HELP! Woef is te mager en wil niet aankomen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Hierbij de foto's van Woef

 

 

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Persoonlijk vind ik hem niet te mager, maar ik snap dat je erover twijfelt.

Misschien is het slim om voor een energierijkere brok te gaan. Odi staat bijvoorbeeld op Cavom (brok voor sporthonden). Hij is geen sporthond, maar op vlees of graanvrije brok valt hij af. Op Cavom gaat het goed en hij krijgt maar 350 gram op een dag.

 

 

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Hij is aan de slanke kant, beetje schraal, maar echt mager vind ik hem zo niet... Er mag iets bij, maar dat kan ook komen als hij straks wat ouder is.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Vind hem niet te mager. Er mag wel iets bij, maar niet veel (200 a 300 gram gok ik dat voldoende is), maar dat komt waarschijnlijk wel als ie ouder word. Ik vind het persoonlijk belangrijk dat je de taille kunt zien :)


Mijn opvanghondje Skye, een husky, die is dun :O Toen ze een week geleden bij ons kwam kon je 7 ribben tellen, heupboten steken uit en een taille zo smal. Je ziet nu nog maar een rib of 3 gelukkig de rest is er nog, maar afgelopen zondag schrok mijn tante (trimster) behoorlijk toen ze haar zag. We laten haar nu rustig aankomen, maar dat kost tijd.
Nyx kregen we in ongeveer de zelfde staat (arm ding, had zich gek gemaakt in het asiel), daar heeft het ook een tijdje geduurd voordat ie mooi was. Nu is ie een kilootje te dik, dus dat wil ik er nu graag weer af hebben. :p

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ook ik vind 'm niet echt supermager, maar er mag inderdaad wel net iets bij.

 

Hier een mooi overzichtje over wat een normaal/gezond gewicht is en wat te mager en te dik is:

(Even erop klikken, dan wordt 'ie groter). Jouw hond zit zo'n beetje op 'ondergewicht', maar als je hond verder lekker levendig is, vol energie zit en verder lekker eet, dan zou ik me op dit moment niet zo'n zorgen maken.

Zit natuurlijk ook nog wel in de groei, dus waarschijnlijk wordt het over een tijdje wat stabieler en zal 'ie nog wat meer 'uitzwaren'.

Hou het natuurlijk wel in de gaten, dat het niet minder wordt, want dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar voor nu zou ik me geen zorgen maken. (Sportbrok /brok voor actieve honden is inderdaad ook een idee! Zitten wat meer kcal in)

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

Ik vind Woef er goed uitzien. Het plaatje van Marlies ben ik vaker tegengekomen en ik vind persoonlijk hoe zij 'ondergewicht' afbeelden onder normaal gewicht vallen en 'ideaal gewicht' onder licht overgewicht/grensgeval. Bij mijn reu voel ik normaal gesproken goed zijn ruggegraat en ribben (11,5 kg) en hij heeft een behoorlijke taille. Momenteel vind ik hem op de grens zitten van wat ik acceptabel vind (12 kg). Ik zie honden liever schraal dan met een vetlaagje

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

" Ik vind Woef er goed uitzien. Het plaatje van Marlies ben ik vaker tegengekomen en ik vind persoonlijk hoe zij 'ondergewicht' afbeelden onder normaal gewicht vallen en 'ideaal gewicht' onder licht overgewicht/grensgeval. Bij mijn reu voel ik normaal gesproken goed zijn ruggegraat en ribben (11,5 kg) en hij heeft een behoorlijke taille. Momenteel vind ik hem op de grens zitten van wat ik acceptabel vind (12 kg). Ik zie honden liever schraal dan met een vetlaagje "

 

Vind ik inderdaad ook. Bij het 'ideale gewicht' is nauwelijks nog een taille te zien. Het kan net, maar ik vind het mooier als ze een wat duidelijkere taille hebben.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Iemand zei ooit eens tegen me dat de ribben net als je knokkels mogen voelen wanneer je een vuist maakt.

