Kat red klein kind van aanval hond!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FloorFloor 3 doggies

honden foto van Floor

Tsja, nogal heftige reacties...Die ik ook wel had verwacht op dit forum, eerlijk gezegd.
Ik heb nergens beweert dat het de schuld van de hond is, ik heb alleen gezegd dat ik de hond fout vind handelen. En tsja, dan denk ik misschien wel in mensentaal, ik ben immers ook een mens. Er zijn genoeg honden die ontsnappen of die hun erf bewaken, maar dit is een erg agressieve, en gevaarlijke manier. Nogmaals ; het jongetje had dood kunnen gaan.
Als moeder van een klein kind EN als dierenliefhebster, vind ik het dan ook terecht dat hij een spuitje heeft gekregen. Is het een leuk verhaal? Nee. Is de hond de enige schuldige ? Zeker niet. Maar dat neemt niet weg dat deze hond duidelijk te gevaarlijk is om in een normale buurt te houden..
Zoals Irene zegt: Ik heb niks tegen de hond, de hond is een product van zijn opvoeding. Zijn baasjes/de Fokker; dat zijn natuurlijk de echte schuldige.
Maargoed, neemt niet weg dat er een kind bijna is doodgebeten, en als ik dat hoor, dan ga ik inderdaad op een hele "menselijke" manier denken ja.

honden page profiel Julia & GuusjeJulia & Guusje 3 doggies

honden foto van Julia & Guusje

De hond van mijn oma  (Een heeeel lief vuilnisbakie reutje) Loopt altijd langs de weg of op de weg. Alle school kinderen die er elke dag langs fietsen stappen altijd even af om hem een aaitje te geven. Zo lief , ik ben het er wel mee eens dat lang niet alle honden dat kunnen. Vaak komt de hond terug naar mijn oma om het vuil wat hij langs de weg heeft gevonden op te ruimen. Zon slimme hond is dat zeg. Sorry ik ben een beetje off-tpoic bezig.

 

Had het eigenlijk nooit verwacht van de kat eerder van de hond .

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"  Dan nog vind ik het een bizar voorval en ben ik van mening dat zo'n hond niet in een (kinderrijke) buurt hoort... Hoe je het ook wend of keert, de hond is fout in dit geval. Een waarschuwingshap is tot daar aan toe, maar echt een kill to attack?.. Als de kat het jongetje niet gered had, dan had het jongetje geen been meer (als hij dan uberhaupt nog in leven was). Hoe had je gereageerd als jij de ouder van het kind was? Dat vraag ik me dan wel af... "

 Ik lees ook vaak de comments. Onder 1 van de youtube's bij mijn eerdere comment schrijft een man met mogelijk een donkere huidskleur dat hij zijn hond traint om blanke mensen te pakken omdat hij vind dat die terug moeten naar Europa. Dan wordt alle haat van zo'n man gebotviert op een hond!

 

Staat bij deze youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=Dw9AwaJaVGU

 

missionimpossible885

1 dag geleden (bewerkt)
  
 
It's too bad the dog didn't kill the white boy. I train my dogs to attack white people too. Ugly fuckin snow-niggers.. go back to Europe! You savages don't belong in America!!
Vertalen

 

honden page profiel FloorFloor 3 doggies

honden foto van Floor

Ongelofelijk Sandra. Echt ongelofelijk. Dat soort mensen mogen van mij hetzelfde lot ondergaan als de hond..

Maar misschien is het wel een troll? Kan me gewoon niet indenken dat er dit soort mensen bestaan  Laten we het hopen..

