Betwetende buren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

"buurman, mag ik wat vragen?"
"Jahoor"
"Hoevaak laat u de hond uit?"
"Als hij wakker is ongeveer 1 keer per uur, omdat hij het nog niet heel lang ophoud. Hij is nog geen 14 weken"
"Oh, want ik vind het zo zielig, straks gaat hij dood door zijn gewrichten"

Ik loop hoogstens naar het veldje verderop in de straat en terug, meestal alleen maar naar de overkant van de straat, en vaak til ik hem ook nog een stukje. Binnen rent hij VEEL meer rond dan dat.

honden page profiel M & JM & J

honden foto van M & J

Haha, heerlijk die oplettende buren. 

 

Lekker laten gaan... 

honden page profiel ..

honden foto van .

hahaha

 

Ach.. daar kan ik alleen maar om lachen. Je buurman of -vrouw weet waarschijnlijk niet beter ;) Het is waarschijnlijk goed bedoeld. 

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Z'n gewrichten zal het niet zijn. Beter veel kleine beetjes lopen is beter dan een 3x een grote afstand.
Maar denk wel dat je langzaam mag gaan afbouwen ;) Meestal is het genoeg als je ze laat plassen en poepen na het eten, slapen en spelen.

 

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

" Haha, heerlijk die oplettende buren. 
 
Lekker laten gaan...  "

 Ja, ze zitten hier gezellig de HELE dag buiten, en ja, ik sta nu om het uur buiten ongeveer, maar we maken niet elke keer een wandeling van 10 minuten, maar als meneer moet plassen dan moet meneer plassen. Maar ja, ik ga weer twijfelen of ik zijn gewrichtjes soms toch overbelast van dit soort dingen, zucht.

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

" Z'n gewrichten zal het niet zijn. Beter veel kleine beetjes lopen is beter dan een 3x een grote afstand.Maar denk wel dat je langzaam mag gaan afbouwen ;-) Meestal is het genoeg als je ze laat plassen en poepen na het eten, slapen en spelen.
  "

 Ja, maar Aston zit dus op ongeveer 1 uur slapen, 1 uur spelen, op het moment. Wat zou je aanraden dan?

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

"  Ja, maar Aston zit dus op ongeveer 1 uur slapen, 1 uur spelen, op het moment. Wat zou je aanraden dan? "

 

Nou das toch al 1x in de 2 uur dan :p of zit ik nu verkeerd te rekenen

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  Ja, maar Aston zit dus op ongeveer 1 uur slapen, 1 uur spelen, op het moment. Wat zou je aanraden dan? "

 



Verplichte rust ;-)

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

"  
Nou das toch al 1x in de 2 uur dan :p of zit ik nu verkeerd te rekenen "

 Nee hoor, want na het slapen en na het spelen gaan we dus dat is ongeveer om het uur.

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

"  

Verplichte rust ;-) "

 Ja, meer slapen nog? Want dat lukt echt niet. Ik krijg hem met moeite een uur aan het slapen, toen we de bench nog gebruikten wilde hij al helemaal niet. En na een half uur al weer slapen word hem ook niet, zo veel energie.

anne (Gast)

Laat al die theorie links liggen en kijk gewoon naar je hond. Elke hond is anders. Snap al dat "verplicht rusten" echt niet. Een pup gaat heus wel uit zichzelf slapen, dat deed ie in het nest ook al.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Mag ik u iets terug vragen buurman? 

 

Eet u wel gezond? Hoeveel beweegt u, let u wel,op uw cholesterol en bloeddruk? ik zie u toch vaak voor de tv zitten. Eet u wel 2 stuks fruit, bewegen minimaal een half uur per dag. Al die legen flessen drank kunnen ook niet goed zijn

Ik vind het zo zielig, stras krijgt u een hartaanval en bent u dood.

 

Sorry, liet me even gaan.

 

Weet je wat zielig is? Een buurman die zich met zaken bemoeit die hem niets aangaan en waar hij helemaal niets van begrijpt! 

Ene oor in, andere oor uit en diep adem halen! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ja, ze zitten hier gezellig de HELE dag buiten, en ja, ik sta nu om het uur buiten ongeveer, maar we maken niet elke keer een wandeling van 10 minuten, maar als meneer moet plassen dan moet meneer plassen. Maar ja, ik ga weer twijfelen of ik zijn gewrichtjes soms toch overbelast van dit soort dingen, zucht. "

 Overbelasten, nee hoor niet van dat stukje lopen. 

