geschikte gezinshond (pyppy) aanschaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

GJ (Gast)

Hallo allemaal,   Wij willen binnenkort een puppy aanschaffen voor ons (samengestelde) gezin. Nu hebben we al diverse websites bekeken, maar we komen er nog niet echt uit. Weet iemand waar we goed advies kunnen inwinnen welk ras goed past binnen een gezin met 4 kinderen in de leeftijd van 8 - 14 we zoeken het liefst een middelgrote tot grote hond met kort haar. Dit omdat we een hond zoeken die normale verzorging nodig heeft op gebied van borstelen. Een actieve hond die goed past in een gezin, maar die wel goed te trainen is.daarbij mag de hond best wel een bepaalde mate van eigenzinnigheid hebben.   Een hond die ons aanspreekt is de Alpenzeller Sennenhond, alleen daar hoor ik wisselende verhalen over.   Kan iemand on hierbij helpen?   Groeten GJ

honden page profiel MyrnaMyrna

honden foto van Myrna

Boerenfox- terriër

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Wat dacht je van een Duitse Pinscher?

Heb meerdere mensen op de lijst staan of al gehad die eerst voor een Alpenzeller Sennenhond kozen en uiteindelijk bij een Duitse Pinscher uit kwamen.

Het zijn zeer geschikte familiehonden. Wel moet je consequent zijn. Eigenzinnig zijn ze zeker, Hebben veel energie, maar kunnen in huis (bij voldoende beweging) erg rustig zijn.

Wij hebben zelf een dochter van 3 en dit gaat prima met onze honden.
Zelfs onze pups zijn dol op haar.

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Manchester terriër. Kwa vachtverzorging ben je snel klaar, deze hond heeft geen ondervacht waardoor hij vrij weinig haren verliest. Af en toe een keer de zeem eroverheen en de vacht glimt weer mooi. Maar dat kan je ook bereiken door visolie door het eten te doen.

Ze zijn hele leuke gezin hondjes, ze liggen graag bij de baas. Heeft de baas een keer minder tijd of regent het buiten dan vind deze hond het echt niet erg om lekker binnen te blijven bij de baas. Het is een actief ras dus je kunt er veel mee ondernemen. Het jachtinstinct is wel nog vrij hoog bij dit ras, hun hoofd doel was ratten vangen maar sinds het rattengif is de populariteit van deze hond sterk afgenomen. Daardoor is de hond niet door gefokt. Je krijgt dus een behoorlijk gezond exemplaar, maar het jachtinstinct zit er dus ook nog in.

Het is een middelgrote hond, de reutjes worden ong. 42 cm en 9 kilo.

Voor de juiste beloning is deze hond goed te trainen. Ze willen hun baas graag plezieren en dat lekkere snoepje willen ze ook wel erg graag hebben.

Ondanks dat ze goed te trainen zijn (zoals met ieder hond moet dit wel consequent gebeuren) kunnen ze soms eigenwijs zijn. Het blijft een terriër met een karakter haha.

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Duitse pinscher en Manchester terriër verschillen niet zo heel veel van elkaar haha. De duitse pinscher is een paar cm hoger. Maar ook zeker een heel erg mooi ras!

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Haha Eline, als je naar de beschrijving van GJ kijkt zijn de Duitse Pinscher en de Manchester terriër 2 rassen die daarbij goed passen.

De Duitse Pinscher is iets groter, tussen de 45 en 50 cm.

Hebben ook geen ondervacht en een zeem is voldoende. Wassen doen we nooit.

Jachtinstinct is bij dit ras hond afhankelijk. De ene heeft het meer in zich. Onze 2 teven totaal niet, terwijl de reu er erg fanatiek in is.
Maar dit is niet geslacht afhankelijk.

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik zie ons wel vaker reageren als ze een hond zoeken die aan onze schatten voldoen. Maar toch moeten we allebei even ons eigen ras aanprijzen natuurlijk :).

 

Op mijn foto zie je eerst een manchester terriër staan en daarlangs een duitse pinscher. Mijn manchester terrier is daar nog niet volgroeid, de duitse pinscher wel. De hond die als derde staat is mijn spaans wonder mixje :).

GJ (Gast)

Dank voor de snelle berichten.

Zijn zeker leuke honden om te zien.

 

Toch ligt onze smaak meer naar een wat grotere hond, met een wat bredere kop.

Wat meer body trekt ons iets meer aan (Puur smaak natuurlijk)

 

Groeten GJ

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Lastig kiezen hè? Er is zoveel om aan te denken: past het karakter, spreekt de hond mij aan, hoeveel energie heeft het dier...

Hier 2 hele verschillende honden, een rottweiler en een golden. Juist de rottweiler is de gezinshond, terwijl de golden nerveus wordt van te veel gedoe om hem heen. 