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Ongelofelijk Sandra. Echt ongelofelijk. Dat soort mensen mogen van mij hetzelfde lot ondergaan als de hond..Maar misschien is het wel een troll? Kan me gewoon niet indenken dat er dit soort mensen bestaan  Laten we het hopen.. "

 Ja helemaal mee eens. Ik weet niet of dit een trol is, maar ik weet wel dat er in Amerika heel anders gedacht wordt. Er is bijna ook geen indiaan meer te bekennen in dat land, misschien in een reservaat....Kan nog heel veel achter zitten wat betreft de geschiedenis van de Amerikanen.

honden page profiel FloorFloor 3 doggies

honden foto van Floor

"  Ja helemaal mee eens. Ik weet niet of dit een trol is, maar ik weet wel dat er in Amerika heel anders gedacht wordt. Er is bijna ook geen indiaan meer te bekennen in dat land, misschien in een reservaat....Kan nog heel veel achter zitten wat betreft de geschiedenis van de Amerikanen. "

 

Ja dat klopt wel, alleen vind ik het dan vooralsnog raar om zoiets op youtube te zetten. Je weet dat je daar mensen boos of geirriteerd mee maakt, en ik denk dat dat precies zijn bedoeling is...
Wel sneu hoor, als je zo je dag moet doorkomen..

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik hoop dan maar dat die man van Native American afkomst is, anders is de logica he-le-maal weg. Maar om de sneeuw term moest ik wel even grinniken. Kan ook ik zeggen dat ik wel eens een nig... genoemd ben.

honden page profiel UnknownUnknown 3 doggies

honden foto van Unknown

" Ik wil het filmpje niet eens zien. Het eerste wat er in mij opkwam was 'wow, dat een KAT een jongentje moet redden van een hond terwijl de mens doodleuk loopt te filmen'.
Sorry hoor.... Hoe kun je als mens? Bah... Arme jongen, arme hond.... Wellicht petje af voor de kat... Maar dat het gefilmt word en dat een KAT de jongen verdedigd..... Waar gaat het heen met de mens ;-( ?!
 
(Reacties niet gelezen :-) ) "

 

De beelden zijn naar wat ik heb gehoord afkomstig van vaste bewakingscamera's aan een huis. Ik denk dus niet dat iemand er terwijl het gebeurde lekker naar heeft zitten kijken. Verschrikkelijke beelden inderdaad, in en in triest. Meer kunnen wij er van zo'n afstand ook niet van zeggen, behalve dan dat die kat echt fantastisch is.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Tsja, nogal heftige reacties...Die ik ook wel had verwacht op dit forum, eerlijk gezegd.Ik heb nergens beweert dat het de schuld van de hond is, ik heb alleen gezegd dat ik de hond fout vind handelen. En tsja, dan denk ik misschien wel in mensentaal, ik ben immers ook een mens. Er zijn genoeg honden die ontsnappen of die hun erf bewaken, maar dit is een erg agressieve, en gevaarlijke manier. Nogmaals ; het jongetje had dood kunnen gaan.Als moeder van een klein kind EN als dierenliefhebster, vind ik het dan ook terecht dat hij een spuitje heeft gekregen. Is het een leuk verhaal? Nee. Is de hond de enige schuldige ? Zeker niet. Maar dat neemt niet weg dat deze hond duidelijk te gevaarlijk is om in een normale buurt te houden..Zoals Irene zegt: Ik heb niks tegen de hond, de hond is een product van zijn opvoeding. Zijn baasjes/de Fokker; dat zijn natuurlijk de echte schuldige.Maargoed, neemt niet weg dat er een kind bijna is doodgebeten, en als ik dat hoor, dan ga ik inderdaad op een hele "menselijke" manier denken ja. "

 . Hoe je het ook wend of keert, de hond is fout in dit geval. 

 

Sorry, heb je even gequot, maar je zegt echt: de hond is fout. Dit betekend volgens mij dat de hond schuld heeft. 

Nu beweer je dat je zei dat je vond dat de hond fout heeft gehandeld???

 

Nogmaals, een hond valt onder de verantwoording van zijn eigenaar. Een dier handelt zoals hij doet, in dit geval het verdedigen van zijn territorium. 

 

Als eigenaar aan jou de taak er voor te zorgen dat een hond niet uit zijn tuin kan ontsnappen.

 

Deze hond heeft totaal geen schuld, ik vind het onnodig hem een spuitje te geven. 

 

Hier in NL lopen honden rond die wel meer op hun geweten hebben. Kijk maar op „hulp in beslag genomen honden" of vind jij dat die ook allemaal een spuitje horen te krijgen? 

