Oriëntatie stafford

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Beste iedereen,

Ik heb er al een keer een topic over geopend maar wilde toch nog wat meer weten dus vandaar dat ik een nieuw topic open.

Mijn vriend en ik gaan over een half jaar a een jaar verhuizen van wegen een banen switch. Hierdoor gaan we groter wonen (we wonen nu in een appartementje) en gezien mijn vriend al jaren heel graag een stafford wilt wilde ik me graag nog extra laten informeren zodat we eventueel op tijd op de wachtlijst gezet kunnen worden :-D

Op het moment hebben we een oud Duitse herder reu (Kiba) in huis dus we gaan voor een teefje maar ik twijfel een beetje tussen een engelse en een amerikaanse. Mijn vriend is op gegroeid met engelse en wil daarom eigenlijk graag een engelse maar ik vraag me af of die niet te klein zijn voor Kiba. Als in speel maatje zeg maar.. Ik weet dat ze een hoop kunnen hebben maar ik weet ook dat Kiba wel eens te wild en te lomp kan zijn. Hij heeft wel eens met een engelse gespeeld maar heb dat vrij snel gestopt omdat ik zag dat die stafford het niet zo heel grappig vond. Daarom denk ik aan een amerikaanse, die zijn groter en waarschijnlijk beter opgewassen tegen Kiba.

Maar... Wat zijn dan precies de verschillen in de rassen buiten het voormaat?


Verder vroeg ik me af wat we precies met de stafford kunnen gaan doen. De hond word voornamelijk voor mijn vriend en hij moet het natuurlijk leuk vinden om met de hond iets te doen. Ik weet dat hij gehoorzaamheid niet zo heel leuk vind om te doen na een puppy cursus en behendigheid gaat ook niet lukken vanwege copd.. Echter vind ik wel dat hij iets met de hond moet gaan doen omdat het energieke honden zijn en het is goed voor hem.. (laten we het er op houden dat hij wat persoonlijke problemen heeft en ik ervan overtuigd ben het hem heel erg zou helpen om iets te doen wat hij leuk vind en ik geloof er zeker in dat het werken met zn hond een grote hulp zal zijn). Dus wat zou hij/wij kunnen ondernemen met een stafford?


Verder vroeg ik me af welke fokkers jullie zouden aanraden. Ik ga zeker ook nog kijken bij de ras vereniging enzo maar omdat ik bij Kiba ook toch een "foute" fokker (we hebben een stamboom en alle testen er op en er aan maar toen ze te horen kreeg dat Kiba ziek was liet ze niets meer van zich horen en toen ik haar vorig jaar op de hoogte bracht van de HD kreeg ik alleen maar een preek en verder geen bericht meer.. en zo heb ik nog wat gehoord van de eigenaar van een zusje van Kiba) tegen gekomen ben wil ik toch ook graag wat ervaringen horen over goede fokkers van deze rassen :-) Als extraatje zeg maar ;-)


Oh en! We zouden graag een blauwe willen omdat we die ontzettend mooi vinden. MAAR! het aller belangrijkste vinden we dat ze gezond is!.. Dus... Is deze kleurslag gezond? Ik weet dat bij sommige rassen een bepaalde kleurslag voor ongezond zorgt dus als dit het geval is dan gaan we uiteraard voor een andere kleur.. (dit klinkt echt zo fout he... Ik bedoel het dus niet alsof de kleur het belangrijkste is waar we naar kijken.. Het ras en de gezondheid gaat voorop uiteraard!! maarja.. het oog wil ook een klein beetje wat he O-) )


Hoop dat jullie mij kunnen helpen O-)

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco 3 doggies

honden foto van Chleo & Brasco

Goed dat jullie je inlezen.

 

Verschil tussen Am staff en Engelse staff laat ik ff in het midden.

 

Mijn am staff teef is al volwassen, maar mijn Engelse reu is pas 4 maanden, dus kan nu nog niet onderling goed vergelijken.

 

Wellicht dat Mick hier zijn verschillen even wilt benoemen die heeft beide (overigens een juist gefokte amstaff en engelse verschillen qua grootte niet veel hoor).

Amerikaanse stafford:

Bij de reuen heeft een schofthoogte van 45,7 cm tot 48,3 cm de voorkeur en bij de teven heeft een schofthoogte van 43,2 cm tot 45,7 cm de voorkeur.

Engelse stafford:

Gewenste schofthoogte 35,6 – 40,6 cm (voor beiden)

 

Qua blauw.. Het is niet per definitie ongezond of gezond.

 

Blauw is een afzwakking van zwart pigment.

Als er blauw op blauw wordt gefokt zie je hier veelal wel meer problemen bij optreden, zoals oa huidproblemen en geregeld ook allergieën.

 

Wellicht kunnen anderen nog wat specifieker erop in gaan qua kleur en pigment vererving, maar dit is toch helaas iets wat je geregeld ziet.

 

Ik zou gewoon als je weet wat je wilt gaan kijken naar een hond waar je een klik mee hebt en niet de kleur.

 

Wij wilden na onze zwarte amstaff heel graag een hele witte erbij (mag niet conform rasstandaard), maar er kwam een lichtbruine! (had nooit een bruine gewild) en nu hebben we een "koetje", wit met rode platen. (mijn man vindt koetjes niks)

 

 

Wat kan je ondernemen met je stafford:

 

- Fietsen

- Wandelen

- Flirtpole

- Springpole

- Denkspelletjes in huis

- Of simpel balletje gooien

 

Hoeveel kunnen jullie per dag in de hond steken?

