Geen HD gelukkig!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Ik wilde eigenlijk niet reageren in dit topic, omdat ik een discussie wilde vermijden. Toch kan ik het niet laten, omdat je blijkbaar wel wilt dat iedereen 'Hoera! Geen HD! gefeliciteerd!' gaat roepen. Dat is denk ik empatisch vermogen in jouw ogen?
Toch weten de meeste mensen hier toch wel het één en ander van honden en HD af en misschien komen de reacties wat onvriendelijk over, maar ik denk dat het vooral is om je een beetje te behoeden: een DA kan nu eenmaal absoluut niks zeggen over wel of geen HD wanneer er geen foto gemaakt is. Feit. Valt niet over te discussiëren. (Vandaar dat die reacties dus ook geen 'hoera!'-reacties zijn. Er valt namelijk eigenlijk niks te hoera-en).
 
Dat je hond dus HD-vrij is, is gewoon niet te zeggen zonder dat er een röntgenfoto gemaakt is. Dat je DA dit zo zegt vind ik trouwens ronduit slecht. Iemand met een beetje kennis weet dat je dit niet zo kan zeggen, dus van een DA zou je mogen verwachten dat deze wel beter weet. Dat hij ook nog eens zegt dat een kruising minder kans heeft op HD.... nou ja, laat ik daar maar niks over zeggen.
 
Jammer dus dat je DA je maar wat verteld heeft, en vat de opmerkingen van anderen (en mij) vooral niet negatief op, maar leer ervan. Neem het op, doe er wat mee (of niet), zie het als informatie en zie het als dat anderen je willen behoeden voor een eventuele tegenvaller.
 
P.S. Superactief, wendbaar, etc. zijn helaas geen graadmetingen. Onze hond zou je zo een agility-course kunnen laten lopen, is superactief, speelt en dartelt rond, en tóch heeft ze HD C. Geen DA die dit ook zou kunnen voelen; de bespiering is veel te goed. Alleen op een röntgenfoto is het te zien. "

 Wat moet ik hemelsnaam er van leren, dat ik wil dat de ouders van een eventueel volgende hond getest zijn? Dat lijkt me logisch, zoveel heb ik wel geleerd van dit forum, niet dat dat overigens een garantie is op een gezonde hond, maar dat terzijde.

 

Empatisch vermogen, gaat volgens mij wel zeker op. Immers, wat en hoe zeg je wat op welk moment... 

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Super dat je gerust gesteld bent dat jouw hond geen HD heeft. Heel vaak word er met diagnose's gegooit...moet de hond onder narcose heel veel straling verwerken door het maken van foto's. Ik denk dat straling niet goed is voor dieren. Wanneer je hond zich goed voelt waarom zou je de hond dit dan allemaal moeten laten doorstaan? De farmaceutische industrie is vaak op ons geld uit...des te meer pillen er in mens en dier gepropt kan worden des te blijer ze zijn....

 

Mijn buurvrouw die veel van honden weet vertelde mij een aantal weken geleden ook dat kruisingen vaak door vermening van DNA gezonder zouden kunnen zijn. De rashonden zouden vaak wat meer doorgefokt zijn waardoor de risico's op erfelijke ziektes veel groter zouden zijn. Mijn volgende hond word ook gewoon een bastaardje.

 

Wanneer je HD, ED OD enz wilt uitsluiten omdat je je als hondeneigenaar onzeker voelt, zou je ook alle welvaartziekes moeten onderzoeken...Zekerheid heb je niet in het leven, er kan vanalles op je pad komen. Een hond leeft maar zo kort en geniet dan gewoon heerlijk van elkaar. Ik vind het daarom ook niet eerlijk om mensen hierop aan te vallen. Een hond, een mooie Duitse mechelse herder van een vriendin in Drenthe heeft nooit last van zijn heupen gehad maar een Tia werd hem bijna fataal. Weer een andere kennis van mij heeft een Mechelse herder, erg veel last van zijn heupen, maar viel erbij neer door de ziekte van lyme. Het zegt allemaal niets!!!

