Loops voor de eerste keer en direct zwanger.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

" Omdat ze de dagen heeft bijgehouden en ze was al naar de DA gegaan voor een check up en echo ( het was toen al te laat ) en als het vandaag niet is, is het een van deze dagen. "

 

Meen eerder gelezen te hebben, dat aantal pups niet waren te zien op de echo.. Als ik daarmee juist zit, spreekt je vriendin zich veel tegen...

 

Als ze pas naar DA ging voor check-up en echo en het dus niet meer weg te halen is, was de teef al over de 45 dagen drachtig..

 

Sorry hoor, maar ik vind haar echt geen hond verdienen om zo met je hond om te gaan en blijkbaar heel bewust te wachten met naar de DA gaan dat het niet meer geaborteerd kan worden.

 

Dan speel je echt wel bewust met het leven van je hond!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

"  

Meen eerder gelezen te hebben, dat aantal pups niet waren te zien op de echo.. Als ik daarmee juist zit, spreekt je vriendin zich veel tegen...

 

Als ze pas naar DA ging voor check-up en echo en het dus niet meer weg te halen is, was de teef al over de 45 dagen drachtig..

 

Sorry hoor, maar ik vind die haar echt geen hond verdienen om zo met je hond om te gaan en blijkbaar heel bewust te wachten met naar de DA gaan dat het niet meer geaborteerd kan worden.

 

Dan speel je echt wel bewust met het leven van je hond! "

 
Tja ik vind het ook erg knap allemaal.

Toen ik de echo liet doen konden we goed zien dat de teef daadwerkelijk 28 dagen drachtig was (dit is te zien aan de grote van het vruchtzakje), maar dat zegt natuurlijk niets over de dag dat ze gaat bevallen.

Verder gaat het allemaal steeds vager klinken, eerst was het een vriendin, nu iemand waarbij ze af en toe komt en bij op school gezeten heeft.

Ik ben benieuwd of er wel een teef en nest op komst is.

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Ja bij grote honden zou ik het ook niet proberen, maar van mij waren het dus chihuahuas. Ofwel in de bench ofwel zette ik men loopse teef in men kamer en de reu gewoon beneden in de living, me gesloten deuren weliswaar. Hoe dan ook moest ze haar honden in de bench gestoken hebben zou dit wss niet gebeurd zijn.. Want haar benchen staan apart ( 1 in de kamer de andere in de living )

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

"  Tja ik vind het ook erg knap allemaal.


Toen ik de echo liet doen konden we goed zien dat de teef daadwerkelijk 28 dagen drachtig was (dit is te zien aan de grote van het vruchtzakje), maar dat zegt natuurlijk niets over de dag dat ze gaat bevallen.


Verder gaat het allemaal steeds vager klinken, eerst was het een vriendin, nu iemand waarbij ze af en toe komt en bij op school gezeten heeft.


Ik ben benieuwd of er wel een teef en nest op komst is. "

 Ze is ook een vriendin wil gewoon zeggen dat ik haar toch regelmatig zie ( en ook haar honden ) omdat ik men nagels daar doe, en ook hebben we samen op school gezeten. Daarnaast zie ik haar regelmatig alswe iets gaan drinken met vriendinnen. Maar dat doet er toch eigenlijk niet aantoe, ook al moest het iemand zijn die ik niet goed ken. Waar het me omging waren de honden en de gezondheid.. En wat bedoel je dan met dat laatste? Dat je je afvraagt of ik dit uit men duim zuig en zomaar een topic ga openen hierover? Ja ga me daar precies mee bezig houden hoor.. Als het je geruststeld ga ik wat fotos posten van haar zwangere teef en eens de pups er zijn van de pups.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Je schreef dat ze graag een nestje wilde.. Maar de pups verkoopt ze voor de dierenartskosten.

Waarom wil zo iemand een nestje?

Blijkbaar niet om het ras te verbeteren of
Er aan te verdienen...

Als ze zo gek is op puppies kan ze beter langs gaan in een asiel. Wie weet ziet ze in de toekomst ook 1 van haar eigen pups daar zitten... ;-)

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

" Je schreef dat ze graag een nestje wilde.. Maar de pups verkoopt ze voor de dierenartskosten.


Waarom wil zo iemand een nestje?


Blijkbaar niet om het ras te verbeteren of

Er aan te verdienen...


