Huilende hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Julie (Gast)

Onze hond begint vanaf 4 u 30 's morgens te huilen. We weten niet hoe het komt. Zijn ook al eens een nacht bij haar blijven liggen om te zien of er eventueel een lawaai is.  Dan huilt ze ook niet.  Maar we wonen aan een bos en horen enkel de vogeltjes fluiten.  Hoe leren we dit af ?

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Voordat je dit af leert moet je eerst achterhalen waardoor het komt.
Kan je niet een keer de hele nacht een webcam laten lopen om zo te achterhalen wat er gebeurd vooraf het huilen.

Hoe oud is je hond? Is de kans aanwezig dat ze haar behoefte moet doen?

Anoniem (Gast)

Ze is 5 jaar.  Ook al staan we op om haar buiten te laten e we gaan dan terug slapen blijft ze huilen.  Ik denk gewoon aandacht vragen, want als we bij haar zijn huilt ze helemaal niet.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Hoe lang doet ze het al dan?

Anoniem (Gast)

Ongeveer 2 weken.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Dan moet er 2 weken geleden voor haar aanleiding zijn geweest om dit te doen.
Dat is waar je achter moet komen.
Aandacht lijkt het mij zeker niet.

Anoniem (Gast)

Ik kan me echt niets inbeelden hoor.  Ons ritme is altijd hetzelfde en is ook niet bepaald iets gebeurd ...

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Als je ligt te slapen kan je nooit weten of er echt iets gebeurd is.
Geluid van buitenaf, mensen om het huis heen, dier buiten, geschonken van iets, het kan van alles zijn.

Ga uitzoeken waardoor het komt en ga er dan aan werken.

Anoniem (Gast)

Hoe kan je dat nu uitzoeken.  Wat er 2 weken geleden eventueel buiten gebeurd kan zijn ??  Dat kan je toch niet meer achterhalen ... Moet wel haalbaar zijn hé ...  Zo geraak ik nog niet aan een oplossing!!!!  Ik weet niet wat er 2 weken geleden gebeurd kan zijn.  Wij hebben niets gehoord en onze hond kan het niet navertellen hé

honden foto van Seline & de bullenmannen!

Als het zo van de een op de andere dag veranderd is, lijkt het mij ook belangrijk te zoeken naar een reden.


Ik zou eerst het medische uitsluiten, dus kan ze haar plas/poep ophouden of moet ze rond dat tijdstip "ineens' haar behoefte kwijt? 
Blaasontsteking, of omdat het een vrouwtje is iets met haar baarmoeder/loopse periode/schijnzwanger ? 
Ik heb zelf reuen maar ik weet wel dat een vrouwtje ander gedrag kan vertonen of lichamelijke problemen kan krijgen als daar iets in fout gaat. 

Dus dan denk ik: even overleggen met je DA. 

 

Zodra het medische is uitgesloten, toch even goed nagaan wat er veranderd kan zijn in jullie patroon. Of is er misschien een buurman met een nieuwe baan die rond die tijd van huis moet of juist rond die tijd thuis komt. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ze slaapt rustig, en dan wordt ze wakker.....en 14 dagen geleden koppelt ze dat ontwaken met een voor haar nare gebeurtenis.

 Ze huilt omdat ze dit niet meer wilt en huilt om jullie bescherming. Bewijs: als je er bent huilt ze niet.

Moest het alleen zijn omdat ze persé bij jullie wilt slapen, dan ging ze in t begin vd nacht ook niet rustig in haar nest slapen. HET doet zich slechts voor ná het ontwaken s 'nachts. 

 

Hoe ik het zou oplossen ? Ik zou haar enkele nachten dicht bij ons laten slapen, wordt ze dan weer wakker is er jullie troost. Ik zou dan hopen dat het na enkele malen rustig terug in slaap vallen, voorbij zou zijn. Misschien dan terug naar haar plaats ? Zó is het nu ook geen oplossing. Niet voor jou en zeker niet voor een bange hond. 

Succes ermee. 

honden page profiel SaruSaru

Waar slaapt ze normaal gesproken? Los in de woonkamer/hal? In een afgesloten bench? Met of zonder zicht naar buiten? Is ze toevallig schijnzwanger?

Ik zou mogelijke oorzaken systematisch uitsluiten.


