Niet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ZZ

Ach het klinkt vast dom..en ik zal waarschijnlijk wel slechte commentaar krijgen, maar toch wil ik het even laten weten!  

 

Ik had per ongeluk 1 geopend als gast..heb een nieuwe aangemaakt 

 

Zita is nu 1 jaar en 2 weken. En een raszuivere border collie.    Eens toen ze 7 maanden was ongeveer liet ik haar eens bij de schapen om te kijken of ze aanleg had. En ja inderdaad!   Gisteren moesten er enkele schaapjes worden gevangen genomen in een grote weide. Zeer moeilijk voor ik en mijn broer. Dus ik stelde voor om Zita mee te nemen. Ja, dit was goed. We laten Zita eerst even snuffelen..tussen draad met schapen. Ok..we moesten ze dus vangen. Ik liet Zita los, en ze liep achter de schapen. Ze dreef ze mooi in een hoekje! Ik en m'n broer konden ze namelijk snel vangen.  En nog iets, als ik STOP roep..ligt ze dan neer bij mij. Ik dacht eraan om zelf heel goed te oefenen zonder hondenschool. Haar zelf leren. Iedere week 1x. Haar rechts, links aanleren..  

 

Ik wil eventjes jullie mening horen. Het is oftewel haar zelf aanleren oftewel gewoon niet aanleren. Ik kan namelijk niet naar een hondenschool voor schapendrijven. Het is 1 uur rijden en dan nog..ik heb angst om het te doen met andere mensen..

 

 

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep 3 doggies

honden foto van Merp & Miep

Ik zou het zelf niet doen. Dit vooral omdat wij het puur voor Scotts (onze Australian Shepherd) plezier doen en om ook op een natuurlijke manier met zijn tweeën bezig te zijn. Wij leren elke keer erg veel en ik ben van mening dat ik de expertise mis die nodig is om een hond dit goed aan te leren en het geheel ook onder controle te houden. Je wilt immers dat je hond het juiste aanleert en niet lelijk gaat doen tegen jouw schapen. 

 

Wij moeten ook een uur rijden en hebben dat er graag voor over. Ik praat met onze trainer over van alles en nog wat; over Scott en zijn opvoeding, over haar honden, over bloedlijnen, noem het maar op! Ook neemt zij vaak een aantal van haar honden mee en die zie ik dan aan het werk. Het is voor mij dus bijna een dagje weg. 

 

Ook ik vond het niet zo fijn om zo maar bij iemand het drijven te gaan beoefenen. Gelukkig trainen veel kennissen van mij bij haar, heeft ze jaren ervaring en kijkt ze ook naar de hond als individu. Scott is bijvoorbeeld erg onzeker en dat vergt een andere aanpak. Ook lopen wij al een tijdje bij een gedragstherapeute en zij vind het niet erg als wij tussen het trainen door bepaalde methodes op Scott toepassen (hoe zweverig deze soms ook zijn ;)). 

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden



Zou dit drijven ook niet zelf gaan doen. Het is zo verkeerd aangeleerd wat ik nu al kan lezen in je post.

Wij hebben ook vaak een uur gereden voor de les met meerdere honden. Heel erg gezellig is dit.

Je kunt ook de eerste paar keer alleen kijken hoe zo'n les gaat voordat je zelf begint om les te krijgen. Zodat je je al wat op bekend terrein voelt.

Nee zelf wat aanmodderen raad ik je af. Jij weet niet wanneer je iets verkeerds doet en je dus ook niet weet hoe je dit op kunt lossen. Bovendien ben je met levende dieren bezig. Niet elk ras van de schapen kan tegen een hond en kunnen makkelijk in de stress schieten...zelfs hier aan overlijden.

honden page profiel ZZ

Nu staan ze goed 

 

In de groep blijven jij! 

 

Er was er eentje weggelopen en moest terug 

 

Nu staan jullie perfect! 

 

Oke, ik begrijp het. Ik zal niet zelf aan proberen en niet schapendrijven.

Toch was het een aangename ervaring. En ik wil toch 5 foto's met jullie delen.

(Voor de laatste keer dan )

 

Bedankt voor de reacties!!

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

Hoe kan mijn reactie verwijderd zijn?

honden page profiel ZZ

" Hoe kan mijn reactie verwijderd zijn? "

 

Heb je een reactie geplaatst? Ik zie het niet.. 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

ja

honden page profiel ZZ

" ja "

 

Zet je hem eens opnieuw op? Had het graag geweten..