 

 

 

 

Sophie (Gast)

Lijkt wel in senne gezet vreemd filmpje.

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

"  . Hoe je het ook wend of keert, de hond is fout in dit geval. 

 

Sorry, heb je even gequot, maar je zegt echt: de hond is fout. Dit betekend volgens mij dat de hond schuld heeft. 

Nu beweer je dat je zei dat je vond dat de hond fout heeft gehandeld???

 

Nogmaals, een hond valt onder de verantwoording van zijn eigenaar. Een dier handelt zoals hij doet, in dit geval het verdedigen van zijn territorium. 

 

Als eigenaar aan jou de taak er voor te zorgen dat een hond niet uit zijn tuin kan ontsnappen.

 

Deze hond heeft totaal geen schuld, ik vind het onnodig hem een spuitje te geven. 

 

Hier in NL lopen honden rond die wel meer op hun geweten hebben. Kijk maar op „hulp in beslag genomen honden" of vind jij dat die ook allemaal een spuitje horen te krijgen? 

 

 

@Suzanne… ik ga het niet eens meer proberen uit te leggen!

Alleen al de opmerking ''de hond is fout'' doet bij mij een beetje de moed in de schoenen zinken.
  "

 

;-)

Senem telli en irem telli (Gast)

Ongeloofelijk

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Wat kom ik de laatste tijd toch bijzonder dierengedrag tegen in de krant. 

 

Hond gedraagd zich als kat.

 

Kat brengt zakje wiet mee naar huis.

 

In het verkeerde dierenlijf geboren.

 

Omgekede wereld:

Krokodil gewond door vrouw van 120 kg

 

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Journalisten zonder raskennis noemen blonde honden gemakshalve Labradors. De hond op de film is echter geen Labrador, ook geen mix. Dank aan slechte journalistiek komen Labradors negatief in beeld. 

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Journalisten zonder raskennis noemen blonde honden gemakshalve Labradors. De hond op de film is echter geen Labrador, ook geen mix. Dank aan slechte journalistiek komen Labradors negatief in beeld.  "

 Ja een algemeen probleem van journalisten is meestal toch wel dat informatie heel vervormd naar buiten gebracht wordt? Gaat dit topic alleen nog maar over honden...de oorlogsverslaggevers schijnen ons maar de halve waarheid te vertellen, ten nadele van de slachtoffers in de landen waar het om gaat...

Goed dat je dit gezien hebt zeg!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Journalisten zonder raskennis noemen blonde honden gemakshalve Labradors. De hond op de film is echter geen Labrador, ook geen mix. Dank aan slechte journalistiek komen Labradors negatief in beeld.  "

 



Vind het er ook niet op lijken, maar geloof dat het ging om de hond van de buren en dat deze eigenaren zelf gezegd hebben, dat de hond een kruising chowchow met lab was..

Maar goed, kan me voorstellen dat journalisten het regelmatig bij het verkeerde eind hebben. Die noemen ook alles pitbull in krantenberichten, als het maar groot of breed is haha

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

"  Het is een labrador!
 
Hoe reageert jou hond als er iemand op of rond je eigen terrein loopt? Stel dat het nou gewoon territorium drift is. Hond ziet kind op „zijn" gebied, weet te ontsnappen.
 
Dan vind ik het wel een hele zware straf, de doodstraf.  "

 

Ik ben ook een dierenliefhebber en sterker nog, ik geef soms meer om dieren dan om mensen. Maar toch zijn er 'grenzen'. En nee, het zal niet de schuld zijn van de hond, maar ook ik vind dat deze hond niet meer de kans mag krijgen om ooit nog eens zoiets te doen.

Al zijn er honderd verklaringen te vinden, het is nooit een excuus.

 

Als het kindje had zitten stoepkrijten (noem maar iets) dan was het niet zijn beentje maar zijn gezichtje of zijn nek geweest misschien.. Vastpakken, doorbijten, schudden.. nee, sorry dat kan toch gewoon niet.