Hoge nood?
Ga haar een paar dagen nog heel laat (00:30-01:00 bv) goed uitlaten, en direct daarna gaan slapen. Dan kan het om 04:30 nooit hoge nood zijn, als ze overdag ook met gemak langer kan ophouden.
Gaat ze na een paar dagen nog steeds elke dag om 04:30 beginnen janken, dan is dit dus niet de oorzaak.

Angst/Desoriëntatie?
Zet een schemerlampje en een radio zacht aan. Kun je de bass/treble instellen? Zet dan de treble helemaal of heel ver uit, zodat het niet scherp klinkt en ze er dus niet juist wakker van wordt, als ze net lekker slaapt. Zorg ervoor dat lamp en radio bij elkaar staan, of dat licht en geluid in ieder geval vanuit dezelfde richting komen voor je hond. Zorg ervoor dat ramen en deuren (ook beluchtingsstrips) dicht zijn, zodat er geen geluid van buiten komt, mocht dat de trigger zijn.
Gaat ze na een paar dagen nog steeds elke dag om 04:30 beginnen janken, dan is dit dus niet de oorzaak.

Eenzaamheid?
Doe al je kleren die je de hele dag hebt aangehad uit en leg die in of naast de slaapplaats van je hond. Niet je schoenen! Daar zitten vooral luchtjes van buiten aan. Zet (alleen als je zeker weet dat de trigger niet van geluiden of geuren van buiten komt) deuren en ramen op een kier (op een veilige manier uiteraard, ligt eraan wat voor ramen/deuren je hebt), zodat er juist geluiden van buiten komen.
Gaat ze na een paar dagen nog steeds elke dag om 04:30 beginnen janken, dan is dit dus niet de oorzaak.

Aandacht vragen?
Zet haar overdag ook eens op haar slaapplaats (beperk haar bewegingsvrijheid zodat ze niet naar je toe kan komen), en negeer haar een paar uur. Gaat ze rustig en tevreden liggen slapen/rondkijken of gaat ze (op dezelfde manier!) huilen als 's ochtends om 04:30? Als ze gaat huilen, zul je haar blijkbaar op deze manier weer moeten leren om alleen te zijn, door de periode elke dag iets langer te maken.

Zo zul je snel genoeg merken welke methode aanslaat en dus waar het probleem ligt.
Bij haar gaan liggen of de hond naar jouw bed halen raad ik persoonlijk sterk af! Ze moet het alleen kunnen, zeker omdat ze dat de afgelopen 4-5 jaar ook gewoon kon.

Succes.

Anoniem (Gast)

Lichamelijke problemen zijn er niet.  Ze heeft net een volledige check up gehad.  Bij ons laten slapen raadt onze dierenarts af.  Anders gaat ze dit gewoon geraken en wil ze heel niet meer beneden slapen.  We hebben geen naaste buren dus daar kan het lawaai niet van gekomen zijn.  Er zal misschien wel iets geweest zijn ja, maar dit valt onmogelijk te achterhalen.  Onze dierenarts raadt een anti depressiva aan voor de hond maar dat wil ik als noodoplossing gebruiken ...

Anoniem (Gast)

ze slaapt gewoon in onze woonkamer.  Mijn man komt altijd pas om 2 uu slapen en laat ze nog uit voor hij komt slapen.  Hij wacht ook echt tot ze alles gedaan heeft.  Dus met niet kunnen ophouden heeft het ook niets te maken.  We hebben 3 maanden geleden wel een hondje bijgekocht maar het kan niet dat ze daar nu pas problemen mee heeft en dan nog net 's morgens he ... Als we thuis zijn en ik ben in de keuken bezig of buiten dan kan ze wel gewoon rustig slapen in haar mandje en heeft ze ons ook niet in het zicht ... Lamp en radio kan ik eens proberen en de kleding ook ..

Bedankt voor de tips

honden page profiel SaruSaru

En kan het niet zijn dat het nieuwe hondje om 04:00 - 04:30 onrustig wordt of geluidjes gaat maken waardoor de grote ook begint? Liggen ze samen of apart?
Er is natuurlijk wel interactie (ook door een deur heen), dus het kan ook na 3 maanden nog voor veranderingen zorgen.

Anoniem (Gast)

Dat zou wel kunnen ja ... Ze liggen ieder in hun eigen mandje of op het bankstel. 

Ik ben al enkele nachten beneden blijven slapen om te horen of er iets is, maar dan hoor ik ze natuurlijk niet ...

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^