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

Oh sorry was in een ander topic van jou dat heel erg lijkt op dit topic,op dat topic was je als gast begonnen

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 2 doggies

honden foto van Hakuna Matata

"  
Zet je hem eens opnieuw op? Had het graag geweten.. "

 Misschien kan je bij een club die aan schapendrijven doet.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Nee zou ik zeker niet zelf doen.

Je hebt er geen ervaring in en je hebt geen idee hoe je dit goed moet aanleren.

 

Het is niet zomaar je hond bij de schapen zetten en zien wat er gebeurd.

Natuurlijk heeft een Border het instinct om te drijven maar dat betekend niet dat ze het goed uit zichzelf kan. Het moet wel goed aangeleerd worden met commando's, zowel verbaal als non-verbaal. 

 

Als je iets wil dan zul je er iets voor over moeten hebben.

Het is vervelend dat het een uur rijden is maar daar heb je later wel profijt van als het haar goed is aangeleerd.

honden page profiel ZZ

" Oh sorry was in een ander topic van jou dat heel erg lijkt op dit topic "

 

Ja, ik had een ander maar het ik was aangemeld als gast. Het staat in de beginreactie. Heb daarom een nieuw geplaatst

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

"  
Ja, ik had een ander maar het ik was aangemeld als gast. Het staat in de beginreactie. Heb daarom een nieuw geplaatst "

 Ik snap het nu

honden page profiel ZZ

Maar ik begrijp het hoor. Het is niet slim om het alleen te doen.

Daarom zal ik niet schapendrijven met haar. Hondenschool gaat niet.

Dank voor reacties

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Misschien kan je gewoon in contact komen met iemand die traint in het schapendrijven. Want zoals eerder werd gezegd is het niet verstandig om alleen te trainen, misschien als je in contact kan komen met een trainer dat die misschien zelfs bij jou langs wilt komen mocht het reizen een probleem zijn ;) 

 

Het is namelijk niet alleen dat je het de hond misschien verkeerd aan leert, het is ook dat sommige honden kunnen omschakelen in een jagersstand zeg maar en dan kunnen ze de schaap pakken en dan is er stress in de kudde, wat op zich ook niet fijn is ;)

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Je hoeft niet perse op les :) Je kan ook af en toe naar een clinic gaan. Dan krijg je de hele dag een soort van "les" als je dat nou eens in de zo veel tijd doet, dan kan je thuis oefenen en als je vast loopt of een stapje verder wilt weer een clinic volgen. 

 

Verder hangt het heeeeel erg van de hond af. Mijn Yuna hapt bijvoorbeeld naar schapen, met haar zou ik niet zelf oefenen. Joey daar en tegen werkt ver van de schapen af, houdt afstand en hapt echt nooit. Met hem zou ik het wel aandurven. 

 

Je moet niet bang zijn hoor om op les te gaan! Het is echt heel leuk en de instructeurs helpen je echt heel goed. Ze gaan meestal eerst samen met jou bij de schapen staan om het samen met jou en je hondje te doen. Ze leggen alles heel goed uit en doen het eventueel voor. Dus ik raad in elk geval aan om een keer een clinic te volgen, hoef je niet elke week te gaan maar heb je toch goed les :)

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Je kan haar trouwens ook aan een lange lijn laten lopen, en samen de schapen alleen even in een hoek drijven. (door met hond achter de schapen aan te lopen zeg maar) Kan je haar daarna vast leggen om de schapen op 1 plek te houden. Dan geeft ze gewoon wel even die druk die de schapen op hun plek houdt, zonder dat ze er echt bij kan :) 

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Wat ik trouwens in het begin deed met Ziva was elke maand 1 a 2x naar les gaan. Op die manier leer je toch wel wat. Ik heb trouwens ook les met zo'n 3 andere mensen en als het goed is wordt je ook heel goed begeleid :) Kan je ook niet 1 of 2x in de maand gaan?

 

En idd wat Suzanne zegt je kan ook clinics volgen. In Nederland (of Frankrijk) is er ergens ook de mogelijkheid om in een week vanalles te leren over schapendrijven samen met Zita. Misschien zou dat anders leuk zijn om te doen? 

Volgende forumvraag: Mijn Roedeltje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^