 

Wij mensen genieten toch ook gewoon van het leven, je kan vanalles hebben maar als er een meteoriet op je hoofd valt heb je ook een hersenschudding en misschien wat erger...ik noem maar wat.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Super dat je gerust gesteld bent dat jouw hond geen HD heeft. Heel vaak word er met diagnose's gegooit...moet de hond onder narcose heel veel straling verwerken door het maken van foto's. Ik denk dat straling niet goed is voor dieren. Wanneer je hond zich goed voelt waarom zou je de hond dit dan allemaal moeten laten doorstaan? De farmaceutische industrie is vaak op ons geld uit...des te meer pillen er in mens en dier gepropt kan worden des te blijer ze zijn....
 
Mijn buurvrouw die veel van honden weet vertelde mij een aantal weken geleden ook dat kruisingen vaak door vermening van DNA gezonder zouden kunnen zijn. De rashonden zouden vaak wat meer doorgefokt zijn waardoor de risico's op erfelijke ziektes veel groter zouden zijn. Mijn volgende hond word ook gewoon een bastaardje. "

 Daar ga ik ook maar vanuit! Of een hond zich goed voelt of niet en/of pijn heeft, dat zie je snel genoeg. Dankjewel .

 

En al die theorieën van mensen over erfelijkheid, dat neem ik alleen maar aan van iemand die er daadwerkelijk voor geleerd heeft. Iedereen kent wel en uitzondering, maar dat zegt me niets. 

 

En, volgens mij zijn de bastaardjes over het algemeen ook gezonder, maar dat is mijn mening. Zeker weten doe ik het niet.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Dat is goed nieuws dat je dierenarts zo op het oog positief over je hond zijn heupen is.
 
Wij zitten ook in de paarden en vaak bij aan/verkoop wordt een paard röntgenologisch gekeurd.
Dit omdat een paard klinisch gekeurd kan worden en hierbij 100% goed wordt verklaard.
Maar soms blijkt pas na het röntgenologisch onderzoek dat een paard toch is afgekeurd. (bijvoorbeeld artrose, hoefkatrol etc).
Een paard kan hier zo op het oog goed op lopen en je kan het aan de buitenkant niet zien of voelen.
Maar het betekent dat voor de toekomst het paard een grote kans heeft er last van te krijgen.
En het zijn allemaal oorzaken waardoor paarden afgekeurd worden en flink in waarde verminderen of enkele reis slachthuis krijgen.
 
Wat ik eigenlijk wil zeggen 
Klinisch (dus wat je aan de buitenkant ziet en voelt) kan een hond 100% goed zijn.
Maar röntgenologisch kan hij afgekeurd worden.
En dat geldt voor alle honden natuurlijk.
 
 
  "

 Hoi Sylvia, dat snap ik!

Ik ga niet fokken met mij hond, het belangrijkste voor mij, is dat hij een lang , gelukkig en pijnvrij leven heeft!

Als dat kan, ben ik gelukkig en hij ook .

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"  Daar ga ik ook maar vanuit! Of een hond zich goed voelt of niet en/of pijn heeft, dat zie je snel genoeg. Dankjewel .
 
En al die theorieën van mensen over erfelijkheid, dat neem ik alleen maar aan van iemand die er daadwerkelijk voor geleerd heeft. Iedereen kent wel en uitzondering, maar dat zegt me niets. 
 
En, volgens mij zijn de bastaardjes over het algemeen ook gezonder, maar dat is mijn mening. Zeker weten doe ik het niet. "

 Ik denk dat jij en jouw dierenarts daar best gelijk in zouden kunnen hebben! Gewoon heerlijk genieten van jouw! Je bent er optijd bij wanneer je aan je hond merkt dat er iets niet klopt! Erfelijkheid is tegenwoordig een beetje in onder de wetenschappers, het DNA is nog maar net ontdekt en de farma industrie en verzekeraars azen erop om deze kennis in hun voordeel te laten werken! Wanneer jouw verzekeraar ontdekt en inzicht heeft in hoe ons DNA in elkaar steekt......dan wordt niemand meer toegelaten bij een verzekeraar;-)

 

hahaha, vond deze nog voor je.

 

Bastaard gezonder dan rashond

Inge Lengton

DEN HAAG - 

Bastaardhonden verkeren vaak in betere gezondheid dan dure rashonden met een stamboom. Uit onderzoek dat staatssecretaris Dijksma (Economische Zaken) heeft laten doen, blijkt dat ze veel minder erfelijke afwijkingen hebben.

