Vervelende wandeling.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik moet even iets van me afschrijven, ik zit nog steeds te trillen van boosheid.
Nog nooit heb ik iets naars meegemaakt in de uitlaatroute en ik kom er nu toch al een jaar. Iedereen heeft respect voor elkaar en als er problemen zijn dan worden die op een normale manier opgelost.
Ik liep daar vandaag met Gruul en Thalia. Op een gegeven moment komt er een hond aan (heel lief beest) alleen is hij groot en dat vind Gruul eng. Thalia loopt erbij en hij heeft ook de neiging om voor Thalia op te komen. Deze hond liep denk ik al 100 meter van zijn baas verwijderd en kwam op mijn honden af. Op een afstand ging hij liggen om te laten weten dat hij geen kwaad in de zin had en wilde toen gaan spelen met Gruul. Gruul vond dit eng en begon hem weg te blaffen waar de hond niet op reageerde en Gruul bleef opzoeken. Dus Gruul bleef blaffen en nipte soms in de lucht om duidelijk te maken dat hij geen zin had om te spelen. Deze hond bleef Gruul opzoeken (totaal geen kwaad in de zin). Het baasje kwam eraan en we liepen langs elkaar. Gruul en Thalia liepen met me mee maar wederom komt de hond op Gruul af en Gruul gaat weer blaffen. Vervolgens geeft het baasje van die hond Gruul een schop!
Ik zeg roep naar die vrouw dat ze Gruul niet hoeft te schoppen en zei zegt dat ik mijn agressieve hond bij me moet houden. (mijn hond had het nooit gewonnen van haar hond). Dus ik schreeuw terug (ik was verder gelopen om Gruul bij de hond weg te halen dus ik kon niet echt meer op een normale toon praten, en ik was natuurlijk erg kwaad) dat ze gewoon normaal moet doen, en dat als haar hond de tekens van Gruul oppikte dat Gruul zou stoppen met blaffen. Maar nee, het was mijn hond. Dus ik riep nog een keer dat ze normaal moest doen. Wonderbaarlijk heb ik niet hardop gescholden tegen haar. In mijn hoofd aan de andere kant komt ze er niet zo goed van af.
Ik baal hier zo erg van, Gruul vind vreemde mensen al eng, en kan bijten als hij zich in het nauw gedreven voelt (alleen bij mensen, honden heeft hij nog nooit gebeten, hoe bang hij ook was) Dus dit werkt niet echt mee voor zijn angst voor mensen. Ik was wel heel trots op hem want hij deed niks tegen die vrouw. Ik wil niet weten wat er was gebeurt als hij wel naar die vrouw gehapt had.
En nu begint mijn boosheid om te slaan en komen er tranen aan.

 

Ik had Gruul bij me kunnen houden zodat die vrouw niet bang hoefde te zijn dat Gruul haar hond iets aandeed. Die vrouw had ook kunnen vragen of ik Gruul bij me wilde houden (ik vond dit zelf geen goed plan aangezien Gruul zich al in het nauw gedreven voelde en als hij dan ook nog niet weg kon... Die vrouw had ook haar hond kunnen roepen. We hadden zoveel dingen anders kunnen doen om ervoor te zorgen dat Gruul in ieder geval geen schop had gekregen. Ik vind het dan ook heel jammer dat die vrouw niks heeft gezegd tegen me zodat ik hier iets aan had kunnen doen. Toen we langs elkaar afliepen zeiden we nog hoi en ik zei dat Gruul grote honden eng vind. Ze had wat kunnen zeggen, en ik had Gruul kunnen optillen.

Ik hoop vooral dat zijn gedrag naar vreemde mensen hierdoor niet erger geworden is. Ik had mijn ventje moeten beschermen en ik heb gefaald. Ik heb toegelaten en toegekeken hoe iemand hem pijn deed.
Nu ligt hij lekker op de bank alsof er niks gebeurd is, ik wou dat ik er ook zo relaxed bij kon liggen op het moment.

honden page profiel jolanda, puk en jack .jolanda, puk en jack . 3 doggies

honden foto van jolanda, puk en jack .

