nieuwe puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

vriendje voor bayka (Gast)

dag allemaal,Wij hebben momenteel een Shiba van 9 maanden oud. Graag willen wij een tweede hondje kopen. Liefst dan nog een Shiba. Spijtig genoeg werd er ons verteld dat twee Shiba's niet samen gaan door hun karakter. Ze zouden blijkbaar niet overeen komen. Wat zijn jullie ervaringen hiermee? alvast bedankt.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Mijn achterburen hebben 2 shiba's. Het gaat goed samen, ze tollereren elkaar..maar echt spelen niet..

Verder vind ik niet dat je een tweede hond moet nemen voor de eerste hond.. je doet je eerste hond eerder tekort door het nemen van een tweede hond zeker in het begin..hij moet jouw aandacht leren delen en zijn hele routine wordt voor hem omgegooid ;)

Anoniem (Gast)

Dankjewel voor je reactie.  Als het aan mij ligt dan wachten we inderdaad nog even met een nieuwe hond, maar men vriend wil percé een tweede hond erbij. Zal hem dan toch maar proberen te overtuigen om nog enkele jaartjes te wachten :p

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Shiba's zijn meestal niet zo gesteld op andere honden heb ik al gemerkt :-s.weet natuurlijk niet hoe de jouwe is?Maar zou inderdaad nog even wachten en eerst uitzoeken of je je huidige hond daar ook een plezier mee doet.

Anoniem (Gast)

inderdaad. Daarmee dat ze ons hiervoor hadden gewaarschuwd dat het moeilijk zou zijn om twee Shiba's te houden. Ach we kunnen het beter laten zoals het nu is. Hier hebben we onze handen ook al goed mee vol :p

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Over het algemeen zijn shiba's geen honden die gek zijn op andere honden. Ik ken echter wel mensen die 2 shiba's hebben, maar wat ik me dan afvraag is waarom je de gok zou wagen.. Ik zou veel te bang zijn dat het niet zou gaan en je dan 1 van de 2 zou moeten herplaatsen. Dat zou ik vreselijk vinden.

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Ik wilde er ook perse een maatje bij voor mijn labradoodle mango. 

mango is nu 1 1/2 jaar oud.Mona is nu 5 maanden.Op zich gaat het prima,maar mona heeft helaas stress.dit komt volgens mn curusleider doordat ik met 2 honden wandel en mona reageert op de reacties van mango.Dus met wandelen wanneer mango met dr staart tussen dr pootjes loopt,dan gaat mona juist blaffen.Nu dus apart uitlaten.Het gaat wel beter met mona nu,maar had het ook allemaal beetje anders voorgesteld.

Dus het is op zich heel leuk,maar als het niet helemaal gaat volgens t boekje,dan moet je er extra tijd in kunnen steken.Ik ben nu eigenlijk zo vaak aan het lopen met dan mona,dan mango dat ik soms me een uitlaatservice voel,haha

Leeftijd is ook wel belangrijk hoor. je hond is nu nog jong en aan het puberen he?

De fokker zei me dat het wel belangrijk is dat je een stabiele hond moet hebben omdat de ander dingen overneem.Nou mango was 16 maanden toen mona kwam en ik ben nu dus ook extra aan het trainen.

 

 

Anoniem (Gast)

het zou inderdaad te zot zijn als je er twee hebt dat je er uiteindelijk eentje zou moeten weg doen. dat zou ik zelfs niet over men hart kunnen krijgen. Ik ga het proberen om het uit zijn hoofd te praten want we hebben inderdaad nog een zeer jonge hond en nu nog een puppy erbij gaat misschien ( waarschijnlijk) voor problemen zorgen. Allemaal al zeer hard bedankt voor jullie reacties.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik vind zo wie zo een hond van 9 maanden te jong om er al een tweede bij te zetten.

Een hond van 9 maanden is nog niet stabiel en zit nog middenin de opvoeding.

 

Het is aan te raden te wachten met een tweede hond totdat de eerste hond op z'n minst 1 jaar is en stabiel is.