 

Minimaal 2-3 uur beweging per dag is bij een actiever ras al een stafford toch zeker wel gewenst.

 

 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

als ik mij goed herinner...woon je niet in de buurt van arnhem?? ik ook namelijk, en je bent hier van harte welkom hoor!  kun je over staffords babbelen en met lola knuffelen haha

 

blauw, is er meen ik niet bij de engelsjes...correct me if i'm wrong, iemand?

 

en bij Amerikanen met blauw, wees ook voorzichtig. sommigen zijn niet zo lekker bezig om maar een blauw nestje te kirjgen. er is meer dan kleur

 

qua formaat, onderschat die engelse dondertjes niet...lola is ook maar 13 kilo, maar die doet niet onder voor iets groters hoor. ik zou daar niet zo'n issue van maken, helemaal binnen eigen roedel, ze passen zich wel aan elkaar aan hoor. althans, dat denk ik toch...

 

jullie hebben een reu?? dan zou ik met dit ras voor een teefje gaan, de meest succesvolle combinatie doorgaans. al heb je hier ook geen garanties mee...en houd in je achterhoofd, er kan een dag komen dat je ze gescheiden moet gaan houden

hoeft niet, kan zeker wel...

 

wat je moet doen, wisselt enorm...er zijn behoorlijke verschillen in het ras betreffende bewegings en werkbehoefte...in de showlijnen ben je misschien met 1 tot 3 uur wandelen klaar. de actievere, zul je daarnaast ook uit moeten dagen..dat wordt hierboven al gezegd...

ze zijn best veelzijdig, dus eigenlijk kun je met sport en cursussen veel kanten op...speuren zou je niet snel denken, maar kun je bv ook met ze.

wat ik hier ervaar, is alle snelle actie met behendigheid en kracht, lekker gaan, vind ze geweldig

 

zoek anders Mick eens op hier, die zit in het fokkerswereldje. en kan je misschien veel beter helpen waar je goed zit met jouw wensen. misschien heeft hij goede tips over een fokker, en anders wel tips waar je zeker weg moet blijven.

je kunt de rasvereniging, als leidraad pakken, de aangesloten fokkers...maar dit zegt lang niet alles, dus wees gewoon kritisch. en vrijblijvend langsgaan kan natuurlijk ook altijd, praten of informatie hengelen is nooit verkeerd natuurlijk.

 

ook komen er wat shows aan geloof ik, misschien is dat ook leuk bij te zijn. er word dan gesport, en vele liefhebbers en fokkers tref je daar allemaal bij elkaar

 

 

 

 

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko 3 doggies

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Inderdaad zullen Mick en andere meer uitleg kunnen geven over het verschil in uiterlijk en karakter e.d.

 

Qua bezigheid: met mijn reu van 5 doe ik gehoorzaamheid en hij vindt dit geweldig.

En ons teefje van 2 doet ook gehoorzaamheid maar de opdonder doet véél liever flyball!

Trouwens zitten er ook 2 sbt's bij ons team!

Hangt van je hond af. Mijn reu komt ook mee naar de trainingen maar hij ligt dan te kijken en je ziet hem denken: wat lopen die idiote honden toch zo voor n tennisbal?! Maar het is uitproberen en de mate van activiteit die je hond nodig heeft

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Bedankt allen voor de antwoorden alvast!

Ik zal mick inderdaad even opzoeken zo ^^

@ Chleo en brasco, Ik was daar inderdaad al bang voor dat met die kleurslag wat meer risico's zijn.. De kleur is ook niet het belangrijkste zoals ik al zij ;-) Als we een andere tegen komen waar we een geweldige klik mee hebben dan gaan we daar uiteraard voor ;-)

qua dingen thuis, dus wandelen, balletjes en hersenwerk zal uiteraard gedaan worden ;-) (doe ik tenslotte ook met Kiba ;-)) Ik zat inderdaad meer aan sporten te denken om er naast te doen. Ik had inderdaad van flirtpole en springpole gehoord maar weet er niet zo heel veel vanaf. Ik zal eens kijken of er hier in de buurt iets is waar dat gedaan word met de honden zodat ik kan zien wat het precies inhoud. Het is niet zo dat het bijten ofzo bevorderd word toch ofzo iets? Niet dat ik ineens problemen krijgt tussen de honden daardoor hihi.

@ Jeroen, Ik woonde inderdaad in Arnhem maar ben samen gaan wonen bij mijn vriend en die woond in IJmuiden dus woon daar nu ook hihi. WAs toevallig van de week bij mn ouders langs maar nu ben ik weer in mn eigen huisje. Ik zal je even pb-en om het topic schoon te houden ;-)

We willen inderdaad een teef van wegen Kiba. Dat er een dag zou kunnen komen dat ze niet meer samen kunnen ben ik me inderdaad heel erg van bewust. Dat is ook iets waar ik naar kijk als we naar huizen kijken. Of daar een mogelijkheid voor is. Niet alleen voor dat vreselijke moment als dat zou gebeuren maar ook voor de momenten dat ze loops zal worden. Ik weet nog niet of we haar gaan laten helpen of niet maar zowiezo wachten we daarmee tot ze helemaal uitgegroeid is en aan gezien Kiba niet gecastreerd kan/mag worden moet er een mogelijkheid zijn ze te scheiden :-)

