Ontwormen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StephanieStephanie

honden foto van Stephanie

Hoevaak een puppy ontwormen? En hoe?

Ik heb zelf een pup van net vandaag 8 weken en is een chihuahua x maltezer. 10 juni moet hij weer ingeënt worden. Moet ik hem deze week dan alvast ontwormen? Hoe zit dat nou eigenlijk? En hoe kun je het hem het best toedienen dat hij het wel opeet?

Zelf heb ik ontwormingsmiddel van Beaphar voor kleine honden en puppy's tot 8 kg.

 

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Dat middel gebruik ik ook. In principe staat op de verpakking hoe het werkt. Het aantal tabletjes is afhankelijk van het gewicht. Zou het deze week doen.en vanaf nu is het ontwormen dan maandelijks. Ik deed de tabletjes achter in zijn mond gooien zodat hij wel moet slikken.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

 Gangbaar is dat een pup op de leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken ontwormd wordt. Daarna wordt aangeraden om hem zodra hij 4 en 6 maanden oud is te ontwormen. Daarna kan het 2x per jaar.

 

Meestal geldt dat je een week voor de vaccinatie kunt ontwormen.. De stoffen van het enten werken beter als je pup geen wormen heeft.

 

Wij doen het tabletje in een stukje worst. Is hij dan nog een kieskauwer dan kan het helpen om een stukje worst zonder tablet te geven, eentje met en dan weer  1 zonder. Dat werkt bij ons altijd goed.

honden page profiel StephanieStephanie

honden foto van Stephanie

"  Gangbaar is dat een pup op de leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken ontwormd wordt. Daarna wordt aangeraden om hem zodra hij 4 en 6 maanden oud is te ontwormen. Daarna kan het 2x per jaar.
 
Meestal geldt dat je een week voor de vaccinatie kunt ontwormen.. De stoffen van het enten werken beter als je pup geen wormen heeft.
 
Wij doen het tabletje in een stukje worst. Is hij dan nog een kieskauwer dan kan het helpen om een stukje worst zonder tablet te geven, eentje met en dan weer  1 zonder. Dat werkt bij ons altijd goed. "

 

Wat voor soort worst dan? Denk namelijk dat niet alle worst goed zijn voor pupjes toch?

 

 

 

 

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Wij geven hem dan gewoon of een stukje boerenworst of een klein stukje schouderhamworst, soms een stukje kaas.


Als jij het liever bij producten voor dieren houdt kun je hem ook een stukje worst geven die je zo bij de dierenspeciaalzaak op kunt halen.

Volgende forumvraag: pup eenmalig 4 uurtjes alleen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^