ik kook!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Jemig wat ben ik kwaad zeg.

 

Binky heeft de afgelopen drie dagen gelogeerd in een dierenpension. Proeflogeren, wat goed is gegaan en hij is er goed geaard. :) Altijd makkelijk.

 

Nu is hij weer thuis, heel erg moe. Heb toch even een wandeling gemaakt met hem. We kwamen een Boxer kruising tegen met een baasje en een JR en Boerenfox en hun baasje. Bink liep er rustig langs (hij wil nog weleens grommen naar honden groter dan hij) maar gebeurde niet. En ineens hoor ik gekrijs en word Bink aangevallen door de JR die hem in zn lies gegrepen heeft. Eerste reactie van mij: Binky redden. Baasje van de JR stond te kijken met open mond en steeds zeggen dat ie dat anders nooit doet. Maar ingrijpen? Ho maar.

 

Uiteindelijk liet de JR los en vloog Binky het hoge gras in en was ik hem kwijt. Ik zeg tegen die vrouw: "Als hij iets mankeert zijn de dierenartskosten voor u" Die vrouw schol me kapot: "Ja wie denk je wel nie dat je bent zo'n grote bek open te trekken. Die hond van jou verdient een rotschop. Blijkbaar heeft hij een agressieve achtergrond want mijn Kaat zou dat nooit zonder reden doen." 

 

Woest was ik. Eindelijk had ik Bink zover dat hij niet meer zo bang was en gewoon iedere hond rustig benaderdw zonder gegrom. En nu ben ik ontzettend bang dat het weer helemaal verpest is door deze aanval. Wat kan ik nu het beste doen?

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Hoe gaat het met Binky? 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

" Hoe gaat het met Binky?  "

 Binky heeft de rest van de route met zn staart tussen de poten gelopen. Hij heeft wat schrammen maar verder volgens mij valt het mee.

honden page profiel ALMALM 3 doggies

honden foto van ALM

Wat vervelend zeg! Doe jij zo je best en dan komt er een JR en die verpest het helemaal :'(

Dat het baasje dan ook nog zo reageert.. pff.. erg zeg!

Je kunt misschien met mensen met stabiele honden afspreken?
Dan kan Binky weer rustig wennen en weet je zeker dat die honden rustig zijn en niet aanvallen..

Fijn dat Binky er goed vanaf is gekomen!! (Lichamelijk)

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Oei dit is echt vervelend zeg.....

En in jouw woede en schrik heb je dat zo gezegd wat voor haar misschien niet leuk overkwam en ze begon te schelden... Maar dat is natuurlijk niet goed te praten.... haar hond doet lelijk ze greep niet in en jij bent met Binky de dupe... En je hebt er zo hard aan gewerkt!

 

Hoop dat de schrik een beetje gezakt is zowel bij jou als bij Binky en fijn dat er lichamelijk niks mis is gegaan!

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Misschien had ik inderdaad niet moeten roepen dat de dierenartskosten voor haar zouden zijn. Maar op dat moment was dat het eerste wat in mij opkwam.

 

Ik zou alles betalen, mocht het flink fout gaan, maar ik vind het niet kunnen dat je als baasje zo blijft staan en niets doet, terwijl je hond een ander aanvalt. Ze roept dat ie dat normaal nooit doet. Kan best wezen, maar hij doet het op dát moment wel en dat is het voor haar zaak om 'Kaat' ervan af te trekken.

 

Ze zei ook nog dat mijn hond hier ook losloopt dus dat het zomaar kan gebeuren. Tuurlijk, iedere hond heeft iets van natuurlijk gedrag in zich, maar dit gedrag moet gecorrigeerd worden vind ik, als een andere hond eronder lijdt.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Het kan natuurlijk ook zijn dat ze erg geschrokken was en omdat jij zo heftig reageerde, zij daar weer op reageerde. Dat kan ik me wel indenken.