Qua vacht, denk niet alleen dat korhaar makkelijker is. Een dalamtiër bijv heeft makkelijk kort haar, maar dat zijn wel steekharen die je alleen met een pincet van je kleding krijgt.

 

succes en vooral veel plezier met het uitzoeken van je nieuwe huisgenoot.

 

Enne, kijk goed waar je de pup gaat kopen, pas op voor br00dfokkers (liever een keer te vaak waarschuwen dan te weinig)

GJ (Gast)

Thanks..

 

laatste tip nemen wij ook zeker mee, we zoeken een rashond met een stamboom en zullen zeker goed onderzoeken naar de mogelijke fokker.

Gelukkig hebben we iemand in de naaste familiekring die zelf honden traint en bekend is in die wereld en die daarbij kan helpen netwerken.

 

De golden retriever viel bij ons ook al af.

 

Qua bouw is de Rottweiler zeker een hond die past bij onze smaak. ik lees dat ook zijn karakter en gedrag daarbij aansluit.

Dank, ik had niet snel aan de rottweiler gedacht.

 

Zijn er verder nog bijzonderheden waaraan gedacht moet worden bij de rottweiler?

kan deze hond bijvoorbeeld makkelijk alleen zijn?

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Denk bij een rottweiler goed na of je een reu of teef wilt, dit is een wereld van verschil. Een teef is minder heftig. Het is goed om bij meerdere fokkers te kijken, de ene rottweiler is de andere niet. Pas bij de 3e fokker hadden we een echte klik (IJzeroer. Hebben mogelijk van de zomer weer een nestje). O ja, werklijnen schijnen echt anders te zijn dan showlijnen.

 

Zara kan makkelijker alleen zijn dan de golden, ze is daarin wat onverschilliger. Ze is sowieso zelfstandiger dan de golden. Had ik al gezegd dat ze super lief is? Maar ook een eigen willetje heeft, dus geen will to please.

 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Een retrieversoort? Over het algemeen lief, actief, zacht in de mond...

honden page profiel eva-pukeva-puk

honden foto van eva-puk

Labrador makkelijk te trainen en een echte gezindshond/knuffelhond.

Wij hebben ze een een kruising labrador x golden retriever. Heel erg lief tegen kinder en erg actief.

GJ (Gast)

Als ik de website lees van IJzeroer onder de tab "de Rottweiler" dan lees ik ook dat het niet vanzelfsprekend is dat ze goed met kinderen om kunnen gaan.

 

En mogen ze bijvoorbeeld mee op vakantie? of zijn ze verboden in bepaalde landen.

 

en wat is het verschil tussen een werklijn en een showlijn?Toch, zeker een mooie hond, met karakter.

Wel een erg stoer overkomen, wat mogelijk niet ieder gezinslid zal waarderen

 

Een labrador zal het denk ik niet worden.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Als ik de website lees van IJzeroer onder de tab "de Rottweiler" dan lees ik ook dat het niet vanzelfsprekend is dat ze goed met kinderen om kunnen gaan."

 

Dat is er niet 1. Bij geen enkel ras is het vanzelf sprekend ;) Je moet er eigenlijk gewoon vanuit gaan dat hoe de hond omgaat met kinderen voor zo'n 80% afhangt van de opvoeding van zowel de hond als het kind. 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Naar het buitenland gaan is lastiger; frankrijk kom je niet in (geldt voor meer rassen) en in duitsland is een muilkorfplicht. Maar als een rottweiler 'niet goed voelt' moet je het zeker niet doen. Een boxer, is dat wat? Heeft wel steekharen, maar verder een super leuke hond. Een wat stoerdere hond, maar heel lief en een echte clown.

 

ik herken je zoektocht wel, ieder ras heeft plussen en minnen en ineens weet je wat je wil en is er die klik.

GJ (Gast)

Suzannne, dank.

klopt hoor, zal zeker te maken hebben met opvoeding etc.

onze keuze voor een (pup) hond, is direct de keuze voor intensief trainen.

natuurlijk zodanig aangepast naar de karakter van de hond, de hond zal dus opgroeien samen met de kinderen.

 

Lexie.. De Rottweiler zal dan denk ik afvallen, zeker vanwege een mogelijk verbod in het buitenland.

 

ehm, enne nee geen boxer.....

 

De Sennenhond staat denk ik nog op 1 bij ons...

 

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Als de Sennenhond zo hoog op het lijstje staat bij jullie kan ik alleen maar aanraden om een fokker te zoeken en daar op bezoek te gaan en kennis te maken met het ras 

Dan leer je het ras kennen en kan je al je vragen kwijt.

 

Deze mensen fokken volgens de regels van de Raad van Beheer:

https://sennenweb-nl.firstfind.nl/NVAEGZ/download/appenzellers/A_fokkers%20per%2024-01-2014.pdf

 

Misschien zit er wel één in de buurt 

honden page profiel --

honden foto van -

Wat goed dat jullie zoveel research doen ;-)!

