Nala heeft een vrouw gebeten en Kira heeft een hond aangevallen...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

althans dat is wat een koppel beweerd...

 

ik was op de hondenweide met alle 3 de honden wanneer er een stel op komt met een doberman. ze maken de hond niet los en houden hem aan een slipketting met pinnen aan een flexi. ik vraag om de hond (uit veiligheid) los te maken, dat doen ze pas als Nala en Kira al bij de hond staan en de hond angstig op hen reageert. Nala weerlegt daarop haar aandacht naar de man en Kira wil de hond toch even begroeten waarop ze flink wordt afgesnauwd door de hond en een grom terug geeft. ik roep Kira bij me. intussen heeft Nala de man begroet (die niet bepaald vriendelijk naar haar deed) en wilde ze ook wel kennis maken met de vrouw... die had een pocket paraplu die ze al uitgestrekt had. toen Nala naar haar ging zag ik duidelijk dat ze Nala met de paraplu op afstand wilde houden maar Nala was in een speelse bui en pakte de plu vrijwel meteen bij het uiteinde. ik riep Nala maar die gaf niet thuis, de vrouw liet de paraplu direct los waardoor Nala met haar gewonnen buit ging lopen. ik geef Nala het commando blijf en af en na 2 keer deed ze dat ook. intussen had het stel de hond alweer vast en gingen ze van de weide af. 

ik ging dan maar achter hun aan om de paraplu terug te geven en mijn excuses aan te bieden. ze checkte de paraplu en die ging moeilijk dicht, ik zeg nogmaals sorry en dat ik geen geld bij me heb anders had ik de paraplu vergoed. uit het niets zegt de vrouw dat Nala gevaarlijk is en dat Nala haar gebeten heeft! ik was stomverbaasd want Nala had toch het uiteinde van de paraplu vast en de vrouw het handvat? maar ja, alles gebeurde zo snel dus het zou best kunnen dat ik niet alles zag. de vrouw liet haar hand zien en er was totaal niets te zien, niet eens een schram of wat rood... dus dat was mooi gelogen. ik had geen zin in een hele discussie dus bied mijn excuses aan en zeg haar dat als mijn hond haar hand vast had dat dit per ongeluk was en dat ze de paraplu pakte om te spelen (dat was gewoon ook zo).

de man kwam er tussen en zei dat al mijn honden gevaarlijk en agressief zijn want Kira had zijn hond aangevallen... wanneer ik hem zeg dat dat zijn hond was en niet Kira werd hij duidelijk heel boos. voor hij wat kan zeggen zei ik "het spijt mij van de paraplu maar mijn honden zijn niet gevaarlijk of agressief maar gelooft u vooral wat u zelf wil." en daarop ben ik omgedraaid en weg gegaan. ik stond zowat op uitbarsten!

 

ja, ik weet dat het fout was van Nala om de paraplu te pakken en daar oefen ik erg op want ze ziet op de weide wel meer spullen aan voor speelgoed terwijl dat geen speelgoed is maar om nu zo te gaan liegen en mijn honden te bestempelen als gevaarlijk en agressief gaat me toch te ver! zelfs Lila werd die stempel gegeven en die was niet eens in hun buurt gekomen.

honden page profiel nathannathan 3 doggies

honden foto van nathan

Ik kan begrijpen hoe je je voelt. Der zijn nu eenmaal van zo'n mensen.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Als het de honden van je profiel zijn is het waarschijnlijk weer een vooroordeel.
Niks van aantrekken dus.
En spelen en aanvallen vind ik nogal een verschil.
Om dan zomaar een hond als gevaarlijk Ye bestempelen ;-)
Wel had je ze misschien beter aan de lijn kunnen zetten aangezien hun hond ook vastzat.
Ik zou het zelf ook niet willen dat er loslopende honden op mijn aangelijnde hond afkomen.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Als het de honden van je profiel zijn is het waarschijnlijk weer een vooroordeel.
Niks van aantrekken dus.
En spelen en aanvallen vind ik nogal een verschil.
Om dan zomaar een hond als gevaarlijk Ye bestempelen ;-)
Wel had je ze misschien beter aan de lijn kunnen zetten aangezien hun hond ook vastzat.
Ik zou het zelf ook niet willen dat er loslopende honden op mijn aangelijnde hond afkomen. "

 het is een hondenweide... dat is niet hetzelfde als een losloopgebied, het is een afgezette lap gras bedoeld om je hond te laten spelen of even vrij te kunnen laten. de weide ligt in een recreatiedomein en om de helft van de weide heb je een pad (aan de andere kant staan huizen).  baasjes komen enkel op de hondenweide met de bedoeling om hun hond te laten spelen, vrijheid te geven of kennis te laten maken met andere honden. alle honden die hier vaak komen zijn het ook gewoon dat ze honden die op de weide komen mogen begroeten, zo ook de mijne. als we dichtbij staan dan gaan ze meteen naar de 'nieuwe' hond toe.