 
ChihuahuaChihuahua
 

Het onderzoek van de Universiteit Utrecht bewijst dat labradors vaker last hebben van aandoeningen aan ellebogen en heupen dan kruisingen. Ook is de leeftijd waarop gewrichtsproblemen optreden bij de chihuahua en Franse buldog lager dan bij vuilnisbakkenrassen.

Al jaren steggelen het Rijk en hondenfokkers over bepaalde hondensoorten. Aan het uiterlijk van de dieren is door sommige fokkers zo veel gesleuteld, dat ze grote kans lopen op ernstige lichamelijke mankementen. Zo is de neus van veel Franse buldogs zo kort, dat ze niet goed kunnen ademen.

De branche lanceerde onlangs als tegenoffensief een fokkerskeurmerk. Alleen fokkers die het beste met de dieren voorhebben zouden zo’n keurmerk kunnen krijgen. Critici menen echter dat het een wassen neus is, omdat ermee kan worden gesjoemeld.

Dijksma kondigt vervolgonderzoek aan. Dit keer liggen de Hollandse herder, Berner sennenhond, cavalier king Charles spaniël en kattenras Maine coon onder de loep.

 

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"  Ik denk dat jij en jouw dierenarts daar best gelijk in zouden kunnen hebben! Gewoon heerlijk genieten van jouw! Je bent er optijd bij wanneer je aan je hond merkt dat er iets niet klopt! Erfelijkheid is tegenwoordig een beetje in onder de wetenschappers, het DNA is nog maar net ontdekt en de farma industrie en verzekeraars azen erop om deze kennis in hun voordeel te laten werken! Wanneer jouw verzekeraar ontdekt en inzicht heeft in hoe ons DNA in elkaar steekt......dan wordt niemand meer toegelaten bij een verzekeraar;-) "

 Dat weet ik wel zeker Sandra, een groot gevaar! Ethisch zeker! Aborteren maar... Ziekte sluit produktiviteit niet uit.... karakter (wordt al lastig) etc..... heel gevaarlijk.

 

Oeps, miste het laatste stuk van de post.

 

Dat heb ik inderdaad gelezen, was hier ook een topic over. Goed dat ze er wat aan gaan doen.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

"  Wat moet ik hemelsnaam er van leren, dat ik wil dat de ouders van een eventueel volgende hond getest zijn? Dat lijkt me logisch, zoveel heb ik wel geleerd van dit forum, niet dat dat overigens een garantie is op een gezonde hond, maar dat terzijde. "

 Nee, dat bedoel ik helemaal niet. Ik bedoel dat je nu dus weet dat je niet zomaar kunt zeggen of een hond HD-vrij is of niet. Ik heb het helemaal niet over testen of wat dan ook. Maar dat je HD niet kunt zien of beoordelen zonder een foto te maken wist je blijkbaar niet, dus dat heb je nu geleerd.

 

Ik vind dat je altijd zo vijandig en verdedigend reageert (in veel topics die ik van je lees). We bedoelen het hier allemaal echt goed hoor. Op een forum komt het misschien niet precies zo over als wanneer je het direct tegen iemand zou zeggen, dus misschien heb ik het ook wel verkeerd wat betreft jouw reactie. Komt in ieder geval wel altijd zo over op mij, dus ik zal me verder niet in jouw discussies meer gaan mengen  (<- Smiley, betekent ook dat ik deze zin niet vervelend bedoel )

honden page profiel jolanda, puk en jack .jolanda, puk en jack . 3 doggies

honden foto van jolanda, puk en jack .

Ik ben geen arts geen fokker maar gewoon een lief hebber van duitse herders .

Toen ik 13 jaar geleden me eerste herder kreeg heb ik me keurig aan de regels gehouden wat bewegen betreft .

En ik geloof met ongeveer 1 jaar een röntgenfoto laten maken .
Waarom .... Om gewoon 100% zekerheid te hebben dat ze gezond waren . En dat balletje gooien geen kwaad kon :-)

Zoiets weet je alleen maar zeker als er foto's zijn gemaakt .