 

Blijft vervelend natuurlijk. Maar Binky heeft verder geen schade. Een ruzietje kan altijd gebeuren in een losloopgebied. 

 

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

" Misschien had ik inderdaad niet moeten roepen dat de dierenartskosten voor haar zouden zijn. Maar op dat moment was dat het eerste wat in mij opkwam.
 

 

Ik zou dit er ook zo uit kunnen floepen op zon moment ik denk dat er niemand hier is die je dat kwalijk neemt, ik in ieder geval niet!

Haar reactie op jou vind ik vooral niet netjes!

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Jou hondje uit t pension opgehaald? Misschien overprikkeld en uitlokking gegeven? Aangegeven dat ie geen zin heeft in contact met andere honden, signalen afgegeven en daardoor verkeerd begrepen of iets uitgelokt? Bij een correctie oid kan iets uit de hand lopen. Het is niet altijd de schuld van een andere hond....

 

gelukkig heeft binky niks. Als de jr had willen bijten had ie dat gedaan en waren de wonden erger geweest. Afgelopen met een sisser gelukkig. Hopelijk houdt binky er niks aan over.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

" Jou hondje uit t pension opgehaald? Misschien overprikkeld en uitlokking gegeven? Aangegeven dat ie geen zin heeft in contact met andere honden, signalen afgegeven en daardoor verkeerd begrepen of iets uitgelokt? Bij een correctie oid kan iets uit de hand lopen. Het is niet altijd de schuld van een andere hond....
 
gelukkig heeft binky niks. Als de jr had willen bijten had ie dat gedaan en waren de wonden erger geweest. Afgelopen met een sisser gelukkig. Hopelijk houdt binky er niks aan over. "

 

Ja, Binky heeft daar proefgelogeerd. Juist daarom lette ik op hem, hij was netjes. Hij volgde mij, deed een aantal kalmerende signalen en liep gewoon door. De JR kwam uit het niets, ik kan me niet voorstellen dat de moeheid een uitlokking zou kunnen zijn.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Pff.. maar is er ook niet een hoop schrik wat die reactie zo veroorzaakt heeft? Misschien een keer nabespreken als iedereen van de schik bekomen is? Want als de adrenaline stroomt dan gebeuren er vaak dingen waarvan je later spijt hebt.  

 

Al vind ik het evengoed asociaal van de mevrouw ik heb laatst bijna hetzelfde meegemaakt met Obi, toevallig ook een jack russell. Niet dat dat verder relevant is... 

 

Haar hond  zat wel aan de riem al was het zo'n rot flexi die 10 meter uitgerold was of zo..en over de grond heen lag. Waardoor ik dacht dat ie ook gewoon los aan het lopen was. Obi was los want het was in het losloopgebied. Obi is sociaal en doet nooit wat naar andere honden. Hij deed tactisch een stap opzij toen de kaken van dat hondje op hem afvlogen. Obi snapte er echt helemaal niets van...   Hij gaat altijd kalmerend op andere honden af en benaderd ze pas nadat hij eerst een poos op de grond gelegen heeft met z'n snoet in het zand. Ik zei tegen Obi op de meest neutrale toon: "Loop maar door"... en dat deed hij zoals altijd meteen. Terwijl de vrouw nog probeerde haar hond binnen te "hengelen" aan die ellendige flex lijn terwijl het beest het op Obi voorzien had en door zijn eigen agressie alle kanten op stuiterde in een poging om Obi te pakken te krijgen. Maar Obi hobbelde alweer vrolijk het water in. De mevrouw reageerde nog geërgerd (alsof het mijn schuld was) maar ik heb haar, net als haar hond, gewoon genegeerd en heb m'n weg vervolgd. Soms vraag ik me af wat mensen daar doen als je om de 5 meter een lopslopende hond tegenkomt en je een niet-sociale hond hebt. Het is daar erg smal en vol bochten tussen de bomen en begroeiing door waardoor je mensen vaak niet eens ziet aankomen zoals bij mij ook het geval was. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^