bijtgedrag hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

margreet (Gast)

Wij hebben sinds een paar dagen een asielhond,. Zij is overgevlogen uit Griekenland. Zij is ontzettend lief maar zij haalt uit naar vreemde mensen. Heeft iemand soortgelijke ervaringen meegemaakt. Dan zou ik dat graag vernemen.   Met vr. groet, Margreet

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hoe oud is de hond dan en wat is ze gewend?

Ik denk dat je hond de eerste weken nog erg moet wennen en misschien nog helemaal niet in staat is om met veel prikkels overweg te kunnen.

 

Dus ik zou haar de eerste weken heel rustig laten wennen.

Laat haar wennen aan jullie huis, jullie gezin en gewoontes totdat ze zich veilig voelt.

En daarna langzaam, net wat ze aankan, gaan opbouwen.

Net zo met vreemde mensen, jullie zijn ook nog vreemd voor haar en ze is een vreemde omgeving, dus ze zal angstig en onzeker zijn.

Eigenlijk logisch dat ze gaat bijten, als je in haar schoenen zou staan.

Dus misschien even geen bezoek in huis, geen vreemde kinderen die komen spelen etc.

En over een tijdje, rustig laten kennismaken met vreemde mensen, laten die haar iets geven bijvoorbeeld zodat het leuk voor haar is.

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Heb ook een 10 maand oude asielhond geadopteerd maar het bijten was dan omdat hij te wild is tijdens het spelen of als hij genegeerd werd. Mijn gt heeft me verteld dat als je bezoek hebt. Je de gasten rustig binnenlaat, de hond negeren tot hij rustig neerligt ( dit kan soms heel lang duren ) en als hij dan neerligt je gasten een snoepje geven dat ze kunnen geven aan je hond. Zo associeert je hond dat vreemde mensen helemaal niet zo eng zijn en dat hij beloond word als hij rustig is.

Als je hond meteen gaat aanvallen, doe hem dan even op een aparte plaats waar hij de gasten niet kan zien. Zo leert hij zen neus te gebruiken, en als hij niet meer blaft of wat rustiger is, laat je hem bij de gasten. De gasten geen oogcontact laten maken met je hond. Ook niet aaien of praten tegen je hond. Laat hem rustig snuffelen aan hen en hij gaat vanzelf wel kalm neerliggen en dan kun je ze een snoepje laten geven aan je hond.

Als je gaat wandelen en je ziet dat er mensen gaan passeren, doe dan even een ommetje, niet dicht laten komen. Eens je het onder knie hebt met je gasten kan je overgaan naar de mensen die je op straat ziet. Maar normaal gezien zou dit ook gaan verbeteren. Niet teveel van het goede geven, heb ik ook gedaan met men asielhond en het werd hem even te veel. Van vorige eigenaars naar asiel, dan weer bij nieuwe eigenaars weer naar het asiel, en dan bij ons. Volledig het vertrouwen in de goedheid van de mens kwijt. En ik wou hem direct 'betuttelen' met alle dingen die ik hem kan geven. Niet doen dus, rustig opbouwen. Nu zijn we een grote maand verder en doet men lieverd het enorm goed! Het gaat de goede kant op!

honden page profiel Sylvie & coSylvie & co

honden foto van Sylvie & co

Ik zou al niet mensen naar haar toe laten als ze ergens is gaan liggen om een snoepje te geven...is enorm bedreigend als iemand naar een liggende hond stapt.
Als ik zie naar mijn rottie die moet ik niet zomaar laten rondlopen en naar mensen laten gaan want zij kan op een onverwachte moment uithalen...
Ik zou haar zoveel mogelijk rust gunnen en wennen aan alles zonder vreemd volk over de vloer...
Wij geven mensen snoepjes en Noushka gaat met haar staart tegen haar buik naar de mensen dan reikt ze van zo ver mogelijk naar mensen en dan geven mensen haar een snoepje zonder haar aan te kijken of naar haar toe te bewegen...

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Een van onze herplaatsers was ook erg bang en wilde ook happen.
Ik kan het goed begrijpen hoor een hond heeft eigenlijk alleen als verdediger zijn/haar bek.

Alles is nog nieuw , spannend en eng.
Zorg in het begin zeker voor zo min mogelijk prikkels en laat ze eerst wennen aan deze nieuwe omgeving.