Plus dat een goede fokker je daar ook op wijst .
Onze fokker heeft toen der tijd zelfs haar laatste nestje met de zelfde reu gefokt om dat het een hele goede combinatie was wat betreft karakter en gesteld of bouw .... Ken de fokterm niet ;-)
Mede doordat de foto van onze hond zo perfect waren . Dan ben je zo trots als de da dat tegen je zegt .....

.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ja hier is nog een topic over de verandering van de rashond gezond? Nee ik denk het niet...

 

https://www.hondenpage.com/hondenforum/186269/%22evolutie%22-(ras)honden.php

 

Ja met mensen gaat dit zo maar dit wordt ook geprojecteerd op de dieren, heel triest voor mens (kinderen met syndroom van Down) en dier, zegt ook veel over de maatschappij waarbij alles en iedereen in  bedachte hokjes geplaatst moet worden.

 

 

 

 

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"  Nee, dat bedoel ik helemaal niet. Ik bedoel dat je nu dus weet dat je niet zomaar kunt zeggen of een hond HD-vrij is of niet. Ik heb het helemaal niet over testen of wat dan ook. Maar dat je HD niet kunt zien of beoordelen zonder een foto te maken wist je blijkbaar niet, dus dat heb je nu geleerd.
 
Ik vind dat je altijd zo vijandig en verdedigend reageert (in veel topics die ik van je lees). We bedoelen het hier allemaal echt goed hoor. Op een forum komt het misschien niet precies zo over als wanneer je het direct tegen iemand zou zeggen, dus misschien heb ik het ook wel verkeerd wat betreft jouw reactie. Komt in ieder geval wel altijd zo over op mij, dus ik zal me verder niet in jouw discussies meer gaan mengen  (<- Smiley, betekent ook dat ik deze zin niet vervelend bedoel ) "

 Dat heb ik dan inderdaad geleerd.

 

Ik reageer inderdaad vaak verdedigend in topics, omdat ik me aangevallen voel. Als ik je post verkeerd heb geïnterpreteerd, dan spijt me dat oprecht . Maar ik vind vaak wel dat er hier op het forum, niet speciaal naar mij, hard en vaak ongenuanceerd gereageerd wordt, of ongepast. En dan wil ik ook wel eens vijandig reageren.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik geef voorgaanden wel gelijk..... HD is vaak niet goed waar te nemen of te voelen.... Een heeeeel enkele keer, als een hond weinig bespiering heeft kan een arts een vermoeden hebben. Maar rontgen is toch echt wel nodig voor 100% zekerheid....

 

Echter weten ze nog niet hoe HD precies vererft... Dus helaas zeggen geteste ouders en voorouderen ook niet zo ontzettend veel.... Tuurlijk, je hebt iets meer garantie maar zeker geen 100%....

 

Al komt er geen HD voor in de lijnen, al doet men alles volgens het boekje met bijv de 5min regel, zelfs die hond kan gewoon HD ontwikkelen..... Helaas is het een erg vervelende aandoening waar qua vererving weinig van bekend is.... Het ís erfelijk, maar hoe....? dat weet niemand nog......

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Ik geef voorgaanden wel gelijk..... HD is vaak niet goed waar te nemen of te voelen.... Een heeeeel enkele keer, als een hond weinig bespiering heeft kan een arts een vermoeden hebben. Maar rontgen is toch echt wel nodig voor 100% zekerheid....
 
Echter weten ze nog niet hoe HD precies vererft... Dus helaas zeggen geteste ouders en voorouderen ook niet zo ontzettend veel.... Tuurlijk, je hebt iets meer garantie maar zeker geen 100%....
 
Al komt er geen HD voor in de lijnen, al doet men alles volgens het boekje met bijv de 5min regel, zelfs die hond kan gewoon HD ontwikkelen..... Helaas is het een erg vervelende aandoening waar qua vererving weinig van bekend is.... Het ís erfelijk, maar hoe....? dat weet niemand nog...... "

 O, dat wist ik niet! Ik dacht dat er meer over bekend was. 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

"  Ik hoop dat niemand tegen bv. mijn stiefvader (oogkanker) iets zal zeggen als voorgaande berichten, wanneer hij blij is dat het weggehaald is. Iemand die dan gaat zeggen; "Wacht maar vijf jaar, het kan altijd terugkomen"?
 
