Heeft er iemand ervaring met trainingsdisks?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Ik was online aan het opzoeken over hulpmiddeltjes om je hond te trainen, ga morgen om een clicker. Heb al veel gelezen in de forum maar toen ik online aan het kijken was vond ik opeens trainingsdisks 

 

http://www.zooplus.nl/shop/honden/spel_sport/clicker/25165

 

Heeft iemand dit al gebruikt? En wat zijn jullie ervaringen hiermee

 

 

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Is een correctie middel, geen heftige maar toch:

 

Hoe werken ze? 
Eerst wordt het geluid bij de hond geïntroduceerd totdat de hond ontwijkend op de Discs reageert. Deze oefening wordt aan het begin niet gekoppeld aan het probleemgedrag van uw hond. Pas wanneer uw hond “afgestemd” is op dit geluid, kan het gebruikt worden om ongewenste gedrag af te leren. Door de Discs stopt de hond met zijn slechte gedrag en gaat de aandacht van de hond weer uit naar zijn baasje, die dan een aantrekkelijke beloning voor een meer gewenst gedrag kan geven.

 

Eerst moet je het geluid dus koppelen aan een "niet prettige ervaring" zeg maar. Beetje het zelfde effect als mensen die hun sleutels naar hun hond gooien en er daarna alleen nog maar mee hoeven te rammelen. 

Je kan ook gewoon een stem commando gebruiken om gedrag te onderbreken ("Nee" bijvoorbeeld). Dan zit je ook niet met je handen in het haar als je die discs niet bij je hebt.

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Oh okay klinkt best negatief dan, heb ook geen zin in een hond die van elk geluid bang krijgt. 

Ga dan toch bij gewoon een clicker blijven 

Volgende forumvraag: Gentle leader
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^