Ik word zelfs heel boos als ik dit lees....
Ik denk dat ik een rot schop tegen haar schenen had gegeven .
Ik ga je geen advies geven dat kunnen de andere veel beter hier.
Maar geloof me ik had niet zo gereageerd . En mischien door de schrik ook weer wel .
Waar haalt ze het lef vandaan zeg .

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Persoonlojk zou ik haar boj me geroepen hebben en door lopen. Zo kan jij de hond op afstand houden .

Ik hou er ook niet van als honden gaan staan blaffen naar mijn honden. Mijn honden houden daar al helemaal niet van.

Schoppen is natuurlijk altijd verkeerd en zeker niet goed te praten.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Jeetje zeg.. Kan het wel een andere hond een schop geven?! Hopelijk heeft Gruultje er niets van overgehouden..

Niet slecht bedoelt, maar hoe kan het eigenlijk dat zij Gruul een schop kon geven, aangezien haar hond altijd naar Gruul kwam? En waar was jij dan op dat moment? 

In het vervolg kan je proberen om voor jouw honden te staan en luid naar de andere hond "WEG" te roepen. 

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik begrijp heel goed wat je bedoel Vernonique, en zeker als je niet zo veel van de hondentaal weet kan het heel erg bedreigend overkomen als een hond zo naar je hond staat te blaffen.

Ik probeerde Gruul ook bij me te houden, maar die vrouw moest nog 100 meter lopen voordat ze bij me was. Ik had 3 honden waar ik in mijn eentje op moest letten, al mijn aandacht ging erna om Gruul mee te krijgen. Ik had hem ook al bij zijn tuig gepakt en naar voren gedaan met een go. (go staat bij ons voor dat ze naar voren moeten lopen, dit gebruik ik vaak) Het enige probleem was dat de hond terug bleef komen, waardoor Gruul bleef blaffen. Het enige wat die vrouw zag was dat mijn hond al 100 meter aan het blaffen was naar haar hond en op een gegeven moment ook begon te nippen om hem weg te jagen.

Ik weet niet of het slim was om hem op te pakken in het vervolg, want dan gaat de hond achter Thalia aan. Zei is een pup en ik wil niet dat zei negatieve ervaringen krijgt met grote honden. Zei vind ze ook een beetje eng. Dan heb ik 1 hond in mijn armen, een pup die bang is en een hond die alleen maar wil spelen en niet snapt waarom mijn honden dat niet willen. Dus blijft hij laten zien dat hij heel lief is zodat mijn honden toch gaan spelen met hem.
Maar ja, meestal lopen we met zijn tweeën en dan lopen we daar niet eens. Dan gaat Thalia aan de lange lijn en Gruul loopt los door het park. Maar ik vind het in mijn eentje niet verstandig om de honden los te laten omdat ik 2 honden in de gaten moet houden. In mijn eentje is een omheind losloopveld dan toch wel fijner. Hij is 600 meter lang dus kunnen mijn terriers lekker rennen en doen. Het probleem is ook een beetje dat het losloop veldje niet zo breed is en Gruul dus niet makkelijk weg kan. Als de uitlaatroute 2x zo breed is dan vind Gruul het al een stuk minder eng omdat hij dan veel makkelijker weg kan. In het park heeft hij ook veel minder moeite met grote honden omdat hij weg kan. Hij heeft daar laatst nog met een husky gespeeld, en dat zijn toch ook wel redelijk grote honden, alleen al door hun vacht. Het heeft even geduurd maar de newfy van mijn schoonouders vind hij ook niet meer eng.

Het is erg moeilijk om een objectieve mening te behouden als je ziet dat iemand je hond pijn doet, maar het is wel beter om de situatie beter te snappen en het de volgende keer voor te zijn. 

Ik kan begrijpen dat die vrouw bang was voor de veiligheid van haar eigen hond (de mijne is nog geen 9 kilo en haar hond haalde de 40 wel met gemak, maar dat terzijde) aangezien Gruul wel aan het blaffen was en de hond aan het wegjagen was.