Als je een pup bij een hond zet die niet stabiel is en nog hier en daar problemen heeft met zijn gedrag (bijvoorbeeld omgang met andere honden) kan het gedrag gaan overnemen en zit je met twee honden die dezelfde problemen hebben en op elkaar reageren.

 

Jullie moeten er ook beide achter staan om een tweede te nemen.

Laat je niet overhalen want daar krijg je misschien spijt van en dan is de pup de dupe, dat kan niet de bedoeling zijn.

Geniet nog even van de deze en kijk over een paar maanden nog eens hoe je er over denkt. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je kunt je vriend nog proberen te vertellen dat het beter is te wachten totdat jullie hond zo'n 2 jaar is.

Dan is hij volwassen en stabiel.

Dan ken je zijn karakter door en door, en kun je veel beter inschatten of je er een pupje bij kunt nemen.

Daarbij is het makkelijker een pup op te voeden als de eerste hond volwassen, stabiel en goed opgevoed is.

 

Edit

Dezelfde reactie als hierboven, hebben we blijkbaar gelijkertijd getyped.

honden page profiel SilkeSilke

honden foto van Silke

Zou dit ook niet doen jullie hond is nog veel te jong. Ga der mee op cursus als je dit nog niet doet onderneem dingen met de hond. Zulke jonge hond heeft veel aandacht en een goede opvoeding nodig. Raar dat je vriend al een tweede wil. Heeft hij het nog niet druk druk genoeg met jullie jonge hond. Zoniet is het een teken dat hij te weinig met de hond doet. Zou zoizo zeker nog enkele jaartjes wachten. 

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Je andere hond is inderdaad nog jong.

Daar zal je nog druk mee zijn. Maar als het qua tijd kan. Weet verder niet zoveel van hoe Shiba samen zijn. Heb er wel meer bij elkaar gezien. Maar als je twijfelt over een tweede.
Je kent toch vast wel mensen met een Shiba?
Kan er niet 1 bij je logeren als test.

honden page profiel TomTom

honden foto van Tom

" Een hond van 9 maanden is nog niet stabiel en zit nog middenin de opvoeding.
Het is aan te raden te wachten met een tweede hond totdat de eerste hond op z'n minst 1 jaar is en stabiel is.
"

 

Want op die drie maanden tijd gaat ie op magische wijze ineens stabiel worden? 

 

Er is niets op tegen om nu al een extra hond te nemen, zolang je in gedachte houd dat 2 pups vaak wel veel meer werk zijn dan 1 pup. Maar misschien ziet je vriend de andere hond meer als jouw hond, en wil ie er zelf ook eentje? Zodat je ook samen kunt gaan trainen, elk een hond hebt om met te wandelen enzo? 

Teef-reu combinatie is meestal het makkelijkst dan. Shiba's kunnen zeker wel met meer samenleven. Is gewoon een kwestie van goed begeleiden vanaf het begin. 

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Nee helemaal niet Tom.

En ik ga jou ook geen uitleg geven want je weet best wat ik bedoel.

Kinderachtig die opmerking.

Anoniem (Gast)

dankjewel allemaal voor jullie reacties. Ik weet wat me te doen staat. Hem overtuigen om het te laten zoals het nu is. Onze Shiba is inderdaad nog zeer jong enzo en dan al een nieuwe pup erbij is te gek voor woorden. Niet dat we met deze dat we hebben veel last hebben want hij doet alles wat er gevraagd wordt enzo dus daar hebben we geen klachten over, maar ze moeten inderdaad kunnen samenleven en dat is altijd een risico. We kennen spijtig genoeg niemand dat een Shiba heeft anders konden we inderdaad wel eens een andere Shiba laten komen logeren. Toch bedankt allemaal.

honden page profiel TamaraTamara

honden foto van Tamara

ook hiervoor mag je altijd eens contact nemen met de shiba rescue. er is eind augustus een wandeling van de Japanse krulstaarten. mogelijk eens leuk om naartoe te gaan voor je ;-)

Volgende forumvraag: Shiba inu
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^