Dilemma

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Valerie <3 Mila <3 Max

Hey, na een jaar er goed over nagedacht te hebben hadden we besloten om een tweede hond erbij te nemen. Alleen, we gingen dit pas in augustus doen, aangezien mijn vriend en ik dan enkele weken vrij zijn. Alleen, nu is er een dwergpincherpupje via via te koop, en moet heel dringend weg omdat de huisbaas het niet wil. We gaan morgen kijken, is 3 maanden oud en zo'n schatje.. Alleen, hebben geen vakantie, enkel 5 dagen om het een goeie start te geven, daarna zal het direct 4 tot 6 uren alleen (met Mila en de 2 katten) zitten terwijl wij gaan werken. Is dus superslechte timing!!! Wat denken jullie??? Hoe lang nemen jullie vrij als jullie een pupje in huis nemen? Alvast bedankt!!!!

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Hier geen puppen in huis gehad, maar herplaatsers..., dus ik heb geen ervaring met puppen... maar zouden jullie die 5 dagen niet kunnen splitsen.

Allebei halve dagen verlof nemen waardoor je al op 10 dagen komt en daarna (als dat kan bij je baas) de uren uitbreiden..., wat lang niet bij alle werkgevers kan, ik weet het.

 

Of 5 dagen genoeg is is natuurlijk niet alleen afhankelijk van de nieuwe pup, je zult ook af moeten wachten hoe het tussen de twee honden gaat.

 

Succes met de over/en afwegingen !!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Oei ja, best lastig! Moeilijk te voorspellen ook, want elke pup is anders. Waar de één bij wijze van spreken na 2 weken al prima een paar uur alleen kan zijn, kan het bij de ander wel 4-5 maanden duren voordat je pas 1 of 2 uurtjes weg kan... Dat weet je niet vantevoren.

Ik denk wel dat het scheelt dat je Mila al hebt, dit zal toch een soort van voorbeeld zijn, dus misschien gaat het dan ook wel sneller goed.

 

Ik zou niet echt ja of nee kunnen zeggen op de vraag of het handig is/goed zal gaan. Ideaal was geweest als je wat langer de tijd had gehad, maar wie weet gaat het ook wel meteen supergoed. Lastig lastig!

 

Zou de pup eventueel mee naar het werk van één van beiden kunnen? Desnoods een half dagje? Of hebben jullie buren die eventueel een oogje in het zeil kunnen houden, op kunnen passen?

honden page profiel UnknownUnknown 3 doggies

honden foto van Unknown

Moeilijk, moeilijk. Toch zou ik het pupje alleen in huis nemen als je inderdaad een back-up hebt voor als het niet snel/ goed gaat. Het zou immers eeuwig zonde zijn als zo'n jong beestje naar een derde eigenaar moet omdat het niet gaat. Daar tegenover staat ook dat het eeuwig zonde zou zijn als jullie hem/ haar niet adopteren terwijl het wel goed gaat. Je kunt het nooit voorspellen. Met mijn pup was ik fulltime thuis en dat ben ik straks met de tweede pup weer. Maar ik kan me het dilemma voorstellen, succes en veel plezier morgen! Wie weet kan het huidige baasje vertellen wat ze in die 2 tot 4 weken al aan dit onderwerp hebben gedaan?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

zou de huisbaas (die volgens mij wettelijk niet eens mag verbieden dat je huisdieren hebt) niet tot augustus willen wachten dan? De mensen kunnen dan zeggen dat ze wel mensen hebben gevonden maar dat die zo snel nog geen maatregelen hebben kunnen nemen.

 

Of een betrouwbare oppas zoeken...

honden foto van Valerie <3 Mila <3 Max

Zijn vandaag geweest en echt geen succes!!! Het pupje was zo hyper en bijterig, heel dominant.. mila was superbang en gromde en blafte de hele tijd. Nog nooit gezien bij haar! Dus voelde heel fout aan en, ook al moet hij dringend weg, ik wil geen risico nemen en de harmonie van mijn roedel verstoren.. Ook werd hij op geen enkel moment onderdanig en luisterde voor geen meter naar zn baasje.. Veel werk dus, wat we momenteel nog niet hadden. Zijn eigenlijk een klein beetje opgelucht want nu kunnen we het volgens plan doen in augustus wanneer we er tijd voor gaan hebben.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Mooi...., dilemma opgelost 

 

Soms is kijken heel gevaarlijk omdat je snel helemaal hoteldebotel bent van zo'n ukkie..., gelukkig was het in jullie geval heel verstandig en hoeven jullie je niet meer af te vragen "wat als...."

Er was geen match..., jammer, maar nu kun je rustig naar augustus toeleven.

Volgende forumvraag: cairn terrier
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^