Als ze zo gek is op puppies kan ze beter langs gaan in een asiel. Wie weet ziet ze in de toekomst ook 1 van haar eigen pups daar zitten... <img class=" /> "

 

Heb er geen idee van ... Ik zeg gewoon wat ze mij heeft verteld en heb ook al gemerkt dat sommige dingen niet echt kloppen. Ene moment zegt ze dit andere moment is het weer iets anders.

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Inmiddels heb je wel antwoord op je vraag gehad, maar er zijn 2 dingen die mij bezighouden.

Ten eerste je vriendin, neemt zij überhaupt iets serieus?

Heeft zij enig idee wat haar (of liever, de teef) te wachten staat?

Ik zou vergaan van de stress.

Ten tweede, wat voor dierenarts is dat?

Ik mag toch hopen dat ie geadviseerd heeft de zwangerschap af te breken.

Hoe dan ook, ik vind jouw vriendin geen geschikt persoon voor honden, als je er zo mee omspringt, of voor dieren in het algemeen. Sorry.

Ik hoop voor moeder en pups dat alles goed gaat aflopen.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Misschien word het tijd om op te houden met de vriendin van ts met de grond gelijk te maken.

 

Ja jullie hebben helemaal gelijk, dit is een niet doordachte niet bepaald slimme actie die nooit goedgekeurd zal worden.

 

Aan de andere kant hebben wij het verhaal van die vriendin niet gehoord en kunnen we alleen maar oordelen op hetgeen wat ts ons verteld. Die ons dit overigens verteld om haar vriendin zo goed mogelijk mee te helpen.

 

Aan de andere kant vind ik het niet terecht hoe hier door sommige op gereageerd word. Als die vriendin hier zelf een topic geopend had was er veel meer advies gekomen en veel minder veroordeeld. Wij weten nu eenmaal niet wat er precies gebeurt is.

 

Neem nou als voorbeeld het topic van de vriend van ts die haar hond sloeg omdat de hond haar vriend beet, terwijl die vriend de hond probeerde te beschermen. Er was geen goed woord over voor die vriend, hij was een dierenbeul en weet ik wat er allemaal voor nare dingen over hem gezegd zijn. Je kent zijn verhaal niet en zo is dat in dit topic ook.

Die jongen was niet slecht, het ging over een moment opname. Daarmee wil ik zeggen dat niet alles zwart wit is en dat je niet te snel moet oordelen over situaties waarvan je het fijne niet weet.

 

Ik voel me echt naar door hoe er in dit topic word gereageerd op ts haar vriendin. Ja ze heeft fouten gemaakt. Maar het lijkt er meer op alsof ts verteld heeft dat ze haar hond in bad verzopen heeft, zoals er door sommige uitgevallen word naar de vriendin in kwestie.

En nu word ts zelf ook nog in twijfel getrokken!

Ook is die vriendin nu bezig om het wel op de goede manier te doen. Ze leert van haar fouten en ze wil het beter doen. (dat neemt natuurlijk niet weg dat ze zich eerder in had moeten lezen, maar de geschiedenis kunnen we niet aan passen, we kunnen er alleen voor zorgen dat het in de toekomst beter gaat)

 

Ik zal waarschijnlijk wel een hoop commentaar gaan krijgen nu ik mijn mening gedeeld heb, ik ga daar verder ook niet op in. Ik hoop dat mensen inzien dat er iets te enthousiast gereageerd is in dit topic, mede door de emotie's die mensen voelen richting de hond. Dat is begrijpelijk, maar probeer ook even de realiteit onder ogen te zien. Als de vriendin dit topic gestart was, werd er hetzelfde gezegd, maar op een vele humanere manier dan nu gebeurt.

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

Ik lees het allemaal... en ik vind het natuurlijk ook stom en onnadenkend...

 

Maargoed, TS is niet degene met de drachtige teef, maar heeft een topic geopend om, denk ik dan, haar eigen zorgen over de situatie te delen en eventueel nog tips mee te krijgen (om die met haar vriendin te kunnen delen,gok ik) over het krijgen/hebben van een nest...

 

Dus, voor zover niet al gedaan, is het een idee om eens op te sommen wat de vriendin allemaal nodig zal hebben en waar ze rekening mee moet houden?

 

Ik kan dat niet vertellen, ik hoop hier nooit een nest te krijgen (maarja, met dalijk 2 reuen en zonder teef, zal dat sowieso niet voor de hand liggen haha).

