help plotseling weer onzindelijk!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Onze labrador van 12, weken, was met 2, weken zo goed als zindelijk. Hij heeft dit zeker 2 weken vol gehouden. Nu sinds een week heeft hij regelmatig ongelukjes. Opzich niet erg maar het loopt nu echt de spuigaten uit. Hij loopt buiten gaat naar zijn eigen kleed en plast erover. Net ligt hij te slapen op de bank wordt wakker en plast zo in de bank. Hij keek wel beetje dom van wat doe ik nou en hij ging gelijk zijn bench in en keek heel zielig. Wat kan dit zijn? Toch zijn jeugd of een blaasontsteking oid?

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Klopt dat we er weer beter bovenop moeten zitten. Maar wat zo raar is hij deed ogen open en plaste gelijk. Toen weer hem net hadden werd hij onrustig en piepen als hij moest nu doet hij niks en plast gewoon van hem af.

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ookal weet je pup iniddels hoe het hoort en gewenst is op de leeftijd die je noemt zijn ongelukjes heel normaal. Het kan nog wel een tijdje duren voor er echt geen ongelukjes meer zijn.

 

Verder kan het zijn dat je pup door benauwder weer, wat meer drinkt dan moet ie meer plassen. Onze ervaring is ook dat onze pup vaker ongelukjes had (ook wel op haar eigen plekje) als ze overprikkeld was. Doordat ze buiten te veel nieuwe dingen had gezien of dat we twee dagen achter elkaar iets nieuws hadden ondernomen. Onze pup was daar erg gevoelig voor en dat was in zindelijkheid en gedrag terug te zien.

 

Rustig terug naar de eerste basis, even opletten qua nieuwe dingen inclusief rondes op plekjes waar je pup nog niet eerder is geweest. Iets bijzonders ondernomen ter stabilisatie houd dan de andere rondjes op voor de pup bekend terrein, hou in de gaten dat de pup voldoende slaapt 2 uur slaap op 1 uur wakker. Qua wandelen of spelen (lengte per maand 5 minuutjes dus een pup van 8 weken 10 minuutjes pup van 12 weken 15 minuutjes. ) Verder zijn er ook nog andere zaken die een rol kunnen spelen zoals is de eerste weken continu iemand thuis geweest en gaat is de pup nu af en toe even alleen, veranderingen kunnen veel veroorzaken.

 

En verder qua ophouden de spieren moeten nog best een weg gaan voor ze echt aangesterkt zijn en ze langer kunnen ophouden.

 

Opgewondenheid, overprikkeling, spel, net wakker, te moe etc. zijn factoren die maken dat je pup op zo'n moment moeilijker kan ophouden. of simpelweg te laat opmerkt dat ie moet. (Dit laatste hebben we met Sadi ook gehad. Dat ze te druk ergens mee bezig was dat ze gewoon simpelweg te laat merkte. Of zelfs wakker worden overeind komen en direct plassen. Dat is geen onwil. De spieren zijn nog niet voldoende gesterkt omdat allemaal perfect doen. Sadi heeft pas sinds 6 maanden geen enkele ongelukje gehad.  

 

Sadi had wel de beperking dat ze niet duidelijk aangaf dat ze moest. dus kwam ze bijvoorbeeld om aandacht zoals ze normaal om aandacht vroeg bij je gaan zitten andere keer in je arm prikken met de neus, uitdagen tot spel, er zat bij Sadi geen patroon in dus door misverstand doordat zij niet duidelijk genoeg was en wij haar dus niet altijd op tijd begrepen ging er nog wel eens iets mis. 

 

Geen nood het komt echt goed, als je zelf rustig blijft geduldig blijft komt het helemaal goed. En elk plasje buiten en hoopje gewoon lekker enthousiast blijven belonen, aai over de bol enthousiaste stem, keer wat lekkers, spelen, speeltje geven nadruk leggen op dat alles wat buiten wordt gedaan positief is. Doet de pup wat binnen kun je er het best niet op reageren. (Behalve de boel opruimen (wanneer dat kan liefst buiten het zicht van de pup. Heb je een tuin, de pup direct als het binnen een plasje heeft gedaan/ongelukje heeft gehad  optillen buiten zetten. 

 

 

Gaat de pup echt ineens veelvuldig plassen veel vaker dan normaal voor je pup is, terwijl het niet meer water drinkt als anders zou je een plasje kunnen opvangen en kunnen checken op blaasontsteking. Maar in principe zijn ongelukjes voor deze leeftijd normaal.

Volgende forumvraag: stabiele Duitse herder in Tilburg
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^