Herplaatser Malamutes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Wij hadden contact met een aantal fokkers en een asiel omdat we onderzoeken of een nieuwe hond bij ons past, welk ras en puppy of herplaatser.

De fokker die we vandaag normaal gingen bezoeken, maar waar we door opstandigheden niet geraakt zijn, belde zonet dat ze ook 2 herplaatsers heeft. Een Malamute van 3 jaar en een Husky van 1 jaar.

 

heeft iemand ervaring met de fokker Chinanook en/of met herplaatsers Malamutes? Alle tips zijn welkom.

 

We denken hard na, want de lieve Tosh uit het asiel in Weelde, een Newfie, vonden we alvast een verder onderzoeken kandidaat. Hij zou heel rustig zijn en nu wat conditie missen, maar zeker nog graag met ons gaan wandelen. 

 

Het is een moeilijke afweging, want we willen graag een hond die er met ons op uit kan trekken en we schuwen geen km. Maar als het eens een week wat minder zou zijn, willen we ook niet dat de hond ongelukkig is. We zoeken dus een actieve hond, met een gemakkelijk karakter...

 

beide rassen hadden we al eerder.

 

Wie heeft er goede raad voor ons?

honden page profiel VlooienbaalVlooienbaal

honden foto van Vlooienbaal

Ga er naar toe, maak kennis met de honden en kijk of er een klik is.

Wanneer er geen klik is hoe je er ook niet over na te denken.

 

 

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Tosh heeft ze al ontmoet...maar nog maar 1 keertje, de klik vanwege Helena was er wel degelijk, zo zag ik toch, van Tosh zijn kant is het nog wat wachten.

 

Tosh zit ondertussen immers al een hele tijd in het asiel en ziet dus allerhande vreemde mensen passeren waarvan sommigen hem eens een ommetje gunnen, dus je kan dan moeilijk verwachten dat hij opeens een klik gaat hebben met Helena. Dat moet je opbouwen.

 

En die klik,...had met mijn eigen hond uit het asiel in het begin absoluut geen klik, toen begon ik aandacht aan hem te besteden en ermee te wandelen en hij leerde mij kennen en ik hem, nu zijn we echte maatjes en ik kan me gewoon geen betere hond voorstellen + onze band is erg sterk...maar als ik me op dat "klik" verhaal had moeten baseren, had hij echter nooit bij mij komen wonen en wat zou ik dan een geweldige hond gemist hebben.

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Ja, Marie-Rose, Tosh die zal zelf nog even moeten kijken (of ruiken) om zijn mening over ons te vormen. Hij kon niet weten dat we hem zo'n schat vinden. Mijn man vindt het ook al precies een leuk beest door wat ik over hem vertelde.

 

Moest ik geen verhaal met Bibou hebben meegemaakt, dan hadden we zelfs niet getwijfeld. Je kan op voorhand toch niet alle risico's uitsluiten. Noch met lieve Tosh, noch met een pup. 

 

We hopen op een droge dag of op zeker geen onweer voor zaterdag en dan mag Tosh mee op stap. En anders komen we Tosh zeker bezoeken dit WE. Als het bliksemt, krijgt hij een extra grote knuffel en een kauwbot of zo en zien we hoe hij op ons gezinnetje reageert. 

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Wat is dan de twijfel na het verhaal met bibou? Dit is een hele andere hond met een ander verhaal. Is het het formaat? 

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Als deze hond dominant is en ik een schrik heb opgelopen met Bibou zijn beten en uithalen naar andere honden, ga ik misschien tekenen van twijfel vertonen naar de nieuwe hond toe als die bijvoorbeeld eens flink wild reageert of ik een grom om te spelen verkeerd interpreteer.

Met een pup is het is de impact kleiner en kan ik samen met de pup vertrouwen opbouwen.

 

De hond in her asiel is kleiner dan Bibou, maar niet veel, 5 cm of zo.

 

Een Malamute is ook een heel toffe hond, maar dan weer heel anders. Vroeger woonden we in de stad, werkten mijn ouders thuis en gingen we vaak wandelen.

Nu wonen we naast vele grote bossen, zijn er veel paarden in de buurt, eekhoorns... Er loopt ook wild rond. Malamutes hebben een drang tot jagen. We hebben ook een kat waar we enorm aan gehecht zijn. Ook Malamutes proberen vaak hun baas te testen als ze volwassen zijn. Met Bibou ging het weken goed. We kregen van zijn vroegere omgeving (zoals de dierenarts) complimenten dat hij zo vooruit ging... En dan plots neemt hij het leiderschap over... Via bijten.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Dat bijten heeft niets te maken met leidersschap overnemen. Dat was pure stress, misschien icm een slechte eerste socialisatie. 

 

Je moet echt naar de hond zelf kijken, en misschien is een herplaatser dan inderdaad niet een heel goed idee. Iedere herplaatser heeft stress. Aan de andere kant, als je meteen de juiste hulp erbij haalt, heeft het meer kans van slagen.

 

 

Volgende forumvraag: Conditie franse bulldog?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^