 

TS moet het ook maar doen met wat de vriendin haar vertelt en kan hooguit hier gekregen tips aan haar terug koppelen..

 

Hoewel iedereen ergens zou willen dat de betreffend vriendin een flinke les zou krijgen, hopen we denk ik ook dat de moederhond zo min mogelijk lijdt onder deze situatie, dus dan zijn tips wat betreft verzorging enzo toch belangrijk?

 

Ik bedoel; TS is niet verantwoordelijk voor de situatie en die pups gaan er komen... ongeacht of de dierenarts kundig is of niet en ongeacht of de vriendin van TS een egoïstische muts is of niet...

 

Dus misschien nu maar eens lijstjes met benodigdheden neer gaan zetten en zo?

 

Of ben ik nu weer te simpel?

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

Aan Elena: misschien heb ik er overheen gelezen, maar wat voor hondje heeft je vriendin? en wat voor hond is de reu?

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Ben blij dat er toch een paar me begrijpen..

Nu los van al het negatieve!

Het zijn allebei cocker spaniels, reu en teef.
En ze ging spullen gaan halen om eventuele problemen te voorkomen. Zoals ik al zei kan ik soms niet voortgaan op wat ze me verteld. Ene moment zegt ze dit en de andere dat. Voornamelijk denk ik dat ze zich gewoon enorm schaamt en het goed wilt praten, maar ik zie nu ook dat ze in actie is geschoten en zoals ik in men vorige reacties al zei: ze zit dus wel degelijk in met haar honden. Het zijn haar schatjes en zou nooit een vinger naar ze opheffen. Soms is ze gewoon wat impulsief en ze heeft nu wel haar lesje geleerd. Iedereen kan fouten maken, maar je leert er wel uit. En ja soms zijn het grove en pijnlijke fouten, maar je ziet nu wel dat ze er spijt van heeft ze zat er bijna gelijk bij te huilen toen ik de complicaties opnoemde. Ik snap jullie zorgen en reacties dan ook wel, maar nu d pups er toch aankomen is het idd beter dat jullie het negatieve even aan de kant schuiven en wat nuttige commentaar geven die ik kan doorvertellen.

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

"Van je hond houden" is nu eenmaal niet altijd gelijk aan "doen wat goed is voor je hond".

 

terecht dat ze zich schaamt, goed dat ze in actie komt...

 

zijn er nog dingen die ze specifiek wil weten en die de fokkers hier weten?

 

nogmaals, ik weet hier niks van en ik begrijp dat iedereen hier met liefde voor dieren en verstand van fokken zich zit te verbijten... Maar hopelijk wil iemand nog tips geven... Of vragen beantwoorden...

misschien kun je schrijven wat je vriendin al wél allemaal in huis heeft??

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

Ik heb zelf geen ervaring met fokken, maar er wordt vaak het boek 'rondom de werpkist' aangeraden. Misschien een idee voor je vriendin om deze eens goed door te lezen?

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

heeft ze wel een werpkist en een puppyren en een warmte lamp ed?

honden page profiel RafRaf

"
En ja ik heb ook altijd een intacte teef en rue gehad zonder accidenten. We hadden dan ook een bench voor als we weggingen om ze erin te stoppen ( we gebruikte de bench alleen maar als ze loops was ander zaten ze samen in de living als we weg waren ) daarom dat ik het raar vind omdat zij normaal altijd haar honden in de bench stopt als ze weggaat... Nuja vind het zelf een beetje een raar verhaal maar doet er eigenlijk niet toe. Het voornaamste is nu dat de pups en moederhond erdoor gaan komen. "

 Heb eens gehad dat men beagle destijds is weggelopen ( ik was niet thuis, blijkbaar is ze onopgemerkt weggelopen via de tuin ) en dat er ook een hond op heeft gezeten. Weet begod niet welke of hoe het gebeurd is. Zou wel toevallig zijn moest er ook een reu weggelopen zijn he? Dus heb er geen idee van of de andere hond zen eigenaar daar was of niet. Enkele dagen later merkte we aan haar dat ze uitzette en haar haren begon uit te trekken. Wij meteen naar de DA, en gelukkig was ze maar schijnzwanger. Ik zeg gelukkig maar eigenlijk niet, het arm ding heeft er maanden mee gesukkelt met de symptomen van schijnzwangerschap. 

