verwijderd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Tja gelukkig vliegen er wél sukkels over naar nieuwe mandjes......eind juni al dan breng ik er mee . Je kan ze inderdaad niet zelf meebrengen zonder de hele papierwinkel. 

Het breekt je hart ja, en ze eten geven ginder , je bedoelt het goed maar de honden blijven verdwaasd en hongerig achter nadien. Is geen oplossing voor. Ik geef ook eten :-(

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Naar het buitenland willen voor een hond...? 

Hier in Nederland zitten ook genoeg leuke asieldiertjes die een huisje zoeken. Deze dieren hebben vaak een minder heftige achtergrond.

 

Ik zou persoonlijk geen buitenlands hondje aan een meisje van 14 jaar geven.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Ik ga elk jaar naar turkije toe, waar ook zwerfhonden zijn.
In de gebieden waar ik kom, worden de zwerfjes wel goed verzorgt.
Er staan overal bakjes, of zelfgemaakte bakjes water langs de weg.
Ook brokjes kom ik tegen. In de dorpjes krijgen de hondjes slacht afval van de slagers en zie je ze op de botjes knagen.
Of ze dit voor een beter beeld doen voor de toeristen weet ik niet.
Zwerfhonden zijn misschien zielig, maar ik weet niet of het een goed idee is om ze op te vangen, in een stichting te stoppen en een baasje ervoor te zoeken. Begrijp mij niet verkeerd, ik gun elk dier een goed leven.
Maar zwerfhonden zijn zo aan het survivellen leven gewend, dat ze niet beter weten. Vanaf pup hebben ze geleerd alles er aan te doen om te overleven.
Ik vraag me dan af of het voor zo'n hond wel goed is om naar een baasje te gaan.
Het is het zelfde als mensen die in afrika leven in een stam, er uit geplukt worden en in de stad gezet worden.
In mijn ogen zou een zwerfhond beter af zijn om daar te blijven, en als er teveel aan honden zijn op een vriendelijke manier een spuitje te geven.
Voor honden vinden wij het zielig, maar moet je nagaan hoeveel koeien er per dag af gemaakt worden omdat wij ze willen eten?
Nogmaals, ik ben tegen dierenmishandeling.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Inderdaad, ik moet ook zeggen dat ik gezien heb dat in het zuiden van Spanje (Frankrijk ook) ik ook geregeld teiltjes en pannetjes water tegenkwam voor de dieren.

Mag ook wel eens gezegd worden, voordat we echt gaan geloven dat alle inwoners van die landen gevoelloze bruten naar dieren zijn.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Sorry TS niet speciaal voor jou bedoeld. Je bent tenslotte pas 14 en weet dit gewoonweg nog niet. Hoe het werkt enzo.

 

Maar ik kan me zo boos maken om die mensen die ieder jaar weer zwerfhonden meesmokkelen terug naar Nederland in hun auto. "ja, die vond ik aan de kant van de weg en was zo zielig...." "kon hem/haar toch niet achterlaten daar!!"

 

Lekker verantwoord bezig zijn heet dat!! Je weet nl helemaal niet wat zo'n hond allemaal onder de leden heeft en welke ziektes je meeneemt naar Nederland.

Daarbij ben ik van mening dat je de zwervertjes lekker zwervertjes moet laten laten. Precies wat Sem aangeeft. De honden zijn niks ander gewend. Vaak op straat geboren, hebben zichzelf altijd moeten redden, soms in grotere groepen. Zijn dus verwilderd. Waarom zou je zo'n hond ineens in een bench in een huis willen stoppen waar hij/zij nog 3/4 keer per dag aan een riem naar buiten mag? Niet voor niets lopen er zoveel weg wanneer ze net in Nederland zijn en er onvoldoende op ze gelet wordt. Of een deur wel dicht zit, of een tuinhek wel gesloten is etc etc. 

 

Dan gaat de hond fijn in Nederland zwerven. Meestal halen ze nog net de eerste snelweg.......triest. Enorm triest. Wanneer je een buitenlandertje wil ga naar een goede stichting/asiel waar je voldoende begeleiding krijgt en hulp. Het is even zoeken, maar er zijn heus wel goede stichtingen/asiels.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Nou ik ga op vakantie en ik mag een land kiezen en ik wil wel is zien waar zwerfhonden zijn "

 Roemenie is dan helemaal jouw ding!!!

