Nala heeft een vrouw gebeten en Kira heeft een hond aangevallen...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kat&CoKat&Co 3 doggies

honden foto van Kat&Co

"  Nala negeerde 1 keer (toen ze de paraplu te pakken had en de vrouw terug trok) en verder hebben ze gewoon geluisterd. ze stonden op 5 tellen bij de hond, ik zag dat de hond angstig was toen mijn honden 1 tel van de hond verwijderd waren.
die mensen zagen mijn honden spelen op de weide voor ze er op kwamen. ik stond dicht bij het poortje dus konden ze gewoon even melden dat ze de dobermann aan het trainen zijn of niet gediend zijn van spelende honden en dan had ik even gevraagd om te wachten tot ik over de helft van de weide ben want dan gaan mijn honden niet zo makkelijk naar andere honden.
 
op de weide komt vaak een onstuimige ierse setter die steeds gaat rijden en domineren. we lopen zo vaak 3 ronden rond de weide zonder dat de honden bij elkaar komen omdat er genoeg afstand gehouden wordt. "

 Ik snap wat je zegt en het is heel vervelend dat ze het verhaal verdraaid hebben maar volgens mij zijn er, ook al waren je honden 1 tel van de andere hond vandaan, daarna nog genoeg momenten geweest om in te grijpen. (Bijvoorbeeld het begroeten van die vrouw/ man/ het pakken van de paraplu) Je kan de verantwoordelijkheid niet helemaal bij die mensen neerleggen (dat zij jou moeten melden dat ze aan het trainen zijn of jou moeten melden dat ze niet van spelende honden houden). Het had misschien wel fijn geweest als ze dat wel hadden gedaan maar dan nog, jij bent degene die de situatie moet beoordelen als baas van jouw honden en zoals ik het lees heb je dat niet helemaal goed ingeschat. 

 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"  Ben het wel met je eens, zeker als je 2 honden los hebt is het oppassen. Voor een hond aan de lijn is dit erg bedreigend als er 2 op hem af komen.
 
Maar in dit geval, vind ik ook dat die mensen niet de losloopweide in hadden moeten gaan, terwijl ze zien dat er honden loslopen. Of ze hadden even contact moeten maken met Linneke.
  "

 ik was er met de 3 honden maar Lila was niet mee aan het spelen en keek vanaf de zijlijn toe 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"  Je loopt er niet zo maar in als je er 2 losse honden ziet. Dan zoek je contact met de eigenaar en geeft die de tijd de honden te pakken.
Vragen om moeilijkheden hoe het gegaan is. "

 Helemaal mee eens

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Ik begrijp niet waarom ze de speelweide ingingen. Misschien moet hun hond nog dingen leren of.....je kan alleen maar gissen. Ik moet wel lachen dat je hond haar parapluu afpakte.
Zelf had ik mijn honden aangelijnd want een hond met een prikband om moet gefrustreerd zijn. Rare mensen. "

 ik begrijp ook niet waarom ze er op kwamen. ze weten toch zelf wel of hun hond dit aan kan of niet?

 

er was geen tijd om de honden bij me te roepen en aan te lijnen en de prikband viel me niet direct op. ik schreef het in het begin zodat jullie een beter beeld zouden hebben maar ik zag het niet meteen.

de honden waren zo kort bij dat als ik ze geroepen had en ze per direct zouden luisteren ze nog bij de hond zouden staan na het afremmen... honden hebben ook een remafstand 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"  Ik snap wat je zegt en het is heel vervelend dat ze het verhaal verdraaid hebben maar volgens mij zijn er, ook al waren je honden 1 tel van de andere hond vandaan, daarna nog genoeg momenten geweest om in te grijpen. (Bijvoorbeeld het begroeten van die vrouw/ man/ het pakken van de paraplu) Je kan de verantwoordelijkheid niet helemaal bij die mensen neerleggen (dat zij jou moeten melden dat ze aan het trainen zijn of jou moeten melden dat ze niet van spelende honden houden). Het had misschien wel fijn geweest als ze dat wel hadden gedaan maar dan nog, jij bent degene die de situatie moet beoordelen als baas van jouw honden en zoals ik het lees heb je dat niet helemaal goed ingeschat. 
  "

 ik denk dat je de tijdsspanne er tussen een beetje verkeerd inschat. Nala begroete de man op normale wijze terwijl Kira ging kennismaken met de hond, terwijl ik Kira bij me riep zag ik vanuit mijn ooghoek wat de vrouw met haar paraplu deed en dat Nala die pakte. ik riep Nala direct maar ze had geen gehoor dus ben ik meteen naar haar toe gegaan, de vrouw liet de paraplu los en ik had hem vrijwel direct terwijl Kira mooi bij me was gebleven en Lila nog op uitkijk stond. die mensen waren misschien 2 minuten op de weide.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik snap niet waarom iedereen zegt dat Linneke haar honden had moeten aanlijnen.. Als je met 10 honden op een losloopweide bent moet iedereen ook zijn hond aanlijnen omdat er 1 dommerik met een aangelijnde hond opkomt ofzo?