Maar ik had het toch een heel stuk fijner gevonden als ze wat meer zou communiceren. Als ze haar angst kenbaar gemaakt had zodat ik mijn verantwoordelijkheid had kunnen nemen en Gruul vastpakken of iets om haar angst weg te nemen.

honden page profiel SasbokiSasboki 3 doggies

honden foto van Sasboki

Moet zeggen dat ik boos wordt als ik dit lees. Je hond schoppen omdat die agressief zou zijn, kom op zeg. Ik heb ook een teefje die wat meegemaakt heeft waardoor ze zo reageert op andere honden. Ook zij wordt als agressief bestempelt. Terwijl ze alleen maar laten weten dat ze bang zijn en met rust gelaten wil worden. Zelf had ik die persoon een dreun gegeven omdat zij agressief naar mijn hond reageert. Maar dat lost niets op. Mensen met honden moeten allemaal een cursus hondengedrag volgen, dan kunnen ze ten minste hun eigen hond en die van andere "lezen". Mijn hond heeft tegenwoordig een geel lint aan haar halsband. Die kleur laat zien dat een hond om wat voor reden dan ook ruimte nodig heeft. Vaak krijg ik op het lint reacties en dan leg ik uit waarom en zeg dan op welke site ze kunnen kijken voor informatie. Hier krijg ik tot nu toe alleen maar positieve reacties op. En zien mensen mij de volgende keer dan houden ze de hond even bij zich.
Gelukkig heb ik het nog niet mee gemaakt dat ze mijn honden schoppen. Zegt wel meer over het gedrag van de hond. Baas kent de hondensignalen ook niet. Heel veel sterkte!

honden page profiel SasbokiSasboki 3 doggies

honden foto van Sasboki

O ja, de website is www.gelehond.nl

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

" Jeetje zeg.. Kan het wel een andere hond een schop geven?! Hopelijk heeft Gruultje er niets van overgehouden..Niet slecht bedoelt, maar hoe kan het eigenlijk dat zij Gruul een schop kon geven, aangezien haar hond altijd naar Gruul kwam? En waar was jij dan op dat moment? 
In het vervolg kan je proberen om voor jouw honden te staan en luid naar de andere hond "WEG" te roepen.  "

 

 

Ik liep langs die vrouw en ik riep Gruul met me mee. Gruul liep met me mee maar die andere hond kwam weer op Gruul af, waarop Gruul hem weg wilde jagen en en hem richting zijn baasje aan het jagen was. (blaffen en dan een stapje naar voren, niet rennend ofzo) (hij liep dus weer van mij af, ik riep hem natuurlijk maar hij was bang en wilde de hond weg hebben) Op dat moment kreeg hij de schop van die vrouw. (die wilde haar hond beschermen en liep daardoor op Gruul af die al bijna bij haar was doordat hij de hond eg wilde hebben)

Ik liep niet naar Gruul toe omdat ik hem dan in de situatie met de enge hond zou houden, daarom liep ik door, zodat hij met mij mee zou gaan en dus uit de situatie was. Achteraf gezien was dit niet het beste om te doen.

 

De volgende keer moet ik inderdaad meer mijn best doen om de andere hond weg te jagen i.p.v. Gruul bij me proberen te houden. En proberen te laten zien aan Gruul dat de hond helemaal niet eng is. Aangezien we met hem aan het trainen zijn voor zijn angst voor grote honden stond ik er minder bij stil om de hond weg te jagen en meer bij stil om Gruul te laten zien dat de hond niet eng is.

Ik merk nu dat het best lastig is om te zeggen wat er precies gebeurt is.

Ik heb in ieder geval een grote inschattings-fout gemaakt.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Wat een debiel! Hoe haalt ze het in haar botte kop dit te doen!!Wat een bitch, wat een kl*******, ggrgrrrrrrrr bah bah bah, wat vreselijk dit, echt heel naar! 

 

Jou hond liet duidelijk merken geen contact te willen. Die andere hond had hier maling aan, zijn baas ook. Volgende keer, pak je je hond, doe hem achter je en hou de andere af. 

Bescherm je hond. 

