Raskeuze?Verwachtingen? (ook voor Corgi baasjes :) )

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Super leuk Pauline! :-D

En idd even afwachten hoe Finn zich gaat ontwikkelen en gedragen! :-)
Maar je bent al ervaren met herders dus komt vast helemaal goed! :-);-) "

 

Het wordt natuurlijk een voorbeeldhondje haha ;)

Maar sta je al ergens op de wachtlijst? ben nu wel benieuwd aangezien je Jeanette kent :).

 

Overigens zit er een achterneef van Finn hier ook op het forum :)

Clooney van Nathalie, misschien komt zij hier ook nog wel wat vertellen over hem

 

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

zie net je pb, heel verhaal, ik ga het nu lezen ^^

honden page profiel CharissaCharissa 3 doggies

honden foto van Charissa

Bij bella (ab) en bij bouncer (fb) had ik werkelijk geen idee wat voor soort honden het waren.

Was gewoon gelijk verliefd.

Wist ik toen veel dat je je moest inlezen.

 

Maar ik heb er vanzelf heel veel van geleerd

honden page profiel Romina, Cooper* en WillowRomina, Cooper* en Willow 3 doggies

honden foto van Romina, Cooper* en Willow

Ik had voor een collie gekozen omwille van verschillende punten. Had eerst gekeken welke honden me qua uiterlijk aanspraken & dan naar de karakterfouten gekeken.

Waarom ik voor een collie koos:
* gereserveerd naar vreemden toe
* trouw
* luisteren goed
* actief

Het gereserveerd zijn naar vreemden toe, vind ik aan de ene kant een pluspunt. Hij zal nooit met een vreemde meegaan & snoep aannemen van vreemden ook niet. Het nadeel is wel dat hij sommige mensen niet vertrouwt & gaat blaffen (dit komt mede door een slechte socialisatie bij de fokker)

Ik had wel verwacht dat ze beter luisterden, al luistert Cooper nu ook goed. Hij is een vervelende puber geweest, die koppig kon zijn. Dit hoort ook wel bij de collie, eigenwijs, al had ik hier toen nog geen rekening mee gehouden.

Ik zou zeker nog een collie nemen, maar dan wel van een goede fokker, omdat de mijne nu nogal angstig reageert doordat hij niet goed gesocialiseerd geweest is.

honden page profiel Hond in de potHond in de pot 3 doggies

honden foto van Hond in de pot

Ik wilde heeeel graag een Markiesje vanwege het formaat, uiterlijk en karakter. Het jachtinstinct valt me tegen!

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Toen wij op zoek gingen naar een geschikt ras, was onze eerste eis dat het geen grote hond mocht zijn, omdat we in een appartement zonder lift wonen. Wij wilden een hond die wij ook nog konden tillen als ie volwassen was, i.v.m. mogelijke blessures of iets dergelijks.
Ik was altijd gek op de werklust en will-to-please van herders, maar ook op het clowneske van bijvoorbeeld de boxer, dus deze eigenschappen wilde ik ook graag terug zien in onze toekomstige hond.
Ik ben veel gaan lezen over verschillende rassen en keek regelmatig naar dogs101 op Animal Planet. Op een gegeven moment kwam daar de corgi voorbij en ik was verliefd! Het ras aan mijn vriend laten zien en hij was ook om. Na ons wat meer verdiept te hebbben in het ras was het voor ons duidelijk; ons nieuwe maatje werd een corgi.
De cardigan sprak ons meer aan, omdat zij wat humoristischer en minder serieus zijn dan de pembroke en ook het uiterlijk van de cardi vonden wij mooier.
Uiteindelijk contact opgenomen met een aantal fokkers en toen we zijn gaan kennismaken met de fokker van Clooney waren wij helemaal overtuigd, na deze kennismaking hebben wij ons ook meteen op de wachtlijst laten zetten. En ondertussen is Clooney al 2!

Ik wil nooit meer een ander ras. Clooney was een voorbeeldig pupje; niet slopen, snel zindelijk en heel leergierig. Super makkelijk. Toen de puberteit kwam werd ie eventjes een draak! Ik wist niet wat ik met hem aanmoest en hij maakte de wereld veroveren zijn nieuwe missie.
Wij hebben hier toen super hulp gehad van Clooney zijn fokker en daarna ging het heel snel weer bergopwaarts. Het is nu echt een heerlijke hond, die super luistert en ontzettend graag voor je werkt.
Wel heeft hij heel veel duidelijkheid en leiding nodig, anders maakt ie er zijn eigen feestje van. Dus die geven we hem dan ook :-)

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

"  
We hebben n beetje dezelfde smaak hahah.
De Basenji is hier al. Echt n geweldig ras, waar je veel geduld voor nodig hebt. ik ben er helemaal verliefd op.
Ik wil nog graag n tweede hond, ooit, als mn vriend ook ooit wil. T liefste dan n whippet hihi. 
Nja we zullen zien... "

 

Oh ja een basenji komt hier ooit echt wel bij ! 

