ziek of last van de warmte?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Onze pup van 12 weken. Heeft vandaag echt een off day! Hij ligt bijna heel de dag te slapen echt meer als anders. Nu heeft hij gisteren 2, entingen gehad. De puppy entingen en rabies enting. Ook is het vandaag warm. Maar zijn oren en kussentjes van zijn poten voelen warmer aan als anders. Wat zou dit kunnen zijn? Hij is sloom en moe maar wel allert. Hij eet en drinkt goed. En is af toe een half uurtje wakker en speelt dan wat.of kluift aan zijn bot. Zou het warmte zijn of van de entingen of zou hij echt ziek zijn met koorts enz? Maak me een beetje zorgen!

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Waarschijnlijk een combinatie van beiden. Je zou zijn temperatuur op kunnen meten, maar zolang hij goed eet en drinkt en wel vrolijke momentjes heeft tussen het slapen door kun je het volgens mij best even aankijken. Als je je echt zorgen maakt, doe even een belletje naar de DA - bellen voor advies is tenslotte gratis  

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik weet wel dat bij mensen entingen ook een dipje kunnen geven. Je lichaam reageert toch op de stoffen die geënt zijn, leert ze herkennen en er tegen verdedigen. Dus ik denk dat jouw puppy zijn lichaam ook in uiterste stand van paraatheid is. Als je ziek bent slaap je ook veel, en dit weer nodigt ook niet echt uit tot actie. Ik denk dat je na de hitte wel verbetering zal zien.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Euh...dacht echt dat die twee soorten entingen nooit samen mochten gegeven worden. 

Niet moeilijk dat jouw pup van zoiets even van slag is. 

Komt wel goed.

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

" Euh...dacht echt dat die twee soorten entingen nooit samen mochten gegeven worden. 
Niet moeilijk dat jouw pup van zoiets even van slag is. 
Komt wel goed. "

 

Dat weet ik niet anny. De dierenarts zei dat de rabies enting gelijk kreeg met de 12 weken enting. Hij zal dat toch moeten weten als dierenarts zijnde.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  Dat weet ik niet anny. De dierenarts zei dat de rabies enting gelijk kreeg met de 12 weken enting. Hij zal dat toch moeten weten als dierenarts zijnde. "

 Rabies enting moet inderdaad 2 weken tussen zitten

en ja je dierenarts zou dit moeten weten...je hond heeft zoveel enting gehad dat kans op  ook serieuze bijwerkingen veel groter is

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de rabiës moet apart gegeven worden, dat moet een dierenarts weten, vroeger deden ze alles in een keer, maar vele honden werden toch ziek ervan. maar goed het is gegeven, daar heb je NU niets aan.

het kan zeker zijn dat je pup er hangerig van is, houd het goed in de gaten, temper je pup eens om te kijken of er koorts bij komt, hoe doe je dat ?

thermometer, een flexibele, insmeren met wat purol, vaseline, of boter, je pup op haar/zijn zij leggen, en liefst met twee personen als je het nog nimmer gedaan hebt, de een kan de pup even vasthouden en gerust stellen, dan voorzichtig de meter in de poepert steken, goed kijken he, dan een minuutje wachten en aflezen, een pup heeft om en nabij de 38-39 , daarboven is koorts, dan je dierenarts waarschuwen, even een belletje.

kan ook door het warme weer wat hangerig zijn, hou hem lekker rustig, niet te veel doen, in de vroege ochtend wandelen en savonds als de zon weg is, goed laten drinken, geen ijskoud water wel koelwater. je pup drinkt en eet goed, een geruststelling.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Het zal geen onoverkomelijke fout zijn van je DA maar ik zou hem toch niet meer betrouwen. 

Ik ben geen arts en dat wist zelfs ik wel. 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Een pup/hond kan best flink last hebben van zijn enting en er loom en wat lusteloos van worden. De combinatie met toch best warm weer vandaag komt er dan bij boven op.

 

Zelf heb ik geen ervaring met de combinatie met Rabies omdat wij nooit naar het buitenland gaan. 

Volgende forumvraag: Blaffen/grommen naar herder
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^