En jullie hebben helemaal gelijk, hoor! Behalve het gevalletje erfelijkheid, daar heeft nog niemand me van overtuigd. Heb nog geen medicus hier "gehoord"...
 
Maar enig empathisch vermogen....
 
  "

 Ik snap dus echt niet wat je zo erg vind aan mijn reactie. En al helemaal niet wat het te maken heeft met je stiefvader. Ik vind het dan ook heel erg dat je dat erbij moet halen. Ik zal er verder ook niet op reageren. 

Maar ik vind deze reactie nogal naar overkomen. En om dan tegen mij te beginnen over empatisch vermogen.. Tja..

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Sorry, ik stelde een vraag die je al in je op had beantwoord.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"  Ik snap dus echt niet wat je zo erg vind aan mijn reactie. En al helemaal niet wat het te maken heeft met je stiefvader. Ik vind het dan ook heel erg dat je dat erbij moet halen. Ik zal er verder ook niet op reageren. 
Maar ik vind deze reactie nogal naar overkomen. En om dan tegen mij te beginnen over empatisch vermogen.. Tja.. "

 Omdat ik beide situaties op elkaar vind lijken. Het ging ook niet specifiek over jouw reactie. Ik zit er ook niet op te wachten dat iemand zegt dat mijn hond hd heeft, zou jij dat fijn vinden? Dan ben ik super blij, dat het niet zo is, en wat krijg ik voor reacties? Dat zou je zelf ook toch niet fijn vinden.

 

In die zin is de reactie misschien te straf, maar wel vergelijkbaar. Zo subtiel wordt hier ook vaak niet gereageerd...

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

"  Omdat ik beide situaties op elkaar vind lijken. Het ging ook niet specifiek over jouw reactie. "

 Ik vind het een rare vergelijking. 

Nogal triest voor je stiefvader ook om het met dit geval te vergelijken. Niemand heeft het er hier ook over dat je hond het zou hebben of dat je hond het gaat krijgen (behalve dan die ene persoon die het aan de hand van een foto dacht te weten, maar dat is natuurlijk onzin)

maar waar het de meesten hier om gaat is dat je deze afwijking niet aan de buitenkant kunt zien. Behalve als het al een flinke graad is. Maar zelfs dan zijn er nog honden met flinke bespiering eaarbij je aan de buitenkant niets kan voelen.

 

Tuurlijk hoef je niet perse rofo te laten maken als er verder geen aanwijzingen voor zijn, maar je kan pas na een foto zeggen dat je hond HD/ED vrij is.

 

Ik zou zelf ook zeker geen foto's laten maken als er geen aanleiding voor is.. En jezelf er druk over maken al helemaal niet. Jammer dat iemand je dat gevoel wel heeft gegeven.

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Lekkere dierenarts heb jij dan :S Zoals gezegd, zonder rontgen foto's kan hij geen enkele uitspraak doen over de heupen van jouw hond. Een specialist zou dat misschien kunnen maar een DA kan niet zo gedetailleerd voelen, zeker niet als jouw hond gewoon gespierd is en de spieren het op vangen.

 

Nu wil ik niet zeggen dat je hond WEL HD heeft, maar zonder foto weet je dus eigenlijk niks. Maar eerlijk gezegd zou ik me er niet druk om maken als je zelf geen tekenen van ongemak ziet. Lekker laten leven en doen. 

 

Wat je genetica verhaal betreft, als twee honden allebei HDA norbergwaarde 40 hebben kunnen ze alsnog een pup krijgen met HDD norbergwaarde 28. De kans is heeeel erg klein maar hij is er wel. De kans dat een hond met HDB of HDC pups geeft met slechte heupen is natuurlijk wel weer veel groter. 

