ik heb me laten gaan...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Ik heb me laten gaan tegen over een ander baasje...ik werd erg kwaad..en nu voel ik me schuldig doch opgelucht. We hebben hier een klein park je waar honden niet los mogen,ik had vito gewoon aan de korte riem,ik zie een man aankomen met een flexlijn. Dat (kleine) hondje kwam grommend en blaffend op vito af en beet in zijn poot! De man liep letterlijk aan het einde van de lijn,10 meter terug, en komt aangerend. (Hondje nog steeds blaffend) vito gromde ondertussen ook luid en duidelijk een keer. Zegt die man,zo als jouw hond zo lelijk doet mag je hem weleens bij houden. Nou,sorry,maar ik schoot echt uit mijn slof....ik heb gezegd dat ik mijn hond kort bij heb en dat hij zijn hond weleens bij mag houden,zeker als hij ook nog bijt. Dat ik de vooroordelen zat ben over grote honden en dat die kleine rot hondjes nog veel erger zijn. Dat als mijn hond een keer had gebeten de rapen gaar zouden zijn en dat het nu maar met een lachertje wordt afgedaan. Ik stond met tranen in mijn ogen,vito stond verscholen naar zijn poot te kijken en had gelukkig niks...de man zei niks en liep door....

Ik voel me klote..maar ook opgelucht... zucht...

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Je hebt nog de kans gemist de man naar zijn gegevens te vragen zodat je eventuele dierenartskosten kunt verhalen. 

 

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

Jeetje ik kan me jou reactie helemaal voorstellen hoor.
Als zijn hondje blaft en bijt en dan nog zeggen dat je jouw hond bij moet houden ;-)

Misschien mag ik het niet zeggen, maar je hebt helemaal gelijk gehad hoor.

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo

honden foto van Kim & Turbo

he, waarom kan ik niet reageren?

 

edit: nu toch gelukt (zie hieronder), maar waarom eerst niet????

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo

honden foto van Kim & Turbo

Je had gelijk ... 

Voel je niet schuldig (ik weet dat is de eerste uren niet makkelijk) want als niemand het hen zegt dan leren ze het nooit.

 

Enkele weken geleden ook nog zo'n oud vrouwtje gezien die haar yorkje aan de flexi had en niet wist hoe zo'n lijn werkt. Hij liep maar overal naartoe, plaste tegen mensen hun spullen, liep naar grote honden. Ik dacht: die gaat nog wel eens een serieuze beet oplopen. Het is niet omdat je oud bent, dat je dom of onbeleefd (want dat is het) mag zijn!

 

Goed dat Vito dan nog zo kalm gereageerd heeft!

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Helemaal terecht hoor dat je boos werd... 

 

 

honden foto van jolanda, puk en jack .

Hoera voor jou .
Het mag ook wel eens gezegd worden .
Hier ook een paar van die baasje die vinden dat hun hondjes alles mogen.
Stoor er mezelf zo aan .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niet schuldig voelen, mensen moeten weten dat dit niet kan, zeker niet met een flexilijn, van laat maar gaan.

je mag best vertellen dat je niet wilt dat je hond gebeten wordt, en zeker niet als jij je hond netjes bij je houdt, schuldig ? nee ben je mal. als ik zo lees is het wel de omgekeerde wereld he, hij laat zijn hondje gaan, en dan mag jouw hond niet als tie gebeten wordt, terug wat zeggen ?