 

Echt heel sneu voor de hond, maar dit is niet wegjagen, of van zich afbijten, dit is echt aanvallen. En ik vind de veiligheid voor kinderen (of mensen en andere dieren) in dit geval belangrijker dan deze ene (in mijn ogen gevaarlijke!) hond.

 

Niet om je aan te vallen, want ik snap ergens wel dat je om honden geeft, maar ik vind het toch moeilijk dat je deze hond zo verdedigd en wat al eerder is genoemd, vraag ik me ook af hoe je zou reageren als deze hond jouw kind, of andere dierbare had gegrepen of jouw hond, of jezelf?

 

Gr. Alexandra

 

Edit: Later zeg je, deze hond heeft totaal geen schuld, ik vind het onnodig hem een spuitje te geven. Hoe zou je je voelen als je weet dat deze hond naast je zou komen te wonen? 

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"  

Vind het er ook niet op lijken, maar geloof dat het ging om de hond van de buren en dat deze eigenaren zelf gezegd hebben, dat de hond een kruising chowchow met lab was..

Maar goed, kan me voorstellen dat journalisten het regelmatig bij het verkeerde eind hebben. Die noemen ook alles pitbull in krantenberichten, als het maar groot of breed is haha "

 Daarmee geef ik wel aan dat wat wij denken dat dit ook voor een groot deel van  de media bepaald wordt.  Ja dus worden mensen erop geprogrammeerd dat de pitbull wel een heel gevaarlijke hond is met alle dodelijke gevolgen voor deze honden van dien.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

"  

Ik ben ook een dierenliefhebber en sterker nog, ik geef soms meer om dieren dan om mensen. Maar toch zijn er 'grenzen'. En nee, het zal niet de schuld zijn van de hond, maar ook ik vind dat deze hond niet meer de kans mag krijgen om ooit nog eens zoiets te doen.

Al zijn er honderd verklaringen te vinden, het is nooit een excuus.

 

Als het kindje had zitten stoepkrijten (noem maar iets) dan was het niet zijn beentje maar zijn gezichtje of zijn nek geweest misschien.. Vastpakken, doorbijten, schudden.. nee, sorry dat kan toch gewoon niet.

 

Echt heel sneu voor de hond, maar dit is niet wegjagen, of van zich afbijten, dit is echt aanvallen. En ik vind de veiligheid voor kinderen (of mensen en andere dieren) in dit geval belangrijker dan deze ene (in mijn ogen gevaarlijke!) hond.

 

Niet om je aan te vallen, want ik snap ergens wel dat je om honden geeft, maar ik vind het toch moeilijk dat je deze hond zo verdedigd en wat al eerder is genoemd, vraag ik me ook af hoe je zou reageren als deze hond jouw kind, of andere dierbare had gegrepen of jouw hond, of jezelf?

 

Gr. Alexandra

 

Edit: Later zeg je, deze hond heeft totaal geen schuld, ik vind het onnodig hem een spuitje te geven. Hoe zou je je voelen als je weet dat deze hond naast je zou komen te wonen?  "

 




Ik ben het totaal 100% met je eens.

Bovendien vraag ik me af of deze hond "normaal" is.
Dit is zulk afwijkend gedrag voor honden die tussen mensen in leven, dat het onaanvaardbaar is.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Gr. Alexandra
 
Edit: Later zeg je, deze hond heeft totaal geen schuld, ik vind het onnodig hem een spuitje te geven. Hoe zou je je voelen als je weet dat deze hond naast je zou komen te wonen?  "

 Als ik zou weten dat er een „gevaarlijke" hond naast me komt te wonen, kan ik er rekening mee houden. 

 

Kinderen lopen helaas op alle manieren gevaar. Gevaar komt meestal vanuit een onbekende hoek. 

 

Ik woon in een doodlopende weg, kinderrijke buurt. Mijn zoontje was 5 aan het fietsen met 2 buurjongens. Ze steken achterelkaar de straat over. Een meneer, die net zijn zoontje had afgezet, scheurt achteruit de straat uit schept mijn zoon. Zijn hele gezicht lag open, met spoed naar het zieken huis. Scans, x ray.  Heel veel hechtingen. Nachtje ziekenhuis ter opservatie.