Veel plezier met je hondje het gaat vast goedkomen ;-)

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Het best zou mss zijn dat je meteen een GT inhuurt. Want wat bij mijn hond werkt kan mss andersom gaan werken bij jouw hond. De ene hond is dan ook anders dan de andere. Want het happen bij mijn hond was omdat hij TE enthousiast was en niet wist hoe hij daarmee moet omgaan. Bij de jouwe is het door angst heb ik verstaan. Om verdere problemen te voorkomen gewoon een GT inhuren, eenmalig of meerdere keren te zien hoe je hond reageert. Ikzelf heb hem eenmalig laten komen en af en toe bel ik even. Heb geluk met een GT die dit niet voor geld doet maar omdat hij echt me de mens en hond inzit :-D!

Zoek ook geen GT met een oude aanpak ( met oude aanpak bedoel ik dan een ruige aanpak; op de bek slaan als hij bijt of neerdrukken enz..) maar iemand die je hond kan motiveren. Je zegt zelf dat hij lief is dus gewoon manieren zoeken om dat wantrouwigheid naar de mens toe eruit te krijgen! Liefdevolle aanpak met veel lekkers is altijd de beste manier :-D hopelijk ga je iets met ons advies gaan doen!

Update ons af en toe ?? :-D

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Wij hebben ook iets soortgelijks met onze hond. Hij haalt niet vanuit het niets uit naar andere mensen maar zodra je over hem heen buigt, hem wil aaien terwijl hij weg draait en dan nog steeds wil aaien, hem oppakken, in het kort een situatie waarin Gruul zich in een hoek gedrukt voelt. Dan gaat hij ook bijten. Heel vervelend als je dit voor de eerste keer mee maakt.

Wij hebben de regel met Gruul dat bezoek hem moet negeren, ze mogen hem alleen aaien als hij zelf naar je toe komt om een aai te krijgen. Dan nog mogen ze hem de eerste zoveel keer alleen onder de kin en met een vlakke hand, met de vingers naar je toe aaien. Daarna kijken we hoe Gruul reageert hoe verder te gaan. Hij is heel verschillend, de ene mens vind hij lief, en de ander kan nog geen glas van tafel pakken of Gruul begint te blaffen. Ik zie er wel een stramien in, vrouwen vind hij over het algemeen minder erg dan mannen. Mijn vader mag Gruul absoluut niet, maar mijn vader is alcoholist, ziet eruit als een zwerver en rookt als een ketting. Het zou goed kunnen zijn dat hij als zwerver hondje door mens zwervers goed te pakken is genomen. Ik weet het helaas niet, maar aan Gruul zijn reactie te zien moet er bijna wel zoiets gebeurd zijn.
Meestal is Gruul negeren genoeg, niet aankijken, niet aaien, niet tegen praten en niet ineens een scherpe beweging zijn kant opmaken (al wil je niet naar de hond maar iets wat 1-2 meter verder staat)

Ook geef ik bezoek vaak snoepjes die ze aan de hond kunnen geven zodat ze bezoek gaan koppelen aan iets lekkers. Dit werkt ook niet alle tijd.

Het belangrijkste is dat de hond zich op zijn gemak voelt. Haal hem dan uit een situatie waar hij zich niet bij op zijn gemak voelt en laat hem langzaam aan die situatie wennen. Door middel van positieve associatie.

Wij hebben voor Gruul nu ook een tuig met niet aaien en niet oppakken erop.

Hij ziet er heel schattig uit, maar helaas is hij dat niet voor vreemde mensen.

Dus wat wij in het kort hebben gedaan: De mensen regels gegeven. De hond door positieve associatie laten weten dat mensen niet eng zijn.

Soms vind ik het wel vervelend, niemand dan Niels of ik kan ooit zien wat voor een lieve schat Gruul is. Aan de andere kant hoef ik er echt niet bang voor te zijn dat hij ooit gestolen word of wegloopt haha. Hij vertrouwd ons veel te veel en wil niet gescheiden worden van ons. In de duinen kan hij wel even een paar 100 meter achter een vogel aanrennen maar hij komt ook altijd zo snel weer terug.

Toen we hem net hadden week hij nog geen 2 meter van onze zijde af. Gelukkig is hij in een jaar tijd veel vooruit gegaan en durft nu ook een stuk meer op eigen benen te staan.

Volgende forumvraag: Sterke neus???
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^