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik ben normaal heel koel en kalm op zo'n moment..maar 1 keer heb ik me ook laten gaan.
Ik kwam om een hoek gelopen..en zie plots tussen de (gelukkig geparkeerde) auto's door een kleine, witte westie-achtige hond al blaffend de straat over schieten.
Ik vraag Lady's aandacht met een commando, draai me om en wil weglopen.. De Westie spring zo tussen mij en Lady in en begint flink tekeer te gaan.. Lady probeert eerst weg te lopen (maar zit aan de lijn) en als dat niet werkt gaat ze tekeer tegen die Westie, gelukkig heeft ze een muilkorf om, al zag ik op dat moment nog niks meer dan flink grommen en snauwen..
Ik zie aan de overkant een vrouw op haar gemakje aan komen lopen. En die vrouw pakt haar hond op en schreeuwt foei tegen hem en noemt hem een stomme hond en gaf hem een tik.
Dat was het moment dat ik ontplofte.. Ik heb haar verteld dat ik verdorie hardstikke hard aan het trainen ben met mijn hond en dat zo'n ontmoeting met zo'n ongemanierde losloper al mijn harde werk teniet doet (of in ieder geval voor een groot deel) en dat ze verdorie haar hond aan de lijn moeten houden als ie niet luistert en dat als er iemand stom is, dat zij dat is en niet haar hond, want zij moet gewoon een riem kopen en haarzelf maar een tik verkopen i.p.v die hond.. Ik was echt heel boos. Precies op het moment van mijn uitbarsting kwam een buurvrouw van die vrouw naar buiten.. die zag natuurlijk alleen maar die 'enge boze mevrouw' met die 'enge hond' die tekeer staat tegaan tegen haar arme buurvrouw..en begon zich er ook nog eens mee te bemoeien. Toen besloot ik maar gewoon weg te lopen, voordat ik dingen ging roepen waar ik spijt van kreeg ;-).
Ik was zo boos op dat moment.. Dat was al de 5e losloper binnen 1 week toen waar ik last van ondervond.. en die frustratie van de hele week moest er denk ik even uit.

Hoe is het met Vito's pootje?

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Je hebt groot gelijk!
Echt waar, ik zelf gebruik ook een flexi voor Nabu aangezien hij niet los kan.

Maar als een andere hond, fietser, ... aankomt dan moet hij naast mij komen lopen en dan gaat de flexi kort.

Ik snap niet dat sommige mensen niet begrijpen dat er een stop op zo een ding zit zodat je de lijn ook korter kan hebben 

Er zijn gewoon regels, beleefdheid en als je die niet aanhoudt dan mag er wel eens wat gezegd worden.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Haha ik herken je probleem. Ik heb ook zo vaak dat ik klaar ben met alle opmerkingen of gebeurtenissen dat ik ook flink uit mn slof schiet. Dat ik mij er later voor schaam.

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

Reactietest.

Ging n.l niet.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik zou  ook uit mijn plaat zijn gegaan dat een hondje klein is betekent niet dat die alles kan en alles kan maken... jij had je hond netjes bij je en hij liet zijn kleine hondje 10 meter vooruit lopen aan de flexlijn hij zat fout en dat mag ie weten ook en dan heeft hij en jijzelf mazzel dat jou lobbes na die beet in zijn poot niet hap slik weg zei (zo maar te zeggen. ik snap niet dat die man zo onvoorzichtig is met zijn hondje.  Wat mij betreft geen rotgevoel over wat je hebt gezegt, je stond in je recht.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

en terecht dat je boos werd hoor.

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Het is gewoon oneerlijk...het is een niet los loop gebied en met zon flex op het maximale loopt hij als het ware nog een beetje los,controle er over heeft hij niet,eer dat je die flex weer in hebt gerold...het gebeurt zo vaak dat honden maar op vito afgestoven komen en er leuk om gelachen wordt als ik vito(die vast zit) moeilijk in bedwang kan houden omdat hij liever weg wil en ontwijkt,dan is het van je kan hem zeker niet houden. Nou,60 kilo is dan behoorlijk sterk inderdaad. Het is een schat van een hond,een grote lobbes die geen kwaad in zich heeft,en hij is altijd de sukkel die gebeten wordt...vind het nog altijd knap dat hij nog nooit wat heeft terug gedaan. Hoort ook zo natuurlijk,maar ook een kind dat gepest wordt doet vroeg of laat wat terug..en dat beangstigd me weleens, want als hij bijt is het vele Malé erger... Ik snap dat kleine hondjes het overweldigend vinden voor,zon grote hond voor zich,maar moeten ze dan gelijk in zijn neus of wang hangen? ? Of dit maal zijn poot? Er is gelukkig niks te zien aan zijn poot,zal wel mee vallen verder.