Naar shows kijken is zeker wel een leuk idee! Gewoon voor de oriëntatie! Ik denk ook dat we voor een showhond zullen gaan. Ik ben zelf altijd thuis (kan niet werken helaas) dus er zal genoeg tijd in gestoken worden maar denk dat een werklijn toch te pittig zal zijn. Dit is ook de reden dat ik voor een showlijn odh heb gekozen :-)

@ Anne, Ik ben bang dat gehoorzaamheid niet de keuze van mn vriend zal zijn. Misschien dat ik het zelf ga doen maar ben echt ook op zoek naar een sport die mijn vriend leuk zal vinden en kan doen :-) Wel ontzettend leuk om te lezen dat ze het zo leuk vinden!!

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Fijn dat jullie je eerst inlezen .

 

De rasverschillen weet ik niet precies te beschrijven dat kan Mick denk ik het beste, wat wel schijnt dat Amerikaanse wat pittiger zijn dan de Engelse, over het algemeen genomen, want ik ken genoeg Engelse die ook behoorlijk pittig zijn. Ik denk dat dit ook (vooral) te maken heeft met uit welke lijnen je hond komt. 

 

En zoals je al zegt zou ik inderdaad voor een teef gaan, wel rekening mee houden dat het fout kan gaan ook in de eigen roedel, wees dus altijd alert (vooral met speeltjes/botjes etc.).

 

Qua activiteiten kun je alle kanten op, agility, gehoorzaamheid etc. De ene hond heeft meer "drive" dan de andere. Wij doen met onze teef (zij is geen volle stafford trouwens) alleen veel wandelen, ze vind flirtpolen en ballen apporteren niks aan. Maar we willen nog meer gaan uitproberen wat ze leuk vind om te doen. Want dat is eigenlijk het beste, verschillende dingen uitproberen en kijken wat ze leuk vinden. Onze reu vind het geweldig om achter een bal aan te rennen en deze ook met volle snelheid weer terug te brengen (je zou bijna denken dat het een retriever is ) maar ook flirtpolen vind ie geweldig en touwtrekken (tuggen) vind ie ook leuk om te doen. De energie levels verschillen nogal, mijn honden kunnen 2 dagen achter elkaar rustig een dagje minder doen terwijl sommige honden elke dag flinke uitdaging nodig hebben. 

 

Fokkers heb ik zelf nog niet echt een voorkeur bij, mijn beide honden komen niet van erkende fokkers. Ook daar kunnen anderen jou denk ik beter mee helpen.

Zorg er wel voor dat je een fokker uitkiest die niet alleen maar op kleur fokt.

 

Blauw is inderdaad mooi (mijn reu is blue brindle) maar volgens mij komt dat niet (of zeer weinig) voor bij Engelse staffords (zoals Jeroen al aangaf). Dit weet ik echter niet 100% zeker. 

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Van Staffordshire Bullterriers (SBT) wordt gezegd dat ze iets ongecompliceerder zijn dan Amercan Staffirdshire Terriers (AST). Verder zijn de verschillen in karakter minimaal.

 

De grootste verschil treedt op bij welke fokker je kiest of liever, wat voor type honden die fokker fokt. Ga je voor een showlijn of een werklijn. De Showlijnen zijn veelal wat groter en zwaarder maar zijn vaak wat milder qua karakter. Ze hebben vaak net even iets minder drive. De werklijnen zijn atletischer van bouw en hebben wel die echte werkdrive. De fokker waar je voor kiest is dus zeker een overweging waar je over na moet denken en waar je eigenlijk jezelf over moet informeren.

 

De blauwe kleur zei Jeroen al iets over, dat is een genetische pigmentsverdunning die huidproblemen ten gevolg kan hebben. Stafford-achtigen zijn toch al gevoelig voor huidproblemen dus ik zal je niet snel een blauwe aanraden. Daarnaast, naast de gedocumenteerde kwaaltjes, zijn Stafford-achtigen gevoelig voor blessures aan de kniebanden. Groot en zwaar is daarin niet optimaal. Ik raad je dus ook aan te kiezen voor een pup uit ouders die niet heel groot en zwaar gebouwd zijn.

 

Verder zijn het geweldige sporthonden. Lopen aan de fiets, zwemmen, flirtpolen, apporteren en gewoon wandelen. You name it, ze vinden het bijna allemaal leuk. Vergis je alleen niet, het ras is behoorlijk intelligent. Je kan er veel meer mee dan alleen fysiek bezig zijn.

 

En natuurlijk kunnen ze lang niet allemaal overweg met andere honden. Maar dat zal jou bekend zijn als je je zo inleest.

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco 3 doggies

honden foto van Chleo & Brasco

"

@ Chleo en brasco,
qua dingen thuis, dus wandelen, balletjes en hersenwerk zal uiteraard gedaan worden ;-) (doe ik tenslotte ook met Kiba ;-)) Ik zat inderdaad meer aan sporten te denken om er naast te doen. Ik had inderdaad van flirtpole en springpole gehoord maar weet er niet zo heel veel vanaf. Ik zal eens kijken of er hier in de buurt iets is waar dat gedaan word met de honden zodat ik kan zien wat het precies inhoud. Het is niet zo dat het bijten ofzo bevorderd word toch ofzo iets? Niet dat ik ineens problemen krijgt tussen de honden daardoor hihi.

