kvv naturis

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel annemarieannemarie

hallo allemaal,

 

ik zal vast niet de eerste zijn met mijn verhaal, en daarom zijn alle tips welkom.

ik heb een shih thzu van nu 8 weken en 4 dagen oud.

vanuit het nest is carocroc puppy brokjes mee gegeven en ik merk dat hij zich helemaal suf begint te krabben naar mate de dagen vorderen.
zijn pootjes knaagd hij en hij is continu aan het krabben met kreunen en gepiep als gevolg.

ik heb volgende week een afspraak bij de dierenarts voor de enting maar ik wil de discussie daar niet gaan voeren aangezien hun bijna niks van voeding af weten.

nu ben ik bij de trimsalon geweest waar mijn pup straks gaat wennen en doen en ik kreeg 2 voldertjes mee.
1 van het merk bosch en de ander is van vers vlees naturis.

nu ben ik toch wel eens benieuwd hoe de ervaringen zijn met naturis en of dit een beetje betaal baar is?
waar moet ik aan denken als ik mijn pup en straks op volwassene leeftijd in de maand zit kwa prijs aan voer?  ik ben wel een voorstander van de complete maaltijden aangezien ik dat zelf samen stellen en doen niks vind kwa tijd wat ik me er voor in moet verdiepen en doen.

en niet heel onbelangrijk zou dit echt helpen tegen de jeuk die hij vertoond? want zo wat ik hoor hebben toch veel (alergie) hondjes baard bij kvv...




honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

Hoi Annemarie,

 

Ik geef mijn hondje naturis, ik betaal vanaf 1,95 per rol van 500 gr.

prijs verschilt per diersoort.

voor mij heeeel betaalbaar aangezien mijn hondje maar 40 gr. per dag eet,

je kan dan zelf even berekenen wat het voor jou per week zou kosten.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

was de jeuk al aanwezig in het nest ? geen vlooien ?


naturis kan je zeker gaan gebruiken, goede kvv. neem de naturis zonder rijst, lam wil wel eens rijst inzitten, je hebt een klein hondje , de kosten zijn dan zeker te doen.

je hoeft zelfs niet over te stappen van brokjes naar vers vlees, ook kan je carnibest gaan gebruiken, en wederom niet de lamrijst, daar zitten granen in, houdt het voorlopig maar zonder granen dan kan je dat uitsluiten wat jeuk betreft.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik geef Bamse ook Naturis. goede kvv. maar ik wissel wel af met goedkopere kvv. grote hond he, :-D

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Je hebt maar een klein hondje dus is vers voeren heel goed te doen, en veel en veel beter dan de brokjes die je nu voert.
Naturis is ook hier één van de favorieten van mijn hond.Ik betaal gemiddeld tussen de 3,60 en 4,85 per kilo afhankelijk van de soort.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Net als met brok heb je bij kvv ook goede, middel en slechte merken.

Naturis is niet open en eerlijk over de samenstelling, daarom ben ik persoonlijk niet zo'n fan van hun.

Je hebt een klein hondje en dus niet veel nodig. Ik zou daarom voor de betere merken gaan.
Met een hond met een mogelijke allergie zou ik kip, rund en graan eerst vermijden.

Betere merken zonder graan:
- Haaksbarf. Niet de eend, kip, rund.
- Carnivoer eend mix en wild mix
- Tinlo paard premium, lam premium of een deluxe doos.

Het beste is om te beginnen met 1 diersoort die je hond nog niet gehad heeft. Als de klachten over zijn kan je nog een diersoort erbij geven tot je op minimaal 5 diersoorten zit inclusief vette vis.

In het begin kunnen de klachten erger worden. Dit heet ontgiften en is normaal. Hier moet je doorheen.

Je hondje is niet 100% in orde. Daarom zou ik je hond pas laten enten als hij wel in orde is. Een goede da ent geen zieke honden.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Even off topic ,Roosje waarom is Naturis nu weer geen goede kvv,omdat ze volgens jou geheimzinnig doen? Ik heb daar toch andere ervaringen mee,en vind het een even goede Kvv als de andere die je noemt.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb Mellow ook wel Naturis gegeven, ik kocht wel altijd rollen van een kilo (waren de enige rollen die ze hadden), tussen de 3 en 5 euro per rol, afhankelijk van de diersoort.