 

in een losloopgebied (als die hier waren) zou ik de honden bij me roepen, dat doe ik nu ook als ze buiten de weide om los zijn, op de hondenweide ligt dat anders.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Balen hoor, dit soort dingen. Vooral omdat het dan van die welles nietes spelletjes worden. 

honden page profiel Naomi1971 & TessaNaomi1971 & Tessa 1 doggies

honden foto van Naomi1971 & Tessa

Het is toch een ongeschreven beleefdheidsregel je hond aan te lijnen als er een andere aangelijnde hond nadert?

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Het is toch een ongeschreven beleefdheidsregel je hond aan te lijnen als er een andere aangelijnde hond nadert? "

 

Ben ik niet echt met je eens in dit geval. Ze was op een hondenweide hier is het toch gewoon normaal dat honden los zijn? Of zie ik dat verkeerd? Als je nu in het open gebied loopt vind ik dat heel anders. Dan is het een beleefdheidsregel ja, dat je ze aanlijnt, zelfs in een losloopgebied ben ik van mening maar niet in een hondenweide.

 

Wat wij hier gewoon uit gewoonte doen is, voordat we de hondenweide  in gaan vragen als het goed is dat we er in komen? (nu is onze hondenweide niet erg groot) Want je weet niet als bepaalde honden met elkaar overweg kunnen. In dit geval had de eigenaren van de Dobermann gewoon moeten vragen als het goed was om de hondenweide in te komen en de hond los maken. Zo krijg je geen ophoping en kunnen de honden elkaar uit te weg gaan. Honden aan de lijn kunnen namelijk heel anders reageren dan als ze los zijn, dat zie ik wel bij Maylo. Dat is een pretbek als hij los is maar hij wilt niet benaderd worden aan de lijn.

 

Het is gewoon balen dat deze mensen zo reageren, terwijl zij in een hondenweide komen waar het bedoeld is om je hond los te laten en weten dat honden daar los zijn?

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ze maken de hond niet los en houden hem aan een slipketting met pinnen aan een flexi.

 

Dat zegt al genoeg, arme hond

 

wat zouden mensen zich dan hierbij voorstellen dat ze zo een hondenweide inlopen....

 

Je hebt goed gehandeld, goed beschreven ook, ik moest stiekum toch even lachen over het parapluverhaal.

 

En goh ik ben ook weleens gebeten maar toen zag je toch echt bloed en een wond. Zwak hoor om te zeggen dat een hond gebeten heeft als het helemaal niet zo is.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ben ik het ook niet mee eens, die lui moeten dan maar gewoon weg blijven van een hondenweide, daar lopen de honden natuurlijk los. Bah, ik haat dat soort mensen met hun vooroordelen en leugens. In mijn buurt kan dat soort mensen beter niet komen

 

Ikzelf ga nooit naar een hondenweide, omdat ik van het ongeruste type ben en weet dat Tibo het niet met elke hond kan vinden. Maar dan blijf ik dus gewoon weg. Ach, zijn weer van die mensen waarvan je maar moet denken "beter dat zij het zeggen, dan iemand bij zijn volle verstand" Grote probleem is ook dat mensen de krantenberichten klakkeloos geloven en dan zelf totaal in de fout gaan omdat het dat bepaald soort ras is. Ze zien niet in dat ze zelf het probleem zijn...of problemen zouden veroorzaken...

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Amai, ik zag de titel van je topic en dacht meteen "Huh, die van Linneke? Dat kan toch niet waar zijn?!"
Gelukkig is het dus niet waar!  Maar denk dat die 2 gewoon eens een lesje hondengedrag mogen volgen, dat hun hondenkennis een beetje verrijkt wordt.. Helemaal als je beschrijft dat die hond een slipketting aan had, maar dan ook nog eens aan de flexi? Wat is de bedoeling dan, de hond zijn vrijheid gunnen tot je het beu bent en dan uit het niets de flexi vastzetten zodat die bijna stikt? Zo zal die het snel leren ja..