Ohhh smelt toch telkens opnieuw... 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Hier komt ooit een poedel :-), daarnaast vind ik de Chinese naakthond ook fantastisch!Echter is mijn vriend niet zo'n fan :-s.

Wat is de reden?Ik was ooit bij een fokker die dwergpinschers fokte (voor ik wist dat ik allergisch was) en die fokker had een middenslag zwarte poedel.Bleek dat ik de poedel eigenlijk heel leuk vond, maar wel nog te nuffig voor mij haha!

Na een tijdje kocht mijn tante een dwergpoedeltje, en eigenlijk was ik toen volledig om...wat een prachtig ras!Zo'n enthousiaste, clowneske en grappige honden!Eigenlijk past deze hond beter dan welke ook 100% bij mij :-).Ik baalde er wel van dat ik naar een hypo-allergeen ras moest kijken (keuze is beperkt, en vriendlief wil geen terriers), ik ben heel erg van de herders namelijk, en laat dat er nu niet tussenzitten :-). Maar qua baasgerichtheid doet een poedel absoluut niet onder, wel is hij koppiger.

Inmiddels zo verliefd op het ras dat ik toch elk jaar mee ga op poedelwandeling, en daar ook fantastische lieve mensen heb ontmoet!Dus ooit, komt hier een poedel :-)

honden page profiel Swetta&FlynnSwetta&Flynn 3 doggies

honden foto van Swetta&Flynn

Hallo ,

Wat leuk dat je voor de Corgi bent gevallen!

Wij hebben zelf ook een corgi maar dan een pembroke.

Wij waren al een tijdje aan het denken over een hond en toen zag ik opeens de corgi voorbijkomen... Ik was helemaal verkocht maar ik vindt het karakter toch belangrijker dan uiterlijk dus ik ging allemaal informatie opzoeken en een corgi lijk mij een perfecte match! Na zo'n twintig keer met mijn moeder verschillende rassenlijsten door te nemen kwamen we toch elke keer weer uit op de corgi.

 

Wij wouden de rassen graag in het echt ontmoeten en kijken of wij toch de Pembroke of de Cardigan leuker vonden dus zijn we naar een groepswandeling gegaan van de NWCC. Het was geweldig! Toen wij gingen wandelen was er geen sprake van gebrom, alleen toen we verzamelden en moesten wachten waren sommige honden ongeduldig en blaften ze wel eens, maar ach.

 

Wij hebben contact gehad met meerde fokkers en een fokker sprak ons erg aan, wij hadden besloten voor de pembroke te gaan aangezien mijn ouders en zus die toch leuker vonden en ik niet echt kon kiezen.. Wij hebben kennis gemaakt en gingen op puppybezoek, wat geweldig was! De pups en de ouders (en de andere honden) lekker geknuffeld .

 

Uiteindelijk kozen wij voor Flynn en later mochten we hem ophalen. Het gaat super en wij zijn enorm blij met Flynn! Mijn vader was van plan niet veel te doen met Flynn en wou niet veel uitgeven maar dat is totaal omgedraaid! Wij zijn helemaal verliefd geworden op het ras en er komt zeker ooit nog (minimaal) een corgi bij ons wonen!

Als je meer vragen hebt kan je ze altijd stellen! Sorry voor het lange antwoord .

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

" Ik riep toen ik klein was al ik wil een golden retriever. Omdat mijn tante deze ook had , 2 jaar later hebben wij er ook een gekregen. Beau was van mijn ouders maar was echt mijn maaatje en ik kon uren met der wandelen spelen en knuffelen. 

 

Toen beau overleed op 12 jarige leeftijd was ik kapot van verdriet. Ze was mijn vriendin. Dat kon geem een hond vervangen. Mijn ouders zeiden nooit meer een hond

 En 2 jaar later kwam baer een mengelmoes. Die met 9 weken al herplaatst moest worden.. ik wilde baer toen niet. Want ik.wilde een dalmaat of een golden retriever. 

Maar baer werd mijn maatje. En dat is hij nog steeds ondanks dat ik hem niet meer vaak zie omdat ik nu opmezelf woon.