honden page profiel Sander & WoefSander & Woef

honden foto van Sander & Woef

Bedankt allemaal! Woef eet momenteel al een energierijke brok en hij vind ze lekker, bovendien krijgt hij regelmatig iets lekkers, hij is vrolijk en heerlijk energiek, ik hoef mij dus geen zorgen te maken gelukkig

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

" Ik vind Woef er goed uitzien. Het plaatje van Marlies ben ik vaker tegengekomen en ik vind persoonlijk hoe zij 'ondergewicht' afbeelden onder normaal gewicht vallen en 'ideaal gewicht' onder licht overgewicht/grensgeval. "

Ben ik inderdaad met je eens  Tussen 'ondergewicht' en 'ideaal gewicht' in vind ik ideaal; de taille moet je inderdaad wel zien.

(Maar ik vind dat je op het plaatje wel goed het verschil ziet tussen wat echt te dik en echt te dun is. Dan heb je een beetje houvast. Proberen uit te leggen met woorden hoe dat eruit ziet is vaak zo moeilijk )

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Nog een aanvulling: bij hussen kan het zomaar tot een jaar of drie duren voor de echt uitvullen en volwassener worden. Tot die tijd kan je erin stoppen wat je wil, maar worden ze toch niet echt zwaarder (kijk maar eens naar de foto's van Spot op mijn profiel, da's met 500 gram vlees en 150 grambrokken, nog meer en hij gaat aan de dunne...)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Hier ook zo geweest hoor rond dezelfde leeftijd. (Energie)brok in veel grotere hoeveelheid zorgde alleen voor extra ontlasting. 900gr. KVV/Barf met regelmatig vettere diersoorten en de extraatjes buiten beschouwing gelaten heeft pas zoden aan de dijk gezet maar een vetlaagje hoef ik bij hem niet op te rekenen. Daar doet meneer niet aan en we zijn inmiddels 2 jaar verder.  

 

Op basis van de plaatjes en bijbehorende tekst is hij van zeer mager naar ondergewicht gegaan. En ik vind het best zo.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Iemand zei ooit eens tegen me dat de ribben net als je knokkels mogen voelen wanneer je een vuist maakt. "

 

nee juist NIET zoals wanneer je een vuist maakt en WEL zoals wanneer je je hand plat neer legt ;)

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

"  
nee juist NIET zoals wanneer je een vuist maakt en WEL zoals wanneer je je hand plat neer legt ;-) "

 Hangt denk ik ook een beetje af van hoe dik je hand is

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Voor gewicht bepaling ga je meestal uit van de verhouding met de ribben.

Eventueel bij twijfel een arts eens vragen over zijn oordeel.

 

Ik zou qua gewicht niet af gaan wat er op papier staat, dat zijn bepaalde normen maar net een iets andere bouw maakt al dat een hond daaronder zit of erboven  komt. 

 

Als je hond wel te mager is en niet aankomt, zou ik graag eerst de vraag willen stellen wanneer de laatste wormenkuur is gegeven. (al lijkt het me sterk - als ik je hond op de foto zie zie ik geen magere hond en qua inschatting voor zover dat kan vanaf een foto lijkt t me een mooi en gezond dier. Onze Sadi Berner Sennen (dus compleet ander ras > zit nu rond 34 kg moet haar aankomende week weer wegen (10maand en 3 weken jong) Ook bij haar gaan we af op de ribben. 40 a 45 is normaal maar er zijn er zoveel die zwaarder uitvallen of juist hoger en smaller etc. onze vorige volgroeide berner schofthoogte rond de 58cm woog 35kg Sadi zit al rond de 61cm schofthoogte en ze zal sowwieso zwaarder worden als Beauty was, maar hoeveel kun je niet in voren zeggen enige dat je in de gaten moet houden is de rib verhouding. Je mag ze voelen en moeten niet afgeschermd worden door een dikke laag, tis niet zo dat je bij een minste aanraking de ribben voelt uitsteken zeg maar.  Met een dikke vacht is dit soms lastig inschatten, als ik twijfel vraag ik na onze standaard weeg bezoek bij de dierenarts of de dierenarts assistente effe de verhouding bij de ribben wil checken.

