Fietskar kopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik was al heel lang geïnteresseerd om een fietskar te kopen, maar door iemand anders zijn topic heb ik de knoop doorgehakt... Ik ga een fietskar kopen! 

 

Heb alleen totaaaal geen verstand van die dingen! Heb al op Zooplus gekeken en daar heb je verschillende soorten, maar ze hebben allemaal 5 sterren als beoordeling.. Dus ja, daar raak ik niet veel wijzer uit 

 

Het is voor Saffira, Engelse Cocker van 17,5kg. Het hoeft dus niet zo'n gigantisch ding te zijn dat tot 50kg kan 
Heb ook al 2 fietskarren tweedehands gevonden. Deze (de nieuwe versie ervan) en deze (de nieuwe versie, denk ik toch). Zou handig zijn, kan ik ze meteen gaan ophalen en hoef ik niet te wachten op de verzendtijd  

 

Dus wat denken jullie van de tweedehandsfietskarren? Of raden jullie me aan om deze toch nieuw te kopen? En zoja, welke raden jullie me dan aan? 

 

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Niemand? 

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

op voorhand gaan controleren of ze op je fiets passen :) en dan kan er (denk ik) niets fout zijn met een tweedehands fietskar 

 

het fietsmandje van onze pup is ook 2dehands. ben met mijn fiets er heen gegaan om te kijken of het erop paste en in goede staat was en voila  centjes uitgespaard

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

en als k jou was, zou k voor de 2de gaan 

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Fiets meenemen dus? Ja, ik had naar allebei al gestuurd om te vragen of de fietskarren nog beschikbaar waren, en heb enkel reactie van de eerste gehad. Dus nog even wachten op de tweede 

Waarom vind je de tweede het beste? Weet dat de Doggyride een populairder merk is maar verder weet ik er niets van helaas 

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

ik vind de eerste precies was duur  dan kan je even goed een nieuwe kopen..

 

klik

 

daarmee zou ik voor de 2de gaan .. 


en ja, fiets meenemen anders sta je daar misschien met een fietskar die niet op je fiets past.. 

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ja dat is waar. Die fietskar van Zooplus lijkt me trouwens zo klein  Als je ziet hoe die hond erin gepropt zit..  Of is dat normaal? 

 

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

" Ja dat is waar. Die fietskar van Zooplus lijkt me trouwens zo klein  Als je ziet hoe die hond erin gepropt zit..  Of is dat normaal? 
  "

 

ik denk dat dat foto misvorming is  

 

de kar is voor een hond tot 25kg, en dat beestje dat erop staat lijkt me een fox terrier of ruwhaar jack russel, die maar een kilo of 10 wegen..

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Ik heb er een tot 40 kilo en dips past er prima in :-) kan ze zelfs languit in liggen.
ze weegt 23 kilo.

Lola zou er xelfs nog bij passen

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Aha, de dader komt ook in het topic!  Saffira is je heel dankbaar hoor 

Jij had zo'n Doggyride zeker? 

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Uhmmm ik heb een adori doggyliner ofzoiets xd

haha wat fijn dat safira me dankbaar is :-) vind ik.lief van der hahahah

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona 3 doggies

honden foto van Mango &Mona

Ik heb ook een fietskar,2e hands.Helaas vindt mona van 5 maanden het verschrikkelijk en jankt de hele weg alles bij elkaar.Er zitten een soort kijkvenstertjes in die ramen van gaas. daar heeft ze dus al meerdere gaten in zitten bijten.Let dus wel op dat wanneer je hond het nooit gewend was en t eng vindt dat er niet zoveel gasswerk zit.bij die van mij zitten er nu allemaal plakkers op de ramen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik twijfel ook al anderhalf jaar over een fietskar. Lijkt me voor de zomer wel leuk. Niet dat ik kilometers en kilometers ga fietsen, maar gewoon een stukje naar een veldje ofzo. 

 

Heb naar tweedehands gekeken, maar ik ben dus (helaas...) zo'n type wat bepaalde dingen liever nieuw koopt (of tweedehands, van iemand die ik een beetje ken).

En ja, aangezien ik toch wel graag een (groene) Doggyride wil...

Kassa! 

honden page profiel C.C. 3 doggies

honden foto van C.

Toevallig vandaag mijn kar binnengekregen!


