HD vroeg te constateren doormiddel van Penn Hipp bij de tweedelijn.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel cindycindy

honden foto van cindy

Goedenavond dierenvrienden.

Ik weet niet goed of dit de goede plek is voor mijn mededeling of waarschuwing.

Als er mensen zijn die een Herder willen kopen laat dan de fokker of je eigen dierenarts een Penn Hipp uitvoeren het kan heel goed zijn dat je eigen DA deze methode niet kent.

Het is een amerikaanse methode waarbij ze gelukkig bij 8 weken al kunnen zien of de pup de aangeboren afwijking heeft of gaat ontwikkelen, zoja en je besluit de pup te houden kun je dit door een hele simpele operatie laten herstellen zodat je niet de ellende krijgt die ik dus met mijn pup van nu 7 maand heb, deze heeft door dat ze tegen mij gezegt hadden het kan pas vanaf 12 maand en ik gelukkig eigewijs was een erg zware operatie moeten ondergaan waarbij ze zijn bekken hebben gekanteld en helaas moet de andere kant ook nog, het is emotioneel erg zwaar en voor het beestje is het ook niet erg makkelijk.

Dus kijk eens op www.detweedelijn.nl daar staat het helemaal goed beschreven. Vertel het A.U.B door het scheeld je erg veel ellende.

Groetjes van mij en Dice

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "HD vroeg te constateren doormiddel van Penn Hipp bij de tweedelijn." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende 3 doggies

honden foto van YmY en de bende

De Penn Hip is een rontgenfoto van de heupen, maar dan in een andere stand dan de normale rontgenfoto. Inderdaad is op deze speciale foto te zien of je hondje hd heeft.

Het verraderlijke van hd is, dat het onzichtbaar kan blijven zolang de hond jong is en pas op latere leeftijd zichtbaar wordt.

Cindy haar hondje van 7 maanden heeft, net als onze Lica van toen 7 maanden een bekkenkanteling ondergaan. Deze operatie moet zo jong mogelijk plaatsvinden, omdat het skelet dan nog in de groei is en de doorgezaagde botten relatief snel helen.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Als de ouderhonden zijn getest en HD-A (of eventueel HD-B) hebben, dan is de kans groot dat de pup ook goede heupen heeft. HD is ook afhankelijk van voer en opvoeding/beweging en is pas op latere leeftijd te constateren... Dus zo'n test zou misschien een eerste indicatie kunnen zijn, maar dat zijn de testuitslagen van de ouderhonden ook...

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B. 3 doggies

honden foto van Marianne v. B.

Eén vn de dingen waardoor pups ook sneller HD en ED ontwikkelen, zijn gladde vloeren.
Het is érg slecht voor de gewrichten als een pup moet opgroeien in een huis met gladde vloerbedekking.

Zelfs als de beide ouders HD/ED-vrij zijn, kan een pup het hierdoor tóch ontwikkelen.

honden page profiel FaelynFaelyn 3 doggies

honden foto van Faelyn

Als ik een pup koop bij een fokker en beide ouderdieren hebben HD A en de voorouders hebben ook HD A of zoals dat bij ons ras nog aangegeven wordt HDTC maak ik me niet direct zorgen en laat ik een pupje van 8 weken niet penhippen. Als ze een roesje moeten dan vind ik dat ook een onnodig risico.

En zoals al geschreven door Marianne is HD niet alleen erfelijk bepaald.

Penhipp is niet echt nieuw meer in NL maar het vervelende is dat de rasverenigingen die uitslagen niet erkennen voor fokdieren dus dan zijn de HD foto's nog steeds noodzakelijk.

In de buurt van Rotterdam is de dierenarts in Schiedam (Brandersstad) opgeleid om de penhippmethode toe te passen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "HD vroeg te constateren doormiddel van Penn Hipp bij de tweedelijn." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^