Ronddolende hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Tamara (Gast)

Wij hebben sinds geruime tijd problemen met ons seniorie . Hij is 11 jaar en bijna blind , s'nachts mag hij bij ons slapen maar daar zit nu een probleem . Hij maakt ons s,nachts wakker door rond te trippelen of heel luid en snel in je gezicht te hijgen ( precies hyperventileren ) . Nu is dit bijna een jaar aan de gang en zouden we dolgraag eens een nachtje doorslapen :-) wij hebben reeds verschillende dingen geprobeerd ( bench , opsluiten , afzonderen , druppeltjes in zijn drinken wel geen Bach ) en ik vroeg mij af of er nog iemand tips heeft 

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Een ritje naar de dierenarts 

Hij zit dus niet lekker in zijn vel.

 

Hijgen kan een teken zijn van pijn. Laat hem eens goed onderzoeken.

Als je de oorzaak weet kan je er iets aan gaan doen.

Maar je moet eerst zeker weten dat hij lichamelijk (buiten de blindheid om) niks mankeert.

Anoniem (Gast)

We hebben hem al medisch laten checken en buiten zijn ogen was er niets aan de hand . Het os ook geen pijn hijg , eerder een paniekhijg , als je begrijpt wat ik bedoel :-) 

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik zou ook even checken of het echt niks medisch kan zijn

 

Het kan natuurlijk ook met de blindheid en ouderdom te maken hebben

 Evt Dap stekker

Als het onrust is zou dat misschien baat kunnen geven

 

verder een tapijtje neerleggen zodat je niet gek wordt zodra hij loopt

 

 

 

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Ik moet zeggen dat dit gedrag me doet denken aan een dementieprobleem... Dat komt ook bij honden voor, het hijgerige paniekgedrag dat hij laat zien past daar wel bij, helemaal als hij medisch helemaal goedgekeurd is. Ook het rondtippelen etc. past er bij...

Waar slaapt jullie hond? Misschien is het een idee om hem voortaan bij jullie op de kamer te laten slapen, misschien helpt dat... En niet meer beginnen met nieuwe manden etc. Het is belangrijk dat als hij echt dementerend is, hij veel herkenningspunten heeft. Waaronder een mand die compleet en alleen naar hem ruikt (honden zijn geurdieren).

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Vroeger ons oudje deed dit ook "spoken"noemde wij dat.
Er speelde bij hem 2 problemen:

a. hij had een heel slechte rug en dan is je rust
vinden heel lastig
b. hij werd geestelijk minder sterk

Ik zou de da raadplegen en even heel goed laten bezien of er iets is wat hem enorm hindert waardoor hij geen rust kan vinden, dat kan in zijn rug zitten, maar bv ook een sluimerende blaasontsteking (ik noem maar wat) of nieren die niet goed meer werken.

Misschien dat je daardoor al veel kan verbeteren voor hem.

Voor onze heel oude hond hebben we toen ook gekozen hem Selgian te geven, dit werkt in op de geest van de hond, heel mild, maar wij merkten dat hij toen weer beter ontspande.

Kortom: eerst een grondig onderzoek bij de da lijkt mij

Ik vind overigens 11 niet zo oud voor zo'n hondje, het kan wel zijn dat hij door zijn bijna blindheid in het donker extra gedesorienteerd is en dat hem wat angst aanjaagt.

Sterkte !!

Anoniem (Gast)

Hij slaapt ondertussen reeds een paar maanden bij ons in bed en hij kruipt heel dicht . Ik ga nog eens langs bij da  en ga inderdaad eens informeren naar die dementie . Alvast bedankt om even mee te denken :-) 

Anoniem (Gast)

dementie zou kunnen of een voorteken van een vascubilair syndroom

 

een hond die blind is weet zijn weg wel te vinden en zal ook niet zo snel in paniek raken. Mijn hond was ook blind en wist wel hoe ze moest lopen enz

 

lise (Gast)

Dag en nacht omwisselen is een typisch kenmerk van dementie.

 

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Mijn oude Buck deed dat op een gegeven moment ook..

Ik merkte ook kleine dingetjes aan hem.. bij de verkeerde knt van de deur wachten als die open gemaakt ging worden, midden in het park rond gaan staan kijken alsof hij niet meer wist waar ie was, plassen in huis na de wandeling (vergeten buiten te plassen oid)..

Hij was dement..

 

Volgende forumvraag: vraag over mijn labrador/retriever
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^