Dit is de XL versie, kleiner heb je ze al voor 99 euro
www.witjesverzendhuis.com :-)

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ik heb een fietskarretje gehad van de Hema. Maar die was voor 2 kinderen. Bankje eruit gesloopt, pas gemaakt voor 2 honden, en klaar! Verdorie: 1 van de honden weigerde pertinent om met de kap omlaag te fietsen. Heibel, kabaal, krabben, gedoe! Dan maar met de kap omlaag... Maar dan vangt hij veel wind!

Een hondenkarretje is lichter van gewicht, hondvriendelijker (hij kan zijn kop door het dak steken) en je trapt minder zwaar. Dus de volgende wordt gewoon een hondenkar!

honden page profiel ramonaramona 3 doggies

honden foto van ramona

Heb altijd een mand achterop gehad met vorig markiesje en ook met deze. Maar heb nu een ebike sinds een jaar en doordat de accu onder bagagedrager zit wordt het optillen van 12 kg ( markies) toch wel zwaar. Ik ben zelf nl niet zo groot. Dus op zoek naar een 2 de hands fietskar. Eerst een kinderkar gekocht maar die kon niet door de berging deur, te breed. Toen een kleine doggyride gekocht, die heel makkelijk aan en af te koppelen is . Maar ik woon in een flat en moet 4 deuren en gangen door en kan de draai niet maken met fiets en kar. Eerst fiets naar buiten, dan kar, dan hond, he he we kunnen. Charlie vind de kar niet erg gaat er vlot in, heb hem eerst in huiskamer tijdje gehad en achter in auto i.p.v bench, wielen eraf natuurlijk. Maar als ik mee loop is ook ok , maar als ik ga fietsen is het alarm. Ook vind ik het lastiger met crossen door de bossen, Charlie eruit en ik fietsen, opletten met die kar. Maar goed de kar is prima, maar ik zou opletten dat je niet teveel uitgeeft, ik heb €50, betaald en het is een goede kar . Inderdaad zorg dat het aankoppeling stuk erbij zit. En opbouwen voor je hond. Ik ga dus toch weer voor de mand maar de kar doe ik nog niet weg. Succes

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

@Mango & Mona: Denk niet dat dat voor Saffira echt een probleem zal zijn. Ze is niet snel bang van voorwerpen, gelukkig maar  Maar goed, ga haar er zowiezo niet ingooien ga haar zelf eerst eens een kijkje laten nemen en als ze er niet uit zichzelf instapt dan lok ik haar wel met een koekje erin. Maar Saffira kennende, die gaat er uit zichzelf al inzitten als we de fietskar aan de fiets aan het monteren zijn 
Kan je Mona eventueel iets om te knabbelen geven, zodat ze iets te doen heeft tijdens het ritje en het niet zo eng vindt? 

 

@Mellow: Ja, ik koop eigenlijk ook liever een nieuwe maar ze kosten zoveel.. + ik weet ook dat ik hem geen jaaaren meer ga kunnen gebruiken. Moet realistisch blijven, Saffira is een hond van 11 jaar met hartproblemen.. 
Als ik mijn fietskar heb zal ik hier foto's neerzetten, en dan ga ik jou overtuigen met foto's zoals Janine bij mij gedaan heeft  

 

@C.: Oh handig! Dat is zo een dat je ook als buggy kan gebruiken zie ik  En wat een grote! Zitten Deamon en Noa er ook in? 

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 3 doggies

honden foto van Carine en haar meisjes

 

hier dus de doggyride mini, ik vind het een super aankoop, heb er ook de buggy onderdelen van

zou het niet meer kunnen missen

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Oh die ziet er een stuk kleiner uit inderdaad  

 

Nog een vraagje trouwens, vanvoor kan je ze helemaal openmaken zie ik. Houden jullie deze ook tijdens het fietsen open, zodat de honden met hun kop eruit kunnen hangen of doen jullie deze toe? 

honden page profiel C.C. 3 doggies

honden foto van C.

Deamon en Noa zaten er ook in maar die kunnen prima lopen haha O-)

Heb hem voor de pup gekocht zodat ze mee kan wanneer ik lange afstanden wandel zonder dat ze zich overbelast. Ook in de trein reizen vind ik wat fijner met zon kar. :-)

honden page profiel ChloeChloe 3 doggies

honden foto van Chloe

Ik heb een doggyride tweedehands gekocht. Zo konden wij geen buil vallen als Indy er niets aan zou vinden. Hij doet het goed en past aan elke fiets. 

Indy vindt het een hele prettige manier van vervoeren :-). Slaapt er ook onderweg in, zo schattig.

