*Verwijderd*

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Spannend je nieuwe pup, ben benieuwd!

 

Toevallig zijn de laatste tijd veel topics hier over bijt incidenten. Niet alleen door staffords. Was het maar zo simpel, dat je bijten bij een ras kon verwachtten, dan liep je alleen bij die weg. Helaas komen bijt incidenten voor bij alle rassen! 

 

Ik let heel goed op andere honden en als ze me niet aanstaan, loop ik weg of om. Laat de eigenaar maar denken, mijn hond is mij te veel waard om risico te lopen.

 

Een heel goed boekje is: begrijp ik mijn hond, van Sacha Gaus en Nikki Gootjes. Hier wordt de lichaams taal van een hond goed uitgelegd. Zo kun je leren of een hond kwaad wilt of niet.

 

Ook zijn er veel filmpjes over honden taal. Heel veel kijken en probeer de taal van honden te lezen. Heel belangrijk! Als er ooit een hond op je afkomt, til je kleintje gelijk op. Een klein hondje is geen partij, die moet je heel goed beschermen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Pfff ik wordt een beetje moe van deze topics   ....... "

 Ik vind het juist fijn als mensen zich goed voorbereiden voordat ze hun pup in huis hebben.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Het heeft niks met je topic te maken  maar ik snap echt niet dat die honden niet verboden zijn hier in Nederland.
Mensen kunnen hun kinderen al niet meer opvoeden,laat staan hun hond
 

 Even off topic, sorry

 

Hebben alle mensen met een staf een kind?

 

Wist je dat in de laatste jaren in NL een jack russel, een bouvier, 2 rotweilers, een kruising en nog een paar honden mensen hebben doodgebeten??

 

Dus een fokverbod voor de Jack russel, de bouvier (sorry Roosje) de rotweilers en alle kruisingen.

Oh ja, doe ook een fokverbod voor ons mensen, we kunnen onze kinderen  niet opvoeden

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

Ik word moe van topics mbt de stafford.

En die reactie van Trees is echt ronduit belachelijk ! Ik snap niet dat die honden niet verboden zijn in Nederland. Inderdaad ze zijn niet verboden !!!

 

Het valt me op dat gasten zoals Trees  even op hondenpage hun ongezouten mening geven en dan weer foetsie zijn.

Zelf denk ik dat dat de oorzaak is van veel ergernissen op hondenpage en dat hondenpage te groot wordt.

 

Jaren geleden was het tenminste nog gezellig en behoefde je je woorden niet op een weegschaaltje te leggen.

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"
Laten we er alsjeblieft geen anti-Stafford topic van maken. Ik begrijp heel goed dat je er angst voor hebt (ik dus ook enigzins mbt mijn kleine kwetsbare pupseltje), en de media werkt daar ook heel goed aan mee om dat er in te wrijven. Maar zoals ik zelf zei, ik ben gek op Staffords omdat ze zo'n grote will to please hebben, het zijn echte mensenhonden, maar niet voor iedereen geschikt. Je hoeft er maar weinig voor te doen om een hond te verpesten. Laten we daar de hond niet de schuld van geven, elke hond wordt onschuldig en blanco geboren.
  "

 Dit heb je heel mooi gezegd! 

Kijk niet naar het ras, maar naar de baas en hoe de hond reageert. De meeste honden zijn vriendelijk of lopen gewoon door zonder contact te maken. Ik merk dat vooral jonge honden bezig zijn met contact en spelen. Oudere honden, snuffelen soms wel, maar zijn vaak meer gericht op omgang met de baas, hun omgeving of hoeven niet zo nodig meer contact.

Veel bazen zijn er zich bewust van dat hun hond soms niet al te vriendelijk reageren, houden hun honden kort.

Een enkele baas, snapt niets van honden en zal zijn hond op alles af laten denderen. Leer deze honden blokken, hou ze op afstand, roep streng iets, maar je groot. Meestal druipen ze af. De uitzondering zijn honden die gericht aanvallen en die het ook lukt. 

 

Bang zijn, nee, wel goed opletten. 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Ehm pfoeh...jah

maar net wat je wilt, wil je toch graag contact of kennismaken, dan vind ik de reactie van Frank een goede...schat het onder het lopen even in, wie weet kan er een kennismaking vanaf, misschien ook niet.

