Bestaat er een anti-teken middel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Hallo Iedereen,

 

Bestaat er misschien een middel tegen teken? Want mijn puppy heeft in een week tijd 6 teken opgelopen :O En elke keer wanneer ik ze verwijder krijgt hij een klein hard bultje met een kaal plekje. Is dat normaal?

 

Mijn puppy is inmiddels 6 maanden oud.

 

Alvast bedankt :)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Nee, er is niks wat 100% werend is. Helaas...

Gewoon heel goed nakijken, na iedere wandeling (waar dan ook), maar ook onderweg gewoon even checken.

 

Mellow heeft ze ook vaak, laatst tijdens een wandeling van een uur (2 controles onderweg, 1 bij de auto) heb ik er 12 of 13 van haar afgehaald. Allemaal nog lopend, maar toch...

Onderweg zoveel lopende teken, bij de auto nog een weg gehaald en in de auto zag ik er nog 1 op haar elleboog lopen. Thuis in de voortuin weer nagekeken, binnen nóg een keer en 's avonds zat er dus alsnóg 1 vast op haar lijf.

 

Dat bultje is trouwens normaal hoor. Denk dat het plekje dan kaal lijkt, is hier ook wel eens zo, maar na een dag is het wel weg getrokken.

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

advantix is heel goed spul tegen teken, stuk beter dan frontline, werkt ook nog tegen vlooien enzo. rotbeesten he, die teken pff!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Niet elke hond kan tegen Advantix en er zijn zelfs honden, die hier zeer beroerd van worden. Dit zou ik zeker niet aan een puppy van 6 maanden geven.

Ik heb zelf aan mijn hondje toen hij pup was pipetten op natuurlijke basis gegeven en geef nu de adult versie. Tot nu toe geen vlo of teek gezien.

http://www.t-maatje.nl/Webwinkel-Product-8843705/Vlooien-teken-pipetten-puppy-vanaf-2-tot-12-maanden-Agecom.html

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

das altijd afwachten, mijn kat kan bijv niet tegen bolfo terwijl onze vorige kat dat wel kon. Het blijft lastig, t zijn gewoon rotbeestjes.

honden page profiel SamanthaSamantha

honden foto van Samantha

Ik woon tussen de bossen en weilanden, mijn hond heeft een tekenband van scalibor en heeft al jaren geen teek meer gehad. 100% werend is het niet, maar mijn ervaring is goed!

Ik weet alleen niet of pups deze band al mogen.

Anoniem (Gast)

Ik gebruik voor mijn honden ook advantix en ze hebben nog nooit teken gehad (de ene is 2,5 jaar en de andere 3 jaar). Dit werkt ook tegen vooien en mijten op de huid. Ik vind ook dat het echt goed werkt. Wij gebruiken het bij onze honden al van pup af aan. Zeker eens informeren! Wij halen het bij onze dierenarts.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb sinds een week de scalibor anti-teken band voor Dobby, want hij had iedere dag 1-3 teken. Sinds hij die band heeft, heeft hij in een week tijd er nog maar 2 gehad. En het duurt volgens de verpakking 1 week voor hij helemaal op sterkte is.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Raar, ik heb in jaren geen teek meer gezien . En ik wandel toch ook veel buiten in de natuur met Lance, in grasvelden etc.

Zou de teekpopulatie streekgebonden zijn ? Of misschien dat ze bij langharige honden minder vlug op blijven ? 

Slakken genoeg 

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

In Vlaams-Brabant zitten ook veel teken. Bij ons hielp Frontline ook niet en Advantix wel. Maar ik weet niet vanaf welke leeftijd het mag. Het blijft een sterk middel... Maar onze hond en kat hadden dagelijks teken voordien.

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

Bij Skip werkte de Scalibor band altijd erg goed tegen teken. 

Dit jaar deden we hem om en werd hij erg duf enlusteloos, dus hebben we hem weer afgedaan. 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Stronghold

teken sterven na beet, weert niet af.

 

kunt hond daarbij ook knoflook geven om af te weren.

en lavendel en teatree olie. in verdunning op washandje over de vacht strijken.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Mijn honden en kat dragen sinds een goeie maand de nieuwe margosa band van beaphar. Margossa is een nieuw biologisch insecticide tegen vlooien, teken en muggen. Alleen mijn grootste hond heeft nog 1 teek gehad, verder niets terwijl ze hier dagelijks in bos, hoog gras en velden lopen. Het is biologisch dus werkt enkel afwerend, niet dodend. Het is ook veilig voor elke leeftijd en grootte van hond aangezien het biologisch is. Biologisch blijft enkel op de vacht ( merk je niets van) terwijl andere chemische (biokill, frontline, advantix,...) chemisch zijn. Die insecticide gaat in het bloedbaan van je hondje en dus ook langs het zenuwstelsel. Ik vind het altijd maar eng! Zeker toen ik mijn chihuahua eens stuipten heb zien krijgen erdoor :s sindsdien enkel nog bio hier in huis en supertevreden van die margosa band!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Cdvet vlo en teek exit :-)

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Heel erg bedankt allemaal. Ik ben inmiddels naar de dierenarts gegaan. Daar hebben ze mij een tekenband geadviseerd die niet schadelijk is voor de hond. Deze heb ik daarom gekocht. Hopelijk werkt het.

 

Bedankt :)

Volgende forumvraag: Korstjes in de hals
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^