Hij is nu 15, met lidtekens. Heeft jaren niet durven fietsen, kreeg last van tics.

Leren gaat hem ondanks een zeer hoog iq moeilijk af, waarschijnlijk door dit ongeluk.

 

Deze hond mag naast me wonen, daar kan ik tenminste rekening mee houden. Uiteraard met een verantwoordelijk baas.

 

 

 

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Wat mij betreft heeft deze baas al bewezen niet verantwoordelijk te zijn geweest en dat zou ik dus ook niet meer verwachten.

En was deze baas inderdaad verantwoordelijk vanaf nu, is de enige verantwoordde actie wat mij betreft de hond in alle rust laten inslapen (wat voor de hond zelf niet zielig is in mijn optiek, het is jammer, het is treurig, maar niet zielig)

Honden die zo aanvallen kan je nooit meer vertrouwen ook niet in je eigen achtertuin, en dan is het heel jammer maar helaas........


En dit heeft wat mij betreft ook niks te maken dat kinderen overal gevaar lopen, dat is helaas zo, maar dit gevaar kan je voorgoed uitbannen nadat bewezen is dat het een gevaar is.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Wat mij betreft heeft deze baas al bewezen niet verantwoordelijk te zijn geweest en dat zou ik dus ook niet meer verwachten.

En was deze baas inderdaad verantwoordelijk vanaf nu, is de enige verantwoordde actie wat mij betreft de hond in alle rust laten inslapen (wat voor de hond zelf niet zielig is in mijn optiek, het is jammer, het is treurig, maar niet zielig)

Honden die zo aanvallen kan je nooit meer vertrouwen ook niet in je eigen achtertuin, en dan is het heel jammer maar helaas........


En dit heeft wat mij betreft ook niks te maken dat kinderen overal gevaar lopen, dat is helaas zo, maar dit gevaar kan je voorgoed uitbannen nadat bewezen is dat het een gevaar is. "

 Dat is jou mening. 

Hoe weet je dat je „dit soort " honden nooit meer kan vertrouwen? Hoe weet je dat deze hond niet aanviel om zijn terrarium te verdedigen? Wie weet had dit jongetje deze hond al weken door de heg lopen pesten? Wie weet had deze hond erg veel pijn? 

 

Ik heb geen idee wat er met deze hond aan de hand was, vind het wel vrij normaal om eerst goed te achter halen hoe en waarom dit heeft kunnen gebeuren. Ook om eerst met deze hond aan de slag te gaan en niet gelijk de weg van de minste weerstand te kiezen.

 

Ken je de site hulp in beslag genomen honden?? Die bewijzen toch echt het tegendeel. Martin Gaus heeft verreweg de meeste van „dit soort" honden op het goede spoor gekregen. Een hond, die zo een trauma had van maanden in een isoleercel te hebben gezeten, werd ingeslapen. De rest allemaal weer de maatschappij in. Niet allemaal haar hun eigen baas, maar toch. 

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Zijn terrarium .... hihi, das een rare hond
(sorry, grapje...het staat zo grappig)

Nee, deze hond is door deze actie nooit meer te vertrouwen, dit is te heftig, te erg, komt uit het niets (kind geeft geen enkele aanleiding) en dat maakt hem onberekenbaar in de toekomst.

Als ik baas was, werd deze hond helemaal niet in beslag genomen, maar ging ik linea recta richting de dierenarts, heel jammer, heel treurig, maar het is einde voor de hond.

En ik denk dat de meeste bazen in nederland na zo'n incident ook die keuze maken (zoals pas met die honden in dat zomerhuisje). Wat MIJ betreft de enige juiste, ook tegenover het kindje.

En ja ik ken die site en ik ken iemand die daar zeer nauw bij betrokken is, maar dat ligt toch vaak wel wat anders hoor, met de honden die dat treft.
Ik ben niet voor het eerst buiten
Zelfs niet wat betreft zeer moeilijke herplaatsers, met een belast verleden, ik heb zo'n vermoeden dat ik daarin meer ervaring heb als jij

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

ik denk dat deze situatie niet veroorzaakt is door het kind. dit is een zeer jong kind en ik denk echt niet dat dit kind de hond getriggerd heeft. wat wel kan zijn is dat de hond bv afkomstig is van broodfok (dan zie je ook vele agressieve honden doordat de socialisatie niet goed was ) of door de opvoeding.