 

Maar goed, jammer dat Nala dan weer in haar speelse bui was waarbij ALLES speelgoed is  Met je agressieve, parapluvermoordende hond   (sorry, vind het toch wel een beetje grappig, maar kan begrijpen dat het voor jou een stuk minder amusant is)

Hier weten we gelukkig beter hoe jouw honden zijn dan die 2 slungels 

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Het is toch een ongeschreven beleefdheidsregel je hond aan te lijnen als er een andere aangelijnde hond nadert? "

 Ik ben ook benieuwd hoe het verhaal en de reacties zouden zijn wanneer het verhaal andersom zou zijn. Komen er dan geen reacties als; Ongeleide projectielen, slecht opgevoed, aangelijnde honden, ook in een losloopplaats, betekent, dat je je eigen honden aanlijnt etc.

 

Ik zou mijn hond zeker aanlijnen.

honden page profiel Kat&CoKat&Co 3 doggies

honden foto van Kat&Co

Linneke, 

 

Ik vind dat jij het zelf te ver hebt laten komen. Zoals ik het lees, luisterden je honden niet echt naar jou. 

Ook al wil je hond altijd spelen, andere mensen kennen jouw hond niet en zijn er misschien niet van gediend (misschien waren ze wel aan het trainen met dobermann). Daar had je als baas rekening mee kunnen houden. 

Je geeft al aan dat je zag dat de dobermann erg onrustig of angstig was toen jouw hond er naar toe wilde gaan. Dat is in mijn ogen een moment om in te grijpen en je honden bij je te roepen en evt een andere kant op te gaan. Dan had heel dat paraplu incident niet eens voorgevallen want dan was jij al weggeweest. Ik vind dat jij in deze de situatie niet goed hebt ingeschat. 

Neemt natuurlijk niet weg dat het echt heel erg vervelend is als mensen de boel ineens gaan verdraaien.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik roep Max uit voorzorgmaatregel altijd even bij mij als er een nieuwe hond in het veldje komt. 

 

Maar uiteindelijk moet de nieuwkomer even vragen of het kan om er bij te komen of even te melden om de honden bij je te roepen indien hij/ zij dit wil vind ik. Als baasjes moet je altijd even communiceren voor men de honden samen gooit. 

 

Wat al helemaal fout is is om mensen of honden vals te beschuldigingen .. Dat snap ik noet :( 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Het is toch een ongeschreven beleefdheidsregel je hond aan te lijnen als er een andere aangelijnde hond nadert? "

 het gaat hier niet over een wandelgebied maar over een weide

 

waar het rode kruisje staat is de weide:

 

 

de weide is zo'n 100m op 50m. ik stond toevallig dicht bij het poortje waar die mensen opkwamen, de honden waren amper 20m van het poortje vandaan en dat zagen die mensen ook voor ze op de weide kwamen.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Mick, ze hebben niet gevochten en dat zat er ook helemaal niet aan te komen. die hond viel uit, Kira gaf een grom als waarschuwing, ik riep en ze kwam en bleef ook gewoon bij mij. 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Het is toch een ongeschreven beleefdheidsregel je hond aan te lijnen als er een andere aangelijnde hond nadert? "

 Een hondenweide is een stuk grond met een hek eromheen, speciaal,om je hond veilig los te kunnen laten rennen.

Het is dus heel vreemd om als er in de weide honden loslopen met een aangelijnde hond er in te gaan. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Ik weet dat dat bij jou wel goed zit, maar je kent de andere hond niet en als het fout gaat zul je altijd de schuldige zijn met je gevaarlijke rot vechthond. Terecht nee, maar het is nu zo en daarom zul je extra voorzichtig moeten zijn, leuk is het niet.....
 
Maar eerlijkheid gebied me om te zeggen dat je je honden niet op de aangelijnde hond af had mogen laten gaan en dat daar de fout zit. Het gevolg is natuurlijk bijzonder vervelend, zeker met dat soort mensen.....
 
  "

 Ben het wel met je eens, zeker als je 2 honden los hebt is het oppassen. Voor een hond aan de lijn is dit erg bedreigend als er 2 op hem af komen.