Maar Mellow at een halve rol per dag 

 

Ik vond het er goed uitzien en Mellow at het ook goed. Ik wisselde wel merken af; Tinlo, Carnivoer, Naturis, Degomeat, Alaska (tot mijn verkooppunt ermee stopte), soms Haaksbarf (want duur!) en soms Smuldier (als low budget dagje).

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Even off topic ,Roosje waarom is Naturis nu weer geen goede kvv,omdat ze volgens jou geheimzinnig doen? Ik heb daar toch andere ervaringen mee,en vind het een even goede Kvv als de andere die je noemt. "

 



Nee, vind het zeker niet even goed.

Ik heb ook nog wel andere redenen zoals dat ze hart als vlees zien, wat dus orgaan is.

Verder heb ik vragen gesteld mbt samenstelling, granen en vezels. Er kwamen 2 totaal verschillende antwoorden die niet samen konden. Toen ik om verduidelijking vroeg waren ze ineens niet meer thuis. Het kwam naar mij toe over alsof ze erin doen waar ze aan kunnen komen en dus geen vast recept hanteren.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Roosje ,je kan niet van bepaalde merken waarvan je van de fabrikant geen, naar jou idee bevredigend antwoordt krijgt gaan zeggen dat het niet goed is en dat ze er maar wat instoppen,ik vind niet dat dat kan dan zal je daar ook zekerheid over moeten hebben.

Daar komt nog even bij voor de ts, ze kreeg twee folders mee het ene van Bosch ,waar ik niets zinnigs over kan zeggen, en over Naturis,waarvan ik wel wat weet, en ik het een goede kvv vind en het zeker beter vindt dan de caracrocs die ze nu geeft.

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

ik geef aan mijn pupje van 13 weken naturis, en hij doet het er super goed op!  

 

ik heb nu stukjes naturis ook in de droger gelegd om er belong snoepjes van te maken, daarvoor doet hij namelijk alles! 

 

ik haal rolletjes van 150g per keer waar hijs  morgens en s avonds een halfje van krijgt. (aangezien hij te mager was, krijgt hij nu bij) 

 

ik betaal gemiddeld €0.60 tot €0.95 afhankelijk van de diersoort 

 

ik had ook tinlo bandit en rodi meegekregen, maar dat at mijn kleine manneke niet..

annemarie (Gast)

Erg bedankt voor alle meningen. Ik ga morgen toch weer eens meer informatie winnen over dat merk. De verkoper zit bij me om de hoek dus ik ben nu echt wel om.  Altijd te verkrijgen en volgens mij goed te doen kwa prijs.   Vlooien heeft hij niet en hij begon pas op mijn brokken te trabben en te bijte  aan zijn pootjes Ik laat het jullie weten hoe het gaat zodra ik ermee begonnen ben..     

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Roosje ,je kan niet van bepaalde merken waarvan je van de fabrikant geen, naar jou idee bevredigend antwoordt krijgt gaan zeggen dat het niet goed is en dat ze er maar wat instoppen,ik vind niet dat dat kan dan zal je daar ook zekerheid over moeten hebben.



Daar komt nog even bij voor de ts, ze kreeg twee folders mee het ene van Bosch ,waar ik niets zinnigs over kan zeggen, en over Naturis,waarvan ik wel wat weet, en ik het een goede kvv vind en het zeker beter vindt dan de caracrocs die ze nu geeft. "

 



Dingen roepen waar je het fijne niet van weet is niet handig. Het is niet bepaald alleen mijn mening en je hebt duidelijk geen idee hoeveel en hoe intensief contact ik heb met veel fabrikanten van hondenvoeding.

Ik ben niet bepaald een beginner die zomaar wat roept.

honden page profiel annemarieannemarie

hallo roosje.

ik geloof best da er tig tallen betere vers vlees te koop is dan naturis.
ik zit alleen wel met het probleem dat ik het zelf wil af halen en niet wil bestellen.
de naturis kan ik bij mij om de hoek aan komen, en zo dus niet steeds overal heen hoef te rijden voor honden voer (aangezien ik geen auto heb..)

het is altijd beter als de brok en vandaar dat ik ook de meningen vroeg van mensen om toch te zien hoe bekent naturis is...
ik geloof dat ze nog een soort verkopen aan vers, hier ga ik vanmidag eens na vraag over doen..

nog maals iedereen bedankt voor de reacties!

