hondenbelasting

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Saar13Saar13

honden foto van Saar13

Saar loopt nooit mee naar de deur als de bel gaat. Hooguit dat ze komt kijken als ik wat langer bij de deur blijf staan. Wordt er net aangebeld, trekt ze een sprintje naar de voordeur... is het de controleur voor de hondenbelasting...

Wij hadden Saar nog niet aangemeld, maar hij geloofde mn praatje wel dat ik dacht dat dat automatisch met het chippen ging. Dus vanaf nu gaan we belasting betalen :( Dat betekent wel dat ik kan gaan lobbyen voor een losloop veldje op het grasveldje aan de overkant. Of misschien zelfs wel een hondenspeeltuin in de buurt. Of allebei! (Sorry, mijn verbeelding slaat even op hol :-D)

Maar hoe pak ik dat het beste aan? Wie heeft er tips of ervaring?

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Nou dat gaat hem niet worden ben ik bang tenzij we een hele groep achter ons weten te krijgen. Ik heb ook al wel eens mails gestuurd naar de gemeente voor meer en betere honden faciliteiten. Zoals je zelf ook al gezien hebt is onze uitlaatroute lekker groot, maar als Gruul besluit dat hij geen zin heeft om daar te lopen, dan ontsnapt hij met 2 vingers in de neus. Dat heb ik ook gemeld bij de gemeente, maar de deuren lager maken word ook niet gedaan. Ik zal eens kijken of ik de mail nog heb, ik pm hem je wel even. Ik weet niet of ik dat openbaar op het forum mag zetten.

Dus we moeten gewoon een grote groep vormen. Ik wilde ervoor lobbyen dat ze bij ons het hele park omheinen zodat we een groot hondenpark hebben. En de uitlaatroute moet er ook blijven zodat honden die niet goed met andere kunnen ook een plek hebben om te rennen en samen met de baas met een bal of iets dergelijks te spelen.

honden page profiel M & JM & J 3 doggies

honden foto van M & J

Whaha.. dat zul je altijd zien. 

Beetje jammer Saar! 

 

Heb geen ervaring helaas. Maar kun je niet een brief sturen naar de gemeente? Naar de "groen" afdeling? 

 

 

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo 3 doggies

honden foto van Menno en Elmo

Koop eerst even een familieblik Hele Lange Adem en een grootverpakking Doorzettingsvermogen.

Je wil namelijk de gemeente iets gaan laten dóen.

En dan ook nog iets dat totáál geen belang heeft in hun ogen.

 

Wij als hondenbezitters in de gemeente Noordenveld (31.000 +  inwoners) hebben bijna 15 jaar gelobbyd dat wij best de poep willen opruimen als we daarna het zakje maar kwijt kunnen.

Oh, zoete overwinning!

Na, zoals gezegd, 15 jaar zijn er echte hondenpoepbakken gekomen.

Weet je hoeveel?

4

Ja, goed gelezen: VIER.

En dan ook nog eens in een straal van een paar 100 meter in dzelfde wijk.

 

Dus...

Succes met de strijd.

 

Ik denk dat het een hoop ergernis en frustratie scheelt als je gewoon accepteert dat de gemeenteraad één keer per jaar gaat bowlen (mét twee drankjes de man) van jouw hondenbelastinggeld.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Wij blijken ook een los loop gebied te hebben. Lopen zal denk ik 30 minuten heen en 30 minuten terug zijn en dan? Moet de hond eerst aangelijnd door een kinder gebied, dan aangelijnd door een picknick gebied en vervolgens kom je op een stukje wat niet afgeschermd is met hekken, wat geen looppad heeft en gras ongeveer 1 meter hoog incl brandnetels Ed. Hoe groot dat los loop gebied is? Met 2 minuten ben je denk ik wel rond gelopen..

honden page profiel Saar13Saar13

honden foto van Saar13

Er zijn er wel een aantal hier, maar de dichtstbijzijnde zijn inderdaad 25 a 30 minuten lopen. En dan zijn het echt miniveldjes :(

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Gemeentes hebben ook geldgebrek (wie niet). Dergelijke losloopvelden/ hondenspeeltuinen worden vrijwel zeker niet gerealiseerd. Honden kosten al genoeg, met al die hondenveldjes die onderhouden moeten worden en de afvalbakken voor hondenpoep die verschoond moeten worden...

 

Zelfs al zou je heel veel handtekeningen e.d. verzamelen.. Dan nog zal het er waarschijnlijk niet van komen.  Denk ook in het kader met probleemhonden (aanvallen etc.) Dat de gemeente ook terughoudend is met een speelgebied voor honden. Want dan moeten ze ook weer gaan handhaven als er problemen op treden.

 

Je kunt uiteraard altijd eens informeren bij de gemeente of er een mogelijkheid bestaat.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

eigenlijk zou je naar de media moeten stappen, zorgen dat dit in een of ander programma terecht komt. Dat is vaak de enige manier om echt iets gedaan te krijgen.

honden page profiel Saar13Saar13

honden foto van Saar13

Ik heb nu via verbeterdebuurt.nl een melding gedaan. Die wordt bij 10 stemmen doorgestuurd naar de gemeente. Dat is alvast een begin.

Eline, die voorbeeld mail zou ik graag van je krijgen. Alvast bedankt!

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba 3 doggies

honden foto van Vito & Beba

Ook hier geen los loop gebieden,ja een langs een drukke weg,en een leuke maar dat is ver weg en staan altijd graas schapen dus heb je alleen een pad,hij kan niet op het gras door de schapen... ook hebben we niet veel bakken en helemaal niet in de woonwijken. Loop je de hele tijd met dat stink zakje...we hebben hier wel vlakbij een bos maar daar mogen de honden niet los want paarden. Nou dat onkruid staat zo hoog dat je de paarden niet ziet..ik kom er toch vaak,kom nooit Iets of iemand tegen en weet de kale paadjes te vind even kan vito lekker rennen. Ook hiervoor al honderd keer gebeld maar ja geen geld,tijd of onbegonnen werk...zonde hoor.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Als het goed is heb je hem als pb gekregen. Het waren ook net 4 zinnen waarin stond: das pech!

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Wij hebben 2 hondenuitlaatveldjes van ongeveer 5 bij 3 meter, met een hekje van ongeveer 80 centimeter hoog. Beide veldjes begraven onder de enorme hoeveelheid ontlasting. 

Laatst werd ik nog aangesproken door een man van de gemeente, omdat ik mijn hond losliet op een veldje waar normaal gesproken kinderen spelen. Dus ik lijn netjes mijn hond aan en kwam er 'met een waarschuwing' vanaf. Hij vertelde mij dat ik mijn hond maar moest uitlaten op een van de veldjes, dus ik verzocht de man vriendelijk om even met mij mee te lopen naar het uitlaatveldje wat er 50 meter achter ligt.  Ik vroeg hem waarom de ontlasting nooit opgeruimd wordt maar daar kon hij geen antwoord op geven?! Wel snapte hij dat ik mijn hond hier niet op laat lopen, en zei dat ik maar een klacht in moest dienen via de mail. Dat heb ik gedaan, en wat denk je, geen antwoord.  

Ook wij hebben welgeteld 2 hondenpoepbakken in een dorp van 6000 inwoners

 

honden page profiel louisialouisia 3 doggies

honden foto van louisia

hondenbelasting betaal je om de gemeente kas tespekken niet voor losloop velden

Volgende forumvraag: Dips en Turbo dansen de Samba
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^