 

soms is een hond gewoon gevaarlijk voor de maatschappij zonder dat er perse iemand schuld aan heeft. ikzelf ben als kind gebeten door een hond met een normale opvoeding en zonder dat ik hem "getriggerd of gepest " heb (recht in mijn gezicht)

 

kennissen van mij hadden jaren geleden een rotweiler van de broodfok gekocht ... de hond was als pup al agressief dus broodfok kan ook een oorzaak zijn.

 

de hond was duidelijk van plan het kind aan te pakken ( het kind keek de hond zelfs niet eens aan) dus ik vind dit wel echt een straffe aanval, niet veel honden zouden zo iemand aanvallen zonder een waarschuwing( grom of dergelijke).

 

ik denk dus dat deze hond een gevaar is in de maatschappij wie daar schuld aan heeft kunnen we niet weten maar ik vermoed dat het kind daar geen schuld treft.

 

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Zijn terrarium .... hihi, das een rare hond
(sorry, grapje...het staat zo grappig)

Nee, deze hond is door deze actie nooit meer te vertrouwen, dit is te heftig, te erg, komt uit het niets (kind geeft geen enkele aanleiding) en dat maakt hem onberekenbaar in de toekomst.

Als ik baas was, werd deze hond helemaal niet in beslag genomen, maar ging ik linea recta richting de dierenarts, heel jammer, heel treurig, maar het is einde voor de hond.

En ik denk dat de meeste bazen in nederland na zo'n incident ook die keuze maken (zoals pas met die honden in dat zomerhuisje). Wat MIJ betreft de enige juiste, ook tegenover het kindje.

En ja ik ken die site en ik ken iemand die daar zeer nauw bij betrokken is, maar dat ligt toch vaak wel wat anders hoor, met de honden die dat treft.
Ik ben niet voor het eerst buiten
Zelfs niet wat betreft zeer moeilijke herplaatsers, met een belast verleden, ik heb zo'n vermoeden dat ik daarin meer ervaring heb als jij "

 Complimenten dat jij zo vanachter je pc bijt incident kunt analyseren en weten dat het kind geen aanleiding heeft of heeft gegeven En hem ter dood veroordeelt.

 

Ik denk dat onze rechtspraak dit systeem ook maar moet invoeren, van achter een pc naar een filmpje kijken en zo een straf opleggen. Scheelt de samenleving miljoenen! 

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

"  Complimenten dat jij zo vanachter je pc bijt incident kunt analyseren en weten dat het kind geen aanleiding heeft of heeft gegeven En hem ter dood veroordeelt.

 

Ik denk dat onze rechtspraak dit systeem ook maar moet invoeren, van achter een pc naar een filmpje kijken en zo een straf opleggen. Scheelt de samenleving miljoenen!  "

 



Waarom leg jij altijd de link met mensen?

Daar begrijp ik echt niks van, en ik kan er helemaal niks mee. We hebben het hier over honden en niet over mensen.

Dit filmpje spreekt wat mij betreft voor zichzelf, het is een peutertje wat in een flits wordt aangevallen.

Als dit MIJN hond was, en ik zag dit terug, ging ik niet uit kristalliseren wat voor excuses er wel niet zijn en wat een peuter fout kan hebben gedaan in het verleden om dit verdiend te hebben.
"ter dood veroordelen" wat een drama maak je er van, het kind overkomt een drama, en dat lijkt me meer dan genoeg.
Maar laten we maar stoppen, ik geloof dat wij op een totaal andere wijze naar honden kijken.

Ik zou als baas geen seconde deze hond meer bij me willen hebben, en dat is niet omdat ik niet van honden hou, in tegendeel, maar veiligheid van mensen(kinderen) staat voorop.

Zal wel aan mij liggen........

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Na weer een weekend kinderen voor het hek te hebben gehad.... "zucht".