Ik heb geleerd dat veel mensen honden taal niet begrijpen. Spelen en contact is leuk, maar zodra een hond aangeeft dat het niet fijn is, hoort er ingegrepen te worden.

 

 

Als een hond blaft naar een andere hond, betekend dat dat een hond te dicht bij is, hond vind het niet prettig, loop weg. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca


Ik hou er ook niet van als honden gaan staan blaffen naar mijn honden. Mijn honden houden daar al helemaal niet van.

 Dan moet je jou honden op afstand houden, zodat de andere hond niet hoeft te blaffen. Heb je zelf in de hand.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Dan was haar hond eindelijk bij haar, en in plaats van deze onder controle te houden gaat ze jouw hond een schop geven..? Een bange hond een schop geven, waar ben je dan mee bezig.. Je hoort zowiezo honden geen schop te geven maar goed je begrijpt het wel he. 

 

Maar goed, Gruultje lijkt er nu niet zo veel mee te zitten? Afwachten tot de volgende wandeling, en extra alert zijn dan (maar ook niet te alert, want dan neemt hij die spanning weer van jou over) 

honden page profiel Saar13Saar13 3 doggies

honden foto van Saar13

Ach gos, die arme Gruul... En je doet zo je best om hem over zijn angsten heen te helpen... Hopelijk houdt hij niks over aan deze nare ervaring. Het is erg genoeg dat jij er een hele knauw mee hebt gehad 

 

Ik heb hier wel eens gelezen dat iemand de loslopende hond die haar hond belaagde met een heel hard "WEG!" wegjoeg. Dat zou je de volgende keer misschien kunnen proberen? En echt belachelijk dat die vrouw schopte zeg! Ik wil niet weten wat ze doet als een hondje echt gaat happen.....

 

Veel sterkte, en probeer het van je af te zetten als je weer gaat wandelen.

honden page profiel RobertRobert 3 doggies

honden foto van Robert

Knap je dat het bij schreeuwen hebt gelaten. Ik had dat mens echt een schop terug gegeven. Niet netjes, maar kom niet aan m'n hond, om wat voor reden dan ook. Dan praat je er over. Maar goed, of je de signalen begrijpt of niet, er kan altijd iets voorvallen. Ik heb momenteel een logeerhondje erbij en gister in het bos kwam een bejaarde man met z'n 'pup' die overdreven wild mijn hondjes besprong. Ze gilden het allebei uit. De man zei niets, deed niets. Dus heb ik de 'pup' opgepakt en in z'n armen geduwd. Hij bleef maar zeggen, tis nog maar een pup. Toen heb ik hem duidelijk gemaakt dat als hij dit gedrag tolereert en niet corrigeert hij later een groot probleem heeft. Spelen oke, maar dit ging echt te ver. Maar jij moet dit niet als falen zien. Er kan gewoon een keer iets gebeuren, helaas is dat bij mensen ook zo. En ook nogmaals, dat mens moet voor die schop gestraft worden. Bij mij kwam het niet op om de 'pup' een schop te geven.

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

" Persoonlojk zou ik haar boj me geroepen hebben en door lopen. Zo kan jij de hond op afstand houden .



Ik hou er ook niet van als honden gaan staan blaffen naar mijn honden. Mijn honden houden daar al helemaal niet van.



Schoppen is natuurlijk altijd verkeerd en zeker niet goed te praten. "

 



Mee eens, Rock kan ook heel duidelijk aangeven ''ik wil niet, blijf daar''

Dan grijp ik eigenlijk direct in, ik roep hem en neem hem mee.

Een schop krijgen?

Een belachelijke actie van de vrouw. Valt niet goed te praten.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

"  Dan moet je jou honden op afstand houden, zodat de andere hond niet hoeft te blaffen. Heb je zelf in de hand. "

 



Sorry????
Als beide honden los lopen (wat hier het geval was) en 1 hond gaat naar mijn honden staan blaffen, moet ik dan afstand houden?? Vreemde situatie.

Als je hond niet met vreemde honden kan zorg dan dat je de hond bij je houd.
Als een hond naast zijn baas loopt en hij reageert zo vind ik het niet meer dan normaal om je hond bij je te houden. Maar in deze situatie niet.