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Mocht ik nou wéér een keer een zwerfhond vinden dan hou ik hem gewoon. In het park sprak ik laatst iemand die hier in een dorp even verderop een enorm lieve hond had gevonden die vastgebonden zat aan een boom. Triest!!! De vakantie tijd komt weer dus zullen wel weer veel mensen hun lieve trouwe huisdieren in de steek laten. 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Mocht ik nou wéér een keer een zwerfhond vinden dan hou ik hem gewoon. In het park sprak ik laatst iemand die hier in een dorp even verderop een enorm lieve hond had gevonden die vastgebonden zat aan een boom. Triest!!! De vakantie tijd komt weer dus zullen wel weer veel mensen hun lieve trouwe huisdieren in de steek laten.  "

 


Tja onze Cody ( kitten ) komt ook van de snelweg vandaan ( de berm dan ) .
Soms schaam ik me om mens te zijn ;-)

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

" Roemenië  geloof ik "

 

klopt.....hartverscheurend.....

ik ben er een poosje geweest voor werk....

maar dat wil je echt niet zien....

 

in griekenland kunnen ze er ook wat van..

het liefst zou je ze allemaal willen redden....

wat mij betreft werden vakanties er een stuk minder leuk van...,

dus als ik ga moet ik mijn oogkleppen op.....

honden page profiel maloumalou

lang verhaal maar in spanje heel veel want ik was laatst in spanje op vakantie en toen .. zag ik er eentje ik ging naar hem toe en gaf hem een brokje hij was zo lief!!

we hebben hem naar een manege gebracht rango del sol en daar waren er meer gebracht en ze verzorgde haar heel goed maar toen liep ze met de paarden mee en een ander hondje ook en toen ze terug liepen ( ik was weer in NL ) waren ze de paarden kwijt toen moesten ze maar daar overnachten en toen hebben de mensen haar en het andere hondje vergiftigd dus spanje is ook leuk ( nou ja... leuk om de lieve hondjes te zien ) groetjes malou

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wat triest Malou....hoe kan je dat nu doen? Honden vergiftigen ? 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Dus de honden waren de paarden kwijtgeraakt, waardoor ze de manege niet konden terugvinden? En toen hebben ze ergens vergif gegeten?

Wat een verdrietig verhaal.

Maareh,.. lieve zwerfhondjes spotten is niet zo leuk, toch?

Spanje is zeker leuk, maar niet omdat er veel zwerfdieren zijn.


Evengoed wel heel lief van jou dat je je tijdens je vakantie om het diertje bekommert hebt.


honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Wat triest Malou....hoe kan je dat nu doen? Honden vergiftigen ?  "

 



Tja.. hoe kun je..

Dat zijn van die zaken die je met een enigszins gezond brein en een normaal kloppend hart, nooit zult kunnen begrijpen.

Ook in Nederland is het regelmatig raak. Zelfs gebakken spons in de struiken van een losloopweide is hier gevonden!

De mensen die hier verantwoordelijk zijn, zijn in mijn beleving evengoed moordenaars.

Helaas worden ze zelden tot nooit opgespoord of gestraft.

honden page profiel maloumalou

nee een spanjaard heb ze iets giftigs gegeven en spanje is best leuk hoor en de zwerfhondjes ook maar je moet er tegen kunnen toen ik hoorden dat ze vergiftig waren moest ik huilen

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Uit jou groeit nog een hele sterke hondenvriend  

Denk maar zó. Voor  elke triest bericht over honden , is er ook een blij bericht. En er zijn ook veel gelukkige honden dankzij mensen zoals hier op forum, en jij ....later 

 

honden page profiel maloumalou

bedankt

honden page profiel BlaiseBlaise

Ah gossie.....wil een meisje speciaal naar een land waar veel zwerfhonden zijn om er eentje te kunnen redden. Krijg er een brok van in mijn keel. Wat lief.

