Dat is het risico van zo'n schattige pup. 

 

Maar als de honden van te voren kennis hebben gemaakt, en als de pup ook kennis heeft gemaakt met je oom. Dan denk ik dat de pup een leuke vakantie gaat hebben! 

En 8 weken vakantie?! Wat super fijn! Alle tijd voor je lieve hondje.. 

Alvast gefeliciteerd met je pup! 

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Moet wel lukken. :-)
Maare, een pup trainen en zindelijk maken in 8 weken? Dat denk ik niet. ;-)

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Ik zou met de fokker afspreken dat hij die 4 dagen weer even terug mag. Hij is daar nog steeds thuis naar die periode.

Volgende forumvraag: reu of teef ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^