 

Onze honden reageren daar ....nouja, na 15 minuten voorbij het hek vliegen van een in een doodlopend straatje liggend erf....terwijl de kinderen zelf 150 meter verderop wonen.

Gillend voorbij het hek waar onze asielzoekrt uit zijn plaat staat te gaan , en die we op een gegeven moment maar naar binnen hebben gehaald.

En ja. 'zucht' . Het is een openbare weg, kinderen mogen rennen en spelen.

Ik blijf als baasje ten alle tijden hoofdverantwoordelijk dat onze asielzoekrt niet kan ontsnappen,Geen enkel excuus....

Maar het gedrag van onze asielzoekrt, en het gedrag van deze kinderen.?!

 

Mocht ik met onze asielzoekrt naar een DA moeten rijden om hem in te laten slapen omdat hij van gekheid door het hek is gevlogen, omdat de kinderen 10 minuten rondjes voor ons hek aan het fietsen waren.??

(vader staat verderop lekker te kletsen op straat)

 

Ik zie de krantenkop al..."Hond ontsnapt , en bijt kinderen"

 

Ik ben toch bang dat ik er dan een beetje vreemd gevoel van over hou.

Ik heb niet ingegrepen als baasje...dus absoluut schuldig...., net als de ouders verderop die het klaarblijkelijk vrij normaal gedrag van hun kinderen vinden.

 

Dus zeker met dit soort youtube filmpjes.....wie weet wat er in de afgelopen maanden allemaal is gebeurt.

 

 

 

 

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

"  


Waarom leg jij altijd de link met mensen?


Daar begrijp ik echt niks van, en ik kan er helemaal niks mee. We hebben het hier over honden en niet over mensen.


Dit filmpje spreekt wat mij betreft voor zichzelf, het is een peutertje wat in een flits wordt aangevallen.


Als dit MIJN hond was, en ik zag dit terug, ging ik niet uit kristalliseren wat voor excuses er wel niet zijn en wat een peuter fout kan hebben gedaan in het verleden om dit verdiend te hebben.


"ter dood veroordelen" wat een drama maak je er van, het kind overkomt een drama, en dat lijkt me meer dan genoeg.


Maar laten we maar stoppen, ik geloof dat wij op een totaal andere wijze naar honden kijken.


Ik zou als baas geen seconde deze hond meer bij me willen hebben, en dat is niet omdat ik niet van honden hou, in tegendeel, maar veiligheid van mensen(kinderen) staat voorop.


Zal wel aan mij liggen........ "

 



Het is ook een lastige discussiepunt. Ik denk dat Suzanne de link naar mensen legt omdat honden die bijten vaak 'menselijk' beoordeeld, al dan niet veroordeeld worden.

Louter dit filmpje bekijken en menen te kunnen bepalen dat deze hond 'schuldig' is en een enkeltje dierenarts verdiend heeft, lijkt op een strafrechtbepaling zoals wij mensen die hanteren.
We hebben het bewijs… zie eens.. schuldig! Zo kan en mag het niet werken. Denk aan Bokito die na 2 jaar treiteren zijn kans niet onbenut liet zijn pestkop te grijpen en te bijten.

Bokito schuldig?

Volgens het slachtoffer wel, de 47 beten moesten volgens haar ruimschoots verzacht worden met een gruwelijk geldbedrag en het liefst zou ze de gorilla de kogel zien krijgen.

Dat zou als rechtvaardig voelen… of is er nog een heel scala aan gebeurtenissen aan vooraf gegaan misschien?
Waardoor deze Gorilla toch niet zo'n monster is als men even dacht?

Om nog even in te haken op de reactie van Landseer, hoe vaak hier niet op de schutting wordt gebonkt, er steentjes overheen gegooid worden of er grrrr. grrrrr. groemmm. geluiden worden gemaakt, gewoon omdat het zo leuk is dat er 2 honden uit hun panty schieten, lekker treiteren toch?

Tja, er zal een deur onverhoeds niet goed afgesloten zijn en voilà, we hebben wellicht een toevallig filmpje zoals bij dit topic.