 

Ik zag dat de Labrador en de Golden al afvielen (jammer! wou net mn verhaaltje doen ;-) haha).

 

 

Ik heb een kleeeein beetje ervaring met de appenzeller...  Het is een leuk hondje, maar vind ze vaak ietsjes te nerveus.... Ik ben daar niet heel weg van... Een collega van mijn moeder heeft dan weer een Entlebucher Sennenhond.... Lijkt vrij veel op de Appenzeller, maar die komt toch wel heel wat stabieler over....

 

 

Misschien eens een optie om te bekijken ;-)

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

" Thanks..

 

laatste tip nemen wij ook zeker mee, we zoeken een rashond met een stamboom en zullen zeker goed onderzoeken naar de mogelijke fokker.

Gelukkig hebben we iemand in de naaste familiekring die zelf honden traint en bekend is in die wereld en die daarbij kan helpen netwerken.

 

De golden retriever viel bij ons ook al af.

 

Qua bouw is de Rottweiler zeker een hond die past bij onze smaak. ik lees dat ook zijn karakter en gedrag daarbij aansluit.

Dank, ik had niet snel aan de rottweiler gedacht.

 

Zijn er verder nog bijzonderheden waaraan gedacht moet worden bij de rottweiler?

kan deze hond bijvoorbeeld makkelijk alleen zijn? "

 



We hebben hier thuis ook nog een rottie gehad, men vader dan. En het was echt een gezinshond. Wat een lieverdje was het, toen hij pup was hebben we wel veel werk in moeten steken ( bij alle pups heb je dit natuurlijk maar de ene leert vlugger dan de ander ) en toen hij uitgroeide tot een grote loebas was hij echt een droomhond. Persoonlijk was het men lievelingshond en zou later graag ook nog eens een rottie nemen. Ik groeide ermee op dus men vader had hem toen ik 6-7 was denk ik. En hij was enorm beschermend tegenover ik en men broer. We konden er ook prima mee wandelen, hij trok bij ons niet en hield ons ook goed in de gaten. Net alsof hij wist dat hij voorzichtiger moest zijn met ons haha :-D qua vachtverzorging gingen we hem eenmaal inde week borstelen. En veel haar verloor hij eigenlijk niet.

Qua opvoeding moet je van pups af aan consequent zijn en naar de hondenschool gaan ermee is een must! Tenzij je zelf al veel weet over het opvoeden van de hond. Maar vooral voor de goede socialisatie zou je beter naar de hondenschool gaan. Want rotties hebben de neiging om wat vijandiger te gaan doen naar andere honden toe, zeker reu tegen reu. Maar met goede socialisatie en goede kweker kan dit zeker voorkomen worden!

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

" Thanks..

 

laatste tip nemen wij ook zeker mee, we zoeken een rashond met een stamboom en zullen zeker goed onderzoeken naar de mogelijke fokker.

Gelukkig hebben we iemand in de naaste familiekring die zelf honden traint en bekend is in die wereld en die daarbij kan helpen netwerken.

 

De golden retriever viel bij ons ook al af.

 

Qua bouw is de Rottweiler zeker een hond die past bij onze smaak. ik lees dat ook zijn karakter en gedrag daarbij aansluit.

Dank, ik had niet snel aan de rottweiler gedacht.

 

Zijn er verder nog bijzonderheden waaraan gedacht moet worden bij de rottweiler?

kan deze hond bijvoorbeeld makkelijk alleen zijn? "

 



We hebben hier thuis ook nog een rottie gehad, men vader dan. En het was echt een gezinshond. Wat een lieverdje was het, toen hij pup was hebben we wel veel werk in moeten steken ( bij alle pups heb je dit natuurlijk maar de ene leert vlugger dan de ander ) en toen hij uitgroeide tot een grote loebas was hij echt een droomhond. Persoonlijk was het men lievelingshond en zou later graag ook nog eens een rottie nemen. Ik groeide ermee op dus men vader had hem toen ik 6-7 was denk ik. En hij was enorm beschermend tegenover ik en men broer. We konden er ook prima mee wandelen, hij trok bij ons niet en hield ons ook goed in de gaten. Net alsof hij wist dat hij voorzichtiger moest zijn met ons haha :-D qua vachtverzorging gingen we hem eenmaal inde week borstelen. En veel haar verloor hij eigenlijk niet.

Qua opvoeding moet je van pups af aan consequent zijn en naar de hondenschool gaan ermee is een must! Tenzij je zelf al veel weet over het opvoeden van de hond. Maar vooral voor de goede socialisatie zou je beter naar de hondenschool gaan. Want rotties hebben de neiging om wat vijandiger te gaan doen naar andere honden toe, zeker reu tegen reu. Maar met goede socialisatie en goede kweker kan dit zeker voorkomen worden!