 

Maar in dit geval, vind ik ook dat die mensen niet de losloopweide in hadden moeten gaan, terwijl ze zien dat er honden loslopen. Of ze hadden even contact moeten maken met Linneke.

 

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Cabasja

Waar staat ergens beschreven dat je er niet met een aangelijnd hond mag lopen?

Deze mensen hadden hun hond aan de lijn.
Miss met een reden.
Waarom.moeten alle honden kunnen spelen.

Als men ziet dat een hond een de lijn is.....pak je honden bij elkaar en loop een andere kant op.

Kun je nooit gezeik krijgen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Linneke, 
 
Ik vind dat jij het zelf te ver hebt laten komen. Zoals ik het lees, luisterden je honden niet echt naar jou. 
Ook al wil je hond altijd spelen, andere mensen kennen jouw hond niet en zijn er misschien niet van gediend (misschien waren ze wel aan het trainen met dobermann). Daar had je als baas rekening mee kunnen houden. 
Je geeft al aan dat je zag dat de dobermann erg onrustig of angstig was toen jouw hond er naar toe wilde gaan. Dat is in mijn ogen een moment om in te grijpen en je honden bij je te roepen en evt een andere kant op te gaan. Dan had heel dat paraplu incident niet eens voorgevallen want dan was jij al weggeweest. Ik vind dat jij in deze de situatie niet goed hebt ingeschat. 
Neemt natuurlijk niet weg dat het echt heel erg vervelend is als mensen de boel ineens gaan verdraaien. "

 Die mensen kiezen vrijwillig met hun aangelijnde hond een losloopweide in te lopen, waar 2 honden loslopen. Nooit doen zonder te overleggen met de eigenaar van de losse honden.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Cabasja

Natuurlijk mogen die mensen in de weide!
Je gaat er toch vanuit dat iemand zijn honden bijhoud??
Of ben ik nu gek....

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Linneke, 
 
Ik vind dat jij het zelf te ver hebt laten komen. Zoals ik het lees, luisterden je honden niet echt naar jou. 
Ook al wil je hond altijd spelen, andere mensen kennen jouw hond niet en zijn er misschien niet van gediend (misschien waren ze wel aan het trainen met dobermann). Daar had je als baas rekening mee kunnen houden. 
Je geeft al aan dat je zag dat de dobermann erg onrustig of angstig was toen jouw hond er naar toe wilde gaan. Dat is in mijn ogen een moment om in te grijpen en je honden bij je te roepen en evt een andere kant op te gaan. Dan had heel dat paraplu incident niet eens voorgevallen want dan was jij al weggeweest. Ik vind dat jij in deze de situatie niet goed hebt ingeschat. 
Neemt natuurlijk niet weg dat het echt heel erg vervelend is als mensen de boel ineens gaan verdraaien. "

 Nala negeerde 1 keer (toen ze de paraplu te pakken had en de vrouw terug trok) en verder hebben ze gewoon geluisterd. ze stonden op 5 tellen bij de hond, ik zag dat de hond angstig was toen mijn honden 1 tel van de hond verwijderd waren.

die mensen zagen mijn honden spelen op de weide voor ze er op kwamen. ik stond dicht bij het poortje dus konden ze gewoon even melden dat ze de dobermann aan het trainen zijn of niet gediend zijn van spelende honden en dan had ik even gevraagd om te wachten tot ik over de helft van de weide ben want dan gaan mijn honden niet zo makkelijk naar andere honden.

 

op de weide komt vaak een onstuimige ierse setter die steeds gaat rijden en domineren. we lopen zo vaak 3 ronden rond de weide zonder dat de honden bij elkaar komen omdat er genoeg afstand gehouden wordt.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Ik roep Max uit voorzorgmaatregel altijd even bij mij als er een nieuwe hond in het veldje komt. 
 
Maar uiteindelijk moet de nieuwkomer even vragen of het kan om er bij te komen of even te melden om de honden bij je te roepen indien hij/ zij dit wil vind ik. Als baasjes moet je altijd even communiceren voor men de honden samen gooit. 
 
Wat al helemaal fout is is om mensen of honden vals te beschuldigingen .. Dat snap ik noet :(  "

 er was gewoon geen tijd om de honden bij me te roepen. ze waren al aan het lopen met elkaar toen die mensen er op kwamen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Natuurlijk mogen die mensen in de weide!
Je gaat er toch vanuit dat iemand zijn honden bijhoud??
Of ben ik nu gek.... "

 Je loopt er niet zo maar in als je er 2 losse honden ziet. Dan zoek je contact met de eigenaar en geeft die de tijd de honden te pakken.

