Honden lastig met dit weer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Weet begod niet waar ik dit moet plaatsen maar bij deze; zijn jullie honden ook zo lastig met dit weet? En wat doen jullie hier dan aan om hen te helpen?

De kleinste heeft er totaal geen last van, ze ligt nu zelfs te zonnen op haar rug haha. Maar de grote daarintegen kan geen weg met zichzelf, loopt jankend rond, ligt neer voor 10 seconden gaat weer rondlopen om een koel plekje te gaan zoeken. Heb daarnet met hem gespeeld met de tuinslang, hij vind het heerlijk om in de straal te happen en de straal de achtervolgen om er dan weer in de happen, heb ook zen lichaam natgemaakt zodat hij wat koelte heeft. Maar dit helpt blijkbaar niet veel. Het klinkt alsof hij aan het stikken is, zo ademt hij. Verschrikkelijk om hem zo te zien hijgen, en het is nog niet eens echt zomer zomer weer.

Anyone! Tips?

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Er zijn een paar oplossingen die kunnen helpen:

 

  • Een koelmat aanschaffen.
  • Honden-ijsjes maken om hem zo nog iets meer af te koelen en ondertussen bezig te houden.
  • Hem binnen houden met deuren en ramen dicht en eventuele zonneschermen naar beneden. Vaak is het in huis namelijk koeler dan buiten.

 

Hopelijk zit hier iets bij wat zou kunnen helpen! Succes! 

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Buiten de garage en wc beneden is men huis best warm het is nu 28 graden hier binnen. Kom er zelf gek van! En ga vanmiddag eens voor een koelmat gaan kijken. Heb zen kussen waar hij opslaapt daarnet in koud water gedopt heeft hij ook even op gelegen in de garage en dat ging al wat beter. Maar na 10 min begon hij weer onrustig rond te lopen, uit frustratie bijt hij ook in zen poten ( doet hij altijd als hij stress heeft of ongemakkelijk is )

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Heb je een ventilator of iets dergelijks wat je huis kan afkoelen? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

maakt het hoofd wat nat, en de voetjes, meer niet nodig, en laat de hond met rust verder, zodat tie zelf een plekje vind waar die rustig gaat liggen.

zet alles tegenover elkaar open zodra de zon weg gaat en het buiten koeler wordt.

misschien een lekker watertje opzoeken waar je in kan banjeren, dan komt je hondje er ook met zijn pootjes in, rustig aan, niets doen met je hond op de dg, smorgens uitlaten en savonds als het koeler is, vandaag valt het allemaal reuze mee.

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Ik laat hem sowieso met gerust nu.
Ik heb buiten een zwembad maar dat is te hoog voor hem, heb ergens inde tuinhuis nog een zwambadje voor kleine kindjes, ga dat eens bovenhalen mss helpt dit wel ;-)

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Waarschijnlijk niet dé manier van de meeste hier.
Maar ik heb ze vanmorgen vroeg uitgelaten en nu gaan ze vanavondpas weer.
De rest doen ze maar in de tuin.

Verder láát ik ze met rust.
Geen tuinslang en ijsjes enz.
Ze kunnen zich prima redden met deze warmte.
Waarschijnlijk nog beter als wij.
Hijgen betekent niet ingrijpen, maar voor de hond zn lichaam verkoelen.

honden page profiel Falco BowieFalco Bowie 3 doggies

honden foto van Falco Bowie

Falco gaat in de badkamer liggen op de koude tegels. Ik had zo'n ijsmat gekocht voor hem maar dat vind hij niks. Hij zoek vanzelf de badkamer op. Ik heb deze nu aan mijn vriendin gegeven. Haar hond vind het heerlijk.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow is dus juist helemaal niet lastig met dit weer. Überhaupt is ze geen lastige hond, dit weer maakt haar niet anders dan anders.

 

Gisterochtend ben ik een uurtje met haar gaan lopen, verder kon ze lekker wat in de tuin scharrelen. 's Avonds zijn we weer een uur gaan lopen.
Vandaag gaat het precies zo. Tussendoor doet ze dan niks, ze mag van mij best een plas in de tuin doen, maar dat doet ze niet.

 

Het zal inderdaad vast niet gewenst zijn, maar wij doen het altijd zo. Er zijn wel vaker weekend-dagen dat ze maar 2 keer naar buiten gaat. 

 

Op dit moment ligt ze naast me te slapen (ik zit binnen even af te koelen ), ze kan kiezen of ze binnen of buiten ligt. Ze heeft een tijdje in de zon gelegen, toen heeft mijn vriend haar kussen in de schaduw gelegd en heeft ze een tijd daar gelegen. En nu dus even binnen.

Maar als ik nu opsta en naar buiten ga, is de kans groot dat ze weer mee gaat 

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Ja de kleinste is precies zoals mello, waar ik ga gaat ze dan ook. En ze houd van dit lekker weer. Ze vind de winter dan weer helemaal niets en gaat met moeite naar buiten haha! En dan bij men grote teddybeer is het net omgekeerd. Vind het best wel zielig om hem dan zo te zien liggen, hij legt dan zen pootje op je en jankt terwijl en als je kijkt ploft hij overdreven neer, net of het zen laatste minuten zijn haha de dramaqueen :-D hij overdrijft in alles wat hij doet, echt geen normale hond haha

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Wij zijn vanmorgen al vroeg met Fedor naar de beek gegaan. Daar heeft hij lekker gesnuffeld, en in het water geweest. Vanmorgen ging het nog goed in de tuin, nu ligt hij binnen. Ik houd overdag alles dicht, savonds laat en vroeg in de morgen deuren open om af te koelen.

hij is rustig, niet vervelend.

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Het is ook de eerste zomer die hij meemaakt mss heeft dit er iets mee te maken? Hij is wss zo onrustig omdat hij nog zo jong is, hopelijk verbeterd dit met de tijd!

Volgende forumvraag: Naar de show in Engeland
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^