En toen schrokken wij eens...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

Gisteravond was het lekker afgekoeld, dus ik zeg tegen mijn man, "kom we gaan lekker een stuk wandelen met de hondjes".

 

Ipv normaal rechtsaf gingen we eens links de straat uit, zodat we meteen langs de provenciale weg konden wandelen.

 

Manlief steekt over en ik zeg nog "die kant vind ik niet heel fijn, daar zit die vervelende herder en ik vertrouw dat hek niet, want hij kan er ver door met zijn kop."

Ach, ik moest me geen zorgen maken..

 

We wandelen langs het hek, hond niet te bekennen, we lopen verder langs het erf wat daar weer is afgesloten d.m.v. bosjes en we zijn net bij het eind van de heg en ja hoor, daar was de herder dan!

 

Zijkant van de heg zit afgesloten met een hek.. Denk je, springt die herder ertegen, vliegt zo dat hek open!

 

Ik hart in m'n keel, Chleo stond al iets verder, maar ik stond vlak bij die hond met de kleine uk! Zag het al helemaal gebeuren, Chleo over haar toeren en klaar om ervoor te gaan om mij en de uk te beschermen, Caesar die zich rot schrok van die herder en half bevroren naast me stond..

 

Gelukkig bedacht de hond zich en schrok er denk ook beetje van dat ie ineens buiten zijn eigen terrein stond, dus snel doorgelopen, zien na 20 meter verder weer de hond van het terrein afwandelen, dus had zoiets van o jee, als ie maar niet achter ons aan komt.

 

Wat dus een gezellige wandeling moest worden werd dus een erg onrustige wandeling :-(

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

ja das ff schrikken he!

gelukkig is het rustig gebleven...behalve in je hoofd haha

 

ik heb hier een heel lekker rondje, lekker buitenaf, loop dat stukje graag. alleen er zitten een paar "erfhonden" onderweg, heb daar ook n hekel aan...die boeren of wat het ook zijn hebben er schijt aan, die honden lopen maar achter ons aan of lopen de straat op...zelfs als ze zien hoeveel moeite ik doe lo mee te krijgen, de boel rustig te houden en die honden op te laten rotten, doet men nog niks...

dat is wel schandalig vind ik hoor....

 

ik heb er eens bij 1 aangebeld, en gezegd, joh, let eens een beetje op je hond alsjeblieft..ik ben er niet van gediend en als je straks je hond in stukjes terug krijgt, kan ik er weinig aan doen, onthoud dat aub even...ik moest dan maar ergens anders gaan wandelen  

das de enige die nu af en toe zn hond terughaalt...

 

 

 

 

honden page profiel C.C. 3 doggies

honden foto van C.

Ooh verschrikkelijk is dat! Gelukkig goed afgelopen!
Op een van de routes die ik loop komt een Cane Corso zowat dwars door het niet al te stevige hek heen. Ik vermijd dat stuk nu dus ook want zie het echt een keer totaal verkeerd aflopen.

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Bij ons in de buurt heeft iemand ook een Duitse Herder en (ik dacht) een Jack Russel. Ze laten de honden alleen nooit uit, vrouw heeft last van voeten. Kinderen (14 en ouder) doen dat ook niet. Deze herder maakt dan ook ontzettend veel herrie en gooit alles van de vensterbanken af als je langs het huis loopt.

 

Misschien is dit met die herder die jij trof ook wel aan de hand. De onze reageert nooit zo heftig. Hij is allert als er iemand om het huis loopt. Hij zal eens blaffen als iemand daadwerkelijk naar binnen gaat, of achter het huis komt. Dat zal met alle honden wel zijn, maar dit gedrag gaat wel verder.

 

Niet handig van die mensen als ze een slecht hekwerk hebben en als ze het hekwerk niet dusdanig vast zetten dat de hond het zelf kan openen. Wat een .... Dan kun je net zo goed geen hek er neer zetten. Gelukkig is er niks gebeurd. Heb je deze mensen na de tijd nog aangegeven dat de hond kan ontsnappen en dat hij door het hekwerk vaker uitvalt? Ik denk dat ik dat wel zou willen weten..

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

oh men, dat soort momenten voelen alsof je hart even stopt met kloppen.

Wees maar blij dat je niet in je eentje met 2 liep! Dan had je helemaal een uitdaging.

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

" Bij ons in de buurt heeft iemand ook een Duitse Herder en (ik dacht) een Jack Russel. Ze laten de honden alleen nooit uit, vrouw heeft last van voeten. Kinderen (14 en ouder) doen dat ook niet. Deze herder maakt dan ook ontzettend veel herrie en gooit alles van de vensterbanken af als je langs het huis loopt.
 