 

In 2012 ging il samen wonen met mijn vriend die niks met honden had.

 

Het was stil in huis, en daarom kreeg ik een konijn hahaha.

 

Na een half jaar verhuisde we van 9 hoog in de flat naar een beneden woning met tuin, 

Er kwam een 2e konijn en na 1.5 maand kwam lola. Niet het ras wat ik gehoopt had maar coen wilde geen grote hond.

 

Ik wilde een huishond om. Lekker mee op pad te gaan, gehoorzaamheid en een sport te gaan doen <img class=" /> 

 

 

 

En lola is geweldig ,<img class=" /> wel een kruising en niet wat ik wilde maar ze is echt een super leuk en vrolijk hondje. 

 

Omdat lola er zo van genoot als baer hier op vakantie is, ben il na gaan denken over een 2e hond. Willen we een pup of een herplaatser. 

Ik raakte aan de praat met lolas fokker en ze had een dalmatier waar ze een thuis voor wilde waar ze alle aandacht kreeg. 

Overlegd met coen en nou oke ze mag op proef komen <img class=" /> en ze is nooit meer gegaan.

 

En het leuke is er komt nog een 3e hond bij ook. Wanneer dat is ff afwachten maar het word een dalmaat <img class=" /> 

 


 


  "

 



Super leuk verhaal,Janine! :-D

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

" Wij zijn bij toeval bij de oostenrijkse pinscher terecht gekomen. We waren 20 jaar geleden eigenlijk op zoek naar een duitse pinscher en ik kwam in het blad hart voor dieren een advertentie tegen van pinschers te koop er stond niet bij welke pinschers, dus ik gebeld en gevraagd. Zegt de fokker oostenrijkse pinschers, nou daar had ik nog nooit van gehoord. Dus eerst informatie gevraagd over het karakter, nou dat stond me wel aan. Ook gevraagd hoe ze eruit zagen, zegt ze die zijn allemaal verschillend en moet je eigenlijk zien. Wij een afspraak gemaakt voor een bezoek, ze had toen 2 nestjes liggen.  Afspraak was pas na 1 week dus ik had nog tijd om ook op internet en boeken te kijken wat het was. Wij zijn naar de fokker gegaan en ik was ook op slag verliefd op die ene kleine zwarte met bruin en witte aftekening. Bleek dat die juist nog over was dus ja voor mij . Het ras is mij zo goed bevallen dat na zwarte Jackie er een andere oostenrijkse pinscher kwam, reekleurige Naika. Had inmiddels zoveel van het ras gelezen en met de oostenrijkers ervaren en met de fokker van Naika gesproken en geleerd daarvan dat ik vorig jaar een nestje heb gefokt ( alles volgens de regels van de rasvereniging ) om het ras in stand te houden want er zijn maar heel weinig fokkers van dit ras. Van dit nest heb ik Shiva gehouden en ik ben er super blij mee. Het is een oud boerenras wat nog gezond is. Misschien krijgt Shiva ook nog een nest maar dan moeten wel de testen goed zijn. De testen mag/ kunnen nu nog niet omdat ze nog niet oud genoeg is. De oostenrijkse pinscher is een middenslag hond wat ik 20 jaar geleden heel belangrijk vond in verband met kinderen, moest ook kindvriendelijk zijn. Makkelijk in omgang en baas gericht en leergierig, ze passen zich heel makkelijk aan en sporten vinden ze ook leuk. "

 



Wow,wat mooi om dit te lezen!
En wat goed zeg dat je helpt het ras wat in stand te houden! ;-)
Het zijn leukerds om te zien! :-)

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

" Vanaf dat ik als kind n woord kon zeggen vroeg ik elke keer om een hond. Helaas was mijn moeder allergisch en ik uiteindelijk ook. We wisten van het bestaan van hyper allergenen rassen, echter durfde mn ouders dat niet aan. Bang dat mn moeder alsnog allergisch zou zijn. Ze wilde niet een hond aanschaffen en dan daarna door omstandigheden weer weg te doen.

Toen ik ging samenwonen wilde ik nog steeds een hond. Ben me gaan verdiepen in alle rassen die hyper allergeen zijn. Mijn oog viel vrijwel direct op de Basenji. Meerdere fokkers bezocht en eigenaren van Basenjis gesproken. Na ongv een jaar werd onze pup geboren.

Het is een geweldig ras dat helemaal bij me past. Ik ben helemaal verliefd op dit ras geworden met zn eigenwijze karakter, zn streken en zn lieve koppie. Het is een actief ras maar in huis lekker rustig. De Basenji is niet al te groot en niet te klein.