 

Er is een erfelijke factor, maar er zijn ook een hoop andere factoren die invloed hebben op de groei en ontwikkeling van de gewrichten. Kruising of rashond maakt dan ook weinig uit, tenzij je het echt hebt over een ras waarin HD veel voorkomt, en een kruising van twee rassen waarin het juist weinig voorkomt. Maarja he dan moet je wel rasspecifiek kijken. 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

"  Omdat ik beide situaties op elkaar vind lijken. Het ging ook niet specifiek over jouw reactie. Ik zit er ook niet op te wachten dat iemand zegt dat mijn hond hd heeft, zou jij dat fijn vinden? Dan ben ik super blij, dat het niet zo is, en wat krijg ik voor reacties? Dat zou je zelf ook toch niet fijn vinden.
 
In die zin is de reactie misschien te straf, maar wel vergelijkbaar. Zo subtiel wordt hier ook vaak niet gereageerd... "

 Nou.. Ik zou juist blij zijn met deze eerlijke reacties. Wat zou je hebben aan reacties die niet de waarheid zijn?

als ik iets op een forum plaats weet ik dat er verschillende meningen gedeeld zullen worden. Daar kun je van leren. Zie het dan ook zo. Iets om van te leren.

 

hoe kunnen wij nou als forumleden blij gaan reageren als wij weten dat deze uitspraak van de dierenarts niet helemaal klopt. Natuurlijk hoeft je hond geen HD te hebben, maar het uitsluiten gaat alleen via een foto. Ik merk dat jij erg snel je aangevallen voelt. Dat is jammer, want mensen bedoelen het alleen maar goed.

 

ik zie ook echt niet waarom je zo kwaad wordt na het lezen van de reacties. Mensen zij eerlijk. Misschien niet altijd wat je wil horen, maar daar leer je alleen maar van. 

 

honden page profiel Billie BBillie B 3 doggies

honden foto van Billie B

Ik snap het ook niet meer zo goed eerlijk gezegd. Niemand heeft gezegd dat Moos HD zou hebben, alleen dat de uitspraak van je DA niet betrouwbaar is omdat hij geen röntgenfoto heeft laten maken. Maar anderzijds maak je je ook geen zorgen om de heupen van Moos, omdat hij een gezonde jonge vrolijke hond is (en daarin geef ik je helemaal gelijk, zelf zou ik een huishond die gezond oogt ook niet op HD röntgen). Waarom komen de reacties dan zo hard aan? Ik lees niet iets wat hard aan zou komen, en ik ben erg (iets te) empatisch. Misschien lees ik dan juist de goede bedoelingen in de reacties.... 

 

Maar ik ga serieus op je vraag in met betrekking tot erfelijkheid van rashonden en kruisingen, daar ga je dan niet op in omdat ik geen medicus ben. Prima, maar anderzijds: mensen, geen medicus dus, die jou en je dierenarts gelijk geven, die krijgen dan wel een volwaardige reactie. Overigens geloof ik niet dat de standaard dierenartsen/medicus dit onderwerp in erfelijkheid heel uitgebreid meekrijgen in hun studie, dus ik betwijfel of hun antwoord betrouwbaarder is dan die van degene die zich in dit onderwerp verdiept heeft. 

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Honden met zware hd kunnen ook een pijnvrij leven hebben!
Vaak weten mensen het niet eens.
Doordat er da rontgen ogen hebben!!

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Maar Moos, zou jij nu dan niet voor alle forumleden die jou zo tegen spreken het tegendeel willen bewijzen??
En dan dus een foto laten maken,zodat je echt! iedereen kunt uitlachen??
Nu roep je onzin.....en is niks bewezen.
Jij was vorig jaar van de bewijzen.....alles zwart op wit willen zien....feiten enz....
Nou ik zou zeggen kom maar op met de bewijzen dat jou hond HD vrij is!

honden page profiel ElenaElena 3 doggies

honden foto van Elena

Ik denk dat je zelf wel kan zien of je hond pijn heeft, als eigenaar merk je dit en voel je dit aan, dan zou ik fotos laten maken. Zou het dom vinden moest TS onnodig fotos laten maken en zen hond onder narcose moet brengen om te kunnen bewijzen aan ons of moos hd heeft of niet.

