Simpsons 80/20 hondenvoer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nessa (Gast)

We hebben thuis een cavalier van nu 4 jaar. Nu hebben we ook al ongeveer evenlang problemen met zijn huid. Rode vlekken, huidschilfers, jeuk... Volgens de dierenarts een voedselallergie. Eerst gaven we het voer van Hills die ze me aanraadde, maar dit gaf absoluut geen verandering. Na lang zoeken zijn we zelf uitgekomen bij wolfsblut brokken. Die krijgt hij nu al zeker een jaar, en het was direct een heel groot verschil. Geen rode vlekken meer, minder schilfers en minder jeuk. Maar het is nu wel minder, maar niet helemaal weg... Ook blijft hij er steeds zo dof uitzien. We zouden dus overwegen om toch nog eens een ander voer te proberen. Op zooplus zag ik simpsons 80/20 met vis. Iemand die er ervaring mee heeft? Het ziet er allesinds goed uit, en volledig graanvrij. Ik zou gewoon mijn hondje eens met een mooi blinkende vacht willen zien :) kvv is geen optie aangezien mijn man dat absoluut niet ziet zitten.

Hanneke (Gast)

Wil je voedselallergie uitsluiten zou ik je toch aanraden voor een hypoallergeen voer te gaan met 1 eiwitbron en 1 koolhydraatbron in eerste instantie, dan heb je zo min mogelijk ingredienten waar je hond op kan reageren. Dit dan ook minstens 6-8weken volhouden zonder extraatjes. Ik heb goede ervaringen met smolke sensitive hypoallergenic, maar dog lovers gold passion vis aardappel of proplan sensitive zalm/rijst zijn ook mogelijkheden. Kijk anders eens op de site van allergie-bij-honden.nl en dan het stuk over voedselallergie en eliminatiedieet ;)

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Je dierenarts kan dmv van een allergietest erachter komen voor wat ze nou precies allergisch is, dan kan je het voer daar op aanpassen :)

honden page profiel MarianneMarianne

Ik gebruik Simpsons nu 2 weken voor mijn honden. De smaak Eend/aardappel. Tot nu toe niet veel ontlasting. Ze moeten het een langere tijd eten voordat ik natuurlijk kan zien hie ze het er verder op doen. Het is een hele lichte brok.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

goed dat je een update gedaan hebt, 2 weken nu, nou volhouden even, geef het de kans.

vier tot zes weken dan moet je wel wat gaan zien of het betert. misschien wat vis ? zalm, of omega capsules ? voor een glanzende vacht ?

ook met brokjes kan je gerust een rauw eitje over de brok doen, heerlijk voor je hond en goed voor de vacht.

honden page profiel MattieMattie

Mijn hond met een voedselallergie knapte erg op van Wolfsblut inderdaad maar ven uiteindelijk overgestapt op vers. Dat ging nog beter en nu zit ze goed in haar vacht en heeft mooie ontlasting. Ze heeft geen rode vlekken meer en geen kale plekken en vieze ogen.

Ik zou bij Wolfsblut blijven, ik weet niet welke smaak je geeft maar mijn hond kreeg een mooie vacht van salmon of wild pacific.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

" Wil je voedselallergie uitsluiten zou ik je toch aanraden voor een hypoallergeen voer te gaan met 1 eiwitbron en 1 koolhydraatbron in eerste instantie, dan heb je zo min mogelijk ingredienten waar je hond op kan reageren. Dit dan ook minstens 6-8weken volhouden zonder extraatjes. Ik heb goede ervaringen met smolke sensitive hypoallergenic, maar dog lovers gold passion vis aardappel of proplan sensitive zalm/rijst zijn ook mogelijkheden. Kijk anders eens op de site van allergie-bij-honden.nl en dan het stuk over voedselallergie en eliminatiedieet <img class=" />"

 




Simpsons IS hypoallergeen.
Al bevatten de 80/20 wel veel eiwitten. Ik zou dan voor de andere varianten gaan.

honden page profiel MarianneMarianne

Om voedselallergie uit te sluiten kun je beter overgaan op RC hypoallergeen of Hills of Sanimed. Daar zijn de eiwitten van gehydroliseerd. Dat is heel iets anders dan Sensitive voer.

1 van mijn honden heeft 8 weken op de hypoallergeen van RC gezeten, iets wat ik verschrikkelijk vond, maar toch geprobeerd. Nu zit ik op de Simpsons Eend/Aardappel. Ik ben  begonnen met Bandit vers vlees te voeren? Dat wordt straks 4 dgn. Vlees en dan 3 dgn. Brokken. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^