En ja je hebt idd van die 'domme' mensen die hun hond niet in de gaten houden, maar kijk dan eens naar mijn situatie. Was helemaal niet express en onopgemerkt. Ze heeft haar er blijkbaar uit gegraven terwijl niemand thuis was. Ze kon binnen en buiten met een luikje. Denk dat ik niet de enige ben waar dit ooit mee gbeurd is en toch een oepsnestje heeft gehad!

 

 

 

De schuine tekst is jouw citaat uit een ander topic waaruit blijkt dat je jezelf nogal tegenspreekt en oa daarom begin ik meer en meer te denken (en te hopen) dat je de boel hier aan het belazeren bent. 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ze spreekt zichzelf niet tegen omdat dit stuk over haar eigen honden gaat, geen incidenten met haar eigen honden. Een hond die ontsnapt is een heel ander verhaal dan honden die je thuis uit elkaar houd.

honden page profiel RafRaf

" Ze spreekt zichzelf niet tegen omdat dit stuk over haar eigen honden gaat, geen incidenten met haar eigen honden. Een hond die ontsnapt is een heel ander verhaal dan honden die je thuis uit elkaar houd. "

 

Dus haar eigen hond die ontsnapt en gedekt wordt, noem jij geen incident? Als de teef kon ontsnappen en met een vreemde hond op de zwier gaan, had dat net zo goed met haar eigen reu kunnen gebeuren. Het resultaat is hetzelfde: ongewenste dekking met ongewenste puppen. Het rammelt hier langs alle kanten, hoogtijd voor foto's (die misschien kunnen overtuigen). 

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

"  Heb eens gehad dat men beagle destijds is weggelopen ( ik was niet thuis, blijkbaar is ze onopgemerkt weggelopen via de tuin ) en dat er ook een hond op heeft gezeten. Weet begod niet welke of hoe het gebeurd is. Zou wel toevallig zijn moest er ook een reu weggelopen zijn he? Dus heb er geen idee van of de andere hond zen eigenaar daar was of niet. Enkele dagen later merkte we aan haar dat ze uitzette en haar haren begon uit te trekken. Wij meteen naar de DA, en gelukkig was ze maar schijnzwanger. Ik zeg gelukkig maar eigenlijk niet, het arm ding heeft er maanden mee gesukkelt met de symptomen van schijnzwangerschap. En ja je hebt idd van die 'domme' mensen die hun hond niet in de gaten houden, maar kijk dan eens naar mijn situatie. Was helemaal niet express en onopgemerkt. Ze heeft haar er blijkbaar uit gegraven terwijl niemand thuis was. Ze kon binnen en buiten met een luikje. Denk dat ik niet de enige ben waar dit ooit mee gbeurd is en toch een oepsnestje heeft gehad!
 
 
 
De schuine tekst is jouw citaat uit een ander topic waaruit blijkt dat je jezelf nogal tegenspreekt en oa daarom begin ik meer en meer te denken (en te hopen) dat je de boel hier aan het belazeren bent.  "

 

Ergens vind ik het een beetje creepy dat je door andere topics hebt zitten spitten voor die quote.... dan ben je echt wel aan het zoeken naar "bewijs". Daarbij ging het om incidenten tussen EIGEN REU EN TEEF. Als we dan toch alles letterlijk gaan lezen moet je wel ook alles lezen. 

 

Ik geloof TS wel hoor. Er zijn ZAT mensen naïef genoeg voor dit soort situaties, waarom zou het vreemd zijn als TS een kennis (of vriendin, is maar hoe je het noemt) heeft waarbij dit gebeurd is. Alleen maar prima toch dat ze dan om info komt vragen en de eigenaar van de hond en straks pups tips wil geven? Zeker vanuit het oogpunt van de honden.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

"  
Dus haar eigen hond die ontsnapt en gedekt wordt, noem jij geen incident? Als de teef kon ontsnappen en met een vreemde hond op de zwier gaan, had dat net zo goed met haar eigen reu kunnen gebeuren. Het resultaat is hetzelfde: ongewenste dekking met ongewenste puppen. Het rammelt hier langs alle kanten, hoogtijd voor foto's (die misschien kunnen overtuigen).  "

 

Ik zou hier helemaal gek van worden eerlijk waar. Waarom MOET je alles altijd maar aantonen? Waarom kan je niet gewoon vertellen over een situatie van een kennis of vriendin? Als je de info niet uit 1e hand krijgt is het niet zo raar dat het wat rammelt, aangezien het verhaal hoe dan ook verandert omdat het opnieuw verteld wordt.... De 1e bron is altijd het meest betrouwbaar, hoe verder van de bron hoe meer het zal rammelen wegens interpretatie en dergelijken. 