De gedachten erachter zijn super lief. En dan zeggen ze dat de jeugd verrot is....nou echt niet.

honden page profiel BlaiseBlaise

Malou is ook al zo. Helemaal met je eens Anny en Lance.

honden page profiel maloumalou

bedankt allemaal en ja ik hou van honden!! 

rob (Gast)

Eigenlijk zou je niet op vakantie moeten gaan naar die landen waar ze dieren zo slecht behandelen. Of waar ze niet zorgen voor hun zwerfdieren. Je steunt zo'n land als toerist.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Dat is waar,, je investeert als toerist geld in zo'n land.

Maar wanneer het toerisme afneemt, en het land dus een grote inkomstenbron kwijtraakt… wordt er voor de dieren al zeker niet beter op!

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Pff het breekt gewoon je hart...om zwerfhonden te zien. In Italië zijn er niet heel veel (minder dan toen ik klein was) maar o god...je wilt ze allemaal houden. Gelukkig is het nu echt minder, maar nog hoe ze soms met honden omgaan...pfff. Gelukkig is mijn familie daar een stuk diervriendelijk geworden sinds dat ze hier hebben gezien hoe het ook kan!

 

Wij hebben toen bijna Kira de Schnauzermix van mijn nichtje meegenomen, arm ding. Blafde 's morgens vroeg wanneer de werkers van de schoenfabriek kwamen...alleen omdat er één van die werkers der een schop had verkocht en had geslagen met een bezemsteel. Pfff ze vertrouwde ook niemand, heb van alles met der gedaan om der vertrouwen te winnen. Lekker wandelen (wat daar echt niet aan de orde is), oefeningen met snoepjes, naast der gezeten enz. Op het einde van de vakantie mocht ik der zelfs oppakken en aaien en heb haar toen een fris bad gegeven en der gekamd en bij geknipt.  Mijn vader wilde der ook graag meenemen (wel volgens het boekje) maar mijn nichtje wilde der niet weg doen en nu zit ze er volgens mij nog steeds.

 

Maar zo was het ook met hun vorige hondje Pepe een Yorkshire. Als ik daar was leefde dat beestje op, ik ging er mee wandelen verzorgde hem. Niemand deed dat daar en uiteindelijk heeft een buurman Pepe vergiftigd omdat ze zijn geblaf zat waren....was zo kwaad en verdrietig toen ik dat hoorde...Pepe was al op leeftijd een jaar of 14-15 maar om dan zo aan je einde te komen bah...

 

Ik heb ook in Spanje 6 maanden gewoond...ook zwerfhonden en ik moest me echt er overheen zetten om ze niet allemaal mee naar huis te nemen. Vreselijk gewoon, ik haal ze ook echt nooit aan daar. Ten eerste weet ik niet hoe zo'n hond reageert, ten tweede welke ziektes hebben ze misschien? en ten derde...als zo'n hond dan lief is dan komen ze van mij niet af...dus nope. Ik haal ze echt niet aan, ook geen katten.

honden foto van Cassy met Pepsi, Shana en Mandy

Goh, ik ben nu zelf ook maar 14 maar heb al heel wat gezien 

 

In Madeira (portugees eiland). 2 hondjes sliepen daar op de tredes van de ingang van het hotel. Twee lieverds. Mijn ouders zijn hondenbrokken (huismerk maar ze waren er zeker blij mee) gekocht en elke dag gaven we wat en de receptionist vond het ook zo erg maar ze kon ze niet in huis nemen doordat ze gelogeerd werd door haar werk, we hebben haar een grote zak hondenvoer gekocht en ze heeft belooft elke dag eten te geven. We hebben nog foto's van beide hondjes gekregen en zijn nu goed bevriend met de receptioniste. 

 

Dit heeft nog een best mooi einde maar bv Turkije, Spanje,Montenegro,Griekenland,.. daar zie je ALLES. Leuk om te zien? Nee. Leuke vakantie? Eh, als je de herinnering van je vakantie je direct doet denken aan al die arme hondjes, nee. 

 

En ééntje meenemen kan zoals gezegd, niet zomaar. Ik zal niet alles herhalen.