Een normaal proces zou dan zijn om de hond inderdaad de kans te geven rustig het veld op te komen zonder dat die overdonderd wordt door allerlei honden. Dat is hier niet gebeurt maar dat kan aan beide partijen liggen. De vrouw en man kwamen op de weide zonder Linneke even te waarschuwen of tijd te geven haar honden bij zich te roepen. En Linneke heeft haar honden niet snel genoeg bij zich kunnen roepen, dat is een "fout" van haar kant.

 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Zo erg als je weet dat je zelf niet in fout bent, maar ze anders beweren.
ik schrok ook toen ik topic hoofding las, wat ?de hond van Lineke ?
denk wel dat jij je honden goed genoeg kent en in toom houdt. 
 
Probeer je erover te zetten. 
Allemaal krijgen we wel eens last over onze honden groot of klein. Never mind.  "

 ik vind het wel fout dat Nala de paraplu pakte en daarvoor heb ik mijn excuses aangeboden maar ik schrok wel dat ze Nala vals beschuldigde van bijten.

 

daarna kwamen we aangelijnt nog 3 uitvallende kleine honden tegen en die zijn we zonder slag of stoot voorbij gewandeld 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat een toestand, in een speelse bui pakt Nana de plu zeg, ook al was tie kapot dan nog zeg...... zien ze niet dat ze zelf fout zijn naar een wei gaan met een doberman aan de lijn en vasthoudend ?

mijn hond is wel eens per ongeluk op iemands tenen gaan staan, echt heel erg, maar toch een ongelukje, zou me niet zo druk maken hoor erom, en je niet in duizend bochten wringen om Nana te excuseren, niets aan de hand.

zeker niet als er geen beet te zien was.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Ik ben van mening dat omheinde losloopweides alleen bedoeld zijn voor stabiele en betrouwbare honden. Daar ga je niet met een aangelijnde hond op. Wat heeft het überhaupt voor zin om met een aangelijnde hond op een omheind veld te lopen, aan de lijn kan hij sowieso niet weglopen. Ik vind het vragen om moeilijkheden. Daarentegen vind ik het ook onzin dat je moet vragen aan degene die op de losloopweide is, of jouw hond erbij mag. Je gaat ervan uit dat dit geen plek is voor onbetrouwbare honden. Tenminste zo zou het moeten zijn. Helaas wordt dit nog steeds niet erg begrepen. Ik vind in ieder geval niet dat Linneke haar honden aan had moeten lijnen.  

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Bij ons heb je een paar veldjes en daar staat op : veldje speciaal om honden op een veilig manier los te laten lopen dus zo'n veld is wel degelijk bedoeld voor loslopende honden. 

 

Dus in mijn ogen is linneke totaal niet in de fout. De mensen hadden contact moeten zoeken met linneke 

Anoniem (Gast)

Zulke weides zijn er indd voor dat je je honden lekker los kan laten om te spelen met oa ook andere honden. Iedereen weet dat je honden die gaan spelen of elkaar leren kennen los moet doen :) 

Als ik zo hoor welke riem hun gebruikte.. ow ow ow zo slecht dat die nog te koop zijn! Het is sneu voor jou en je honden en voor die hond.. De hond is vast onzeker omdat zijn eigen baasjes hem niet vertrouwen. Het is jammer dat jij indd last krijgt van voor oordelen over het ras van je hondjes, een kleine chiwawa kan valser zijn dan grote.. ligt allemaal aan opvoeding, als ze niet los hadden gekund had je dat ook vast niet gedaan toch :)

 