 

Ik kan me er echt aan irriteren dat iedereen altijd maar twijfels trekt aan ieder onwaarschijnlijk verhaal. Laten we, he voor de doeleinden van het forum, er nou eens gewoon vanuit gaan dat het WEL allemaal echt is. Liever zo dan andersom. 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Waar staat dat ik het geen incident noem? Ik zeg dat ts zichzelf niet tegen spreekt. Je moet niet lezen wat je graag wil lezen, lees wat er daadwerkelijk staat.

 

Het is de hele tijd gegaan over een dekking die thuis plaats vond, vervolgens ging het erover hoe mensen het thuis voorkomen. Dat is het eerste stukje wat je quote.

 

Thuis is voor mij een verschil met buiten waar 2 honden ontsnapt zijn. 2 honden die ontsnapt zijn of 2 honden die in de gaten gehouden worden. Dat is een heel verschil en daarom spreekt ts zichzelf niet tegen.

Ik kan tich voorbeelden opnoemen met een andere situatie met hetzelfde resultaat dus dat gaat niet op.

 

Het wil niet zeggen dat het goed is dat de hond van ts heeft kunnen ontsnappen terwijl ze loops was. Maar ik vind niet dat ts zichzelf tegenspreekt. Ook deze situatie kun je niet 1 op 1 overnemen. Er zijn te veel factoren die anders zijn. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

gaat ze niet vrij nemen om de pups te socialiseren? 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Waar staat dat ik het geen incident noem? Ik zeg dat ts zichzelf niet tegen spreekt. Je moet niet lezen wat je graag wil lezen, lees wat er daadwerkelijk staat.
 
Het is de hele tijd gegaan over een dekking die thuis plaats vond, vervolgens ging het erover hoe mensen het thuis voorkomen. Dat is het eerste stukje wat je quote.
 
Thuis is voor mij een verschil met buiten waar 2 honden ontsnapt zijn. 2 honden die ontsnapt zijn of 2 honden die in de gaten gehouden worden. Dat is een heel verschil en daarom spreekt ts zichzelf niet tegen.
Ik kan tich voorbeelden opnoemen met een andere situatie met hetzelfde resultaat dus dat gaat niet op.
 
Het wil niet zeggen dat het goed is dat de hond van ts heeft kunnen ontsnappen terwijl ze loops was. Maar ik vind niet dat ts zichzelf tegenspreekt. Ook deze situatie kun je niet 1 op 1 overnemen. Er zijn te veel factoren die anders zijn.  "

 Hond is niet ontsnapt.. Ze heeft ze gewoon samen los gelaten en is gaan werken. Daarnaast weet ze precies wanneer het gebeurt is.. Hoe zou ze dat weten? Zaten ze nog vast toen ze thuis kwam? Ik snap niet hoe je zoies goed kan praten. 

honden page profiel nathannathan

honden foto van nathan

Ik vrees ervoor dat de topic uit de hand is aan het lopen. Laat iedereen die zich aangevallen voelt door iemand zijn reactie dat nu eventjes op zij zetten en zet alleen nog maar reacties hierop die echt kunnen helpen. Ruzie maken heeft toch geen nut?

honden page profiel * Baasje Buddie met Anne** Baasje Buddie met Anne*

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Helemaal eens met Nathan.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

"  Hond is niet ontsnapt.. Ze heeft ze gewoon samen los gelaten en is gaan werken. Daarnaast weet ze precies wanneer het gebeurt is.. Hoe zou ze dat weten? Zaten ze nog vast toen ze thuis kwam? Ik snap niet hoe je zoies goed kan praten.  "

 

Het gaat nu niet over de honden van de eigenaar van de zwangere teef...... lees dan wel alle reacties goed, het gaat nu om de reactie van Raf die het heeft over de beagle van de TS, die was ontsnapt.