 

maar, je kunt het toch niet goed doen voor iedereen. ga je ze ontwijken omdat enkelen dat fijn vinden, zeurt een ander waarom je ze uit de weg gaat, en andersom...dus in die zin, je moet niets, en neem je liever geen risico, doe het dan niet. dan zwaai je gewoon of groet even vriendelijk, dan is er niemand gepikeerd haha

 

ik persoonlijk, ga het meeste uit de weg...met name deze rassen. de een waardeert het en bedankt even, de anders is gepikeerd waarom ik zn "moordmachine" ontwijk

ik zoek het liever gewoon niet op

 

als is het vaak net als Frank al zegt, als een hond niet in "haar space" is, heeft ze er ook weinig interesse in, dan staat ze enkel bij de baasjes te slijmen haha, die vind ze vaak interessanter.

 

bedenk trouwens wel even, dat de meeste staffords geen meesters zijn in de hondentaal, ze hebben het wel degelijk maar in iets mindere mate misschien, dus je moet wat subtieler kijken...ze gaan snel van 0 naar 100, dus dingen kunnen ook heel snel, heel fout lopen

 

ik zou iig beginnen bij de baasjes, kun je er wat mee? kennen ze hun hond? aan de hand daarvan kun je best eens buurten. ]

maar laat je niets opdringen in ieder geval omdat je anders denkt de stafford mensen op hun tenen te trappen

 

 

 

honden page profiel CharissaCharissa

honden foto van Charissa

Tsja goed goed....

 

Weetje, ik woon in een afgelegen stom dorp waar iedereen denkt hun hond zomaar los te kunnen laten....Dus mijn omgang daar in is gewoon niet goed.

Iedere keer moet ik Bella maar roepen, en ik weet zeker ze zal niks doen....Maar stel je voor van wel? Ik wil dat helemaal niet.

 

Verder ben ik echt bang voor een rottweiler die ik altijd tegen kom, daar wijk ik echt wel voor uit.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Aangezien de quote weer niet werkt:

 

Allereerst gaat de veiligheid van mijn hond voor mijzelf natuurlijk voorop, maar ik kan me voor een Staffordeigenaar voorstellen dat het best jammer kan zijn of zelfs vervelend als je demonstratief iemand ziet omdraaien of omlopen omdat jij "zo'n ras" hebt

 

Mijn reactie:

Ik zou je vriendelijk groeten! Niets fijners als dat men elkaar de ruimte geeft. Doe ik ook vaak zat en ik zie daar geen enkel probleem in. Zie overigens wel meer mensen dat doen en niet alleen bij staffords. Er zijn zoveel redenen te bedenken dat men meer ruimte nodig heeft als intollerantie of agressie.

 

Heb dit voorbeeld veel liever als dat men zijn hond zo nodig moet laten snuffelen of nog erger loslopend op mijn hond(en) af komt denderen.

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Hoe ik er de voorkeur aan geef om met stafford en pitbulls kruisingen en rassen om te gaan:

 

https://www.facebook.com/photo.php?v=686526601394932&set=vb.100001127951918&type=2&theater

 

https://www.facebook.com/photo.php?v=686525778061681&set=vb.100001127951918&type=2&theater

 

https://www.facebook.com/photo.php?v=686523331395259&set=vb.100001127951918&type=2&theater

 

De 2 kleintjes zijn van mij. Ik vind het nu erg jammer dat ik geen video's heb waar Thassa, Kyra, Luna en Donna ook bij zijn. Dat gaat op ong. dezelfde manier.

 

Er lopen er ook een paar rond die niet hond vriendelijk zijn. Meestal wacht ik dan even met passeren omdat mijn honden nog wel kunnen blaffen aan de lijn. Als de andere hond dat ook doet dan gaan mijn honden zeker blaffen en dat wil ik graag voorkomen.

Als ik een stafford achtige rond zie lopen dan ga ik daar niet speciaal voor naar de andere kant van de straat. Loopt hij los dan is hij vriendelijk. Loopt hij aan de lijn dan hebben we onze honden toch vast en kan er ook niks gebeuren. In onze buurt ben ik echt niet bang voor deze rassen. Sommige herders die rondlopen vind ik veel vervelender.
En ik weet ook welke staffies en kruisingen niet hond vriendelijk zijn dus daar kunnen we met zijn allen heel makkelijk rekening mee houden.