Hond schuldig?

Amehoela!

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"  

Het is ook een lastige discussiepunt. Ik denk dat Suzanne de link naar mensen legt omdat honden die bijten vaak 'menselijk' beoordeeld, al dan niet veroordeeld worden.

Louter dit filmpje bekijken en menen te kunnen bepalen dat deze hond 'schuldig' is en een enkeltje dierenarts verdiend heeft, lijkt op een strafrechtbepaling zoals wij mensen die hanteren.
We hebben het bewijs… zie eens.. schuldig!
Zo kan en mag het niet werken. Denk aan Bokito die na 2 jaar treiteren zijn kans niet onbenut liet zijn pestkop te grijpen en te bijten.

Bokito schuldig?

Volgens het slachtoffer wel, de 47 beten moesten volgens haar ruimschoots verzacht worden met een gruwelijk geldbedrag en het liefst zou ze de gorilla de kogel zien krijgen.

Dat zou als rechtvaardig voelen… of is er nog een heel scala aan gebeurtenissen aan vooraf gegaan misschien?
Waardoor deze Gorilla toch niet zo'n monster is als men even dacht?

Om nog even in te haken op de reactie van Landseer, hoe vaak hier niet op de schutting wordt gebonkt, er steentjes overheen gegooid worden of er grrrr. grrrrr. groemmm. geluiden worden gemaakt, gewoon omdat het zo leuk is dat er 2 honden uit hun panty schieten, lekker treiteren toch?

Tja, er zal een deur onverhoeds niet goed afgesloten zijn en voilà, we hebben wellicht een toevallig filmpje zoals bij dit topic.

Hond schuldig?

Amehoela! "

 Wanneer je onder de ijsberg kijkt zullen er vast redenen aan te voeren kunnen zijn waarom een hond een kind aanvalt. Maar deze hond heeft een kind aangevallen en bloed geproeft. Zou deze hond  (Labrador/Chow mix volgens artikelen) dan nog te rehabiliteren zijn. De ouders geven aan dat het rehabiliteren van de hond een hele langdurige kwestie zou worden. Dit was idd ook een optie voor deze hond. Ik kan echt heel weinig info vinden over hoe het nu met de hond is.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Sorry hoor, maar ik wil toch wel even wat rechtzetten, nog even en ik ben de hondenhater die honden "ter dood veroordeelt" zonder reden.

 

Wil ik toch even een paar punten ter overdenking zetten

 

A. ik denk dat we het er over eens kunnen zijn dat aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, de kat in dit filmpje nog veel en veel erger voorkomt, dat is niet de verdienste van de hond (of zijn baas)

 

B. stel dat dit een mens was geweest, die een hond zo aanviel. Nou dan weet ik wel wat er op het internet allemaal gecirculeerd had, ook al is het misschien een zeer verward mens, of is hij/zij meerdere malen door honden aangevallen, gepest, uit zijn slaap gehouden.....

We zouden het persoon persoonlijk willen ophangen denk ik zo.

 

C. stel dat een mens een KIND had aangevallen op deze wijze, dan is het wel zeker dat deze persoon gevangenisstraf + tbs had gekregen en in de USA waarschijnlijk nog wel een zwaardere straf.... waarom straf en maatregelen: in 1e instantie om de maatschappij te beschermen en daarbij gelijk ook het slachtoffer genoegdoening te geven.

 

En wat voor leven heeft de hond als hij "gerehabiliteerd' wordt, voor zover dat ooit mogelijk is he, honden zitten toch wel anders in elkaar dan mensen.

 

Nogmaals, was dit mijn hond, al was hij 20x geplaagd door kinderen, als ik deze aanval zou zien,  liet ik hem direct inslapen, en niet omdat ik niet van mijn honden hou, en ook niet omdat ik opzie tegen een hond met probleemgevend gedrag, maar er zijn grenzen van wat (voor mij) verantwoord is, te verdedigen is en die is bij mij hier wel overschreden.

 

Met dank aan de zeer bijzondere kat dat het niet erger is geweest.

pagina 3 van 4 12 34
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^