 

 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Ik vrees ervoor dat de topic uit de hand is aan het lopen. Laat iedereen die zich aangevallen voelt door iemand zijn reactie dat nu eventjes op zij zetten en zet alleen nog maar reacties hierop die echt kunnen helpen. Ruzie maken heeft toch geen nut? "

 Ik zie nergens ruzie?! Je kunt het met elkaar oneens zijn, maar daarvoor is het een forum.. Om meningen met elkaar te delen. In dit hele topic is geen ruzie te vinden hoor.. Andere meningen horen op een forum en daar is niets mis mee. Door iets te bestempelen als ruzie maak je het alleen maar erger.. Daarnaast is het niet eens toegestaan om als niet erkende fokker hier op het forum leuk over een nestje te praten. En het geven van tips is lastig als diegene zelf hier niet is. 

Dan kan diegene beter zelf een topic starten en vragen stellen, maar ik heb het idee dat zij niet eens weet dat dit topic over haar hond bestaat.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

"  
Het gaat nu niet over de honden van de eigenaar van de zwangere teef...... lees dan wel alle reacties goed, het gaat nu om de reactie van Raf die het heeft over de beagle van de TS, die was ontsnapt.
 
  "

 Oke had niet door dat er weer geheel offtopic werd gegaan. Ik ga er vanuit dat reacties over dit geval gaan als ik dat lees. 

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Dat was men beagle die ik samen had met men rottweiler ( men ouders hun honden ) en die waar ik het hier over heb zijn men chihuahuas, de reu is ondertussen al gestorven maar hier had ik het dus over men chihuahuas.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

"  
Aan de grootte van de vruchtblaasjes op een Echo kunnen ze wel wat zien hoor. En als de eigenaar is gaan temperaturen dan kun je wel voorspellen dat de bevalling binnen zo'n 24 uur na de daling gaat beginnen. 
 
Aan TS: is de eigenaar van de teef alleen? Want dan is een week inderdaad niet genoeg. Je hoeft echt niet 24 - 7 naast de werpkist te zitten hoor, maar het is wel zo handig om te zorgen dat er altijd iemand in de buurt is. Dan zal ze dus of langer vrij moeten vragen of zorgen voor oppas als zij aan het werk is (meestal is het niet moeilijk om iemand te vinden die op pups wil passen ;-) belangrijk is wel dat de moederhond zich op haar gemak voelt bij de oppas en dat de oppas naar de pups gaat en niet andersom). Ook moet de eigenaresse er voor zorgen dat ze doodligranden in de werpkist heeft. Zeker als ze van plan is om de pups af en toe alleen te laten. En puppymelk (poeder) voor het geval dat de teef de pups niet accepteert. Zou best kunnen want ze is immers nog erg jong. (Stichting moederloze pups bestaat trouwens niet meer dus een surrogaat moeder vinden als het nodig is wordt heel lastig)Ze zal zich ook moeten verdiepen in de zorg van de pups, wat normaal is en wat niet voor een moeder hond. Ze zal ze moeten wegen om hun groei bij te houden en op tijd moeten ontwormen en enten. Na een week of 3 - 4 overzetten op goede voeding naast de melk (pap, later vlees of brokjes). De pups moeten gesocialiseerd worden met huiselijke geluiden en dergelijken, met andere honden, mensen, prikkelrijke situaties, aan een bandje wennen enz enz enz. Werkt ze fulltime of parttime? Want als parttimer kan ze de socialisatie doen op dagen of halve dagen dat ze vrij is, als fulltimer zal ze veel hulp nodig gaan hebben als ze alleen is. "

 

Ik quote even mezelf omdat als je haar echt wilt helpen ik toch wel benieuwd ben naar de rest van de situatie :) (en om miss het topic weer wat op de goede rails te krijgen)

honden page profiel nathannathan

honden foto van nathan

"  Ik zie nergens ruzie?! Je kunt het met elkaar oneens zijn, maar daarvoor is het een forum.. Om meningen met elkaar te delen. In dit hele topic is geen ruzie te vinden hoor.. Andere meningen horen op een forum en daar is niets mis mee. Door iets te bestempelen als ruzie maak je het alleen maar erger.. Daarnaast is het niet eens toegestaan om als niet erkende fokker hier op het forum leuk over een nestje te praten. En het geven van tips is lastig als diegene zelf hier niet is. 
Dan kan diegene beter zelf een topic starten en vragen stellen, maar ik heb het idee dat zij niet eens weet dat dit topic over haar hond bestaat. "

 Ok misschien heb je wel gelijk  en is dit geen ruzie. Maar ik snap gewoon niet meer wat al die reacties met het topic te maken hebben.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: wachten....we zijn begonnen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^