snapte het wel, maar begreep het niet... tot nu

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hallo allemaal,  ik weet even niet waar ik hem anders moet plaatsen dus hoop dat hij hier goed staat. 

 

Ik heb hier al redelijk topic s voorbij zien komen van mensen die het super vervelend vinden dat er honden loslopen op een niet losloopzone. Behalve me erop te betrappen dat ik dit soms ook deed. Snapte ik het wel, maar heb ik er zelf nooit echt last van gehad en begreep eigenlijk ook niet 100% waarom,  nu wel.

 

ik liep vandaag met een akita reu, en een kleine kruising teef. Net paar uur in t bos geweest,  beode losgelopen akita wel aan 10 m lijn. Omdat deze 1x is aangevallen, toen een keer terug heeft aangevallen (ik herkende de hond niet, bruine lab) en daarna andere dominante reuen ook wou pakken. Hierdoor ontwijk ik reuen, sommige mag hij snuffelen maar ik kies ze uit en dan gaat het goed. 

Om naar de metro te gaan, wasr wij heen moesten moet i door een klein parkje lopen waar ze dus vast moeten.  Dit had ik ook.

 

komt er een man aanfietsen hond achter in zijn mandje tilt hem eruit en laat hrm loslopen terwijl hij vrolijk doorloopt.  Nu ben ik stil gaan staan zodat de hind rn wij meer afstand creerde, terwijl ik de meneer probeerde te roepen, deze keek een keer om waarop ik vroeg of hij zijn hond wou aanlijnen,  en hij loopt stug door. Aantal mensen 3 hebben de meneer attent gemaakt op t feit dat k zijn aandacht wou, niks kijkt niet om loopt gewoon door... 

uiteindelijk ging het hondje een zijpad jn (de enige die er was) en ik loop snel met mijn honden langs, loop t parkje uit. Zit klein wildrooster voor en roep nog eens die man, die nu eindelijk weer omkijkt aangezien ik redelijk voor hem sta, op 5m afstand. Waarop ik toch nog even tegen hem zeg dat hij zijn hond moet aanlijnen aangezien ze hier niet los mogen en de akita hem iets zou kunnen doen. Natuurlijk zit hij aan fe riem en ben ik er nog bij maar toch... 

eindelijk gaat hij zijn hondje roepen, die ook nog eens totaal niet luisterde.

 

Kijk een loslopende hond vind ik niet erg, ik loop tenslotte ook door het bos... maar dan moeten ze wel een beetje luisteren,  en in het bos heb ik meer mogelijkheden ze evt. Te ontwijken. .

 

sorry voor het hele verhaal. .. maar ik snap ju toch echt dat het vervelende situaties kan opleveren! (En dat het misschien niet zo netjes is van mij te zeggen dat de akita hem had kunnen pakken) maar voelde me zo tja machteloos eigenlijk. 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Tja, je bent vrij duidelijk geweest in je waarschuwingen, he...

Meer kun je niet doen en weer verder ademhalen. Of het nu een Akita is of een rasloze hond met een dergelijk karakter. Honden moeten gewoon luisteren en terug te roepen zijn.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^