Elke dag weer is zo bijzonder met Fingo! De beste keuze in mn leven tot nu toe, de aanschaf van onze Basenji Fingo! "

 



Basenji's vind ik bijzonder om te zien,net als bv de Rhodesian,allebei hebben ze zo'n bepaalde uitstraling en uitdrukking op het gezicht.
Wat was ook alweer zo'n bijzonder kenmerk aan dit ras.. iets met blaffen ofzo of heb ik het helemaal mis?

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

" Toen wij op zoek gingen naar een geschikt ras, was onze eerste eis dat het geen grote hond mocht zijn, omdat we in een appartement zonder lift wonen. Wij wilden een hond die wij ook nog konden tillen als ie volwassen was, i.v.m. mogelijke blessures of iets dergelijks.

Ik was altijd gek op de werklust en will-to-please van herders, maar ook op het clowneske van bijvoorbeeld de boxer, dus deze eigenschappen wilde ik ook graag terug zien in onze toekomstige hond.

Ik ben veel gaan lezen over verschillende rassen en keek regelmatig naar dogs101 op Animal Planet. Op een gegeven moment kwam daar de corgi voorbij en ik was verliefd! Het ras aan mijn vriend laten zien en hij was ook om. Na ons wat meer verdiept te hebbben in het ras was het voor ons duidelijk; ons nieuwe maatje werd een corgi.

De cardigan sprak ons meer aan, omdat zij wat humoristischer en minder serieus zijn dan de pembroke en ook het uiterlijk van de cardi vonden wij mooier.

Uiteindelijk contact opgenomen met een aantal fokkers en toen we zijn gaan kennismaken met de fokker van Clooney waren wij helemaal overtuigd, na deze kennismaking hebben wij ons ook meteen op de wachtlijst laten zetten. En ondertussen is Clooney al 2!


Ik wil nooit meer een ander ras. Clooney was een voorbeeldig pupje; niet slopen, snel zindelijk en heel leergierig. Super makkelijk. Toen de puberteit kwam werd ie eventjes een draak! Ik wist niet wat ik met hem aanmoest en hij maakte de wereld veroveren zijn nieuwe missie.

Wij hebben hier toen super hulp gehad van Clooney zijn fokker en daarna ging het heel snel weer bergopwaarts. Het is nu echt een heerlijke hond, die super luistert en ontzettend graag voor je werkt.

Wel heeft hij heel veel duidelijkheid en leiding nodig, anders maakt ie er zijn eigen feestje van. Dus die geven we hem dan ook <img class=" /> "

 



:-D ;-)

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

@ Romina; Ik ken ook iemand met collies en 1 collie had ze bij een broodfokker vandaan gehaald,gered eigenlijk. De hond was toen een pup van een paar maanden oud en had nooit daglicht gezien,is nu dus ook nog steeds angstig en moet niks hebben van mannen,heel sneu,het zijn al zulke gevoelige honden!

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

" Hier komt ooit een poedel <img class=" />, daarnaast vind ik de Chinese naakthond ook fantastisch!Echter is mijn vriend niet zo'n fan :-s.


Wat is de reden?Ik was ooit bij een fokker die dwergpinschers fokte (voor ik wist dat ik allergisch was) en die fokker had een middenslag zwarte poedel.Bleek dat ik de poedel eigenlijk heel leuk vond, maar wel nog te nuffig voor mij haha!


Na een tijdje kocht mijn tante een dwergpoedeltje, en eigenlijk was ik toen volledig om...wat een prachtig ras!Zo'n enthousiaste, clowneske en grappige honden!Eigenlijk past deze hond beter dan welke ook 100% bij mij <img class=" />.Ik baalde er wel van dat ik naar een hypo-allergeen ras moest kijken (keuze is beperkt, en vriendlief wil geen terriers), ik ben heel erg van de herders namelijk, en laat dat er nu niet tussenzitten <img class=" />. Maar qua baasgerichtheid doet een poedel absoluut niet onder, wel is hij koppiger.


Inmiddels zo verliefd op het ras dat ik toch elk jaar mee ga op poedelwandeling, en daar ook fantastische lieve mensen heb ontmoet!Dus ooit, komt hier een poedel <img class=" /> "

 



De Poedel,geweldig mooi ras! :-)
Dus een Poedel gaat ooit je hondenvriendje worden?!
(ook nog steeds niets veranderd aan de situatie dus.. :'( )

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

" Hallo ,

Wat leuk dat je voor de Corgi bent gevallen!

