Koopovereenkomst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bianca Meijer (Gast)

Hallo,   Ik heb een Chihuahua van 8 maanden en ben met haar naar de DA geweest omdat ze mank liep, het blijkt dus PL te zijn ( in allebei haar achterpootjes) Ook wilde de DA foto's maken van haar voorpootjes omdat die ook niet  goed staan.De DA zegt dat het een erfelijke aandoening is, ik wil weten wat mijn rechten zijn. Ze moet namelijk geopereerd worden en de kosten voor 1 pootje is 800-1000 euro Ik heb geen stamboom bij mijn hond maar heb wel een koopovereenkomst. Kan ik de Fokker hierover aanspreken ?   Groetjes Bianca

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

en staat er dan iets in die overeenkomst over erfelijke gebreken?

ik meen dat er vaak tot 1 jaar een soort van "garantie" op wordt gegeven om het zo te noemen...

maar dan moet je dus even checken wat er in staat over iets als dit...

 

maar daar ben je lekker mee, je hebt dus een Chi, met aan alle 4 de poten problemen??

lekkere fokker

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

Wat akelig Bianca! Ik ben bang dat je niet zoveel kan beginnen. Zou eerst eens contact opnemen met de fokker, maar bij veel honden zonder stamboom is er 'garantie tot aan de deur'. De ouderdieren waren neem ik aan niet getest?

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

is je fokker een echte fokker?

ben je bij bv een b00dfokker of handelaar geweest, ga je geen cent terugkrijgen....

die zullen je misschien hoogstens het hondje laten ruilen...

 

vermoed ik hoor...

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

Aangezien het hondje geen stamboom heeft, ben ik bang dat het inderdaad uit de br..dfok komt. Tenzij het hondje gekocht is bij een particulier met hart voor dieren en die zijn verantwoordelijkheid wil nemen, ben ik bang dat je kan fluiten naar geld. Dit is natuurlijk wel een beetje het risico van een pup kopen uit ongeteste ouders...

Anoniem (Gast)

Erg he ? ik ga meteen mijn overeenkomst nakijken. Ik vind het zo erg als mensen voor het Geld fokken, ik wilde zelf heel graag een nestje van haar, ook die wens is me afgenomen, ik kan andere mensen en honden niet met dit probleem opschepen. Ik heb nu het idee dat het misschien toch niet zo'n goed mens is als ik dacht. Een ander hondje uit het nest had een heel gek achterpootje, toen ik vroeg wat er met het hondje was en toen zei de fokker oh dat is gebroken tijdens de bevalling, dus die moet even bij de dierenarts gezet worden. Ik heb mijn bedenkingen over de Fokker maar ga het tot de bodem uitzoeken.  

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

Mag ik vragen waarom je gekozen hebt voor dit pupje als je een fokwens had? Waarom niet een pupje van een verantwoorde fokker? Hoe zijn de vooruitzichten voor je hondje? Zal zij na een operatie naar verwachting wel pijnvrij kunnen functioneren?

Bianca (Gast)

Ik dacht juist dat het een particulier met hart voor dieren was, we hebben vrij vaak contact maar ik schrok toen ze me elke keer foto's stuurde van nestjes die ze had ( ze heeft volgens mij 6 chihuahua's. Ik heb mijn hondje half november opgehaald en daarna heeft ze alweer 4 nestjes gehad( wel van verschillende hondjes natuurlijk)   Ik weet niet goed wat ik ervan moet denken.

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

4 nesten? :O Dan lijkt me het wel vrij veilig aan te nemen dat zij puur fokt voor het geld en niet uit liefde voor het ras. Hoe reageerde deze 'fokker' erop dat jouw pup deze problemen heeft? Ik hoop dat zij de ouderdieren in ieder geval niet meer inzet voor de fok. Heb je ook contact met de eigenaren van de nestgenootjes van je pup? Zijn zij wel gezond of hebben zij ook problemen? Ik hoop voor je dat deze vrouw bereid is je tegemoet te komen in de kosten.

Bianca (Gast)

Het klinkt misschien een beetje dommig maar het leek me dus geweldig om een keer een nestje te krijgen, en had eigenlijk verwacht dat dit gewoon kon.Niet om geld te verdienen) Ik hoop dat ik niemand voor het hoofd stoot, maar na heel lang van alles gelezen te hebben over stambomen enzo heb ik ervoor gekozen een hondje zonder stamboom te kiezen omdat ik het idee had dat die niet op de specifieke kenmerken gefokt zou worden. Ik heb hiervoor een amerikaanse stafford gehad en daar had ik wel een stamboom bij omdat ik geen halve vechthond wilde hebben. Waarschijnlijk toch een verkeerde keuze gemaakt. Ik heb nog een Chihuahua van 3 jaar en die heeft nergens last van.   In ieder geval bedankt voor jullie reacties (leuke site trouwens)  

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Voor hoe het verhaal klinkt ben je in de val van een br**dfokker gelopen. Hartstikke vervelend natuurlijk voor jou en je hondje. Je kunt kijken of Dier & Recht je kan helpen. Wettelijk gezien is een hond een product en heb je dus twee jaar garantie. Het eerste wat je moet doen is de fokker mailen en hem/haar verantwoordelijk stellen voor "de schade" en wijzen op je recht van garantie. Dit zou ik natuurlijk wel beleefd doen. Als je een rechtsbijstandverzekering hebt kun je hier ook contact mee opnemen.