Succes ermee en een knuffel aan je hondjes

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Ik ben van mening dat omheinde losloopweides alleen bedoeld zijn voor stabiele en betrouwbare honden. Daar ga je niet met een aangelijnde hond op. Wat heeft het überhaupt voor zin om met een aangelijnde hond op een omheind veld te lopen, aan de lijn kan hij sowieso niet weglopen. Ik vind het vragen om moeilijkheden. Daarentegen vind ik het ook onzin dat je moet vragen aan degene die op de losloopweide is, of jouw hond erbij mag. Je gaat ervan uit dat dit geen plek is voor onbetrouwbare honden. Tenminste zo zou het moeten zijn. Helaas wordt dit nog steeds niet erg begrepen. Ik vind in ieder geval niet dat Linneke haar honden aan had moeten lijnen.   "

 ik vind het niet erg als er honden bij komen die niet helemaal stabiel zijn (door bv angst) mijn honden kunnen dat aan en gaan niet gelijk in de verdediging. met een angstige hond maken ze kennis en geven ze ruimte en als de hond uitvalt zoals hier het geval was dan roep ik de honden en bevestig op die manier dat ze die hond ruimte moeten geven. als ze dan toch weer naar die hond toe gaan dan stuur ik ze weer de andere kant op. de angstige hond mag wel naar hun toe maar andersom niet (omdat ik het zelf belangrijk vind dat honden zich over hun angst moeten kunnen heen zetten op een goede manier).

als iemand alleen op de weide is dan vind ik niet dat je er zomaar vanuit mag gaan dat de hond sociaal is. verder vraag ik ook niets als er meerdere honden op de weide zijn aangezien mijn honden gewoon sociaal zijn en er zonder problemen bij kunnen, met een hond waarbij dat niet zo is heb ik wel liever dat de eigenaar dat eerst even meld zodat ik daar meteen rekening mee kan houden en niet zoals hier gebeurd is.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Juist omheinde veldjes zijn ideaal om je probleemhond (jagen, angst, of zelfs agressie) eens de benen te laten strekken. En ook voor "normale" honden erg leuk. Maar het is wel handig om even te vragen of je erbij kan. Stel je komt met een klein hondje op de wei bij een husky die er op gaat jagen. Niet handig. Of je staat er met je angstige hond en iemand komt er met zijn lompe "hij wil alleen maar spelen" labrador op. Of je hebt inderdaad een hond agressieve hond die juist daar los kan en er komt iemand met een andere hond binnen.

 

Juist daarom moet je altijd even contact leggen en vragen of je erbij kan. Daar kun je veel ellende mee voorkomen, voor je eigen en andere honden.

 

Daarom vind ik dat die andere mensen het nou niet zo handig aangepakt hebben.

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Linneke, laat het gaan!

Ik was enkele dagen geleden ook nog op een losloop weide. Dus inderdaad, alle honden liepen daar los.

Zo ergens in het midden van de wei zit een man te picknicken met een goed boek en zijn jonge Rottweiler naast hem, vast aan een pin in de grond.

OMG!!! krijgen we dat weer!

Natuurlijk, bijna alle honden er op af! kan haast niet uitblijven.

En die man maar roepen naar iedereen en de honden wegjagen, want.. zijn hond was angstig en onlangs nog gegrepen door een Herder.

Oh' ben je dan stommer dan stom en dommer dan dom om met je vastgebonden hond tussen loslopende soortgenoten te gaan zitten???

Of heeft de rest van alle hondenbezitters het niet goed begrepen.

Come on zeg!
Ik raak daar zo onderhand lichtelijk simpeltjes van!

Iedereen die dan niet acuut zijn hond aanlijnt houd geen rekenen met zijn medemens en heeft het gedaan?

Echt… dit is soms de reden dat ik dagen of wekenlang dit soort plekken vermijd, ik raak er soms moe van!

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Hoop dat je het gauw kan vergeten, hier kan jij niks aan doen. Met een parapluu voor een spelende hond lijkt voor een hond net een stok, zo van "pak dan". Trek het je niet aan. Jij was nog veel te netjes.

honden page profiel Kat&CoKat&Co 3 doggies

honden foto van Kat&Co

"  ik denk dat je de tijdsspanne er tussen een beetje verkeerd inschat. Nala begroete de man op normale wijze terwijl Kira ging kennismaken met de hond, terwijl ik Kira bij me riep zag ik vanuit mijn ooghoek wat de vrouw met haar paraplu deed en dat Nala die pakte. ik riep Nala direct maar ze had geen gehoor dus ben ik meteen naar haar toe gegaan, de vrouw liet de paraplu los en ik had hem vrijwel direct terwijl Kira mooi bij me was gebleven en Lila nog op uitkijk stond. die mensen waren misschien 2 minuten op de weide. "

 

