wagen ziek

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

chica (Gast)

mijn hondje chica is wagen ziek ik geef haar nu 2 uur vantevoren  bij spanning en stress van PRINS ze word wel wat rustiger maar ze geeft toch over op een gegeven moment hebben ook een strip onder de auto helpt ook niet , en ik geef haar een klein beetje eten want een lege maag is ook niet goed had ik gelezen , heeft er iemand tips!  ik hoor ze graag , want dit vind ik zielig voor me meisje 

honden page profiel SandraSandra

honden foto van Sandra

Heb je haar los of in een mandje/bench? De hond van een vriendin van mij werd wagenziek in de bench, maar toen ze haar los liet, op de achterbank, werd ze opeens niet meer wagenziek.

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Nova was/is ook wagenziek. Ik denk dat het bij haar vooral met spanning/stress te maken had.

Ik heb haar kalmeringspilletjes van Biofood gegeven voor we de auto in gingen en daarmee had ze er al veel minder last van.
Nu kan ze kleine stukjes zonder pilletje en gaat het tot noch toe heel goed. Langere afstanden hebben we nog niet geprobeerd maar wij hebben dan ook geen auto.

De Biofood kalmeringspilletjes werken niet bij elke hond heb ik al wel gemerkt. Tijdens oud en nieuw hadden ze bij Nova wel zichtbaar effect maar het haalde bij Jairo niets uit, hij vond ze gewoon lekker ;-)

Ik heb begrepen dat gemberpoeder ook werkt tegen wagenziekte, maar dit hebben we niet uitgeprobeerd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vaak is het toch zo dat als een hond los achterin de auto zit, of in een bench, dat ze niet zich zelf kunnen vasthouden, ik zeg het zeker verkeerd, dat ze mee wiegen met de auto.

wagenziek is meestal de oorzaak in het evenwichtsorgaan, veel mensen hebben hier ook last van, als ze zelf rijden, is de concentratie op de weg, en hebben ze er nauwelijks last van.

wat kan je daar aan doen, misschien eens achterin gaan zitten de hond naast iemand , veilig naast elkaar, zodat de hond geen wiegbewegingen kan maken. misschien is dat de oplossing, proberen waard.

honden page profiel KalijnKalijn

" Heb je haar los of in een mandje/bench? De hond van een vriendin van mij werd wagenziek in de bench, maar toen ze haar los liet, op de achterbank, werd ze opeens niet meer wagenziek. "

 dit had ik ook! Hoe klein de stukjes ook waren, de bench was altijd vies. Nu zit hij op de achterbank, kan uit beide ramen kijken en er is niks meer aan de hand! Sterker nog, hij springt vort zelfs zelf in de auto! 

Wel heb ik bij de action een kleed gehaald (€4, 50 vuil en water afstotend) voor de zekerheid en voor als hij gezwommen heeft en door het zand heeft liggen rollen ;) 

 

Btw ik heb er ook zoon anti wagenziekstrip onder hangen (miss scheelt dat ook nog extra)

manon (Gast)

Op aanraden van de dierenarts,  vsm middel cocculus indicus d6, 2 weken  kuurtje gegeven. En het werkt bij onze hond. Hierna nu 2 maanden later nooit meer gespuugd of misselijk geweest.

Volgende forumvraag: hartruis hond medicatie benakor
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^