Ik begrijp heel goed wat je bedoel Vernonique, en zeker als je niet zo veel van de hondentaal weet kan het heel erg bedreigend overkomen als een hond zo naar je hond staat te blaffen.
Dit vind ik een beetje een rare opmerking? voor mij bedoeld of iets anders.

Daarnaast ik loop elke dag met 3 honden, daarnaast heb ik een kinderwagen bij me. 1 van mijn honden loopt thuis 100% van de tijd vast, dit heeft een reden.

Als jou Gruul niet met vreemde honden kan, roep je ze bij je en houd je ze daar, stuur ze niet bij je weg, dat was jou fout. Steun zoeken en dan door de baas weggestuurd worden.
Als je Gruul bij je had gehouden had ze zelf niet hoeven reageren door te nippen.

Als je dus geen 3 honden los kan hebben, omdat er 1 problemen heeft zorg dan dat als je andere honden tegen komt je die hond altijd bij je hebt.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  

Sorry????
Als beide honden los lopen (wat hier het geval was) en 1 hond gaat naar mijn honden staan blaffen, moet ik dan afstand houden?? Vreemde situatie.

 Ik denk zo, ik kan een ander niet veranderen, wel mijn hond helpen. Stel dat je hond dat geblaf een keer zat en is uithaalt, dat wil je niet en moet je voorkomen.

 

 

Dan denk ik, loop er van weg, zo help je je hond.

 

Ik bedoel het niet als kritiek hoor, maar als er 2 zijn, hebben er 2 „schuld" aan, kan je beide er iets aan veranderen. 

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Gruul kan prima met andere honden overweg, sommige grote wat drukkere en fanatiekere exemplaren vind hij eng. De een kan hij beter mee dan de ander, maar het is zeker niet zo dat hij niet met andere honden kan. Hij vind het heerlijk om met andere honden te spelen, ik heb genoeg filmpjes waar hij lekker aan het ravotten is met een stafford, husky, yorkie enz. Daarom ga ik Gruul ook niet bij me houden want hij kan prima met andere honden overweg, vele male beter dan met mensen en ik ga hem dat dan ook niet onthouden.

 

De opmerking was niet per direct op jouw bedoeld, meer in het algemeen. Ik begrijp dat het blaffen van honden vervelend is. Jij begrijpt de hondentaal dus jij weet waarom een hond blaft. Maar als je dat niet weet, dan kan het veel dreigender overkomen dan de hond bedoeld.

 

Ik denk zelf dat ik de andere hond beter even vast had kunnen houden, of weg moeten roepen. Gruul liep weg en hij wilde weg, als hij bij mij had gestaan dan was de hond nog steeds naar Gruul gekomen. Ik zat daar in mijn eentje 3 honden in de gaten te houden. Waaronder een pup. Als ik Gruul had opgepakt was de hond naar Thalia gegaan en misschien had Thalia er dan een slechte ervaring aan overgehouden. Ze kan ook nog wisselend zijn met welke grote hond ze leuk vind en eng. Kleine en middelformaat honden gaan prima voor allebei. Dan werk ik liever met Gruul en zijn angst voor grote honden dan dat Thalia ook een duidelijke angst krijgt zoals Gruul die nu heeft. (Allemaal speculatie van wat ook had kunnen gebeuren, niet een feit van wat er gebeurt zou zijn.)

 

Als de baas in de buurt had gelopen was dit heel anders gegaan. Dan had de baas zijn hond even bij kunnen houden en had ik de mijne mee kunnen nemen. Nu moest ik de eerste 5 minuten 3 honden gaan leiden. Waarvan ik er 1 niet ken dus ook niet goed weet hoe te handelen. Ik neem aan Veronique dat jij wel dichter bij je honden bent. En dus ook zelf veel sneller in kan grijpen dan een beetje op je dooie gemak van een afstand aan komen lopen en mijn hond een trap geven zonder zelf ook maar iets gedaan te hebben om de situatie beter te maken.

