mijn hond moet 3 weken lijnrust:( tips gevraag!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

ozzy (Gast)

Ozzy is gisteren aangevallen door een hond:(  Kwam uit het niets aangerent en dook er meteen boven op. In een reflex heb ik hem aan de lijn omhoog getrokken zodat ik hem vast kon houden. Maar de hond greep hem in de poot. Gevolg.. een hele hoge jank die me altijd zal bij blijven. Door de hond 2 rake trapen te geven liet hij los. Ben naar de dierenarts gegaan voor een rontgenfoto. Hier was een scheur in het bot te zien. Gelukkkig op een gunstige plaats waardoor het niet gespalkt hoefde te worden. Wel pijnstilling en zeker 3 tot 4 weken lijnrust/hokrust. Hij moet zeer rustig aan doen omdat de kans bestaat dat het bot alsnog helemaal breekt. Wie heeft hier ervaring mee? Hoe pak ik dit aan? Het is een rustige hond van nature maar 3 weken niks doen poeh... dat word wat!  Paar keer fftjes naar buiten geweest voor een plasje maar op 3 poten gaat nog niet zo makelijk.  Gepoept heeft hij ook nog niet sinds gistermorgen hier maak ik me wel zorgen over. Wat is een "normale" wandeling voor lijnrust? Groetjes inge

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Wandelen met een korte lijn, zodat ie geen rare sprintjes kan trekken. Verder lopen op stukken die erg gelijk zijn.
Verder zou je meerdere kleine stukjes kunnen lopen. Doordat je de wandel tijd verdeeld, verdeel je ook de druk op het bot op een dag.

Om Ozzy bezig te houden kun je denkspelletjes doen. Via google zul je ontelbare spelletjes vinden (zoek op: denkspelletjes hond). Er zit vanalles tussen. Van makkelijk tot moeilijk, van puzzels die je moet aanschaffen tot doe-het-zelf spelletjes.

 

Succes en beterschap aan Ozzy!

all4dox (Gast)

Om je hond bezig te houden kun je ook een kong aanschaffen. Vul deze met wat lekkers. Wat leverpastei erin smeren bijvoorbeeld. Je hond kan hier heel lang mee bezig blijven.
Sterkte ermee

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Ik zou voornamelijk aan hokrust houden, tenzij hij ergens anders goed stil kan liggen. Ik heb zelf ervaren hoe naar het is om een hond te hebben die een blessure aan een poot heeft en als je dat niet genoeg rust geeft dan kan dat veel langer doorwerken. 

 

Verder heb ik uiteindelijk alleen maar kort uitgelaten voor het nodige en dan weer naar huis en inderdaad wat Marloes zegt kan je veel denkspellen doen, zoals een snuffelkleed, of gewoon met een kong. Je hebt nu ook andere soorten van kong zoals deze : *click*

honden page profiel M & GM & G

honden foto van M & G

Ach wat sneu voor je hondje! Hoop dat het snel beter gaat. 

Weet niet of je facebook hebt? Maar dan zou ik de groepen "hersenwerk, de leukste puzzels maak je zelf" en "spelideeën voor honden" aanraden. 

Zijn ontzettend veel leuke dingen te vinden. Ik maak op regendagen zoals vandaag hele parcours. Haha. 

 

ozzy (Gast)

Dankjewel voor de tips!

Die van facebook ga ik morge  even rustig voor zitten!

Ja het is echt een arme stakker nu.wat een ellende en zeer heftige ervaring.ozzy vind t heerlijk om lekker met me op de bank te liggen maar dit kan natuurlijk niet voor 3 weken. Denkspelletjes zijn inderdaad een goed idee al hoop ik dat hij daarmee niet zn poot al te veel mee gaat gebruiken. 

Iemand een eevaring met het poepen? Ik draag hem nu tot op t grasveldje maar dan staat hij zeer wankelig op overige 3 pootjes, rechter voorpootje houd hij opgetrokken. Het is een reutje en probeerd zn poot op te tillen voor te plassen met t gevolg dat hij omvalt. Hierdoor ben ik weer bang dat hij ongelukkig terecht komt en alsnog helemaal doorbreekt.

Ze zeggen dat als hij moet poepen, poept hij wel.

Is dit zo of moet ik opletten voor evt. Een verstopping?

 

honden page profiel ..

honden foto van .

Een van onze honden is een keer geopereerd en moest daarna 6 weken hokrust houden. Als hij toch zou bewegen, zouden er nog 6 weken bij kunnen komen door complicaties..

 

Wij hebben na de operatie een grote bench neergezet, waar hij genoeg ruimte in had. De helft was slaapplaats, de andere helft drinken en eten. Dus geen kleine bench (wat ik normaal juist wel wil, maar dit keer is het niet als rustplaats, maar als huis-vervanging als het ware). 
Hij ging 2 tot 3 keer per dag heel kort naar buiten. Neerzetten, plassen en weer terug. Hij leert snel genoeg dat hij in één keer uit moet plassen. 

 

Tibbe is van nature totaal niet rustig, en was dus te druk in z'n hok. Helaas heeft hij toen door te veel stuiteren opnieuw z'n been op een nieuwe plek gebroken (hoe hij het voor elkaar kreeg, snapte ook de chirurg niet). Ook begon meneer z'n bench kapot te bijten. Hij pakte de tralies en trok ze er één voor één af. Tibbe heeft de laatste nieuwe 6 weken kalmeringstabletten gehad. Hij was daardoor heel moe en een soort van stoned.. maar daardoor sliep hij gelukkig wel veel. En toen kon hij eindelijk goed genezen. 

 

Dus ik zou dat hokrust echt serieus nemen. Het is even jammer en sneu, maar het is niet anders. Als je het niet doet, ben je straks verder van huis. En zit je misschien nóg langer aan hokrust vast. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

http://m.youtube.com/watch?v=YfL99xcEpXc

Heeft hij wel iets van een steunverband? 

honden page profiel ozzyozzy

honden foto van ozzy

zo heb me even ingelogd op mn profiel.ging gister niet op mn telefoon.
wat een leuk filmpje! daar kan ik wel wat mee thnx.

nee hij heeft niks eromheen. dit vond ik raar maar heb overleg gehad met 2 verschillende dierenartsen en deze zeiden allebei dat het voor de hond absoluut vervelend zou zijn en dat als de spalk eraf zou gaan de spieren te zwak zouden zijn geworden.
ik denk zelf dat kalmeringstabletten nog niet aan de orde zijn omdat hij toch wel rustig in zn mandje blijft zolang er niemand binnenkomt of de deurbel gaat.
vind het alleen zo zielig want gister stond hij daar op 3 pootjes me zo zielig aan te kijken van goh vrouwtje zullen we niet eens wat gaan doen. heb maar zn kauwbotje vast gehouden voor hem en toen was het goed.

wat een ellende allemaal! en dit door een onoplettende baas!

maar dankjullie allemaal ga vandaag eens wat hersenwerk met m proberen.

groetjes!

 

Volgende forumvraag: uitgroeiend onderhuids bultje..?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^