 

Flirtpole is simpel een longeerzweep of een pvc pijp met daaraan een touwtje.. In beide hang je een oude keukenlap en zwaaien maar op een grasveld! (wel zonder andere honden erbij)

 

De springpole is gewoon een frame die je tegen je huis of tuinmuur schroeft, een veer eraan en daaraan een bijtrol en dan mag ie naar die bijtrol happen.

 

De honden worden er onderling niet bijtgrager door.

 

Echter wel wat Jeroen zegt.. Houd er rekening mee dat een stafford geen "hondenvriendje" is zoals een labrador of welk ander hond sociaal ras.

 

90% van de staffords wordt naarmate ze volwassener worden intolerant naar andere honden. Binnen de roedel thuis gaat dit altijd vrijwel goed, maar ook hier kan dit weleens verkeerd gaan, dus je moet wel altijd in je achterhoofd houden dat je geen zekerheid hebt.

 

Dit is voor mij altijd een van de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen;

- Wil ik een hond met kans op hond intolerantie?

- Wil ik in huis honden scheiden als het onderling niet goed zou gaan? (scheiden als je weg gaat moet je altijd!)

 

Als je op een van bovenstaande 2 vragen al een nee antwoordt, denk ik persoonlijk niet dat een stafford bij jullie zal passen. (wellicht ooit als enkele hond in huis, maar niet met een andere hond erbij)

 

(staat er nu allemaal even heel cru, maar tis goed bedoelde info )

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Een echte bijdrage aan je topic kan ik niet echt betekenen. Maar ik vind het top dat je je zo inleest en nadenkt over de toekomst en je goed voorbereid. Top, zo zouden meer (toekomstige) hondeneigenaren moeten zijn!

Als gehoorzaamheid niet leuk genoeg is en dingen als behendigheid geen optie zijn zou je iets als speuren kunnen overwegen. Vinden onze Lady echt geweldig..en het maakt haar ook nog eens heerlijk moe ;-). Bovendien vind ik het zelf af en toe wonderbaarlijk hoe ze bepaalde sporen weet te volgen, of hoe ze in het bos mijn vriend weet terug te vinden, als ik zelfs geen idee meer heb waar hij ergens zou moeten zitten..

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

@ frank,

Blauw gaat hem dan dus gewoon niet worden. Jammer maar de kleur komt als laatste als eis ;-)

Ik zal inderdaad ook goed kijken naar de ouders. Ik wil ook geen extreem grote ofzo. Gewoon normaal gebouwd zoals het hoort ^^.
Wel goed dat je dat zegt over die kniebanden! Een puntje om goed op te letten! We willen eigenlijk plavuizen in het nieuwe huis omdat ik dan goed kan dwijlen als Kiba (en de toekomstige hond natuurlijk) met zn baggerpoten door het huis gaat lopen. Maar ook omdat Kiba niet netjes kan drinken en de hele vloer nat maakt.. Maar is dit dan wel zo'n goed idee als ik moet oppassen voor de kniebanden? Ik dacht wel dat het stroever is als laminaat enzo..

Met de intelligentie kan ik wel om gaan ;-) de odh is ook niet al te dom ;-) Maar slim of niet, hersenwerk vind ik toch een heel belangrijk puntje voor honden dus daar zal het niet fout in gaan ;-)

Ik weet inderdaad dat het soms problemen kan geven maar Kiba is ook niet altijd een van de makkelijkste geweest dus ik zie geen problemen in het omgaan met een hond intolerante hond. Het enige is dat als het in de roedel niet goed gaat dat we daar een oplossing voor moeten vinden. Ik vind dat als dat gebeurd we de hond niet kunnen herplaatsen tenzij ze er echt aan onderdoor gaan als ze gescheiden moeten leven. dat is dus ook echt een punt waar ik rekening mee houd bij het kijken voor een huis voor het geval dat :-)

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

"  

Flirtpole is simpel een longeerzweep of een pvc pijp met daaraan een touwtje.. In beide hang je een oude keukenlap en zwaaien maar op een grasveld! (wel zonder andere honden erbij)

 

De springpole is gewoon een frame die je tegen je huis of tuinmuur schroeft, een veer eraan en daaraan een bijtrol en dan mag ie naar die bijtrol happen.

 

De honden worden er onderling niet bijtgrager door.

 

Echter wel wat Jeroen zegt.. Houd er rekening mee dat een stafford geen "hondenvriendje" is zoals een labrador of welk ander hond sociaal ras.

 

90% van de staffords wordt naarmate ze volwassener worden intolerant naar andere honden. Binnen de roedel thuis gaat dit altijd vrijwel goed, maar ook hier kan dit weleens verkeerd gaan, dus je moet wel altijd in je achterhoofd houden dat je geen zekerheid hebt.

 

Dit is voor mij altijd een van de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen;

- Wil ik een hond met kans op hond intolerantie?

- Wil ik in huis honden scheiden als het onderling niet goed zou gaan? (scheiden als je weg gaat moet je altijd!)

 

Als je op een van bovenstaande 2 vragen al een nee antwoordt, denk ik persoonlijk niet dat een stafford bij jullie zal passen. (wellicht ooit als enkele hond in huis, maar niet met een andere hond erbij)

 

(staat er nu allemaal even heel cru, maar tis goed bedoelde info ) "

 



Hmm dus dit is niet echt een sport wat je doet op de hondenschool? Dan moet mn vriend maar zin maken om een sport op de school te gaan doen haha (niet alleen voor de hond maar ook voor hem zelf zegmaar..)