En voor de rest ga ik wel mee met de andere, dat je DA dit niet zomaar kan zeggen door eens te voelen, en moos ziet er mij best gespierd uit of ben ik nu mis ;-)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

" Maar Moos, zou jij nu dan niet voor alle forumleden die jou zo tegen spreken het tegendeel willen bewijzen??
En dan dus een foto laten maken,zodat je echt! iedereen kunt uitlachen??
Nu roep je onzin.....en is niks bewezen.
Jij was vorig jaar van de bewijzen.....alles zwart op wit willen zien....feiten enz....
Nou ik zou zeggen kom maar op met de bewijzen dat jou hond HD vrij is! "

 Maar waarom zou moos dat moeten bewijzen dan? Het gaat toch niet om een paar euro's.. 

Natuurlijk geld is niet zo heel belangrijk als bepaalde onderzoeken echt nodig zijn, maar enkel en alleen als bewijs voor forumleden.. Dat vind ik ERG ver gaan. 

 

Waarom zou je..

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Omdat ze vorig jaar al een dikke discussie had geopend daarom.
Toen moesten andere met bewijzen komen enz.....
Nou Moos kennende is dit topic niet zomaar geopend.....
Miss zijn er nog hier die discussie nog weten.
Veel ook niet...

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

" Ruim een jaar geleden werd er op dit forum gezegd dat mijn hond HD zou hebben. Naar aanleiding van een foto... Vandaag de jaarlijkse check, geen sprake van HD, gelukkig , hier is sprake van een feestje, want zoiets neem je wel mee...

 

De dierenarts gaf aan te willen dat hij dat op een foto kon zien. En voegde toe dat een kruising minder kans heeft op HD. 

 

Daar er hier vaak beweerd wordt dat kruisingen minder gezond zijn, behalve de bastaarden die niet meer te herleiden zijn, is er een dierenarts hier op het forum, die hier duidelijkheid over kan verschaffen?

Klinkt me wat onlogisch, een kruising zou vrijwel een "dubbele" kans hebben op erfelijke afwijkingen (1+1), maar een bastaard zou in die lijn van redeneren dan toch zeer veel kans hebben op alle afwijkingen? "

 



Hier ging het over in 1e instantie (van mij uit gezien dan)

En ik ben blij voor jou dat Moos het zo goed doet.
Wie zou dat niet zijn?
Je kunt toch elke hond een fijn leven zonder pijn en lekker kunnen bewegen, waar een hond voor is "gemaakt" in feite.

Maar wat daarna komt vind ik echte onzin.
Er is geen enkel bewijs dat kruisingen minder kans zouden hebben op HD, dat ligt er volkomen aan wat je kruist, tuurlijk zijn heel veel kleinere honden die uit vanalles bestaan minder gevoelig voor HD, en als ze het al hebben (Cabasja geeft het ook aan, veel mensen weten het niet eens dat het zo is) kunnen kleine licht gebouwde honden daar vaak prima mee uit de voeten en hebben er weinig tot geen last van.

Maar daarmee is de stelling van de dierenarts nog niet waar, het slaat gewoon nergens op.

Wat je daarna zegt "hier wordt vaak gezegd" ..... is iets waar ik niets van herken, wat op HP wordt benadrukt is dat het zo belangrijk is te weten met welke ouder dieren je fokt, en of die gezond zijn, het stomweg 2 honden bij elkaar zetten en dan roepen: het is een kruising en dus gezonder ... ook onzin, slaat nergens op.

Ik heb niets tegen kruisingen/bastaarden, maar ook niet tegen rashonden (integendeel) maar als je een beetje zekerheid wilt hebben dat je in ieder geval je pup de beste kansen wil geven op een gezond lijf, zul je moeten zoeken naar een fokker die de ouder-dieren grondig laat testen, en dan niet met zogenaamde rontgen-ogen van de da, maar zoals dat behoort te gaan, met foto's, bloedonderzoeken etc.

Ik begrijp je niet helemaal Moos, ik zie nergens aan vallen op welke hond dan ook op HP, wel worden fokkers en domme mensen aangesproken die denken dat het fokken van honden een kwestie van vermeerderen is en dan komt het wel goed...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

De genetica op gebied van erfelijke ziektes is naar mijn mening hetzelfde of het nu een kruising is of niet. Als beide ouders recessief een ziekte mee dragen kan er een pup uitkomen met die ziekte. Of die ouders nu van hetzelfde ras zijn of niet dat kan. 