Misschien is dit met die herder die jij trof ook wel aan de hand. De onze reageert nooit zo heftig. Hij is allert als er iemand om het huis loopt. Hij zal eens blaffen als iemand daadwerkelijk naar binnen gaat, of achter het huis komt. Dat zal met alle honden wel zijn, maar dit gedrag gaat wel verder.
 
Niet handig van die mensen als ze een slecht hekwerk hebben en als ze het hekwerk niet dusdanig vast zetten dat de hond het zelf kan openen. Wat een .... Dan kun je net zo goed geen hek er neer zetten. Gelukkig is er niks gebeurd. Heb je deze mensen na de tijd nog aangegeven dat de hond kan ontsnappen en dat hij door het hekwerk vaker uitvalt? Ik denk dat ik dat wel zou willen weten.. "

 

Die hond flipt naar alles zo uit, mensen en dieren..

 

Is een erfhond en enige keer wanneer die opgesloten zit is als ze weer wat aardbeiden hebben om te verkopen, verder loopt ie altijd in de tuin en de rest van de wereld is hem vreemd. Het hele huis en tuin etc is achterstallig, dus boeien doet het ze niet. Je hoort ze soms keertje foei roepen tegen de hond, maar verder niks, kijken niet eens wat de hond doet.

Lopen normaal ook aan de andere kant van de weg.. Kom liever de Shar pei tegen die aan die kant achter het hek zit.

 

 

@Jeroen..

 

Hier is het ook enkel weilanden en dus enkel voornamelijk erfhonden en boerderijen.

Op deze mensen na heeft iedereen een degelijk hekwerk om de honden af te schermen en sommigen hebben schrikdraad op de grond gespannen liggen zodat de hond neit van het erf af gaat, dus dit was de eerste keer in 2 jaar hier dat me dit gebeurde.

Maar je schrikt jezelf rot omdat je zoiets gewoon niet verwacht.

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

" oh men, dat soort momenten voelen alsof je hart even stopt met kloppen.
Wees maar blij dat je niet in je eentje met 2 liep! Dan had je helemaal een uitdaging. "

 

Dat sowieso nooit :-), als ik alleen loop moet ik me gewoon op 1 hond kunnen focussen :-)

 

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Misschien kun je dit wel bij de gemeente melden. Hoe achterstallig het daar is en dat de herder altijd enorm uitvalt en dat hij nu zelfs ontsnapt is. In het kader van de veiligheid, kan ik me voorstellen dat ze er een handhaver op af sturen...

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

" Misschien kun je dit wel bij de gemeente melden. Hoe achterstallig het daar is en dat de herder altijd enorm uitvalt en dat hij nu zelfs ontsnapt is. In het kader van de veiligheid, kan ik me voorstellen dat ze er een handhaver op af sturen... "

 

Het is een klein dorp, ik woon er net 2 jaar en dat het zo achterstallig is, is vrij normaal hier.

 

Zolang die hond niet grijpt wordt er hier niet ingegrepen.

Overigens... Er is niet eens een hondenbeleid hier

 

Paar honden hier die al meerdere incidenten, bij mensen of bij honden op naam hebben, maar waar niks tegen wordt gedaan hoor.

 

 

En als ik iets niet prettig vind, laat ik dat liever aan die mensen zelf weten ipv meteen meneer agent te bellen (het dorp heeft geen eigen bevoegde "wijkagent", die valt onder de overkoepelende gemeente.), maar met die hond op dat terrein los, waag ik me niet op hun grond om bij die voordeur te komen :-)

 

Nadeel zal ook zijn dat het maar een dorp van 1000 man is, dus als je wat meld kijkt het hele dorp je na, dus niemand zal hier iets doen.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Oww dat is in de eerste plaats vreemd. Meestal staan regelingen omtrent honden vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening. Zeker als honden een bedreiging vormen. Waarbij dit heel goed een bedreiging kan worden. Maar ja, als het kalf verdronken is....  

 

Ik begrijp wel dat als iedereen je kent je huiverig bent om te melden. Zeker als ervaring leert dat er weinig mee gedaan wordt. Dit vind ik wel een nadeel, de mens zit vaak fout, maar als de hond bijt is deze gevaarlijk etc. etc. Terwijl je in situaties als deze vaak vroegtijdig al leed kunt voorkomen... Maar dat is de overheid, bemoeizorg qua alcohol/ roken etc. Maar bij dit soort dingen..

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

Mwah, ben wel iemand die het zal zeggen als ik die mensen op hun terrein zie.

 

ze wonen naast een 80km/u deel, dus kan het nog altijd op veiligheid voor hun eigen dier gooien :-)

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

hahahaha dat zal wel effect hebben

Volgende forumvraag: Woont er iemand in Twente?!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^