 

Ik heb geleerd dat honden elkaars taal begrijpen en dat als een hond blaft (ga weg ik vind je eng) dat de andere hond hierna luistert. Ik heb ook voorbeelden waarbij dat wel het geval is geweest met Gruul. Gruul blaft en de hond gaat iets anders doen. Vervolgens kunnen ze prima op 1 meter afstand beide aan het gras snuffelen. Zo lang die hond Gruul negeert, waar hij ook naar vraagt door het blaffen. Dat gaat prima.

Ik ben het helemaal met je eens dat als honden niet los kunnen dat je dat dan ook niet moet doen. Ik vind dat alleen niet het geval met mijn honden. Daarbuiten geeft iedereen in het losloop gebied ook aan als hun honden niet met andere kunnen door de riem in de lucht te steken. Soms ben je te ver om even te roepen. De gedragsregels zijn bij ons heel erg goed en iedereen snapt elkaar en praat met elkaar als er onenigheid is. Het grote deel wat er komt ken ik en daardoor komen er dus ook geen problemen.

Hunter heeft Gruul heel erg geholpen met zijn angst voor grote honden en ik zal zijn baas daar ook heel dankbaar voor zijn. (hunter is een duitse staande, dus een behoorlijke hond) Die twee spelen nu waar Gruul eerst angst had.

honden page profiel RobertRobert 3 doggies

honden foto van Robert

Ik moet Eline nageven dat niet iedere hondenbaas denkt zoals jullie zeggen. Ik kom er echt zoveel tegen die hun mobiel of wat dan ook belangrijker vinden. Gelukkig voel ik zelf wel aan welke situatie goed of niet goed is, maar we zijn niet allemaal hetzelfde. En ik vind dat als je je hond los laat lopen je focus daar ook op moet zijn. Ik steek m'n hand in het vuur voor Bink maar loopt ie los, trouwens ook aangelijnd, heeft ie wel m'n aandacht. En altijd binnen een goed bereikbare afstand. Ik ga hier niet overigens niet beweren alles te weten of goed te doen, Bink is ook mijn eerste en doe ongetwijfeld veel niet zoals het zou moeten....

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik zal ook ongetwijfeld dingen niet goed doen, maar de intentie om ze wel goed te doen is er. En we kunnen altijd bij leren, gelukkig heb ik op dit forum erg veel geleerd! En ook daarom heb ik wat gedrag van Gruul heel goed bij kunnen sturen, en kan ik soms ook even venten met een puppy in huis die vaak wel heel schattig is maar soms.....

honden page profiel LienLien 3 doggies

honden foto van Lien

Je gevoel dat je gefaald hebt kan me helemaal voorstellen. Je wilt het beste doen,maar toch gaat het even niet en dat je hond (en jij) dan op zo'n manier 'terecht' gewezen wordt is erg frustrerend.

Toch goed van je dat je de situatie wil begrijpen en op zoek gaat naar het -hoe beter te handelen- de volgende keer. We moeten allemaal leren en dat gaat nu eenmaal met vallen en opstaan.

Het zal wel even duren voor dit uit je systeem is, maar dat gaat uiteindelijk wel gebeuren.

Succes en een aai voor Gruul!

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Wat er ook was ze moet gewoon niet schoppen en mij had ze hiermee de oorlog verklaard. Het is irritant een blaffende hond soms maar dat geeft een ander nog niet het recht om te gaan schoppen zeg. Hoop dat dat vreselijke mens geen kinderen heeft die huilen want dan vrees ik voor hun ook O-)

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

" Ik zal ook ongetwijfeld dingen niet goed doen, maar de intentie om ze wel goed te doen is er. En we kunnen altijd bij leren, gelukkig heb ik op dit forum erg veel geleerd! En ook daarom heb ik wat gedrag van Gruul heel goed bij kunnen sturen, en kan ik soms ook even venten met een puppy in huis die vaak wel heel schattig is maar soms..... "

 



Ik zal je zeggen TS, het feit dat jij je verhaal hier op het forum plaatst, getuigd voor mij al van goede wil en het openstaan voor kritiek, anders had je het wel voor je gehouden.