Ik snap wat je bedoeld hoor!! En op beide zeg ik ja ^^ Ik weet hoe het is om een hond intolerante hond in huis te hebben en hoe daar mee om te gaan. En het gescheiden houden als het toch mis gaat.. Nee niet leuk maar ja dat is een risico en het is niet eerlijk de hond daarvoor te dumpen. We hopen natuurlijk dat het niet hoeft maar we houden er zeker wel rekening mee dat het kan gebeuren.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

ik kan over het verschil weinig wezenlijks zeggen...

Ik hoor idd ook, dat de engelsjes iets drukker zijn, de Amerikanen doorgaans wat terughoudender naar mensen tov de engelse...sommigen noemen de engelse nog wat puurder...

en ook dat de meeste engelsjes iets meer pit hebben

 

in hoeverre dit allemaal zou kloppen weet ik niet, ik hoor immers zoveel onzin om me heen haha...

van wat ik zelf heb ervaren, waren idd de engelsjes nog opener, wat uitbundiger...ja, ik hou daar wel van, een ander vind het niets haha. maar of je dit gemiddeld genomen  kunt stellen durf ik niet te zeggen

 

en zoals Frank al mooi aangeeft ( hier denken we altijd meteen aan bv de fanatieke sporten als het flirten, fietsen, jumps etc, omdat we dat hier veel voorbij zien komen)

maar werkelijk bijna alle kanten kun je uit, en ik zou bijna zeggen dat de enige kanttekening is,  hun "beperking" met andere honden, dus bepaalde cursussen of sporten kun je in die optiek dan beter mijden... verder kun je er zoveel mee, en helemaal bij bv de showlijnen, is het vaak geen must, maar hebben jullie er fun in, go for it, zo niet, ook goed, en maak je enkel wat kilometertjes  

 

ok, je woont inmiddels verderop...maar had het toch goed onthouden he! haha

anayway, ben je in de buurt of iets, altijd welkom hoor! 

 

 

 

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Haha dat probleem heb ik dus :P Ik hoor ook zo ontzettend veel onzin om me heen dat ik het ondertussen echt niet meer weet hihi

Wel fijn om te lezen dat je in die zin niet verplicht bent zo'n sport te doen. Ik vind het voor mijn vriend belangrijk dat hij iets kan ondernemen voor hem zelf. Maar ook voor de hond. Mijn schoonouders hebben nog altijd een engelse en die licht heerlijk op de bank te snurken als ze niet bezig is haar flos te slopen.. Maar ik dacht altijd dat zij zo rustig was en geen zin heeft in wandelen omdat ze ontzettend dik is.. Maar het kan dus ook gewoon haar karakter zijn? Ze is wel druk hoor op zich en een echte staf! Als je langs komt raced zo over alle banken heen en springt ze op schoot om vervolgens je nek vast te pakken met haar voorpoten zodat je je hoofd niet weg kan draaien terwijl ze je hele gezicht af lebberd haha maar wandelen.. nee dat is niets voor haar.. Ik vond dat altijd een beetje gek..

Haha ja je had het zeker goed onthouden! Weet niet of je je pb nog gelezen had :P Maar ik ben de 17 in arnhem omdat ik in nijmegen moet zijn (echt zo logisch he haha )

honden page profiel SammySammy 3 doggies

honden foto van Sammy

Ik heb ook een engelse gehad, een teefje. Maak je niet ongerust, die kunnen echt wel tegen het geweld van een herder :-)
Heel leuke hond was dat! Intolerantie hebben wij geen last van gehad. We hebben toen zij een jaartje was een pup bij gekregen Amerikaanse stafford x mechelaar. Ook een teefje. En dit is steeds goed gegaan. Moet wel zeggen dat de mechelaar overheerste en niet de stafford. Heerlijke combinatie was dat!
Als ik nog eens opnieuw moest beginnen richting stafford was het weer een engelse. Daar heb ik toch echt een zwak voor.
Maar ik denk niet dat ik die kant nog opga. Beiden zijn per ongeluk bij ons terecht gekomen. Nu heb ik weer 2 afdankertjes. Mocht er ooit nog iets bijkomen dan is het een galgo. Daar wacht ik al jaaaaaren op :-)
Maar dat terzijde ;-)

honden page profiel SammySammy 3 doggies

honden foto van Sammy

Oja en hier werd ook niets speciaals met de stafford gedaan. Enkel lange wandelingen,wat in bomen hangen en met boomstammen rondlopen. Zij was daarbuiten inderdaad lekker lui in huis.
Flirtpole enz bestond nog niet haha :-)

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip* 3 doggies

honden foto van *Boots*Rip*

Ik heb 12 jaar Engelse Staffords gehad En sinds 5 jaar Amerikanen.

Ik persoonlijk vind de Engelse Stafford veel leuker.
De Amerikaan is iets gereserveerder en de Engelse een echte spring in het veld en allemans vriend.

De reden waarom ik nu Amerikanen heb is omdat ze toevallig op mijn pad kwamen het waren herplaatsers.
Helaas heb ik er nu nog maar 1 maar als ze er niet meer is komt er hier gewoon weer een Engelse Stafford in huis.