 

Een keer heeft onze oude hond erin gezeten. Die wilde zo graag mee fietsen terwijl ze dat lichamelijk niet meer aankon, dan maar in de kar. Dat was geen succes, ze bleef jammeren.

 

honden page profiel eva-pukeva-puk 3 doggies

honden foto van eva-puk

Petsplace heeft nu ook een een grote voor 99,00 euro

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Zo, de mensen van de 2de fietskar hebben gereageerd en ze hebben de fietskar nog te koop  Blijkbaar zouden er gisteren kopers langskomen, maar die zijn niet komen opdagen. Dus morgen ga ik erachter, mijn zus haar vriend heeft een busje en die is zo vriendelijk om met mij te rijden, zodat ik mijn fiets kan meenemen (en dan al direct kan kijken of die wel past). Kortom, een mooie fietskar! 

 

Enige waar ik wat mee zit, zijn de afmetingen.. Mijn moeder zegt dat deze geen probleem zijn, maar de afmetingen zijn dus: +- 56 cm breed, 60cm hoog, 77cm diep.

Saffira is ongeveer 85cm lang. Is dat een probleem denken jullie? Zij hebben er blijkbaar een Collie in gehad (weet niet of het een volwassen Collie was of een pup). Maar Collie's zijn toch groter dan Engelse Cockers..? 

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

neem saffira ook mee? dan kan je ineens zien of t lukt voor haar 

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Mja, moet ik dan vragen aan de vriend van mijn zus.. Ik ga zijn auto morgenvroeg stofzuigen ter compensatie, en als ik dan daarna Saffira meeneem hangt het weer vol met haar.. 
Kan nergens op internet een fietskar vinden die op deze lijkt.. Moet al een heel oud model zijn denk ik. Anders had ik de juiste afmetingen kunnen zoeken, want nu staat er +- bij.

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Pffff, hoe meer ik er mee bezig ben hoe meer ik er aan begin te twijfelen..

Heb al gezocht maar kan niet echt foto's van deze doggyride vinden. Deze heb ik op een Nederlandse website gezien, lijkt me echt identiek dezelfde (behalve kleur dan) maar deze advertentie is in 2010 geplaatst.. Wil dus zeggen dat het inderdaad om een ouder model kan gaan. Heb ook op de foto gezien dat de kap beschadigt is, want daar hangt een redelijk groot stuk Ductape aan:

 

 

Ik weet ook wel dat 50euro goedkoop is als je weet dat een nieuwe al 150 tot 200 euro kost.. Maar goed, ik ben dan weer zo kritisch van "wat als ze er niet inpast" en "wat als die al serieus beschadigt is"

honden page profiel UnknownUnknown 3 doggies

honden foto van Unknown

Voor mijn pup heb ik deze: https://www.vidaxl.nl/hondenfietskar-lassie-rood

Alleen heb ik hem gekocht toen hij in de aanbieding was, toen scheelde het maar een paar tientjes met de tweedehandsprijsjes. Maar ik vind het ideaal, zeker omdat ik geen auto heb. De grote lopen ernaast en we cruisen overal naartoe .

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" Voor mijn pup heb ik deze: https://www.vidaxl.nl/hondenfietskar-lassie-rood
Alleen heb ik hem gekocht toen hij in de aanbieding was, toen scheelde het maar een paar tientjes met de tweedehandsprijsjes. Maar ik vind het ideaal, zeker omdat ik geen auto heb. De grote lopen ernaast en we cruisen overal naartoe . "

 

Mooi ding! Vooral dat veiligheidsmechanisme voor als je fiets omvalt is handig. Hij is alleen op dit moment niet beschikbaar zie ik.

honden page profiel UnknownUnknown 3 doggies

honden foto van Unknown

"  
Mooi ding! Vooral dat veiligheidsmechanisme voor als je fiets omvalt is handig. Hij is alleen op dit moment niet beschikbaar zie ik. "

 

Nee dat zag ik ook, onhandig.. Maar is inderdaad een fijn karretje aangezien mijn standaard is afgebroken dus erg fijn dat de boel niet in elkaar stort als ik de fiets even neer moet leggen ;). Maar er is superveel keus, lastig.. Iemand bij mij uit de buurt neemt haar twee honden altijd mee in de bakfiets, dat is ook een superleuk gezicht! Succes bij het maken van je keuzen =).

honden page profiel ramonaramona 3 doggies

honden foto van ramona

Als hij echt behoorlijk beschadigt is, €15.00 eraf handelen. Kan je toch altijd proberen. Of geduld hebben tot een andere kar.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Niet alle broodfokkers zijn slecht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^