De misschatting (als ik het zo mag noemen) in deze, is dat jij er teveel op vertrouwde, dat de hond de duidelijke signalen van de jouwe serieus zou nemen, al dan niet dat de betreffende bazin haar hond een halt zou toeroepen!

Al spreek je van luttele secondes, je wacht op begrip/ingrijpen van de ander… en dat komt dan niet!
''Jij'' ziet wat er gebeurd, maar reken er niet te stellig op dat de wederpartij hetzelfde heeft.

Grijp daarom voortaan meteen in. Haal je hond direct uit de situatie, haal hem bij je: ''kom mee, dit willen wij niet'' wees resoluut, en de hond zal jou hierin volgen.

Het zo even op te schrijven is heel gemakkelijk, dat weet ik! Dergelijke situaties spelen zich vaak in een oogwenk af!

Een losloop gebied vergt tolerantie, en ik denk dat jij dat heel goed begrepen hebt.

En dus ook omgekeerd (ik zag dat er weerstand tegen was) als ik een losloop gebied betreed, Mijn honden benaderen een hond die dat duidelijk niet prettig vind en signalen geeft van: ''nee, stop, ga terug''

Dan is hier in mijn ogen niks mis mee, het is zelfs keurig beleeft gedrag te noemen dat de hond dit kenbaar maakt: ''jongens, ik wil dit niet''

Zie ik dit, dan roep ik mijn honden ogenblikkelijk bij me! Klaar! laat hem/haar met rust, ze wil niet. punt!

Als ik die signalen al kan zien, dan hebben mijn honden ze al 100x sterker verstaan en is er dus niks mis mee dat ze teruggeroepen worden om de betreffende hond met rust te laten. Geloof mij dat ze dat wel degelijk zullen begrijpen.






honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik denk dat de het hele gebeuren me even boven de pet ging. Aangezien de meeste mensen heel goed omgaan met dit soort situaties en er van beide partijen ingegrepen kan worden. (in ieder geval in ons losloop gebied) Nu stond ik er alleen voor ik irriteerde me waarschijnlijk een beetje aan het feit dat de vrouw nog zo ver weg was. Ik probeerde Gruul mee te krijgen en gelijk op Thalia te letten zodat het voor haar ook fijn bleef. (gelukkig is er met Thalia niks gebeurd, die zat haar eigen ding te doen) En natuurlijk ook op die andere hond. Er ging te veel door mijn hoofd heen en ik zal zelf ook wel lichtelijk in paniek zijn geweest omdat ik de situatie niet onder controle had. Achteraf gezien begrijp ik nu wat ik de volgende keer het beste kan doen. Ik had dit nog niet eerder meegemaakt zo in mijn eentje.

In gedachte ben ik al een hoop scenario's af gegaan wat er zou kunnen gebeuren en hoe ik het beste kan reageren. Op je gemak heb je de antwoorden zo, maar kom je in die situatie dan is het toch anders.

 

Ik weet het niet zeker maar volgens mij ben ik deze hond al eerder tegengekomen en hebben we toen besloten om de lange lijn aan te schaffen omdat ik er de vorige keer ook geen fijn gevoel van had. Toen liep er een man met de hond maar het verhaal is redelijk hetzelfde alleen waren we toen met zijn tweeën waardoor het een stuk beter ging.

De vorige keer liep de hond ook zo'n 100 meter voor zijn baas uit, de hond ging ook liggen om te laten zien dat hij niet eng is. Vervolgens wil de hond gaan spelen maar Gruul vond hem eng, hij ging naar Thalia maar Thalia vond hem ook eng. Toen kon ik Gruul en mijn vriend Thalia beschermen. We hebben toen de hele tijd stil gestaan, wachtend totdat het baasje er was. Deze jongen bemoeide zich niet met mijn honden maar riep hem ook niet bij zich. Dat heb ik toen wel gevraagd, hij deed het en klaar was het. Die hond wil geen kwaad doen alleen spelen, en hij heeft niet door dat andere honden daar niet altijd van gediend zijn. Mijn vriend en ik voelde ons allebei naar omdat we ons toch een beetje opgejaagd voelde. Aangezien Thalia een ontsnappingsgevaar was liepen we weer in de losloop strook. Na dat incident hebben we de lange lijn gekocht en zijn we weer in het park gaan lopen.