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Bj gezinshond zie ik gelijk een leonberger, maarja, die zijn nogal harig.

En wat dacht je van de vriendelijke kinder reuzen als de bullmastiff?? Of duitse dog??
Of boxer?

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Ja, ik wilde al roepen: Duitse Dog!!!

Leukste honden die er bestaan... (eh.... hé... don't shoot the messenger )

 

Maar toen begreep ik dat er geen banaan in de oren mag groeien enzo...

 

Nee serieus: als je er voldoende tijd in steekt, luistert ook een Duitse Dog goed!

 

Wel de belangrijkste tip: Zoek een GOEDE fokker!! Aangesloten bij NDDC (Nederlandse Duitse Doggen Club)en/of DDVN (Duitse Doggen Vereniging Nederland)!

 

En niet die ene fokker die ze voor 600 euri verkoopt!!!!

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

" Ja, ik wilde al roepen: Duitse Dog!!!
Leukste honden die er bestaan... (eh.... hé... don't shoot the messenger )
 
Maar toen begreep ik dat er geen banaan in de oren mag groeien enzo...
 
Nee serieus: als je er voldoende tijd in steekt, luistert ook een Duitse Dog goed!
 
Wel de belangrijkste tip: Zoek een GOEDE fokker!! Aangesloten bij NDDC (Nederlandse Duitse Doggen Club)en/of DDVN (Duitse Doggen Vereniging Nederland)!
 
En niet die ene fokker die ze voor 600 euri verkoopt!!!! "

 Duitse doggen zijn zoooo leuk, voor hier wat onhandig, anders had er zeker één rondgelopen.. Vroeger, toen ik een fretje had en deze buiten uitliet, kwam ik regelmatig een dog tegen. Fret op mijn arm was neushoogte van dog. Dog vond fretten gewelig en kwam altijd even hallo zeggen. 'Smelt'

honden page profiel Saar13Saar13

honden foto van Saar13

Is een bullmastiff te groot?

 

Heerlijke gezinshonden, echte kindervrienden, en je kunt ze alles laten doen (als ze zin hebben, want ze zijn ook nogal lui )

honden page profiel nathannathan

honden foto van nathan

Uiteindelijk denk ik dat je niet alleen naar het ras moet kijken maar ook naar het karakter van de hond zelf. Het wilt bijvoorbeeld niet zeggen dat omdat de meeste husky's zelfstandig zijn dat er daarom geen zijn die dit helemaal niet zijn.

GJ (Gast)

Hoi Nathan,

 

Klopt hoor, het karakter is 1 van de eerste punten waar we naar kijken bij een eventuele hond.

Zo kijken we of dit karakter goed aansluit bij ons gezin, bij onze leefomgeving en leefstijl.

 

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Een goede(!!!) fokker kan, als t nest pups een aantal weken oud is, een aardige inschatting maken van de karakters van de individuele pups... Altijd slim dus om, als je eenmaal een nest ergens op t oog heb, goed te verwoorden hoe je eigen gezin er uit ziet en wat je in een hond zoekt...

 

feitelijk heeft destijds de fokker ons Pooh toegewezen... Op basis van wat ik verteld had en hoe zij de pups in het nest had bekeken... En ik kan niet anders zeggen dat Pooh geweldig bij ons past...

 

na het kiezen van een ras, een fokker en een pup.... Tja... Kun je het alleen zelf nog "verpesten" (zo zeg ik t altijd, bij ons klopt de het ras, de fokker, de hond en voor de rest ligt het toch vooral bij ons... Geldt ook weer voor Teigetje...)

 

een hondenschool of trainer, "moet" qua methode ook bij je passen, want daar zitten verschillen in...

 

al met al heb ik t ervaren als vallen en opstaan met het hebben van honden...

goed inlezen van te voren, je verdiepen in rassen en kenmerken en in opvoeding van honden in t algemeen, lijkt mij heel belangrijk...

 

blijft staan dat Duitse Doggen geweldig zijn (mijn kids zaten in dezelfde leeftijdsgroep toen ik mijn eerste Dog in huis haalde)...

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Euhm...wat dacht je van een.....super leuke kruising uit een (buitenlands) asiel?

 

En onthoud:
Dogs are like a box of chocolats, you never know what you gonna get :)

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik begrijp het zeker dat je de sennen honden prachtig vindt. Wij hebben heellang getwijfeld,maaruieindelijkvoor de colliegekozenomwillevanluisterbereidheid.

 

er is ook de schotse herdershond korthaar. Prachtig ennetwat je zoekt. Veel eenvoudiger op tevoeden als een sennenhond. Alleen heel goedopletten met gezondheid, ivm dm. Weinigen testen

 

sorry voorspaties zit op mobiel.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: De 'start' is er!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^