 

Niet doen. En speel niet met gevoelens van je moeder. Ik vind persoonlijk dat spelen met haar 'geweten' om je eigen wensen te vervullen niet kan. En ze is een volwassene en weet dat het niet zomaar gaat. 

honden page profiel SamiraSamira

honden foto van Samira

Ik ben net terug uit china, daar lopen ook zwerfhonden rond, maar wel goed doorvoede, met heldere oogjes. Schurftige vachtjes maar rustig slapend in deEschaduw. De mensen laten ze,mof voeren ze ietwat bij.

Fotos zijn zelf gemaakt!

.

 

Maar ook honden die "bezit" waren, ja, hierbij liepen de tranen wel over mn wangen:

Levend op maiskolven, en de ketting zat zodanig strak dat hij niet gewoon kon liggen:

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Jesus zeg.....mijn dag zou naar de vaantjes zijn als ik zoiets zie. 

En eten ze ook nog honden in China ?  Ik heb docs gezien waar ze in kooien op de markten uitgestald staan. En toch is China een land met eeuwenoude cultuur, ik snap dat niet sorry. 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

" Jesus zeg.....mijn dag zou naar de vaantjes zijn als ik zoiets zie. 
En eten ze ook nog honden in China ?  Ik heb docs gezien waar ze in kooien op de markten uitgestald staan. En toch is China een land met eeuwenoude cultuur, ik snap dat niet sorry.  "

 Ik ook niet.

Ik mag wel in China geboren zijn,maar ik ben geadopteerd.

Me ouders willen dat we respect voor dieren hebben.

Dat is ze ook gelukkig gelukt.

honden page profiel SamiraSamira

honden foto van Samira

Ja, echt verschrikkelijk.

Ze eten wel honden, maar niet in het deel waar ik ben geweest.

Wel slangenkoppensoep, haaienvinnensoep, kalfsmagen, hele kippen (met kop en al), poten (met hoef) van varkens en geiten (het uitstekende bot werd al "satestokje" gebruikt), en nog meer dierlijke walgelijkheden.

En daar zit ik dan tussen als vegetariër..

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik mijd plekken waar zwerfdieren zitten..zo afschuwelijk om te zien ik heb regelmatig gehuild tijdens een vakantie om de dierenleed die ik tegenkwam

 

Zomaar meenemen is inderdaad levens gevaarlijk

Een illegaal met de auto meegenomen pup uit marokko heeft paar jaar geleden in amsterdam opschudding veroorzaakt

Het diertje bleek hondsdol en er zijn meerdere dieren ingeslapen

daardoor.

Elk zoog dier die met de hond in aanraking was geweest en niet geldige enting had moest worden ingeslapen of een half jaar in quarantaine

een nachtmerrie dus 

 

Ik heb zelf 2 spaanse hondjes van een stichting,  ze hadden gelukkig een geldige enting op dat moment want de pup liep in het zelfde park als wij.

 

Zielige hondjes zijn overal te vinden...een asiel hond..of een hondje waarvan de baas is overleden of heel ziek is.

Het is altijd fijn als je een dier een beter leven kan bieden maar bij een zwerfhond heb je meer risico op aanpassings en gedrags problemen of problemen met de gezondheid

heel belangrijk dat het voor altijd is voor elk dier wat het zwaar heeft gehad.

 

ps ja Anny er zijn in china nog steeds streken waar honden levend in de kokende olie verdwijnen..dan smaken ze lekkerder 

 

Ik hoorde tijdje geleden ook dat er meen in zwitserland(of oostenrijk) onder de boeren soms hond wordt gegeten..het was ook daar boeren gebruik vroeger

Ik was er zwaar verbaasd over

Ze gingen niet levend de olie in maar werden wel geslacht en gegeten

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

In Korea eet men ook (nog) hond. Heel raar daar, ze hebben een speciaal ras ervoor wat "nergens anders goed voor is" en dat eet men, terwijl men wel gewoon ook huisdieren hondenrassen heeft.

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

Waarom is dat raar, Wilma?

Raarder dan koe of varken eten?

Omdat je met die dieren niet knuffelt?

 

In Engeland kunnen ze niet geloven dat er landen zijn waar je paard eet.

Nou, vers witbroodje met paardenworst? Any time!

 

(Ik heb in Surabaya ook 'Sateh woof-woof' gehad, al wist ik dat pas naderhand.)

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Welk ras is dit hondje??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^