Dus nee, ik loop er niet speciaal omheen met een bochtje. Ik vind de vooroordelen soms ook erg jammer van dit ras want ze zijn echt lang niet zo agressief als men af en toe wil laten doen geloven.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb een grote lobbes, iedere hond die aangelijnd is en op mij afkomt, daar hou ik ruimte tussen, zodat de onbekende honden niet bij elkaar kunnen komen, ik hoop altijd dat degene die op mij afkomt het zelfde doet als ik.

zie ik dat degene die op mij afkomt geen ruimte geeft, dan ga IK opzij, klein of groot, maakt me niet uit.

een hond in het dorp hier waar Bamse naar toe mag als ze aan de lijn zit, en dat is een Golden retriever, Max. een lieve hond, niet altijd kan er los gelopen worden hier in het dorp, maar voor de rest waar ik ook ben, als mijn hond aangelijnd is en de tegenpartij ook zal ik de ruimte geven.

is het zo dat de tegenpartij los is, en mijn hond ook, dan let ik op de signalen van het naderen van de hond, gaat dat goed dan zie ik geen bezwaar om kennis te maken, maakt me dan niets uit wat voor hond het is.

zie ik verkeerde signalen, dan stuur ik mijn hond weg van de naderende hond, en ja dat lukt altijd, denk door de groote van mijn hond ? dat de tegenpartij eieren voor zijn geld kiest ? :-D

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

Bedankt Suzanne voor je tips! Met dat oppakken vind ik het wel lastig, je leest zo veel verschillende dingen op het net! Maar als het echt een risico is dan pak ik het hondje zeker op zonder twijfelen! Ik wil haar wel zo veel mogelijk laten beleven op eigen ooghoogte, zover het kan met zo'n mini-hondje.

 

Elly, ik begrijp je ergenis, maar ik vond het jammer dat je het over het topic zelf had, omdat het absoluut niet negatief bedoeld was, enkel om advies te vragen en dat moeten we toch juist aanmoedigen om zo eventuele incidenten te voorkomen, toch? Bovendien leren anderen er ook weer van. En daarom had ik de titel ook aangepast, omdat er mensen waren die mij erop wezen dat ik gewoon elke "verdachte" hond-baas combinatie moet ontwijken ongeacht het ras. De reden dat ik me richtte op Staffordachtigen is omdat deze veel bij mij in de buurt wonen, niet om ze slecht af te schilderen. Ik hoop dat je mij nu ook wat meer begrijpt!

 

Bedankt allemaal voor jullie commentaar! Ik denk dat ik het allemaal even moet afwachten tot het moment daar is, haha. Ik ben me er in ieder geval (nog) meer bewust van dat ruimte geven erg belangrijk is, dus zal ik daar ook gewoon rekening mee houden. Dat is voor iedereen prettig!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

http://www.puppyplaats.nl/hondentrainingvideos.php

http://www.dogstardaily.com/files/BEFORE%20You%20Get%20Your%20Puppy.pdf

http://shiva4dogs.nl/blog/een-muis-een-wereld-van-olifanten/

 

 

Hier alvast wat leuke artikelen voor je. Ik lees veel en graag over honden, valt zo veel over te ontdekken.

 

Krijgen we wel een foto als je pup er is?

Veel succes alvast en ik vind het super dat je nu je al zo goed voorbereid op de komst van je pup! 

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

Hier alvast wat leuke artikelen voor je. Ik lees veel en graag over honden, valt zo veel over te ontdekken.
 
Krijgen we wel een foto als je pup er is?
Veel succes alvast en ik vind het super dat je nu je al zo goed voorbereid op de komst van je pup!  "

 

Oeh, wat leuk! Die ga ik eens bekijken de filmpjes! (heb al veel filmpjes bekeken, hihi, maar deze nog niet!) Ik vind het ook superleuk om te lezen en filmpjes te zien. Ken je die man/jongen Zak George op youtube? Die heeft ook hele leuke filmpjes!

Thanks voor de links! En er komen absoluut foto's!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Oeh, wat leuk! Die ga ik eens bekijken de filmpjes! (heb al veel filmpjes bekeken, hihi, maar deze nog niet!) Ik vind het ook superleuk om te lezen en filmpjes te zien. Ken je die man/jongen Zak George op youtube? Die heeft ook hele leuke filmpjes!
Thanks voor de links! En er komen absoluut foto's! "

 Die ken ik niet, ga gelijk kijken! 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^