Ik hou van stuiterballetjes die alles voor het baasje willen doen :-D

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

Ik heb niet een echt nuttige bijdrage aan dit topic, wel wil ik zeggen dat je je om het formaat niet zo druk hoeft te maken, hier onze Balou van 52kg met een stafford vriendje van?? (Nicky hoeveel weegt Hunter? )

De staffords die ik ken kunnen aardig wat hebben en gaan goed samen met mijn grote beer, dus ik denk dat het toch met een herder geen probleem moet zijn :)

 

 

Verder vind ik het leuk om te lezen hoe je je aan het verdiepen bent in het ras en wens ik je veel plezier met je zoektocht naar de juiste fokker 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

TVP

 

Als ik de tijd gevonden zal ik uitgebreid reageren.

 

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Als een engelse inderdaad geen problemen hebben met het wilde gedoe van Kiba dan zie ik er ook geen probleem in :-)

honden page profiel M & JM & J 3 doggies

honden foto van M & J

Succes met oriënteren! Denk zelf dat een engelse prima is opgewassen tegen jou Kiba hoor. 

 

Er zijn wel steeds meer blauwe SBT te vinden, maar die schijnen wel vaker huidproblemen te hebben. En ik weiger het dubbele te betalen voor kleur. De blauwe kosten toch vaak een heel beetje over de 1000 euro. Vind ze prachtig maar nee.. 

 

Maar verder laat ik het reageren over aan de kenners. 

Ik ben "maar" een beginnende eigenaar. Die wel ontzettend dol is op haar harige vriend dus om te knuffelen in Barneveld.. altijd welkom. 

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

Wat je qua bezigheid ook nog kan doen is frisbee. Ik heb afgelopen weekend een frisbee besteld om het eens te gaan proberen met die 2 van mij. Ben benieuwd hoe ze t gaan vinden. 

Verder idd fietsen, flirtpole, springpole, steppen. 

 

Wat ik uit mijn ervaring weet qua verschil is dat de Engelse over t algemeen drukker is. Amerikaan is daarentegen wat relaxter. Wel is de Amerikaan vaker wat gereserveerder. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Over de ras typische eigenschappen kan ik weinig nuttigs toe te voegen met mijn kruising staff x bulldog, behalve dat ze alles qua sport en spel leuk vindt! Vooral alles met actie. En ik vermoed niet dat dat de bulldog kant is 

We hebben net 5 proeflessen gedaan van verschillende sporten en bij alles is ze even enthousiast zolang we maar samen bezig zijn.

Dus dat moet vast goed komen bij jullie!

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

"

Ik heb niet een echt nuttige bijdrage aan dit topic, wel wil ik zeggen dat je je om het formaat niet zo druk hoeft te maken, hier onze Balou van 52kg met een stafford vriendje van?? (Nicky hoeveel weegt Hunter? )


De staffords die ik ken kunnen aardig wat hebben en gaan goed samen met mijn grote beer, dus ik denk dat het toch met een herder geen probleem moet zijn :-)


 



 


Verder vind ik het leuk om te lezen hoe je je aan het verdiepen bent in het ras en wens ik je veel plezier met je zoektocht naar de juiste fokker 

"

Hunter weegt ongeveer 32 kilo (is al een tijdje geleden dat ik m gewogen heb). Balou kan ie inderdaad goed mee spelen en daar hoeft ie zich niet bij in te houden (is overigens momenteel de enige hond waar hij mee speelt ivm zijn onzekerheid/intolerantie hoe je t wilt noemen). Denk dat qua verhouding een engelse staff en jou herder ongeveer t zelfde zijn :-)

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Een plavuizen vloer zal wel goedkomen hoor. Die gevoeligheid uit zich met name in het "spelen". Ik noem ze wel eens "alles of niets"  honden. Het is 100% of niets. En als ze dat dan doen als het glad is of op een knollenveld zit een ongeluk in een klein hoekje. Zolang je binnen niet gaat spelen zal een vloet geen kwaad kunnen.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Iedereen nogmaals bedankt voor alle antwoorden tot nu toe :-D

Ik vind het toch een lastig idee.. Kiba weegt 40 kilo en dan toch stoeien met een staf van 13 kilo? Kan dat echt? Kiba speelt echt super wild. Vooral met zijn voorpoten..

@ Frank, Oh op die manier! Nee dan moet dat wel goed komen. Spelen in huis (op de Kiba manier dan even voor ogen) vind ik niet goed. Dan gaan al mijn spullen om haha ;-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

Tja..spelen...het verschil in kilo's zal denk ik niet zoveel uitmaken...
hier waren vergeleken met lo 2 onderdeurtjes, en ja, lo was daar soms zeker te lomp voor. maar spelen is ook een apart iets. zolang ze rennen is het goed en leuk...het andere gaat al snel mis..iig wel met 3..
dus als de andere 2 even gek gingen doen, leidde ik lootje af...
als die dan mee gaat doen gaat het mis..dus veel begeleiden en opletten, wat leuk is, en waar de grenzen liggen.
het is ook gevoelig issue denk ik hoor met dit ras..
ja, vele voorbeelden waarbij het bij eigen roedel heel goed gaat en ze leuk en gezellig spelen, prima, das heel mooi natuurlijk.
maar doorgaans zie je denk ik bij velen met dit ras met meerdere honden in huis dat er geen speelgoed ligt, en niet gespeeld word, of op lekker laag, rustig niveau...er is niet heel veel nodig om het van leuk naar niet leuk te laten gaan haha.
en dat was hier ook, geen of maar bepaald speelgoed.
balletjes en dat soort allemaal aan de kant...
eten ging nog goed, maar, altijd iemand er tussenin, en gedroogd spul en snacks altijd apart..valt ook weinig tegen te trainen, dat is draakmodus en oorlog, dus lekker apart geven.