O, duidelijk. Dan heb ik het anders gelezen. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  ik was er met de 3 honden maar Lila was niet mee aan het spelen en keek vanaf de zijlijn toe  "

 Het was echt dom dat die mensen zonder iets te zeggen de wei in liepen. Zeker als ze zien dat er 3 honden loszijn. Sommige mensen

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  ik vind het wel fout dat Nala de paraplu pakte en daarvoor heb ik mijn excuses aangeboden maar ik schrok wel dat ze Nala vals beschuldigde van bijten.
 
daarna kwamen we aangelijnt nog 3 uitvallende kleine honden tegen en die zijn we zonder slag of stoot voorbij gewandeld  "

 Nee joh, het is super grappig dat ze de paraplu pakte, ze wilde gewoon spelen!

 

Als ik een stok weggooi, of voor een hond zn neus houd, betekend dat: spelen! 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

"  Nee joh, het is super grappig dat ze de paraplu pakte, ze wilde gewoon spelen!
 
Als ik een stok weggooi, of voor een hond zn neus houd, betekend dat: spelen!  "

 Dat vind ik nou weer net niet kunnen. Ik vind dat een hond nooit zomaar wat uit je handen mag trekken en al helemaal niet bij een vreemde. En ik vind het goed dat Linneke daar haar excuus voor heeft aangeboden, daarentegen vind ik het wel heel flauw van die vrouw om te zeggen dat Nala haar gebeten had. En snap het waarom van dat mens ook niet goed, wat wil ze ermee bereiken? 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  Dat vind ik nou weer net niet kunnen. Ik vind dat een hond nooit zomaar wat uit je handen mag trekken en al helemaal niet bij een vreemde. En ik vind het goed dat Linneke daar haar excuus voor heeft aangeboden, daarentegen vind ik het wel heel flauw van die vrouw om te zeggen dat Nala haar gebeten had. En snap het waarom van dat mens ook niet goed, wat wil ze ermee bereiken?  "

 Maar als je een stok of speeltje voor een hond zijn neus houd, dan daag je hem toch uit? Wie weet zag ze er een speeltje in? 

 

Ben het wel met je eens dat een hond niet zo maar iets uit je handen mag trekken, alleen dit is een speelveld, hond in een speel modus, daag je hem dan uit, dan kan je denk ik zo een reactie verwachten. Tenminste dat lijkt mij??

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

"  Maar als je een stok of speeltje voor een hond zijn neus houd, dan daag je hem toch uit? Wie weet zag ze er een speeltje in? 
 
Ben het wel met je eens dat een hond niet zo maar iets uit je handen mag trekken, alleen dit is een speelveld, hond in een speel modus, daag je hem dan uit, dan kan je denk ik zo een reactie verwachten. Tenminste dat lijkt mij?? "

Weet een hond het verschil of hij op de speelweide loopt of in het bos, waar ook wandelaars lopen, die niet erg van honden houden. En die lopen met een paraplu, hond komt op hen af en ze weren de hond met de plu, omdat de mensen bv angst hebben voor honden. Dan kan je het toch niet maken dat jouw hond die plu uit hun handen trekt? Tenzij ze de hond een mep verkopen, dan kan ik zo'n reactie van de hond verwachten. 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Je hebt van die mensen die hun eigen fouten niet willen erkennen maar elke mogelijke fout bij anderen neer leggen zelfs als die er niet zijn.

 

Van een speelse hond kun je verwachten dat die denkt dat een paraplu een leuk speeltje is. En als je een hond hebt die je pinnen om moet doen wat ik uit den boze vind en dus dan in mijn ogen geen band met je hond hebt dan heb je niks in een losloopweide te zoeken simpel zat. 

 

Deze mensen zoeken alleen dingen om op anderen te schuiven zodat ze zelf met die pinnen halsband e.d. minder erg lijken.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Weet een hond het verschil of hij op de speelweide loopt of in het bos, waar ook wandelaars lopen, die niet erg van honden houden. En die lopen met een paraplu, hond komt op hen af en ze weren de hond met de plu, omdat de mensen bv angst hebben voor honden. Dan kan je het toch niet maken dat jouw hond die plu uit hun handen trekt? Tenzij ze de hond een mep verkopen, dan kan ik zo'n reactie van de hond verwachten.  "

 

Nala maakt het verschil tussen hondenweide en gewoon loslopen buiten de weide. buiten de weide gaan ze niet zomaar op iemand af of naar een hond toe. ik roep ze dan ook steeds bij mij en lijn ze aan.

ik vind ook dat ze geen spullen van andere mag pakken, ook al staan ze er mee uit te dagen. ik werk er dan ook aan om dit gedrag af te leren.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"  Nee joh, het is super grappig dat ze de paraplu pakte, ze wilde gewoon spelen!
 