 

Op andere gebieden zou een kruising sterker zijn.. Meer genen is een sterker individu. Als je dit intypt in science direct dan kom je dat steeds opnieuw tegen. 

 

 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

100% zekerheid of niet...

je was schijnbaar blij met wat de dierenarts te vertellen had, en dat heeft je gerustgesteld

 

dus, dat vind ik mooi voor je

 

mocht je nog gaan twijfelen kun je altijd nog voor de foto's gaan als je je toch zorgen gaat maken.

ik snap zeker ook de reacties van anderen, niet om je pret te drukken of je te plagen, maar ik geloof ook dat men het goed bedoeld "joh, heel fijn! maar pas op, voelen is niet genoeg voor een 100% conclusie"...

 

maar laat je niet meteen de put  in praten, hou het goeie gevoel even vast

honden page profiel sandrasandra 3 doggies

honden foto van sandra

Volgens mijn dierenarts kan een foto goed zijn maar kan er later toch hd ontstaan bij tara foto's laten maken met 15 maanden werdt ze toch gesteraliseerd en omdat ze haar schouder gebrokken had als pup overal foto's gemaakt waren goed. maar wat is zekeheid let gewoon goed op je hond zijn signalen. Ik heb zelf ook hd is pas op mijn 43 geconstateerd toen al 4 jaar bij de orthopeed dus is niet altijd gelijk makkelijk te zien zeker als er nog weinig slijtage is..laten we elkaar niet gek maken je merkt het echt wel als je hond klachten krijgt hoor

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

 

Je kunt dit onderzoek beter maar gewoon vergeten. Volgens mij is de Raad van Beheer bezig met een rechtzaak hier tegen, maar dat weet ik niet zeker. Het probleem van dit onderzoek is dat het niet is uitgevoerd onder rashonden, maar de zogenaamde look-a-likes. Dus bijvoorbeeld Labradors vanuit de broodfok. Die zijn rashonden genoemd. Het hele onderzoek geeft dus een vertekent beeld helaas. Dit is het persbericht van de Raad van Beheer: http://www.raadvanbeheer.nl/meta-menu/nieuws/nieuwsbericht/news/persbericht-onderzoek-ministerie-rashondenfokkerij-pakt-gezondheidsproblemen-aan/newsback/25/hash/c8ed059264bf1edd46d6786c4cec47c5/

 

De media is en blijft de media helaas, dus geen betrouwbare bron in mijn ogen. Nu zullen mensen het vast niet met mij eens zijn natuurlijk, maar dat hoeft ook niet. ;)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Moos, ik vind het echt super fijn voor je dat jouw hond geen last heeft van HD en ik hoop ook echt dat dit voor de rest van zijn leven blijft en hij ook geen last krijgt van andere dingen. Dat gun ik je echt!

Alleen zoals anderen hier zeggen, je weet niets met zekerheid zonder foto's te maken. Vraag het anders eens aan Lianne van Mara en Maybe. Mara heeft HD volgens de foto's, maar je merkt niets aan haar en het is volgens mij ook niet te voelen door een dierenarts. Er zijn een hoop punten (zoals de slijtage) die je niet kunt zien als je alleen maar voelt. Op een foto zie je die wel.

Wat kruisingen, bastaarden en rashonden betreft houd ik mij uit de discussie. ;) Alleen ik wil graag naar Het persbericht van de RvB verwijzen, aangezien het verhaal wat door de media naar buiten wordt gebracht naar mijn mening niet klopt.

 

Ik zou trouwens heel HP met een korreltje zout nemen als ik jou was. Volgens een aantal mensen hier heb ik Evy bij een "slechte" fokker gehaald. De ouderdieren zijn dan wel is waar getest, maar toch voldoet het allemaal niet aan het ideaalbeeld dat men hier op HP stelt. Wat blijkt? Ze is één van de beste fokkers in de Golden wereld en iedereen spreekt vol ontzag over haar lijnen, omdat ze zo prachtig zijn en dan bedoel ik niet zo zeer het uiterlijk, maar de gezondheid en het karakter van de dieren. En zo kan ik gerust nog wat meer voorbeelden geven. ;)

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: gemische castratie dmv chip
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^