simpel gezegd zijn het honden die je best samen in een roedel kunt hebben, maar daar zitten vaak wel voorwaarden en "maren" aan, die bv bij veel andere rassen samen niet ter sprake zijn of in veel mindere mate..
ook wel iets om even aan te denken

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Dat is zeker iets om over na te denken.. Ons huis licht vol met speeltjes van Kiba.. Hij speelt natuurlijk niet met alles tegelijk maar vaak savonds komt ie met al zijn speeltjes aan om te spelen. Dan legt hij echt alles wat hij heeft op je voeten. Dat is dus wel iets wat moet veranderen.. Even ongeacht het karakter van de staf, ik weet niet hoe Kiba zou reageren.. Het zijn natuurlijk zijn speeltjes en hij is het zo gewend op deze manier.. misschien is hij dan wel de gene die voor ruzie gaat zorgen..

Ik ga hier echt even goed overna denken hoe aan te pakken. Gelukkig heb ik nog minimaal een half jaar hihi (zal waarschijnlijk allemaal langer duren want moet dan eerst nog een goede fokker uitzoeken en dan op de wachtlijst en met een beetje geluk duurt dat een jaartje ofzo? dus heb flink de tijd om na te denken). O-) Er zijn echt een hoop dingen om overna te denken hihi. Ik ga ook het liefst van het ergste uit zodat het alleen maar kan meevallen

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Spelen in huis, poeh. Dat heeft lang geduurt voordat Daisy "ontspanning" een dolle bui kon hebben zonder dat die grootkop zich er mee wilde bemoeien.

 

Wat bij 2 honden, zeker met een AST of SBT, enorm uitmaakt zijn karakters. Misia is een hele zelfverzekerde tante. Ze is graag de baas en verwacht van andere honden dat ze accepteren. Daisy, onze Amerikaanse Cocker, was juist heel onzeker en trok zich juist op aan de zekerheid van Misia. En gaf Mies dus ook ruim baan als die daar om vroeg. En toch hebben we de eerste 2 jaar er steeds scherp op moeten zitten en zijn er wat kleine "bitchfights"  geweest bij ons thuis  

 

In elk gezin met 2 honden is de band tussen beiden heel belangrijk. Met een AST of SBT des te meer vanwege de intolerantie die ze kunnen vertonen. En een speeltje van een Stafford afpakken door een andere hond is zo uitgelegd als een uitdaging... en de Stafford die een uitdaging uit de weg gaat is zeldzaam.

 

Het kan allemaal wel met meerdere honden hoor, zeker als je een pup erbij haalt en die goed socialiseerd, maar het zijn wel die dingetjes waar je je bewust van moet zijn.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Hmm...

Hoe meer ik zo lees van jullie, hoe meer ik ga twijfelen of het een goed idee is..

Ik zal even wat dingen opschrijven over Kiba waar door ik dus ga twijfelen.. Ben wel erg benieuwd naar wat jullie vinden als kenners..

Kiba is een intacte onzekere reu. Hij is chemisch gecastreerd geweest omdat hij gigantisch uitviel en de gt dit wilde proberen. Het werd alleen maar erger na de castratie dus toen die uit gewerkt was was ik ontzettend blij. We zijn nu 3 jaar verder (hij is nu 4) en hij valt niet meer uit en speelt steeds meer met andere honden. Als hij geen zin heeft dan loopt hij gewoon verder.

Kiba kan wel ontzettend goed met teven, reuen iets minder. (we nemen meden daarom ook een teef als we er een hond bij nemen)

Het probleem met speeltjes... Daar hoef ik niet lang over na te denken. Die moeten dan echt weg. Ik zat er net nog over te denken. Misschien ligt het anders in zijn huis met zijn roedel maar buiten accepteert hij het niet als een ander zijn speeltje wil hebben... Maar ook dat vind ik weer lastig om zo te zeggen want als hij bijvoorbeeld een bal of iets heeft gaat hij naar de andere hond toe, daagt hem uit en gaat vervolgens heel erg grommen als de andere hond in gaat op zijn uitdaging (hij gaat dan met het speeltje in zijn bek naar de andere hond, tikt die aan met zijn neus en huppelt dan weg. als de andere hond dan achter hem aan komt gaat ie grommen. als de andere hond dan stopt en/of weg loopt begint Kiba weer opnieuw. Dus naar de hond, aan tikken en weg rennen). Ik twijfel of het uitdagen is tot spel of iets anders.. Hoe dan ook, ik zorg er altijd voor dat er geen speeltjes zijn als hij contact heeft met een andere hond (of het nu een gekocht speeltje is of een geinproficeerd speeltje zoals een stok of zo). Hij wil altijd alles hebben wat een andere hond heeft. Of het nou bestaat of niet. (een paar weken terug was ik bbqen bij een vriendin en haar hond is helemaal gek op glinsters en probeert die te pakken. Kiba probeerde haar met een hoop gegrom weg te jagen om te kunnen zien wat ze had. Ze ging alleen niet aan de kant en Kiba liet zich door mij weg sturen dus was er geen probleem). Kiba heeft gelukkig nog nooit gevochten om een speeltje maar ik wil het natuurlijk ook niet zo ver laten komen. Speeltjes moeten dus gewoon echt weg, kluiven ieder in een aparte kamer ofzo.