Anoniem (Gast)

Wat een gedoe altijd als de hond het er goed op doet en hij is verder gezond dan is die KVV toch goed ongeacht welk merk daar nu opstaat PDF dat gezaag altijd over bepaalde elite merken wel die kunnen er ook in doen wat ze willen en je iets anders wijs,puur kijkend naar de inhoud is normaal all animal het best omdat ze het heel prooidier malen.maar zou nogal belachelijk zijn om nu te gaan roepen dat bv. haaks barf niet goed is omdat ze dat niet doen trouwens tinlo is zo vet als iets zou hier nooit in komen dus hoezo de beste KVV?

honden page profiel Lady_JoyLady_Joy

honden foto van Lady_Joy

Naturis bevalt mij meer dan prima, 1 en al lof. Mijn hond is van al haar jeuk af, geen oorontstekingen meer en een mooi gebit, en naast dat alles, perfecte keutels. En de info die ik er over heb verkregen ook prima. Ik geloof eigenlijk ook niet dat er maar enkele goede merken zijn. belangrijkste is dat de verhoudingen goed zijn, nog belangrijker dat je hond het er goed op doet. als laatste portemonnee ook niet onbelangrijk, goed betaalbaar.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" hallo roosje.ik geloof best da er tig tallen betere vers vlees te koop is dan naturis.ik zit alleen wel met het probleem dat ik het zelf wil af halen en niet wil bestellen.de naturis kan ik bij mij om de hoek aan komen, en zo dus niet steeds overal heen hoef te rijden voor honden voer (aangezien ik geen auto heb..)
het is altijd beter als de brok en vandaar dat ik ook de meningen vroeg van mensen om toch te zien hoe bekent naturis is...ik geloof dat ze nog een soort verkopen aan vers, hier ga ik vanmidag eens na vraag over doen..nog maals iedereen bedankt voor de reacties! "

 

Ik weet niet waar je woont en wat er allemaal te koop is in jouw omgeving ;)

 

Haaksbarf moet idd vaak besteld worden. Tinlo is weel veel te vinden (zie tinlo.nl).

honden page profiel ChloeChloe

honden foto van Chloe

Ik voer Naturis aan Indy. Zij heeft allergieen en doet het vrij goed op dit voer.

Zij eet 1,5 kilo per dag en dat is best aan de prijs. Voor een kleine hond is het zeker goed te doen. Ik ervaar de kwaliteit als constant.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Roosje , niet meteen weer roepen dat ik dingen roep over zaken waar ik niets van weet, als ik iets niet weet kom ik daar gewoon voor uit.Ik geloof dat we wel vaker deze discussie samen hebben,en ik weet dat je er best heel veel over weet maar respecteer ook een ander zijn mening.Jij legt de lat qua voer misschien hoger dan een ander. Nog één ding,carnivoer verteld ook niet wat er in zijn vers produkten zit,en ik denk dat je dat wel weet daar je zelf op lezingen van Erwin bent geweest,en zijn vrouw toegeeft niet alles te willen verklappen!!!!! :'(

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Roosje , niet meteen weer roepen dat ik dingen roep over zaken waar ik niets van weet, als ik iets niet weet kom ik daar gewoon voor uit.Ik geloof dat we wel vaker deze discussie samen hebben,en ik weet dat je er best heel veel over weet maar respecteer ook een ander zijn mening.Jij legt de lat qua voer misschien hoger dan een ander. Nog één ding,carnivoer verteld ook niet wat er in zijn vers produkten zit,en ik denk dat je dat wel weet daar je zelf op lezingen van Erwin bent geweest,en zijn vrouw toegeeft niet alles te willen verklappen!!!!! :'( "

 

Tegen mij zijn ze daar anders heel open en eerlijk over geweest..

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" ik zit alleen wel met het probleem dat ik het zelf wil af halen en niet wil bestellen. "

 

Ik had niet genoeg vriesruimte voor veel vlees, dus ik kocht het ook meestal in de buurt. Had een aantal adressen in Lelystad en Almere waar ik wat kocht, dan eens hier, dan eens daar.