honden page profiel UnknownUnknown

honden foto van Unknown

Geef je groot gelijk hoor, wat je zegt als jouw hond wel reageert dan zijn de rapen gaar. Hier ook het probleem dat er helaas veel mensen zijn die hun kleine hondjes en niet opvoeden en de hondentaal niet begrijpen, zo frustrerend.. Ik bedoel als zo'n klein hondje geleerd wordt hoe hij met de grote wereld (honden) om moet gaan is er sowieso geen reden om uit de plaat te gaan. Maar voel je niet schuldig, soms mag er heus iets gezegd worden. Laatst duwde iemand mijn Kaida in het losloopgebied fors opzij terwijl zijn eigen hondje en Kaida enkel wilden spelen (en ja, daar maakt ze geluid bij). Hoop dat het goed gaat met je hond en hij inderdaad geen gevolgen ondervindt aan deze confrontatie.

honden page profiel ErnyErny

honden foto van Erny

Ik snap het ook helemaal ,je kunt ook bijna niet geloven dat mensen dan ook nog zo raar reageren.

Ik heb het hier in de buurt gehad ook een park waar geen honden los mogen,een aantal honden loopt daar wel los maar daar heb je geen last van ,die komen even gedag zeggen en lopen dan door.

Maar bij mij in de woonwijk woont zo;n jong gezin met een berner sennen en die hebben ze altijd los en die luistert nergens naar.

En als ik dan met mijn 3 honden die netjes aan de riem lopen aankom dan springt die berner midden in het groepje van mij waardoor ze in paniek raken en weg willen en ik helemaal in de knoop zit met de riemen.

Heb ze 3x vriendelijk gevraagd of ze de hond aan de riem wilden doen, maar ze lachten me gewoon uit.

Toen ben ik geflipt en heb ze voor alles uitgemaakt en een foto van de hond gemaakt en gezegd dat ik die aan de wijkagent geef.

Nu lopen ze met hem aan de riem en keuren me geen blik waardig alsof ik niet goed wijs ben.

honden page profiel Sylvie & coSylvie & co

honden foto van Sylvie & co

Dat heb ik gisteren ook gedaan mij eens laten gaan. Ik moest even de winkel binnen voor room als we van de markt kwamen. Dochterlief bleef in de auto samen met de hondjes. De airco stond op...kwam ik terug buiten stond daar een man aan de auto ons Noushka uit te dagen, op het raam tikken en er lol in hebben dat ze razend was...mijn dochter was over haar toeren omdat die man niet wilde stoppen...ik heb geroepen of ik de koffer eens moest opendoen terwijl hij de hond zo uitdaagde...kreeg als antwoord dat ik zot was want dat de hond het wel op hem gemunt had...
Nu mag ik de koffer opendoen zolang ik niks zeg komt die er niet uit maar er komt ook geen vreemde in...ik heb een Fiat Doblo dat lijkt wat op de Citroën Berlingo.

Als ik korter bij kwam dacht hij nog interessant te doen door mijn hond een vuile rottweiler is die ervoor zorgt dat alle rottweilers een slechte naam geeft...nadat hij mijn waterval van woorden over zijn kop gehad heeft is hij beduusd in zijn auto gestapt en weggereden...

honden page profiel UnknownUnknown

honden foto van Unknown

Sommige mensen

honden page profiel ..

honden foto van .

Je hebt helemaal gelijk! 

 

Dus is je niet rot voelen erover  Nergens voor nodig!

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Inderdaad niet schuldig voelen, grrr sommige mensen! ;-)

honden page profiel Jessica&DiabloJessica&Diablo

honden foto van Jessica&Diablo

Sommige mensen snap je toch niet!? Je hebt het prima aangepakt hoor, hoe durft 'ie wel met zo'n opmerking.  Gelukkig heeft je hond geen lichamelijke schade!