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Hahaha jaah dat ken ik wel, ben al meerdere malen voor dierenmishandelaar aangekeken omdat mijn twee chihuahua's zelf moeten stappen 
Tja... Iedereen die geen hond heeft denkt altijd dat de opvoeding van een hond zaak van iedereen is. Net als met kleine kindjes en zwangere buiken, iedereen komt er zomaar aan en heeft commentaar 
Leren mee leven helaas. 

honden page profiel KalijnKalijn

Vraag of t hondje dan bij hun binnen mag plassen, minderver lopen gaat ie ook niet zo snel dood.

Nee ff serieus, je hond loopt binnen ook dus naar de hoek van de straat oid moet ook kunnen, hij overleeft t wel ;)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  Ja, meer slapen nog? Want dat lukt echt niet. Ik krijg hem met moeite een uur aan het slapen, toen we de bench nog gebruikten wilde hij al helemaal niet. En na een half uur al weer slapen word hem ook niet, zo veel energie. "

 



Ik zou het wel doen. Pups behoren veel te slapen, maar blijven over het algemeen door gaan.
Ga zelf rustig zitten, vaak komen ze dan wel bij je liggen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier een pup {Bamse} die niet sliep, maar lekker rustig was, wat ik deed dat als ik dacht, zo wordt eens tijd voor een slaapie, dan ging ik zitten op de grond, boek erbij, en de pup lag naast me op een botje, en hoppa slapen, en ja dan dors ik me niet te verroeren, hahaha

en nog een volwassen hond die weinig slaapt, zelfs snachts niet, maar een pupje moet zeker zijn rust nemen, doet tie dat niet uit zichzelf, ga lekker zitten, negeer de pup en pak een boek, en de pup valt dan lekker bij jou in slaap.

en wat wandelen betreft, socialiseren dan ben je ook wel eens wat langer weg dan de bedoeling was, pas op voor lange wandelingen dan, dragen kan nu nog, pik eens een marktje, en dan naar huis en dat geeft veel indrukken, ga rustig zitten , pup zoekt een plekje op en heus hij gaat slapen. :-D

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Onze buurvrouw zei dat we evie maar weg moesten doen omdat ze wel eens blaft -.-

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

" Hier een pup {Bamse} die niet sliep, maar lekker rustig was, wat ik deed dat als ik dacht, zo wordt eens tijd voor een slaapie, dan ging ik zitten op de grond, boek erbij, en de pup lag naast me op een botje, en hoppa slapen, en ja dan dors ik me niet te verroeren, hahaha

en nog een volwassen hond die weinig slaapt, zelfs snachts niet, maar een pupje moet zeker zijn rust nemen, doet tie dat niet uit zichzelf, ga lekker zitten, negeer de pup en pak een boek, en de pup valt dan lekker bij jou in slaap.

en wat wandelen betreft, socialiseren dan ben je ook wel eens wat langer weg dan de bedoeling was, pas op voor lange wandelingen dan, dragen kan nu nog, pik eens een marktje, en dan naar huis en dat geeft veel indrukken, ga rustig zitten , pup zoekt een plekje op en heus hij gaat slapen. :-D "

 Hij slaapt ook wel, overdag zo'n 6 uur en 's nachts van 11 tot 8:40 ongeveer, maar ik neem Aston ook zeker mee naar dingen hoor, en dan til ik hem inderdaad maar je merkt het qua gewicht nu al dat hij snel groeit ja. Zou hij NOG meer moeten slapen dan?

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Ach buren.... Die van ons hebben ook vaak "commentaar".'ze denken dat ze alles beter weten door hun levenservaring maar dat is lang niet altijd zo...

zo kwam ze laatst een pakketje ophalen dat bij ons was afgegeven, en zoals altijd begint ze met een hoog stemmetje enthousiast tegen Balou te praten. 

Tja en Balou is al wat hyper want de bel is gegaan, dus begint hij daarna tegen haar op te springen... Eigen schuld heb haar al eens verteld dat ze niet zo tegen hem moet praten,

maar nu zegt ze elke keer dat mijn hond straks niet geschikt is bij kinderen want hij is wel erg wild he.

nou met mijn neefje van bijna 1 is hij de liefste en meest voorzichtige hond die ik ooit hebg gezien. En zo ook met de kinderen uit de buurt, dus wat weten ze er nou helemaal van :p

lekker laten praten en niks van aantrekken :D

Volgende forumvraag: Bemoeien met opvoeding
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^