Deze lijst heb ik vorig jaar op HP gezet, zo kun je van de verschillende merken verkooppunten bij jou in de buurt zoeken:
Tinlo
Haaksbarf
Alaska
Naturis
Carnibest
Lotgering
Tammenga

Carnivoer

honden page profiel annemarieannemarie

hallo allemaal.

nog maals erg bedankt voor de meningen die gegeven zijn over de naturis kvv.

ik heb hem nu op een gluten vrije kvv staan en tot nu toe is zijn ontlasting super!

ik ben gelijk overgestapt en dit is tot nu toe goed gegaan.

wel ben ik bang dat het niet aan het voer gelegen heeft (ook al is het niet verkeerd geweest hem van de brok naar kvv over te zetten.


ik denk namelijk dat hij last heeft van vachtmijt.
hij had al een plekje met korstjes op zijn staartje maar dit zou door de andere puppys veroorzaakt zijn..
echter was ik hem eens grondig aan het onderzoeken op zijn huidje en kwam ik allemaal schilfertjes en korstjes tegen op de achterkant en nu ook de oortjes.

aangezien we nu net in het weekend belanden en ik me niet scheel wil betalen bel ik maandag gelijk op om te laten onderzoeken of dit idd vachtmijt is (of een ander soort van..)

 

het blijft een beetje gissen of dit van de voeding kan afkomen? maar zelf denk ik dat hij dit al had voordat hij dus hier kwam aangezien zijn staartjes verhaal... en het zijn de zelfde korstjes die hij nu op andere plekken heeft.

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Mijt krijg je niet door het eten van rauwe voeding. Wel kan je ontgiften en zo schilvers krijgen.

Bij twijfel idd even laten testen bij de da.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

"  
Ik had niet genoeg vriesruimte voor veel vlees, dus ik kocht het ook meestal in de buurt. Had een aantal adressen in Lelystad en Almere waar ik wat kocht, dan eens hier, dan eens daar.
Deze lijst heb ik vorig jaar op HP gezet, zo kun je van de verschillende merken verkooppunten bij jou in de buurt zoeken:- Tinlo- Haaksbarf- Alaska- Naturis- Carnibest- Lotgering- Tammenga
- Carnivoer "

 

Helaas klopt dit vaak niet. Zeker niet als je aan het eind van Nederland woont. Shaweca is hier bijvoorbeeld ECHT niet te koop. Groothandel Dick Rood staat wel op de lijst van Shaweca evenals de 3 dierenwinkels hier in de buurt waar ze aan leveren. Nadat ze bij Shaweca ontdekt hebben dat Dick Rood het niet inkoopt is de lijst niet aangepast. Ik hoop dat de informatie voor TS wel klopt.

 

Met weinig vriesruimte heb je soms maar weinig keus. Waar moet je 110 euro aan KVV laten ? Als ik minder bestel moet ik 8,50 euro bezorgkosten betalen. Voor minder dan 85 euro komen ze niet eens langs. Er wordt altijd 's avonds bezorgd. Niet bepaald mijn tijdstip van de dag. Ik kan me voorstellen dat mensen het gemak van de dierenzaak om de hoek op prijs stellen en/of de lat lager leggen dan Haaksbarf/Carnivoer/Tinlo. 

 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Maar dat die lijst niet klopt kan ik natuurlijk niks aan doen 

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Maar dat die lijst niet klopt kan ik natuurlijk niks aan doen  "

 

Het was ook alleen bedoeld om TS te behoeden voor teleurstellingen. 

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Er worden regelmatig dingen voor mij besteld bij een dierenwinkel

Ik heb in het verleden ook wel dozen gekocht waar ik steeds delen van  mee naar huis nam

andere deel bleef daar

of samen met andere mensen inkopen ivm bestelkosten

 

Het is vaak even zoeken maar als je je er een beetje in verdiept blijkt er best veel te koop en mogelijk is mijn ervaring

Natuur en dier verstuurd  kvv in  piepschuim diepvriesdozen vanaf euro of 25

Dat blijft echt wel 24 uur stijfbevroren

 

Jumper heeft shaweca en petsplace tinlo

een dierenarts met een vriezer in de winkel?

 

Volgende forumvraag: Vers en toch veel poep
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^