Wij hebben zelf ook een corgi maar dan een pembroke.

Wij waren al een tijdje aan het denken over een hond en toen zag ik opeens de corgi voorbijkomen... Ik was helemaal verkocht maar ik vindt het karakter toch belangrijker dan uiterlijk dus ik ging allemaal informatie opzoeken en een corgi lijk mij een perfecte match! Na zo'n twintig keer met mijn moeder verschillende rassenlijsten door te nemen kwamen we toch elke keer weer uit op de corgi.

 

Wij wouden de rassen graag in het echt ontmoeten en kijken of wij toch de Pembroke of de Cardigan leuker vonden dus zijn we naar een groepswandeling gegaan van de NWCC. Het was geweldig! Toen wij gingen wandelen was er geen sprake van gebrom, alleen toen we verzamelden en moesten wachten waren sommige honden ongeduldig en blaften ze wel eens, maar ach.

 

Wij hebben contact gehad met meerde fokkers en een fokker sprak ons erg aan, wij hadden besloten voor de pembroke te gaan aangezien mijn ouders en zus die toch leuker vonden en ik niet echt kon kiezen.. Wij hebben kennis gemaakt en gingen op puppybezoek, wat geweldig was! De pups en de ouders (en de andere honden) lekker geknuffeld .

 

Uiteindelijk kozen wij voor Flynn en later mochten we hem ophalen. Het gaat super en wij zijn enorm blij met Flynn! Mijn vader was van plan niet veel te doen met Flynn en wou niet veel uitgeven maar dat is totaal omgedraaid! Wij zijn helemaal verliefd geworden op het ras en er komt zeker ooit nog (minimaal) een corgi bij ons wonen!

Als je meer vragen hebt kan je ze altijd stellen! Sorry voor het lange antwoord . "

 



Leuk leuk! :-)
Ja die wandelingen zijn super,zoveel leuke hondjes bij elkaar en kun je eens ervaring opdoen en zien hoe ze in het echt zijn! :-)
Van waar komt jullie Flynn?

honden page profiel Swetta&FlynnSwetta&Flynn 3 doggies

honden foto van Swetta&Flynn

"  

Leuk leuk! :-)
Ja die wandelingen zijn super,zoveel leuke hondjes bij elkaar en kun je eens ervaring opdoen en zien hoe ze in het echt zijn! :-)
Van waar komt jullie Flynn? "

 

Ja, echt heel leuk! Onze Flynn komt van Hillberry's Welsh Corgi's

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

"  


De Poedel,geweldig mooi ras! <img class=" />

Dus een Poedel gaat ooit je hondenvriendje worden?!

(ook nog steeds niets veranderd aan de situatie dus.. <img class=" /> ) "

 



Helaas, nog steeds geen verandering (gelukkig wel in onze verbouwingen) maar duurt toch nog even denk ik.En dan nog mijn vriend die het tegen dan ziet zitten hoop ik :-).Het doet pijn hé...je weet dit ook :'(.Hoe gaat het nu bij jullie?

Reina (Gast)

Tja we hebben nu japanse spanieltjes waarom juist deze? We hadden Chow Chow s geweldige lieve honden maar toen mijn man invalide werd kon hij die niet meer uitlaten boven dien was de vacht verzorging een hele opgaaf. we hebben ze oud laten worden en daarna gezocht naar iets dat meer handelbaar was. net zo eigen wijs en oosters.. zo kwamne wij op de japanse spaniel terecht. waarop ik mijn man hoorde zeggen toen we de eerste hadden leuk beestje .. maar ik ga er niet mee lopen hoor veel te klein. maar nu hij is er net zo gek mee als ik. we hebben ze al vele jaren.. en kunnen ze nooit meer missen. het zijn er inmiddels wel meer dan een.  

Mieke (Gast)

Wij hebben een Sint-Bernard, Een Europese. Deze vinden wij persoonlijk gewoon het mooist. Onze reu is nu 10 maanden oud en weegt al dik 70 kilo. Hij heeft ontzettend veel energie, is ondeugend én in de puberteit! Hier heb ik dus even mijn handen vol aan :-)  Ik vind het heerlijk om zo'n grote lobbes in huis te hebben helemaal als hij op schoot komt knuffelen met je. Het grappige is, dat ik begonnen ben met Schipperkes. Die zijn met hun schofthoogte van 20 cm toch een stukje kleiner. Maar ik zou niet anders meer willen dan een Sint. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: fokkerskeurmerk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^