Clickertraining, een succes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Vrijdag ben ik met mijn 10 weken oude pup naar de eerste les geweest. Het is een school die dus clickertraining geeft; alleen zit ik nu nog in de cursus 'puppysocialisatie' waar de clicker nog geen prioriteit heeft. Hij mag al gebruikt worden en de cursist geeft netjes aan wanneer dat kan.

Wat geweldig zeg ! Onze Samson was heel erg onder de indruk van wat er allemaal rond hem gebeurde. We waren met 2 pups in de les en de eerste oefeningen waren leuk en simpel: pup op schoot nemen en op zijn rug leggen. Hier ging Samson in eerste instantie al niet mee akkoord dus dat wordt deze week al oefenen geblazen.
Daarna stonden we met z'n 3-en in een cirkel en moesten we onze pup roepen zonder zijn naam en zonder 'kom hier' te gebruiken. Ook hier deed hij het super! En er werden ook vreemde geluiden geïntroduceerd en hij mocht op het einde van de les door de buis !
Ben zo blij dat ik een cursus ben gaan doen en ik ben zeker dat ie er ook van zal genieten!

Thuis ben ik ook alvast met de clicker aan de slag gegaan. Hij mag zo'n 10 a 15 min uitgelaten worden en hij snapt al erg goed dat trekken geen enkel nut heeft en dat, als ie leuk meeloopt; lekkere koekjes krijgt ;-)
Ook de begrippen 'los' en 'zit' zijn hem reeds bekend!

Ik ben zo trots op onze lieverd! Het is voor mij allemaal nog erg nieuw omdat het mijn allereerste hond is, maar ik geniet er echt van.
Ben dan ook erg blij dat ik gekozen heb voor de clickertraining. Het principe is erg duidelijk, niet alleen voor de baasjes maar ook voor de hond.

Zijn hier meer mensen die clickertraining doen?
Ik ben er, in ieder geval, erg tevreden over :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Clickertraining, een succes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

wat fijn dat het zo goed gaat :-D

de clicker is echt een geweldige uitvinding ;-) :-D

liefs, Uma

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Geweldig hoor!!
Ik gebruik de clicker ook soms. Bodhi heeft al wat commando's met de clicker geleerd, maar ook zonder clicker leer ik hem dingen aan. Het is zeker een fijne methode! :-)

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Wat super dat jullie zo genieten van de hondencursus.
Het is naast leerzaam ook echt super leuk en het helpt echt met het opbouwen van een band met je hond.
Met Mexx hebben we geprobeerd te clickeren, maar hij haatte dat ding. Dus zijn we op een clickwoord overgestapt. Bij ons is dat YES. Zelfde idee alleen nu met stem ipv clicker.
Kost iets meer timing soms nog maar we kenden het principe van de clicker al door onze border Goof die er verslaafd aan was. :-D

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Een cursus is idd heel goed om met je hond te volgen. En mijn hond vind de clicker helemaal geweldig ook al ben ik niet met haar naar training gegaan. Ze heeft al heel wat geleerd met dat dingetje! Alleen gebruik ik tegenwoordig de frisbee om haar te belonen, daar gaat ze helemaal voor. Ze heeft net pups gekregen (Vrijdag ochtend van 00:00 uur tot 06:40 uur) en wilde diezelfde vrijdagmiddag al weer frisbeeen! En ze heeft dus het goed vangen van eerst balletjes en koekjes en daarna frisbees geleerd met de clicker!

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike

honden foto van Veronique & Spike

Ik ga a.s zondag beginnen met de basiscursus.. deze is ook met clicker.. dus ben benieuwd!
Mag ik vragen bij welke hondenschool je bent..?

Groetjes Veronique

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Hoi Veronique,

Mag je zeker vragen ;-) Ik zit bij de hondenschool DogAction in Eindhoven :-)

Ja ben heel blij dat we meteen beslist hebben om naar de hondenschool te gaan. Je kan wel veel theorie uit boekjes halen, maar ik merk dat ik gewoon ervaring mis en dan is zo'n hondenschool toch echt ideaal om je op weg te helpen :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Clickertraining, een succes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^