Mijn beste vriendin heeft een ontzettend stabiele husky reu en dat is dikke mik met Kiba. Kiba trekt zich echt ontzettend op aan die hus. Als we samen wandelen en we komen andere honden tegen waar Kiba onzeker op reageert kijkt hij eerst naar die hus om te zien hoe die reageert. Reageert die relaxt dan zie je Kiba ontspannen en het zelfde reageren...

Als hij alleen is kan dit anders zijn. er zijn eigenlijk 3 senarioos bekent bij mij.

1: als de andere hond een hoge dreigende houding aan neemt, (alle haren hoog, kop hoog en soms over de schouders van Kiba heen, staart strak in de lucht en hoog op alle vier de poten staand) neemt Kiba de zelfde houding aan, kijkt wel weg en gaat tongelen, gooit zn oren achter in zn nek. Als ik hem mee roep probeert hij super mega langzaam weg te lopen om het netjes op te lossen. Ik zet hier dan ook geen druk op door hem te blijven roepen of boos te worden. Maar het kan ook zijn dat ze elkaar toch de haren in vliegen en er een gevecht ontstaat (is 2 keer gebeurd, beide keren begon echt de andere hond met vechten. Kiba probeerde uit alle macht netjes te reageren door weg te kijken, te tongelen, weg te kruipen.)

2: de andere hond neemt een "onderdanige" houding aan (gaat door de poten gezakt kiba zn bek af likken of zelfs op de rug liggen), Kiba (volgens mijn laatste gt) weet niet hoe hier op te reageren en gaat er dan met een hoop gegrom bovenop liggen tot de andere hond helemaal stil ligt en staat dan rustig op om vervolgens weg te lopen. (als de andere hond dit niet pikt volgt er een gevecht)

3: Andere hond daagt uit tot spelen of reageert speels op de uitdaging tot spel van Kiba en het is dolle pret en voor mij extreem veel moeite om Kiba mee te krijgen als we verder willen.

Vanwege deze gedragingen blijft Kiba veel aan de lijn en observeer ik zijn reactie als we andere honden naderen. Als ie los is gaat ie vast (op een rustige manier zonder gehaast of gestress) en nemen we een boog als hij gespannen reageert en als ie al vast is precies het zelfde. Reageert hij relaxed en de andere hond ook dan laat ik het en gaat het eigenlijk ook altijd goed.

Ik denk dat dit wel de grootste punten zijn.. Als Kiba een andere hond accepteert (zoals de honden van mijn vriendinnen en mijn oppas hond) Maakt het hem geen bal uit als ze met mij gaan knuffelen. Hij gaat zijn eigen weg of komt er rustig bij staan in de hoop ook een aai te krijgen. Snoepjes kan ik gewoon uitdelen terwijl ze naast elkaar zitten, staan, liggen, lopen. Geen voernijd te zien op zulke momenten. Speeltjes moeten helaas ook bij deze honden ver uit de buurt blijven.

Ik vind het dus echt heel lastig als ik er zo over na ga denken (en daar was dit topic voor bedoeld zodat ik weet waar ik aan ga beginnen ALS ik er al aan begin.. waar ik nu dus aan twijfel.).

Is de klik er tussen Kiba en de andere hond dan is er geen probleem. Hij gedraagt zich goed als we buiten zijn maar ook op eigen terrein. Hij kan zelfs samen in de auto.

Dus ergens denk ik, het komt wel goed als ik maar oplet dat er geen speeltjes zijn en kluiven en weet ik het, maar aan de andere kant weet ik dus echt niet hoe hij zal reageren.. Als het niet klikt is er een probleem.. En dan.. De hond dan maar weg doen vind ik geen optie maar houden is ook geen optie.. Dan dus maar niet doen en wachten tot Kiba er niet meer is? Maar wat als het wel goed zou gaan.. Dan mis ik het misschien wel als ik het laat..


Pff ik ga nu echt zwaar doom denken ;-)


Graag jullie mening!! Past een staf bij Kiba? hij heeft met meerdere kennis gemaakt en reageerde goed, met een wilde hij spelen maar die vond het niet zo grappig. De rest was snuffelen en dan weer door.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

weetje wat ik denk, overthink ook niet alles, de vraag is of je beseft wat het inhoudt als dingen niet soepeltjes lopen, hoe het ras in elkaar steekt, en ben je ertoe bereid te doen wat nodig is?? is dat ja...dan vind je wel een weg, een manier is er vaak wel te verzinnen, als je maar toegewijd bent en dat beetje extra energie erin stopt :-)
en als je maar weet waar je rekening mee moet houden, op een gegeven moment wordt dat ook normaal..

het meeste waar je mee zit, kun je op voorhand moeilijk antwoord op krijgen...en zal met de tijd pas blijken.

het is natuurlijk heel goed dat je van het ergste uit gaat, en wij hier klinken ook niet wat alles betreft even positief haha, maar maak er ook niet iets onmogelijks van, want echt, het is ook heel leuk en gezellig :-) haha


pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^