Een stamboom is voor veel fokkers veel meer dan enkel een bewijs van afstamming. Honden van fokkers die op een verantwoordelijke manier bezig zijn en fokken via de rasvereniging laten hun honden op verschillende erfelijke aandoeningen testen. Voor Chi's is dat dus bijvoorbeeld PL. Als de ouderdieren getest zijn is de kans minder klein dat jouw hond er last van gaat krijgen.

Laat je ook niet wijsmaken dat de stamboom er voor zorgt dat de pups zo duur zijn, dat zijn namelijk de gezondheidstesten. Een stamboom kost per pup ongeveer 100,-. Het testen van mijn hond op HD en ED alleen al kostte mij bijna 500,-. Dat soort bedragen lopen hoog op, maar zorgen er wel voor dat hun pupkopers hopelijk een gezonde hond krijgen en dat vind ik het belangrijkste (net als een leuk karakter, werklust, enz.).

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

Helaas dus een verkeerde keuze. Jammer ook dat je ondanks je ingelezen te hebben er toch voor gekozen hebt om een pup bij een particulier te halen zonder gezondheidstesten. Een stamboom is niet alleen zinnig als je wil showen oid., je kan a.d.h.v. de stamboom terugkijken in de lijnen waar je pup uitkomt en naar de gezondheid van de voorouders. Hierdoor kan je de kans op erfelijke afwijkingen zo klein mogelijk maken. Had je al contact opgenomen met de fokker van je chi?

Bianca (Gast)

Hoi Sproet,   Ik ben eigenlijk eerst een beetje aan het kijken of ik bepaalde rechten heb, en wil met een goed verhaal bij haar aankomen, ze vroeg mij vorige week nog of ik nog iemand wist voor een teefje van drie maanden,toen ik haar vroeg wat de reden was van verkoop zei ze dat het teefje van een vriendin van haar was en dat ze hem niet aan een fokker wilde verkopen, dus of ik iemand wist voor € 300!!!! elke keer als ik weer een berichtje van haar kreeg dat ze weer een nestje had kreeg ik een naarder gevoel.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Ik zal niet meteen oordelen, maar het klinkt niet als een lekkere fokker nee...

ik denk dus ook niet dat je vanuit die kant veel hulp of bijdrage hoeft te verwachten. maar ik zou het zeker proberen, dit is wel ernstig, alle 4 de pootjes

 

zonde...vaak denken mensen zo, och geen stamboom nodig joh,  en die fokker heeft pups liggen en nog goedkoper ook!

maar je ziet het, paar maanden verder even 4000 euro aftikken voor operaties aan de pootjes,

alsjeblieft....

 

maar, ja, je kunt ook gewoon pech hebben natuurlijk, en ook bij stamboom hondjes gaat wel eens iets mis, ook die kunnen ziek worden. maar doorgaans klopt he tplaatje dan toch net iets beter..

 

ik hoop dat je wat tegemoetkoming krijgt vd fokker, en dat je hondje maar weer helemaal mag herstellen!

Bianca (Gast)

Heel erg bedankt voor jullie reacties, ik laat jullie weten hoe het af gaat lopen.  

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Wat heeft de fokker je vertelt over het nestje? Was het plezier/ ongelukje? Als er grote 'gebreken' zijn dan maakt het niet uit wat er in de koopovereenkomst staat.

honden page profiel JacinthaJacintha

honden foto van Jacintha

Hmmm ik kan maar niet reageren op deze topic enorm vreemd ..

 

even kijken of die het nu wel doet ..

Is er in nederland niet een nieuwe wet gekomen dat hondenfokkers ten alle tijden verantwoordelijk zijn voor de erfelijke afwijkingen ??

 

http://www.groenkennisnet.nl/Dierenwelzijnsweb/Pages/newsloader.aspx?npid=4741

https://www.partijvoordedieren.nl/recent/news/i/7444/

 

zoals ik begreep is de fokker dus verantwoordelijk dat die fokt met een hond die de erfelijke afwijking heeft en dus hier voor ook verantwoordelijk is voor de pup die dit heeft ..

Een broodfokker is meestal een bedrijf dus ook dit is dan een fout want een bedrijf moet je ten alle tijden garantie geven en dus je met dit probleem helpen ..

 

Ik hoop dat je hiermee wat kan ..

Ik zelf ben niet helemaal thuis in deze wet .. dus dat zal je zelf even moeten onderzoeken ..

 

wel erg voor de pup zeg  arm beesje die zal vast aardig wat pijn lijden en dat al op zo'n jonge leeftijd .. heel veel sterkte en succes .. en ik hoop als je ooit wilt gaan fokken met een hond .. je na fokkers gaan die aangesloten zitten bij de rasvereniging en je zo verder kunnen helpen en ook met alle regels de testen uitvoeren ..

 

Ik wil je ook even op wijzen dat de Chihuahua geen erg gezond ras is .. vooral ook met de ogen en het appelhoofdje .. ik hoop dat je je hier ook voor heb ingelezen ??

 

Nogmaals sterkte en succes ..

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

Had je het woord br..dfok met 'oo' erin staan? Ik kon ook niet reageren voor ik dit woord veranderd had. Apart

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

Laat mijn vorige reactie maar zitten. Kan dus wel :S

 

paul (Gast)

Welke regio had je pup gekocht 

Volgende forumvraag: Mijn hond loopt mank
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^