Kennels

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ylse (Gast)

Hallo.   Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Ylse Veeren. Ik volg een dierverzorgings opleiding en zit in de laatste vase hiervan.   Wij hebben sinds kort kennels op school. Deze zijn bedoeld voor de honden van docenten zodat ze gebruikt kunnen worden bij parktijklessen. Nou is mijn opdracht dat ik een schoonmaakprotocol moet maken voor deze kennels. Dus wat er gedaan moet worden, hoe vaak, waarmee, welke schoonmaakmiddelen en ga zo maar door. Het moet zo volledig mogelijk zijn.   Mijn vraag is ook voor de mensen die kennels hebbem, wat doen jullie? Hoe vaak? Waarmee?Zodat ik mijn protocol zo volledig mogelijk kan maken. Alle informatie is welkom!   Ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen.   Alvast bedankt, Ylse

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik gebruik dettel of citronel, mijn hond is alleen, als ik meerderen honden zou hebben is het een ander verhaal.

een open kennel met overkapping, maar ze ligt op de grond, op een vetbed, ook dat vetbed maak ik er mee schoon, maar nogmaals meerderen honden zullen een andere vereiste aanpak hebben.

ik geef je topic even een upje. :-D

honden page profiel RiverRiver

honden foto van River

Bij ons op 't asiel worden de hokken natuurlijk elke dag gepoetst, en dat in deze volgorde:

 

-De honden gaan de speelweides op

-De ontlasting wordt opgeruimd, de kennel (vloeren + wanden) wordt schoongespoten met de tuinslang en afgetrokken.

-Er gaat een klots allesreiniger met water de vloer op en dit laten we even intrekken, in de tussentijd gaan we verder met de volgende kennel.

-Terug naar de eerste kennel, 't water met de allesreiniger wordt afgetrokken en de kennel wordt nogmaals schoongespoten.

-Ofwel gaat er nu een klots water met Dettol of een ander ontsmettingsmiddel de vloer op, en de wanden mee afgedaan, ofwel wordt er met de stoomreiniger gewerkt. De Dettol krijgt ongeveer een half uurtje de tijd om in te werken (anders heeft het product totaal geen nut).

-Het water en product wordt afgetrokken en de vloer + wanden worden gedroogd met handdoeken.

 

-De "tralies" worden trouwens ook schoongemaakt met de stoomreiniger of met product.

-Dekens en kussens gaan dagelijks het wasmachine in, evenals speeltjes. Manden en plastic speeltjes worden gereinigd en zullen voor ze een andere kennel ingaan, of voor een andere hond gebruikt worden ook volledig ontsmet worden.

-De speelweiden worden ook dagelijks schoongemaakt.

 

Handig om mee te nemen in je verslag (geleerd bij de honden- en kattencursus voor asielmedewerkers): Ontsmetten zonder reinigen (met een reinigend product) heeft geen zin, evenals het ontsmetten zonder het product de tijd de geven om zijn werking te doen. Werk altijd van boven naar onder en met schoon poetsmateriaal, liefst voor elk hok eigen materiaal om eventuele kruisbesmetting te voorkomen. 

 

Ik hoop dat ik niks vergeten ben, vragen mag je me altijd stellen.

 

Succes met je opdracht!

 

 

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo

honden foto van Kim & Turbo

Goede uitleg denk ik Jenn. Misschien nog enkele aanvullingen (uit het algemene leven, ik doe controles in de voedingsindustrie en heb dus niets met kennels te maken, maar hygiene blijft hygiene eh).

Er zijn verschillende ontsmettingsmiddelen die je kan gebruiken (bijv ook javel, HAC, ...) en die een verschillende werking hebben op verschillende problemen (bacteriën, virussen en schimmels). Bij de meeste heb je dus een reinigingsstap, een spoelstap, en een ontsmettingsstap nodig (soms ook nog een extra spoelstap erna). Schoon reinigingsmateriaal betekent dus dat je dit ook moet reinigen en ontsmetten. Ook schone kleding bij jezelf is belangrijk (vooral ook schoenen bijvoorbeeld). En natuurlijk de hygiene voor je zelf achteraf: handen wassen en ontsmetten om niet ziek te worden!

Misschien is het goed om de Sinnerse cirkel eens op te zoeken op internet. Hierin wordt aangegeven dat reinigen/ontsmetten uit 4 factoren bestaat die een wisselwerking hebben (gebruikte middel, mechanische kracht, temperatuur en tijd).

Veel succes ermee!

Ylse (Gast)

Bedankt!   Ik kan hier zeker wat mee.   Alleen heb ik een vraag aan Jenn. Waarom ontsmet je elke dag?   En ik heb nog een probleem. De kennels zijn gewoon buiten, met overkapping natuurlijk. En bestraat. En de leerlingen moeten de kennels schoonmaken. Zij hebben hier 1,5 uur voor. Hoe zorg ik er voor dat de kennels snel drogen? Zodat alle spullen er weer in kunnen?   Speeltjes en mandjes enzo worden door docenten zelf meegenomen. Dus dat scheel al een hoop was.   Groetjes Ylse

Ylse (Gast)

En een andere vraag is:   Bij schoonmaken en ontsmetten komen de middelen in de natuur terecht omdat het buiten is. Welke middelen zijn het minst schadelijk voor de natuur?   Groetjes Ylse

Volgende forumvraag: Even van me afschrijven :"(
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^