Vragen om moeilijkheden hoe het gegaan is.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Dit soort dingen zijn zo mens afhankelijk. Ik heb niet prettige aanvaringen gehad waarbij wij als baasjes ook niet goed met elkaar konden communiceren (zoals in dit topic gebeurd) maar ik heb ook niet prettige aanvaringen gehad waar we als baasjes goed over hebben kunnen praten zonder dat 1 van de 2 een vinger ging wijzen of dat er überhaupt een woord gevallen is wat de ander als aanvallend kan zien.

 

Daarbuiten ben ik wel van mening dat als je in een omheind losloop gebied bent dat je honden daar sociaal moeten zijn, en dat je kan verwachten dat er honden los lopen die misschien ook wel kennis willen maken met andere baasjes. Ik vind het niet zo gek dat wij baasjes ook een plek willen waar de honden veilig los kunnen lopen en dat je geen zorgen hoeft te maken dat er iemand bij komt waarvan de hond niet los kan. We moeten op zoveel plekken al zo goed opletten. Gewoon lekker wandelen en van je hond genieten is ook erg fijn. Die plekken zijn er speciaal voor gemaakt naar mijn mening.
Natuurlijk mogen de niet sociale honden ook los rennen maar ik denk dat het verstandig is van de baasjes om dan te komen wandelen zodra iedereen thuis aan het eten is ofzo.

Gewoon een beetje rekening houden met elkaar en logisch na denken. Dan kom je een heel eind.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Ik begrijp niet waarom ze de speelweide ingingen. Misschien moet hun hond nog dingen leren of.....je kan alleen maar gissen. Ik moet wel lachen dat je hond haar parapluu afpakte.

Zelf had ik mijn honden aangelijnd want een hond met een prikband om moet gefrustreerd zijn. Rare mensen.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"  
Ik weet dat dat bij jou wel goed zit, maar je kent de andere hond niet en als het fout gaat zul je altijd de schuldige zijn met je gevaarlijke rot vechthond. Terecht nee, maar het is nu zo en daarom zul je extra voorzichtig moeten zijn, leuk is het niet.....
 
Maar eerlijkheid gebied me om te zeggen dat je je honden niet op de aangelijnde hond af had mogen laten gaan en dat daar de fout zit. Het gevolg is natuurlijk bijzonder vervelend, zeker met dat soort mensen.....
 
  "

 ik laat ze nooit met opzet op een aangelijnde hond afgaan... ze waren al aan het spelen en er was gewoon geen tijd. de beste optie was om te roepen 'maak hem los' wat normaal iedere baas meteen doet als ze op de weide komen of zelfs voor het poortje open gaat. 

 

meestal als ik aan de weide kom en er zijn andere honden dan kan ik niet eens het poortje open doen omdat er een paar ongeduldige honden voor staan die mijn honden willen begroeten. ik weet dat en hou er rekening mee dus maak ik de honden los en snuffelen ze even door de draad en doe ik het poortje maar een klein beetje open zodat er geen hond kan ontsnappen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Zo erg als je weet dat je zelf niet in fout bent, maar ze anders beweren.

ik schrok ook toen ik topic hoofding las, wat ?de hond van Lineke ?

denk wel dat jij je honden goed genoeg kent en in toom houdt. 

 

Probeer je erover te zetten. 

Allemaal krijgen we wel eens last over onze honden groot of klein. Never mind. 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Waar staat ergens beschreven dat je er niet met een aangelijnd hond mag lopen?

Deze mensen hadden hun hond aan de lijn.
Miss met een reden.
Waarom.moeten alle honden kunnen spelen.

Als men ziet dat een hond een de lijn is.....pak je honden bij elkaar en loop een andere kant op.

Kun je nooit gezeik krijgen. "

 het gaat hier niet om een losloopgebied maar om een hondenweide en dat is iets heel anders. van mij moeten zeker niet alle honden met elkaar kunnen spelen maar dan kom je niet zomaar met je aangelijnde hond op een weide tussen een stel spelende honden... dan wandel je gewoon op het pad dat zo'n meter van de draad rond de hondenweide loopt of je meld het even voor je de weide op komt.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: verlatingsangst
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^