Als ik een stok weggooi, of voor een hond zn neus houd, betekend dat: spelen!  "

 ja maar een stok is geen paraplu of een lijn en dat mag ze gewoon niet pakken. intussen ben ik wel zover dat Kira er niet meer mee in opgaat en dat ze haar buit makkelijker lost en afgeeft. 

ik leid haar af als ik merk dat ze ergens interesse voor toont.

honden page profiel ChloeChloe 3 doggies

honden foto van Chloe

Ik zou de tip om het zo snel mogelijk naast je neer te leggen gaan gebruiken!

Deze mensen zijn niet zo slim bezig geweest en dan een verhaal verzinnen is niet aardig naar jou en je honden.

Moest wel een beetje grinikken om Nala, dit had mijn oude hond ook kunnen doen. Die vond wandelstokken ook stokken om mee te gooien, zucht!

 

Don't worry and be happy!

 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Ik zou de tip om het zo snel mogelijk naast je neer te leggen gaan gebruiken!
Deze mensen zijn niet zo slim bezig geweest en dan een verhaal verzinnen is niet aardig naar jou en je honden.
Moest wel een beetje grinikken om Nala, dit had mijn oude hond ook kunnen doen. Die vond wandelstokken ook stokken om mee te gooien, zucht!
 
Don't worry and be happy!
  "

 ik heb het al naast me neergelegd hoor. ik moest het alleen even van me afschrijven 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  ja maar een stok is geen paraplu of een lijn en dat mag ze gewoon niet pakken. intussen ben ik wel zover dat Kira er niet meer mee in opgaat en dat ze haar buit makkelijker lost en afgeeft. 
ik leid haar af als ik merk dat ze ergens interesse voor toont. "

 Snap ik wel, maar in de spelmodus is het toch heel moeilijk niet op iets in te gaan, wat voor je neus wordt gehouden. Het zijn geen robotjes. Ze hebben ogen, oren en een neus.

 

Als ze aan de lijn loopt, of buiten de speelweide, dan is het niet fijn op mensen aflopen en dingen pakt, in dit geval ach, is gebeurd.

honden page profiel ChloeChloe 3 doggies

honden foto van Chloe

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Weet een hond het verschil of hij op de speelweide loopt of in het bos, waar ook wandelaars lopen, die niet erg van honden houden. En die lopen met een paraplu, hond komt op hen af en ze weren de hond met de plu, omdat de mensen bv angst hebben voor honden. Dan kan je het toch niet maken dat jouw hond die plu uit hun handen trekt? Tenzij ze de hond een mep verkopen, dan kan ik zo'n reactie van de hond verwachten.  "

 Ik denk dat een hond best weet waar hij is en wat hij wel,of niet mag.

Luca loopt zonder te trekken naast me, als ik bij t park kom, waar ze los mag, gaat ze heel hard lopen en trekt. Ze weet dat ze daar los mag. 

 

Bij de honden club, weet ze dat voor en tijdens de lessen niet gespeeld wordt, als de les klaar is, gaan ze los en ook dit weet ze.

 

Een speelwei wordt gerend en gespeeld en als je dan dan een paraplu voor je neus krijgt vind ik het anders dan iemand die in een bos met een plu loopt. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niet te druk maken om zo iets, het is toch geen drama ?
denk dat het ook aan mensen ligt hoe ze er mee omgaan. toch ?

hier een vrouw die met haar blindegeleider stok op de stoep heen en weer gaat, Bamse vond het prachtig dacht, mooie stok, de vrouw reageerde alert op de hond, bleef stilstaan, en vroeg aan mij wat het voor hond was , ik newfoundlander, zei, ik had Bamse direkt laten zitten zodat de vrouw er langs kon met haar stok... ze vroeg, ooo mag ik even aaien ? nou zo kan het toch ook he, de vrouw werd er niet boos om, het is zo gebeurd, Bamse is geen hond die dingen van anderen pakt, maar de stok vond ze toch wel heel interessant. niet zo,n drama van maken, ik vind dat jou niets kwalijks genomen kan worden hoor Linneke.

de hond had een spelmoment, en zag de plu, meestal is het een kleine ingevouwen, lijkt op een stok , aan voor een speeltje, niet te moeilijk doen, er is niets gebeurd toch ? :-D

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: verlatingsangst
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^