Ik loop daar nu dus als ik alleen de honden uitlaat, ik laat ze graag los zodat ze kunnen rennen en doen. Gisteren waren er nog 6 honden bij elkaar. Gruul Thalia, Mojo (duitse pinscher) Arno geloof ik (beagle) Luna (cocker spaniel) en een husky pup waar ik de naam even niet van weet.
Ik roep Gruul zelf soms ook terug omdat hij ook niet altijd door heeft dat een andere hond niet met hem wil spelen. Als hij niet terug komt dan ga ik hem halen en gaat hij even aan de lijn. Ik ben het er helemaal mee eens dat mijn hond ook andere honden niet mag lastig vallen. Loopt hij los (waar het eigenlijk niet mag) en ik zie een hond aan de lijn die ik niet ken dan gaat hij ook aan de lijn. Als ik de honden ken en weet dat ze lief zijn en de eigenaar er geen moeite mee heeft dan laat ik hem los lopen. Ik maak met veel mensen een praatje en ik zeg tegen iedereen hoi. Dat doen de meeste gelukkig waardoor er echt nauwelijks iets naars gebeurd bij ons. Ik kan ook zo een aantal honden aanwijzen waarvan ik weet dat ze niet met honden kunnen. M.a.w. ik ken een hoop honden daar en hun baasjes waardoor ik de situatie goed in kan schatten.

Ik weet ook niet precies wat ik wil zeggen, ik denk dat ik nog aan het na gaan ben waar het fout is gegaan. Een deel komt waarschijnlijk doordat ik de mensen ken, en waarschijnlijk soms ook te naïef ben.
Ik weet ook niet wat voor dag die vrouw heeft gehad. Misschien is er wel iets ergs gebeurd en was Gruul even de druppel voor haar. Niet dat het dan goed is dat ze schopt. Maar ik geloof graag dat mensen niet zo maar een andere hond schoppen. Dat is ook nog eens erg gevaarlijk om te doen. Wat nou als dit een aanval getrikkert had? Nou is mijn hondje niet zo groot maar hij zal vast wel schade kunnen veroorzaken.
Ik vind het in ieder geval erg fijn om het even op te kunnen schrijven. Even van me af schrijven en als ik die mevrouw nog een keer tegen kom dan zal ik haar proberen uit te leggen wat er mis ging en hoe je het beste wel kan handelen om de volgende keer 2 tevreden partijen te hebben.

honden page profiel RobertRobert 3 doggies

honden foto van Robert

Goed plan. Praten is beter dan schoppen, hopelijk ziet ze dat zelf dan ook in

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Wat een nachtmerrie Eline, en hoe meer je over nadenkt hoe erger het voelt, naderhand komt pas het besef. Ik kan me voorstellen dat je er gewoon van moet huilen.

Neem het jezelf niet kwalijk, je had nooit kunnen verwachten dat deze vrouw dit zou doen. En op dat moment sta je perplex (als het je overkomt heb je het niet altijd in de hand hoe je reageert).

Ik zou haar er wel over aanspreken, zonder honden erbij. Zij had geen enkel recht en geen enkele reden jouw hond te schoppen.....dit is gewoon mishandeling. Je hond kan er letsel aan overhouden. 

Roep een volgende keer van afstand om haar hond aan de lijn te doen (achteraf zeggen wat beter was geweest heeft geen zin, is al gebeurd, maar ze had haar hond bij zich moeten roepen en aanlijnen en niet jouw honden lopen uit te dagen terwijl die dat duidelijk niet leuk vonden). Als jij de honden had aangelijnd en was weggelopen was die andere hond gewoon achter jullie aangelopen en haden je honden waarschijnlijk wel gebeten (kunnen geen kant meer op). De hond wegjagen is ook een optie maar hij was koppig van plan te spelen dus had weinig nut gehad. 

Heel veel sterkte dit wat te kunnen vergeten.

Volgende forumvraag: hondenbelasting ? 3 honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^