 

Ik weet niet of husky's ook rond de 1,5 jaar nog iets de breedte ingaan? Maar in principe echt groeien is voorbij je krijgt meer de laatste puntjes op de i qua bouw van de hond. Ik vind het een prachthond o te zien.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Door een DA laten beoordelen misschien.

Ik dacht ook heel de tijd dat mijn hond te mager is/was. En kreeg ook af en toe een sneer van buren ofzo. Hoewel de weegschaal een behoorlijk gewicht aangeeft, maar van bovenaf heeft hij ook wel een heel slanke middel, je voelt zijn ruggegraat en ribben heel goed.

Maar de da lachte me vierkant uit gisteravond.
Of liever gezegd: hij lachte me toe :-)
Hij vond de hond ook wat "schraal" maar zeker niet mager, en zijn bespiering geweldig.

Hij zei dat mensen vaak een verkeerd beeld hebben van wat gezond is voor een hond, enerzijds omdat gewoon veel honden te zwaar zijn, anderzijds ook omdat oa op show veel honden "gevuld" zijn om "massa" te laten zien (die er eigenlijk niet is)

Onze hond loopt heel veel, rent vliegt draaft en werkt. Eet aardig wat met smaak weg, en we moesten het vooral zo houden.

En ik krijg soms ook opmerkingen hoor, niet als ze de hond zo zien van opzij, maar wel vanaf de bovenkant of als ze hem voelen.

Als jouw hond goed eet, dit gewicht goed vasthoudt, zou ik het lekker zo laten, laat eerst maar eens uitgroeien en uitzwaren. Gewicht heb je er makkelijker bij dan af, want als je hem vol op sportbrok zet ofzo, komt hij echt wel aan uiteindelijk, maar of dat gezond gewicht is.... ik denk het niet.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

"  Hangt denk ik ook een beetje af van hoe dik je hand is "

 

Dat zou kunnen, maar las ik een vuist maak dan voelen mijn knokkels als puur huid op bot :P

honden page profiel hans masthans mast

honden foto van hans mast

hallo woef en sander

als je graag wil dat je hond iets dikker moet of mag worden dan is het beste je hond een paar stukjes runds
vet te geven bij zijn eten,dit nooit te veel geven om poeperij te voor komen, ook een rauw eitje op zijn tijd aan je hond geven, doet wonderen,ik vind dat jou woef er goed uit ziet,daar is niets mis mee,ook vlees voeren aan je hond dat is beter als brokken, vergeet niet dat een hond nog steeds een CARNIVOOR is wat nog steeds wil zeggen VLEESETER, de honden die ik zelf heb zij ALASKAN-HOUNDS deze honden zijn kort behaard en geweldige loopers en mogen alle kleuren van de regenboog hebben,en dat geldt voor iedere hond,als je meer over sledehonden wil weten dan kan je ten alle tijden bij mij te recht
groetjes hans mast

honden page profiel Martin en SabinaMartin en Sabina

En wie heeft besloten dat Woef te mager is, of ondergewicht heeft?

Als Woef gelukkig is en zijn eigen fijn voelt, (als een husky echt ziek is dan merk je dat echt wel als baas), gewoon door gaan op deze manier, komt uiteindelijk van zelf goed, kwestie van ribben voelen.

Er zijn 1001 manieren om een husky aan te laten komen.

Geef vooral geen rund, ook niet verstopt in een onbenullig hondenkoekje, en of brokje.

 

Wij, Martin en Sabina, hebben al 25 jaar huskys, en geen 1 kan tegen rund, zelfs niet een flinter.

 

 

 

 

 

Ik en mijn man

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Apart, allevier mijn hussen doen het prima op rund en die van onze fokker kunnen er ook goed tegem, althans ze krijgen regelmatig tot hun grote vreugde runderpens.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Pepper eet ook zonder problemen rund hoor ;-)

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

het mevrouwtje hier heeft zelf betere ontlasting op haar rund en vis brokjes

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^