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Je niet schuldig voelen hoor! Heb je goed gedaan! Ik blijf steil achterover slaan van al die verhalen hier. Dat mensen echt het lef hebben iemand anders' hond af te kraken voor iets wat zijn eigen hond doet, onbegrijpelijk... ;-)

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Je hoeft je nergens schuldig over te voelen zo zou iedereen gereageerd hebben. Weet je en je heb gelijk mensen met een kleine hond denken vaak een vrij kaartje te hebben. 

 

Ik had dat gister in de stad, Maylo liep netjes naast me en ik heb hard geoefend dat hij gewoon netjes naast me loopt aan de riem als we een andere hond passeren. Komt er een of andere doos op ons afgelopen gapend op der mobiel, hondje aan de flexlijn ver voor der (midden in in het winkelgebied) en zag de bui al hangen dus ik naar de uiterste zijkant gegaan. Hondje spot Maylo en maakt me toch een sprint blaffend en tierend. Tja als Maylo zo uit gedaagd wordt vlak voor zijn neus geeft tie ook een snauw. Ik werd me toch een potje kwaad en mijn zus is ook niet op der mondje gevallen die was er bij en zegt "he  stomme doos die je bent!! Houd die rot joekel bij je zit je op je mobiel te gapen. Ja ik heb het tegen jouw ja, hou dat stomme tut beest bij je en voed het eens beter op.'

 

Ik schaamde me kapot maarja mijn zus had wel gelijk achteraf. ik heb ook een kleine hond maar ik toloreer echt niet dat hij blaft en tierend op andere honden gaat. 

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Ben het helemaal met je eens!

Zo raar dat het bij kleine hondjes altijd maar prima lijkt te zijn en als een grotere hond hetzelfde doet is het een valse hond..

Erg krom.

Tuurlijk is de schade minder bij een beet van een klein ras maar kom op zeg!

Gaat om het principe..

 

Voel je niet schuldig hoor!!

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

heel begrijpelijk hoor, dat je dan even uit je slof schiet...

er wordt nu eenmaal veel met 2 maten gemeten....ik heb geen grote hond, maar heb vaak hetzelfde hoor...de kleintjes mogen grommend en asociaal op ons af, en dat wordt weggelachen of niet gezien, 1 kick van mijn gevaarlijke monster en dan krijg je "pfff wat een valse" of dat soort opmerkingen...

 

het valt me me sowieso op, dat baasjes heel moeilijk eerlijk kunnen zijn...het ligt nooit aan de eigen hond, altijd de ander...en dan gaan mensen de kromste redenaties maken..

eigenlijk alleen bij de serieuze hondenmensen die er echt mee bezig zijn merk je dat ze dit wel gewoon eerlijk zien.

 

 nu weer vergeten, een keertje boos worden gebeurt ons allemaal, en ach, je had nog gelijk ook

 

 

honden page profiel SilkeSilke

honden foto van Silke

Je hebt helemaal gelijk! Behalve over die kleine rot hondjes had niet gehoeven want dat zijn namelijk ook voor oordelen en die zijn zeker niet erger dan grote!  Er zijn ook veel mensen met grote honden die vinden dat alles zomaar kan. Al een aantal keer ondervonden.  Dus buiten dat had je gelijk.  Baasje was namelijk in de fout niet het hondje. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Voel je niet rot, heel goed dat je dit gezegd hebt Hopelijk is die man nu eens wakker geschud en wat Wendy zegt, volgende keer zn gegevens vragen, zijn hond had gebeten, je weet nooit of je naar de DA moet.

Ik vind je een held! Wou dat ik dat lef had! Je bent een superbaas

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Dat heb ik gisteren ook gedaan mij eens laten gaan. Ik moest even de winkel binnen voor room als we van de markt kwamen. Dochterlief bleef in de auto samen met de hondjes. De airco stond op...kwam ik terug buiten stond daar een man aan de auto ons Noushka uit te dagen, op het raam tikken en er lol in hebben dat ze razend was...mijn dochter was over haar toeren omdat die man niet wilde stoppen...ik heb geroepen of ik de koffer eens moest opendoen terwijl hij de hond zo uitdaagde...kreeg als antwoord dat ik zot was want dat de hond het wel op hem gemunt had...
Nu mag ik de koffer opendoen zolang ik niks zeg komt die er niet uit maar er komt ook geen vreemde in...ik heb een Fiat Doblo dat lijkt wat op de Citroën Berlingo.

Als ik korter bij kwam dacht hij nog interessant te doen door mijn hond een vuile rottweiler is die ervoor zorgt dat alle rottweilers een slechte naam geeft...nadat hij mijn waterval van woorden over zijn kop gehad heeft is hij beduusd in zijn auto gestapt en weggereden... "

 Goed gedaan! Wat walgelijk van die man om dat te doen. Ziek gewoon! Bah!

Heel herkenbaar... Heb deze week ook nog een beste confrontatie gehad met een vrouw. Ik was samen met de eigenaar van een hondenschool met Winter aan het trainen op een veldje toen zij er aan kwam met haar 2 berners, waarvan 1 nog een jonge hond van een ongeveer een half jaar. Dat is een aardig onzeker meisje en Winter is er al een keer op geklapt, dus ik roep Winter terug om hem aan te lijnen. De afstand was op dat moment ongeveer 25 meter, zij zag ons en dus ook dat ik Winter wilde aanlijnen. Ondanks dat kwam haar jongste wel op ons af gedenderd en werd niet terug geroepen of op enige manier bijgestuurd. Winter schoot in de stress en wurmde zich in bochten waardoor hij letterlijk uit mijn handen glipte. Op het moment dat hij 1 stap vooruit zet rent de jonge hond er vandoor en zet het op een gillen... en dus knalde Winter er achter aan met veel kabaal. De vrouw voelt zich geroepen om haar andere hond er achteraan te sturen (die geen idee wat ze nu liep te bazelen, maar toch - wtf?) Ik roep hem nogmaals terug en loop resoluut de andere kant op; Winter staat binnen 3 seconden naast mij en dit maal kon ik hem wel aanlijnen.

 

Vervolgens loopt die vrouw het veld over naar ons toe. Ik dacht nog 'oh mooi, dan kunnen we het even uitpraten en misschien voor beide honden positief afsluiten' maar nee, ze was het hele veld over gestrompeld op haar krukken om mij te vertellen wat ik allemaal fout had gedaan en dat ik mijn hond flink moest 'berispen'. Zij en haar honden doen immers NIETS verkeerd en mijn hond reageert abnormaal. Toen ik aangaf dat ik mijn honden niet fysiek corrigeer werd ze helemaal onplezant; we hadden geen enkel verstand van honden (ik stond daar dus met een GT in bedrijfskleding...) en nog wat gevloek.

 

Na die hele toespraak en het besef dat het een monoloog was en geen dialoog ben ik weg gelopen, maar ik kookte wel van binnen. Was het gedrag van Winter iets om over naar huis te schrijven? Nee, verre van. Maar ze KENT hem, ziet dat ik bezig was om hem aan te lijnen en komt mij nergens in tegemoet. Vervolgens ben ik de enige die fout zit omdat ik mijn hond geen dreun voor zijn knar verkoop.

 

Toen we weg liepen riep zij haar oudere hond bij zich die was rond gaan scharrelen. De hond had geen enkele motivatie om terug te komen bij de baas (goh, ik vraag me af waarom) en scharrelde vrolijk door. Toen kon ik het ook niet laten; zwaar sarcastisch heb ik geroepen dat ze de hond nu naruurlijk wel flink moest berispen, kan natuurlijk niet, zo'n hond die niet perfect luisterd!

 

5 minuten later hoorde ik haar nog roepen...

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: voorstellen Jip
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^